סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו א' נובמבר 24, 2024 1:32 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 131 הודעות ]  עבור לעמוד 1, 2, 3, 4, 5, 6  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ד' ספטמבר 23, 2015 1:31 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
אמש מת יוגי ברה, אגדת בייסבול אמיתית, ואני מתכוון בסדר גודל של מיקי מנטל, סנדי קופאקס, בייב רות', ג'ו דימאג'יו. כאלה. הוא האגדה האחרונה בסדר גודל הזה שנשאר בחיים, עד אתמול.
הוא נפטר בגיל 90, בדיוק ביום השנה ה-69 למשחק הבכורה שלו במייג'ור ליג.
בנוסף להיותו אגדת בייסבול הוא נודע בציטוטים שלו. המפורסם מכולם וזה שנשאר לנצח הוא it ain't over til it's over, שהוא אמר כמדומני אחרי איזשהו קאמבק אגדי של הקבוצה שלו מפיגור אבוד בטבלה אחרי רצף ענק בסוף העונה. אבל באותה מידה הוא נודע בציטוטים טפשיים ומצחיקים שהיו גורמים לאלון מזרחי להסמיק (כמו למשל "כדאי ללכת ללוויות של אחרים, אחרת הם לא יבואו לשלך").

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ספטמבר 23, 2015 11:34 pm 
Sophomore

בלוג: הצג בלוג (0)
מדהים אילו אגדות יש בבייסבול.
עריכה: ואם כבר, לדעתי זה הבמבינו לבדו בפיסגה, דימאג'יו ווויליאמס מיד אחריו, ואחריהם כל השאר. עריכה2: חוזר בי, יותר מדי אגדות, בייב רות' ראשון ואחריו אני לא יכול לדרג.

מעניין אותי, מישהו פה ידע מיזה בכלל?

נערך לאחרונה על ידי chaiel49 בתאריך ה' ספטמבר 24, 2015 5:15 pm, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ספטמבר 23, 2015 11:50 pm 
Hall of Famer

זה שבייב רות' הוא אגדת הבייסבול הגדולה ביותר, זה נכון. אבל לצד טד וויליאמס בכיף אפשר לצרף את טיי קוב, את לו גריג ומובחרים אחרים. לא יודע להגיד מי יותר מי פחות. מעניין מה הסטטוס של שחקנים שהיו אמורים להיות אגדות לא נשכחות כמו בארי בונדס ורוג'ר קלמנס, אחרי סיפור הסטרואידים. איפה פיט רוז? בהול אוף פיים הוא לא מאושר להיכנס, אבל כאגדה? עובדה שכולם יודעים מי זה "שו לס" ג'קסון (בין היתר בגלל שדה החלומות כמובן, אבל עדיין).

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ספטמבר 24, 2015 1:04 am 
Hall of Famer

האנק אארון

אין לי ראש למילים ארוכות וביבלברוקס מן מילה ארוכה שכזאת

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ספטמבר 24, 2015 9:29 am 
Sophomore

עמוס לב כתב:
זה שבייב רות' הוא אגדת הבייסבול הגדולה ביותר, זה נכון. אבל לצד טד וויליאמס בכיף אפשר לצרף את טיי קוב, את לו גריג ומובחרים אחרים. לא יודע להגיד מי יותר מי פחות. מעניין מה הסטטוס של שחקנים שהיו אמורים להיות אגדות לא נשכחות כמו בארי בונדס ורוג'ר קלמנס, אחרי סיפור הסטרואידים. איפה פיט רוז? בהול אוף פיים הוא לא מאושר להיכנס, אבל כאגדה? עובדה שכולם יודעים מי זה "שו לס" ג'קסון (בין היתר בגלל שדה החלומות כמובן, אבל עדיין).

לא יודע, לדעתי דימאג'יו וויליאמס הם יותר (לא מבחינת מספרים) אבל אפשר לחלוק.
ובכלל, מדהים כמה אגדות יש בבייסבול - מי בNBA נחשב ל"אגדה" בסדרי גדול האלו? רק מראה על הגדולה של תרבות הבייסבול.
הקטע של בונדס וקלמנס מדהים: שניהם כנראה טופ 10 בתפקיד שלהם גם בלי הסמים, אבל באמריקה לא סולחים למסוממי התקופה ההיא בקלות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ספטמבר 24, 2015 10:56 am 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
כמה ציטוטים גדולים של יוגי ברה, שכאמור אלון מזרחי עוד יכול ללמוד ממנו (בתרגום חופשי):
- האחד שכבר הזכרתי: "כדאי ללכת ללוויות של אחרים, אחרת הם לא יבואו לשלך"
- "חצי מהשקרים שאמרו עלי הם לא נכונים"
- "זה לא נכון שאמרתי את כל הדברים שאמרתי"
- "ידעתי שהשיא יחזיק מעמד עד שהוא יישבר" (במכתב ברכה לשחקן ששבר את שיא ההום-ראנס שלו)
- "אם אנשים לא רוצים לבוא לאצטדיון, איך תעצור אותם?"
- "זה דז'ה-וו כל פעם מחדש"
- "אף אחד לא הולך לשם יותר, צפוף מדי שם".
- "עשינו יותר מדי טעויות שגויות" (we made too many wrong mistakes)

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ספטמבר 24, 2015 12:40 pm 
Hall of Famer

לפי מה שאני יודע, השטויות של יוגי ברה נאמרו מתוך מודעות וקריצה. אלון מזרחי לא חייך מעולם כשדיבר עם התקשורת.
דרך אגב אגדות, אין לי ספק בכלל שדרק ג'יטר הוא אגדה יותר גדולה מיוגי ברה, עם כל הכבוד. במדד האגדות, יוגי ברה לא כזה גבוה. אני מניח שאלמלא הציטוטים המפורסמים שלו אז המעמד היה אפילו נמוך יותר (מצד שני לג'יטר אין מבחר ציטוטים מפורסמים על שמו, אבל יש לו מספיק בחורות מפורסמות שהכירו את שמו, אינטימית).

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ספטמבר 24, 2015 4:58 pm 
Sophomore

עמוס לב כתב:
לפי מה שאני יודע, השטויות של יוגי ברה נאמרו מתוך מודעות וקריצה. אלון מזרחי לא חייך מעולם כשדיבר עם התקשורת.
דרך אגב אגדות, אין לי ספק בכלל שדרק ג'יטר הוא אגדה יותר גדולה מיוגי ברה, עם כל הכבוד. במדד האגדות, יוגי ברה לא כזה גבוה. אני מניח שאלמלא הציטוטים המפורסמים שלו אז המעמד היה אפילו נמוך יותר (מצד שני לג'יטר אין מבחר ציטוטים מפורסמים על שמו, אבל יש לו מספיק בחורות מפורסמות שהכירו את שמו, אינטימית).

תשמע, ג'יטר זה ג'יטר, והוא אחד משחקני הקלאץ' הגדולים, אבל הוא רק פרש שנה שעברה ככה שהוא לא באותו דור בכלל, ומבחינת הישגים הוא לא קרוב אפילו לברה (13 אליפויות! 21 וורלד סירייס!)
אם כבר כבוד לאגדות אגב, ראיתי אתזה אגב ראיית התקציר של הקבוצה האהודה עלי, הדודג'רס:
http://m.mlb.com/video/v498408183/arila ... _pk=415915

ואם כבר ציטוטים: האם "זה לא נגמר עד שזה נגמר" זה באמת שלו? ראיתי אתזה פעם בהקשר למישו אחר (אגב, לא משפט מצחיק בכלל, משפט גאוני - במיוחד בספורט)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ספטמבר 24, 2015 6:01 pm 
Senior

להגיד שג'יטר לא קרוב להישגים של יוגי זה דיי סובייקטיבי. בבייסבול יש כל כך הרבה סטט' ומדדים. ג'יטר מוביל את הינקיז בכל הזמנים בכמעט כל דבר שאפשר לעשות על המגרש חוץ מהום ראנז. מצד שני, ג'יטר מעולם לא זכה אפילו בMVP.
מה שכנראה דיי בטוח להגיד שיוגי הוא הקצ'ר הכי טוב בכל הזמנים וזה אולי התפקיד ההגנתי הכי קשה בבייסבול.

לגבי עניין האגדות זה כמובן מאוד רלוונטי איפה שיחקת. הרבה יותר קל להפוך לאגדה מניו יורק.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ספטמבר 24, 2015 7:06 pm 
Hall of Famer

ראי שעל הקיר כתב:
(כמו למשל "כדאי ללכת ללוויות של אחרים, אחרת הם לא יבואו לשלך").
אם זה לקח אותו לגיל 90, כנראה שזו הייתה אסטרטגיה משתלמת למדי.

שאלה של בור ועם הספר במה שנוגע לבייסבול: איך זה שלקצ'ר יש שיא הום-ראנז?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ספטמבר 24, 2015 7:37 pm 
Sophomore

אורן כתב:
ראי שעל הקיר כתב:
(כמו למשל "כדאי ללכת ללוויות של אחרים, אחרת הם לא יבואו לשלך").
אם זה לקח אותו לגיל 90, כנראה שזו הייתה אסטרטגיה משתלמת למדי.

שאלה של בור ועם הספר במה שנוגע לבייסבול: איך זה שלקצ'ר יש שיא הום-ראנז?

שיא הום-ראנס במשחקי הגמר+וורלד סירייס (שיא אגב שקשה להאמין שיישבר)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ספטמבר 24, 2015 8:02 pm 
Sophomore

לא חושב שהוא הקאצ'ר הגדול בכל הזמנים, ג'וני בנצ' נחשב לגדול ממנו ע"י רוב המומחים.
לעניין היאנקיז - כמובן שאתה צודק.
לעניין ג'יטר - הוא מוביל את היאנקיז רק במספרים של "לונגטיויטי" (שזה אגב כבוד גדול בשל עצמו)

http://www.baseball-almanac.com/teams/n ... ords.shtml

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ספטמבר 24, 2015 9:47 pm 
Senior

אורן, כל העמדות בבייסבול חובטות גם. קצ'ר הוא שחקן מן המניין. היום נוטים לשים את החובטים הכי טובים באווטפילד כדי להאריך את הקריירה שלהם. דוגמא טובה היא ברייס הארפר, שהוא סוג של הלברון ג'יימס של הבייסבול היום (ילד שמגיל 15 כל עולם הבייסבול עוקב אחריו, שבר את רוב שיאי ה'הכי צעיר ל' בעידן המודרני). שיחק כקצ'ר בתיכונים ו-וושינגטון העבירו אותו ללפט פילד כדי שלא ייפצע.

בנשונל ליג גם הפיצ'רים חובטים. מדי פעם תראה הום ראנז מפיצ'רים (בייב רות' היה פיצ'ר בתקופה שלו בבוסטון). באמריקן ליג הם לא חובטים. קצת טיפשי שבאותה ליגה יש הבדלי חוקים בין הקונפרנסים, אבל בייסבול גונה בייסבול.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ספטמבר 24, 2015 9:58 pm 
Senior

בבייסבול אגב יש חשיבות מאוד גדולה באיזה קבוצה אתה משחק כי האצטדיונים עצמם מאוד שונים. הדוגמא הכי קיצונית היא קולרדו. בגלל הגובה מאוד קל לחבוט שם ומשחקי בית של קולרדו יש בממוצע 3-4 ראנז יותר מהממוצע בליגה.
אבל גם האצטדיונים של אריזונה, טורונטו, בוסטון ואחרים ידועים כ'היטר-פרנדלי'. אצטדיונים אחרים כמו של המטס, דודג'רס, סיאטל, פיטסבורג ידועים כ'פיצ'ר פרנדלי'.
זה לא קשור לחובטים או לפיצ'רים, אלא לתנאי המגרש עצמם, לגודל שלהם, לגובה של ה'קירות', למזג האוויר.

יצא לי בשנה האחרונה לצפות בהרבה בייסבול ובסה"כ זה משחק מאוד כיפי לעכברי סטט' כמו חלקנו. לקראת הפלייאוף נחמד אם יהיה ת'רד ייעודי אם יש עניין בזה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ספטמבר 24, 2015 10:14 pm 
Hall of Famer

תודה, יובל.
אני, כשלעצמי, אמריך להעדיף קריאה של חומר כמו בת'רד הזה על פני צפייה בספורט עצמו. כדורגל זה ספורט איטי מדי עבורי, עם בייסבול לא נראה לי שאסתדר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ספטמבר 24, 2015 10:25 pm 
Senior

אין ספק שבייסבול מאוד איטי. התוספת של וידאו צ'אלנג'ים וזה שפיצ'רים היום לא מסיימים יותר מ6-7 אינינגים לרוב רק מאטה אותו עוד יותר. מצד שני הוא מאוד 'פשוט', בניגוד לפוטבול נניח.
תוך חודש של צפייה/קריאה אתה דיי שולט בחומר ובמשחק.

אם למישהו יש חשק, אז כרגע התחילו שני משחקים שמסבירים היטב את ההודעה הקודמת שלי. פיטסבורג המצוינים משחקים בקולרדו והם יחבטו הום ראנז להנאתם. מצד שני הדודג'רס משחקים בבית והפיצ'ר הכי טוב בליגה, קלייטון קרשו, יתעלל להנאתו באריזונה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ספטמבר 24, 2015 11:50 pm 
Hall of Famer

1. קדפמ כבר לא משודרת בישראל, ככה שיש פחות שידורים
2. הייתי רואה בזמנו בייסבול בתקופה של יאנקיז-רד סוקס מלפני 10-11 שנים
3. זו אמנם חוכמה גדולה בדיעבד, אבל אחרי שאתה קורא ספר כמו מאני בול, זה נראה די טיפשי שכל השנים הללו הסקאוטים, המנג'רים והשחקנים בליגה הזאת לא השכילו להבין שזה ספורט אינדיבידואלי במסווה של ספורט קבוצתי, ושהשחקנים הכי חשובים הם כאלו שיכולים לחבוט באחוזים הכי טובים... בערך כמו שסקאוטים של כדורסל "יגלו" שהיכולת הכי חשובה של שחקן היא קליעה לסל באחוזים גבוהים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' ספטמבר 25, 2015 3:42 am 
Sophomore

התותח המפוברק כתב:
3. זו אמנם חוכמה גדולה בדיעבד, אבל אחרי שאתה קורא ספר כמו מאני בול, זה נראה די טיפשי שכל השנים הללו הסקאוטים, המנג'רים והשחקנים בליגה הזאת לא השכילו להבין שזה ספורט אינדיבידואלי במסווה של ספורט קבוצתי, ושהשחקנים הכי חשובים הם כאלו שיכולים לחבוט באחוזים הכי טובים... בערך כמו שסקאוטים של כדורסל "יגלו" שהיכולת הכי חשובה של שחקן היא קליעה לסל באחוזים גבוהים.

למי שכתב, ספורט אדיר לעכברי סטטיסטיקה, אני מאוד בעד ת'רד לפלייאוף!

תותח, דווקא בסטטיסטיקות המתקדמות מבינים שאחוז חבטה גבוה זה דווקא ל-א הדבר הכי חשוב, יותר חשוב זה כמה אחוזים מהזמן אתה עולה לבסיס למשל (או סלאגינג)

הווי אומר: יכול להיות שחקן עם אחוז חבטה של .333 ושחקן עם .250, ודווקא האחרון יהיה שחקן יותר טוב כי הוא מקבל יותר הולכות וחובט יותר אקסטרא בייס היטס מאשר סינגלים לראשון. סתם דוגמא.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' ספטמבר 25, 2015 3:46 am 
Sophomore

Yuval כתב:
אורן, כל העמדות בבייסבול חובטות גם. קצ'ר הוא שחקן מן המניין. היום נוטים לשים את החובטים הכי טובים באווטפילד כדי להאריך את הקריירה שלהם. דוגמא טובה היא ברייס הארפר, שהוא סוג של הלברון ג'יימס של הבייסבול היום (ילד שמגיל 15 כל עולם הבייסבול עוקב אחריו, שבר את רוב שיאי ה'הכי צעיר ל' בעידן המודרני). שיחק כקצ'ר בתיכונים ו-וושינגטון העבירו אותו ללפט פילד כדי שלא ייפצע.

בנשונל ליג גם הפיצ'רים חובטים. מדי פעם תראה הום ראנז מפיצ'רים (בייב רות' היה פיצ'ר בתקופה שלו בבוסטון). באמריקן ליג הם לא חובטים. קצת טיפשי שבאותה ליגה יש הבדלי חוקים בין הקונפרנסים, אבל בייסבול גונה בייסבול.

האמת שבהתחלה גם אני כתבתי שזה לא קשור, אבל מסתבר שקאצ'ר היא העמדה עם הכי פחות הום ראנס (לפחות השיא לעונה) מה שלא מפתיע בהתחשב בעובדה שהעומס בעבודת התופס על הרגליים במהלך המשחק הוא עצום וזאת אכן עמדה מאוד קשה הגנתית (נסו להיות בפוזיציה שלהם 2 דקות ותבינו עלמה אני מדבר)

http://www.baseball-almanac.com/recbooks/rb_hr2.shtml

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' ספטמבר 25, 2015 8:02 am 
Hall of Famer

chaiel49 כתב:
התותח המפוברק כתב:

תותח, דווקא בסטטיסטיקות המתקדמות מבינים שאחוז חבטה גבוה זה דווקא ל-א הדבר הכי חשוב, יותר חשוב זה כמה אחוזים מהזמן אתה עולה לבסיס למשל (או סלאגינג)

הווי אומר: יכול להיות שחקן עם אחוז חבטה של .333 ושחקן עם .250, ודווקא האחרון יהיה שחקן יותר טוב כי הוא מקבל יותר הולכות וחובט יותר אקסטרא בייס היטס מאשר סינגלים לראשון. סתם דוגמא.

זה כבר ניואנס מסוים. הגילוי ה"מרעיש" ששחקן יותר טוב ככל שהוא נפסל פחות הוא קצת מגוחך כי זה המהות של המשחק. בגלל זה גם כל תאוריית המאני בול תפורה הכי טוב לבייסבול. בכדורסל וכדורגל יכול להיות שהסטט' המתקדמות והניתוחים המעמיקים עוזרים מאוד, אבל זה בטח לא ברמה של נוסחה מתמטית פשוטה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' ספטמבר 25, 2015 8:36 am 
Hall of Famer
סמל אישי של המשתמש

שאלה ברצינות - האם הדמות המצוירת של יוגי הדוב קרויה על שמו? (או לפחות עיוות של שמו)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' ספטמבר 25, 2015 8:39 am 
מנהל פורום

ככל הנראה כן. הוא אפילו הלך נגד האנה-ברברה למשפט על זה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' ספטמבר 25, 2015 12:05 pm 
Senior

chaiel49 כתב:
Yuval כתב:

האמת שבהתחלה גם אני כתבתי שזה לא קשור, אבל מסתבר שקאצ'ר היא העמדה עם הכי פחות הום ראנס (לפחות השיא לעונה) מה שלא מפתיע בהתחשב בעובדה שהעומס בעבודת התופס על הרגליים במהלך המשחק הוא עצום וזאת אכן עמדה מאוד קשה הגנתית (נסו להיות בפוזיציה שלהם 2 דקות ותבינו עלמה אני מדבר)

http://www.baseball-almanac.com/recbooks/rb_hr2.shtml

לפי מה שהבנתי, אורן לא ידע שקצ'רים גם חובטים ולכן הוא שאל. אין ספק שזו העמדה הכי פחות 'מוכשרת' התקפית. מאחר וכל הידע שלי על בייסבול מגיע מפנטזי ספורטס, קאצ'ר זו העמדה הסטנדרטית לעשות בה 'פאנט' (לקחת שחקן מאוד זול כי גם ככה אין הרבה תרומה מהעמדה הזו).

עד שכבר מגיע קצ'ר לליגה עם הרבה כח, מעבירים אותו מאוד מהר עמדה. דוגמא מהשנה היא קייל שוורבר הרוקי של הקאבס.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' ספטמבר 25, 2015 12:14 pm 
Senior

chaiel49 כתב:
התותח המפוברק כתב:

כמות האדוונסד סטטס שצריך ללמוד בבייסבול היא מופרעת. אחרי כמה חודשים של למידה אני עדיין מתבלבל בין woba iso ops obp ואלוהים יודע עוד כמה. אבל אינטיאוטיבית תמיד הרגיש לי שobp (און בייס פרסנטג') זה הכי חשוב.

בייסבול זה גם אולי הספורט היחיד שאני יכול לחשוב עליו שעדיף להיות בו שמאלי, שזה נחמד עבור האיטרים שבנינו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' ספטמבר 25, 2015 1:54 pm 
מנהל פורום

בלוג: הצג בלוג (14)
יופי, עכשיו חוץ מלכעוס על ההורים שלי שלא שלחו אותי ללמוד פסנתר בכיתה א', אני יכול גם להוסיף קריירת בייסבול מפוספסת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 131 הודעות ]  עבור לעמוד 1, 2, 3, 4, 5, 6  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot] ו 14 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה