סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ה' נובמבר 28, 2024 7:40 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 869 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24 ... 35  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ד' נובמבר 25, 2015 6:53 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
כלומר אתה מדבר, במקרה הכי גרוע, על עלות עודפת של 300000 ש"ח לפני התקנה? לא נשמע לי בשמיים בכלל, זניח ואפסי אפילו, אם לא טעית בכמות האפסים באיזשהו מספר. וכשזה מתקזז על החסכון שלך לאורך שנים במים, בזרעים לשזרוע פעמיים בשנה ובעבודה שוטפת, אפילו עוד יותר כך.
עניין החום זה כבר משהו אחר, אני צריך לקרוא קצת על זה. אני מתאר לעצמי שחברה שמייצרת כבר עשרות שנים דשא סינטטי ייעודי למגרשי ספורט ועשתה אלפי התקנות בעולם, כמו "פילדטרף" למשל, נתנה את דעתה על זה - אבל אני לא רוצה להגיד סתם לפני שקראתי.

וזה עוד לפני שנכנסנו לעניין הספורטיבי, קבוצות בעצם מקבלות פה סוג של עונש רדיוס לכמה שבועות בשנה, וצריך לג'נגל קבוצות בין פחות אצטדיונים.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' נובמבר 25, 2015 7:40 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (0)
ראי שעל הקיר כתב:
כלומר אתה מדבר, במקרה הכי גרוע, על עלות עודפת של 300000 ש"ח לפני התקנה? לא נשמע לי בשמיים בכלל, זניח ואפסי אפילו, אם לא טעית בכמות האפסים באיזשהו מספר. וכשזה מתקזז על החסכון שלך לאורך שנים במים, בזרעים לשזרוע פעמיים בשנה ובעבודה שוטפת, אפילו עוד יותר כך.
עניין החום זה כבר משהו אחר, אני צריך לקרוא קצת על זה. אני מתאר לעצמי שחברה שמייצרת כבר עשרות שנים דשא סינטטי ייעודי למגרשי ספורט ועשתה אלפי התקנות בעולם, כמו "פילדטרף" למשל, נתנה את דעתה על זה - אבל אני לא רוצה להגיד סתם לפני שקראתי.

וזה עוד לפני שנכנסנו לעניין הספורטיבי, קבוצות בעצם מקבלות פה סוג של עונש רדיוס לכמה שבועות בשנה, וצריך לג'נגל קבוצות בין פחות אצטדיונים.

עלויות המים הן לא כל כך גבוהות בארץ, קח בחשבון שבחודשי החורף לא תמיד צריך להשקות בכלל, ושרוע זה רק פעם אחת בשנה, כי לקיץ לא צריך לשזרע. צריך גם לזכור שדשא סינטטי גם צריך להחליף אחת לכמה שנים, בטח ובטח כשהוא נמצא בשימוש אינטנסיבי כמה במגרש כדורגל, רוב החברות שאני מכיר נותנות עליו אחריות ל-5 שנים, אם הוא מחזיק, נניח, 7-10 שנים לפני שהוא מתבלה, אני לגמרי לא בטוח שעלויות השזרוע וההשקיה למשך 10 שנים מגיעות לסכומים כאלו (שלא לדבר על העניין הפסיכולוגי שהרבה יותר קל להוציא 300,000 שקל לאורך 7 שנים ב-"טיפטוף" קבוע של הוצאות מאשר במכה אחת). לגבי התחממות, צריך לבדוק מה קורה עם איצטדיונים במקומות דומים לישראל, נניח באיזור אריזונה-נוואדה-טקסס בארה"ב, אני בכלל לא אתפלא אם משחקים שם על דשא סינטטי רק אחרי השקיעה, אבל את זה באמת לא בדקתי, רק ניחוש.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' נובמבר 26, 2015 9:06 am 
Hall of Famer

rony כתב:
ראי שעל הקיר כתב:

עלויות המים הן לא כל כך גבוהות בארץ, קח בחשבון שבחודשי החורף לא תמיד צריך להשקות בכלל, ושרוע זה רק פעם אחת בשנה, כי לקיץ לא צריך לשזרע. צריך גם לזכור שדשא סינטטי גם צריך להחליף אחת לכמה שנים, בטח ובטח כשהוא נמצא בשימוש אינטנסיבי כמה במגרש כדורגל, רוב החברות שאני מכיר נותנות עליו אחריות ל-5 שנים, אם הוא מחזיק, נניח, 7-10 שנים לפני שהוא מתבלה, אני לגמרי לא בטוח שעלויות השזרוע וההשקיה למשך 10 שנים מגיעות לסכומים כאלו (שלא לדבר על העניין הפסיכולוגי שהרבה יותר קל להוציא 300,000 שקל לאורך 7 שנים ב-"טיפטוף" קבוע של הוצאות מאשר במכה אחת). לגבי התחממות, צריך לבדוק מה קורה עם איצטדיונים במקומות דומים לישראל, נניח באיזור אריזונה-נוואדה-טקסס בארה"ב, אני בכלל לא אתפלא אם משחקים שם על דשא סינטטי רק אחרי השקיעה, אבל את זה באמת לא בדקתי, רק ניחוש.

לא יודע כמה אתה מעודכן, אבל עלויות המים בישראל כבר לא כל כך נמוכות, וכשאתה מדבר על משטח של 10000 מ"ר שצריך רוב השנה להשקות אלה עלויות לא קטנות בכלל, עוד לפני שהגענו לדישון ועבודה שוטפת על כיסוח וכו'.

לגבי הזמן לפני החלפת דשא - החברה המובילה היום בעולם לדשא סינטטי לאצטדיונים, "פילדטרף", ששולטת בשוק האמריקאי ברמה של 70-80%, נותנת אחריות ל-8 שנים וזמן ההחלפה האופייני שלהם הוא 12-13 שנה.
הלאה. לגבי שזרוע, קראתי קצת על הנושא, זרעים לשזרוע פעם בשנה באצטדיון כמו בלומפילד זה משהו 15000 ש"ח. אם נתבסס על זמני פילדטרף, ניקח 10 שנים בשביל החשבון הקל (ואני כנראה לארג' איתך גם פה) והגעת ל-150000 רק על הזרעים, ללא עבודה וללא השקייה ודישון שצריך לעשות לזרעים חדשים כדי שייקלטו.
בקיצור, לדעתי אם לא כיסית כבר את ההוצאות שלך, ירדת לתחום ה-5 ספרות overhead.

אבל אתה יודע מה, אני אלך איתך. נניח שאין שום חסכון, אפילו לא שקל. רק הוצאות והוצאות והוצאות, ושוב ניקח את הקצה העליון של המספרים שלך, 300000 ביג וואנס הוצאות עודפות. תגיד לי, אתה רציני? אתה בונה אצטדיון במאות מיליוני שקלים, ואתה מדבר איתי פה על overhead של פרומיל מזה, שלדעתי בכלל נבלע בהוצאות השוטפות של האצטדיון? ומה הרווחת בזה שחסכת את הפרומיל הזה? הרווחת את זה שהאצטדיון שלך שעלה מאות מיליונים לבנות סגור פרק זמן לא קצר, בשיא העונה, ובדרך אתה שולח את כל קבוצות הליגה לעונש רדיוס וגורם להם לג'נגל בין המגרשים. גם עיוות ספורטיבי, גם לוגיסטיקה מיותרת, גם בזבוז כסף על משאב שעלה מאות מיליונים וסגור לשימוש דווקא כשצריכים אותו. זה שווה את זה? בחיאת.
בקיצור, אין פה שום עניין של כסף. ה-overhead הוא אפסי וזניח, בהנחה שהוא בכלל קיים, כי אחרי כל מה שפירטתי כחסכון צריך לקחת את העלויות של אחזקה שוטפת של דשא טבעי.

עכשיו לעניין החום. כאמור קראתי קצת על הנושא, יש study של חברה קנדית שמייצרת משטחים משני הסוגים (אז הם לא משוחדים לצד זה או אחר) שהשוו משטחים שונים של דשא סינטטי וטבעי בתנאים של טמפרטורת סביבה של 100 מעלות פרנהייט, כלומר בערך 40 צלזיוס, בגבהים שונים מעל הדשא. קצת יותר אפילו מטמפרטורת קיץ ישראלית אופיינית. בגבהים של משהו כמו 2 פיט - 60 ס"מ - הם מצאו הפרשים של 4 מעלות פרנהייט בערך, כלומר בערך 2 מעלות צלזיוס. נכון שבטמפרטורות כאלה כל מעלה משחקת, אבל זה בטח לא מה שאמור למנוע דשא סינטטי. מה שנשאר לבדוק זה אם דשא סינטטי מסוכן לשחקנים שעושים עליו גליץ' בתנאים כאלה, ולזה לא מצאתי תשובה.
אבל אם הזכאת מגרשי דשא סינטטי באריזונה, שאתה משער שמשחקים עליהם רק אחרי השקיעה... אבל לא באמת בדקת, נכון? גם מתאמנים עליהם רק אחרי השקיעה? אבל נגיד שכן. משחקים עליהם רק אחרי השקיעה. גם בארץ, במגרשים שעליהם אנחנו מדברים, משחקים כמעט תמיד אחרי השקיעה, או לפחות אחרי שעות שיא החום. בקיצור, נראה לי אישו הרבה יותר קטן ממה שנראה בהתחלה. אם אפשר באריזונה, אפשר גם בישראל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' נובמבר 26, 2015 9:57 am 
Hall of Famer

דשא טבעי בארץ, בשיא הקיץ, באיזור החוף, צורך כ-3 ליטר מים ליום למ"ר, כלומר למגרש של 10,000 מ"ר, אנחנו מדברים על 30 קוב ליום פלוס מינוס שזה, לפי תעריף רשות המים שעומד על 12.82 שקל למ"ר כולל מע"מ, ז"א משהו באיזור ה-330 שקל ליום (לפני מע"מ), בעונות מעבר ובחורף הצריכה מן הסתם נמוכה משמעותית.

לגבי עלויות, רק רצוי לציין שהעלויות שאני מדבר עליהן הן עבור דשא לגינון ביתי שאני מניח שיש לו מפרט קצת שונה מאשר לדשא לאיצטדיונים, יכול להיות שדשא סינטטי לאיצטדיונים, שצריך להיות עמיד יותר, גם עולה יותר.

לגבי התחממות, אני יכול להגיד לך בוודאות שמדריכה יחפה על דשא סינטטי שנמצא בשמש בקיץ בהחלט אפשר לקבל כוויה, מוכרים לא מעט מקרים כאלו (בעיקר של ילדים).

ושוב, אני לא מצדיק את העובדה שלא עוברים בארץ לדשא סינטטי, ,אני מגיע מהתחום של גינון ביתי אז אני בטח לא מכיר את כל הניואנסים של דשא לאיצטדיונים, אני רק מציג את הבעיות שאני מכיר שיש איתו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' נובמבר 26, 2015 10:15 am 
Hall of Famer

רוני, כלומר אתה מדבר על עלויות מים של בערך 30000 רק ביוני-יולי-אוגוסט? נגיד סכום דומה או קצת יותר לשאר החודשים, ויש לי הרגשה שאני לארג' איתך גם פה, אז נגיד 60-70 אלף לשנה? לפני מע"מ? איי רסט מיי קייס, הרמת לי להנחתה פה. יחד עם החסכון בשזרוע, בדישון, ובעלויות העבודה על דשא טבעי - אתה תחזיר את ההשקעה שלך בתוך שנים בודדות, הרבה פחות ממחזור החלפה של דשא סינטטי.
דשא סינטטי לאצטדיונים אני מניח שעולה יותר מדשא ביתי, אבל הוא גם נוצר באוריינטציה של אנשים בלבוש ספורטיבי שמבצעים עליו פעילות אינטנסיבית, אז מקפידים גם יותר עם חומרים מתאימים ובקרת האיכות ונושא החום, אני מניח. אחרת לא היו מתקינים אותו, כמו שאמרת, גם באזורים חמים כמו ישראל ואפילו יותר.
אבל נניח שהוא עולה יותר. אתה יודע מה, שוב אני לארג' היום, קח פי 3 ממה שאמרת. מיליון ש"ח overhead. יחסית לעלות של מאות מיליונים לבנות אצטדיון, זה אפס קצהו וזניח. פחות מאחוז. ובהתחשב בהשלכות שתיארתי - משאב של מאות מיליונים שעומד סגור בשיא ההזדקקות לו, עיוות ספורטיבי, לוגיסטיקה מיותרת - זה בטח לא המקום לחסוך בו, בהנחה שזה חסכון בכלל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' נובמבר 26, 2015 10:26 am 
Hall of Famer

אני מניח שיש את העניין הפעוט הזה, ששחקני כדורגל מעדיפים לחלוטין לשחק על דשא טבעי וכמעט בכל מקום באירופה, לא בארה"ב, משחקים על דשא טבעי. אז אם יש יתרונות משמעותיים לדשא סינטטי, כמו עלות, אז אפשר להבין החלטה, אבל אם זה מסתכם בכך ששבועיים צריך לשחק לא בבלומפילד בגלל שזרוע, אני לא רואה שום סיבה לעבור למשטח סינטטי.
יש גם את העניין הפעוט הזה בין היתר
http://www.reuters.com/article/2012/09/ ... TmLHJST.97

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' נובמבר 26, 2015 10:40 am 
Hall of Famer

ראי, כמו שכתבתי, אני לא בעד ולא נגד דשא סינטטי באיצטדיונים, אני פשוט לא מכיר את הנושא מספיק לעומק, אני כן יכול להצביע על חסרונות שיש לו שאולי מונעים ממנו להכנס לאיצטדיונים בארץ ובאירופה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' נובמבר 26, 2015 11:37 am 
Hall of Famer

עמוס, מעבר לעלויות וקלות האחזקה - אצטדיון של מאות מיליונים שסגור ל-3 שבועות בשיא העונה, מתוך עונה של בערך 30 מחזורים, זה לא דבר של מה בכך ולא זניח בכלל. בזבוז כסף משווע.נניח אפילו שיש לך overhead של מיליון ש"ח - פי 3 ממה שרוני כתב - ונניח שאין שום חסכון וכל המיליון זה overhead, בסדר? אתה חוסך פחות מאחוז, ומאבד את המשאב שלך שהשקעת בו מאות מיליונים לכמעט 10% מהזמן שבו יש בו שימוש, ודווקא בשיא הזמן שזקוקים לו.
וזה עוד לפני שהגענו לעיוות הספורטיבי. הרי בכל פעם שהמשטרה שוגרת מגרש וקבוצה נאלצת לנדוד מחוץ לבית אנחנו שומעים איזה עיוות ספורטיבי זה. ואתה יודע מה? זה נכון. והנה פה מקבלים את זה שכל קבוצות הליגה צריכות לנדוד מחוץ לבית פעם או פעמיים בעונה, לג'נגל בין מגרשים שצריכים לתאם בינם לבין עצמם מתי יוצא כל אחד לשזרוע. אתה מתאר לעצמך קבוצה אירופית או אמריקאית משחקת מחוץ לבית משחק או שניים בעונה כדבר של קבע, וכולם מקבלים את זה כגזירת גורל?

לגבי המאמר שציטטת, בהחלט יש לקחת אותו ברצינות ולעקוב אחריו. זה לא דבר של מה בכך ובהחלט שווה התייחסות, גם אם מאז עברו שלוש שנים ויכול להיות שהטכנולוגיה התקדמה. אבל ניקח את הממצאים שלו וננתח אותם קצת: אם דשא סינטטי הוא גורם מובהק לעלייה בפציעות כמו שמציגים בו, זה אומר הוצאות הרבה יותר גדולות לחברות הביטוח - אבל בעצם זה הוצאות הרבה יותר גדולות לקבוצות, כי ההוצאות של הביטוח מושתות על הפרמיות שהקבוצות משלמות. אז איך זה יותר ויותר קבוצות, ועוד בליגה מפוצצת משכורות ומרובת פציעות כמו ה-NFL, עוברות לדשא סינטטי?

והקבוצות באירופה אולי משחקות על דשא טבעי, אבל מתאמנות על דשא סינטטי. זה כולל קבוצות כמו ברצלונה, ריאל מדריד, מנצ'סטר יונייטד, מילאן, אינטר, יובנטוס, דורטמונד. ברור שאימון זה לא משחק, אבל גם באימונים אפשר להיפצע, לא?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' נובמבר 26, 2015 11:50 am 
Hall of Famer

אני חושב שהסיבה שבארה"ב משתמשים המון במשטחים סינטטיים הם בגלל שהרבה מאד מהאיצטדיונים הם כיפות סגורות, שאני מבין שיש בעיה לגדל דשא טבעי באיצטדיונים שכאלו. באיצטדיונים פתוחים לרוב אתה רואה משטחי דשא. פציעות כתוצאה ממשטחים סינטטיים הם דבר ידוע מאד. אפילו יש שם של פציעה על סמך המשטח - astro turf toe או turf toe. דרך אגב, השם astro turf מגיע מהמשטח המלאכותי הראשון שהותקן ב-NFL, שהיה באיצטדיון ה - astrodome שביוסטון.

ומה זאת אומרת קבוצות באירופה אולי משחקות על דשא טבעי? על איזה משטח משחקות כל אותן קבוצות שציינת שמתאמנות על דשא סינטטי?

לגבי השזרוע, האיצטדיון סגור ל-3 שבועות, זאת אומרת במקס', 2 משחקי בית של קבוצה. אפשר לנסות לקבוע לו"ז משחקים על פי השזרוע, כך שלהוריד את מספר המשחקים שקבוצות ביתיות נודדות למשחק אחד בשנה, אפשר לנסות להתאים את השזרוע עם פגרות שונות. אני בטוח שעם תכנון קפדני אפשר למזער את שינויי מיקום המשחקים כתוצאה משזרוע, אני גם בטוח שבישראל אין שום תכנון קפדני, או תכנון בכלל.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' נובמבר 26, 2015 12:26 pm 
Hall of Famer

עמוס, אסטרו טרף למיטב ידיעתי זה שם של מותג, ששלט פעם בשוק הדשא הסינטטי. פילדטרף נחשבת היום לחברה הרבה יותר טובה מהם והשתלטה על השוק, ואסטרו טרף שולט אולי בפלח של 10-15% מהשוק. ב-NFL אולי קבוצה אחת או שתיים משתמשות בו עדיין.

ולא הטלתי ספק בזה שהקבוצות באירופה משחקות על דשא טבעי, אל תעוות את המשפט שלי. אמרתי שעם כל העדפתם לדשא טבעי, כמעט כל הקבוצות הגדולות מתאמנות על דשא סינטטי. למה? מה, באימונים אי אפשר להיפצע? אם דשא סינטטי בטכנולוגיה של 2015 הוא עדיין כזה גורם מובהק לפציעות, אז מה, כולם כאלה חסרי אחריות? או אולי יש להם כסף מיותר לשלם פרמיות מוגדלות לחברות הביטוח?

ואני באמת לא רואה סיבה שקבוצה תשחק אפילו פעם אחת מחוץ לביתה אם אין איזה כוח עליון או סכנה לבטיחות הקהל, ואם לא מעורבות בזה עלויות גדולות. באף ליגה נורמלית בעולם לא היית מקבל את זה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' נובמבר 26, 2015 12:40 pm 
Hall of Famer

עמוס לב כתב:
אני חושב שהסיבה שבארה"ב משתמשים המון במשטחים סינטטיים הם בגלל שהרבה מאד מהאיצטדיונים הם כיפות סגורות, שאני מבין שיש בעיה לגדל דשא טבעי באיצטדיונים שכאלו. באיצטדיונים פתוחים לרוב אתה רואה משטחי דשא.

דשא טבעי לא יכול לגדול בלי קרינת שמש ישירה (בטח שלא דשאים שמתחדשים במהירות שכאמור זה דבר הכרחי למגרשי ספורט), רוב הדשאים בארץ צריכים לפחות 6-8 שעות ליום.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' נובמבר 26, 2015 12:49 pm 
Hall of Famer

יכול להיות שאתה צודק שאסטרוטרף כבר לא החברה המובילה בשוק, אבל זה לא משנה, עדיין turf toe זאת פציעה מאד מאד שכיחה ב - NFL. אני סתם השתמשתי באסטרוטרף כאנקדוטה.

נשאל את השאלה ההפוכה, כי אתה זה שרוצה לשנות משטחים. אם דשא סינטטי כל כך טוב לאימונים, למה לא משחקים על דשא סינטטי? למה אפילו אחת מהקבוצות הגדולות באירופה לא משחקות על משטח שכזה? ואני מניח שבאימונים יש פחות פציעות. תחשוב בעצמך כמה פעמים אתה שומע על שחקנים שנפצעים לתקופות משמעותיות בגלל פציעה באימונים וכמה זה קורה בגלל פציעות במשחקים.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' נובמבר 26, 2015 12:54 pm 
Hall of Famer

למיטב ידיעתי כמעט לא נשארו ב-NFL אצטדיונים סגורים באופן קבוע, אולי שלושה או ארבעה. כל השאר הם פתוחים או עם גג נפתח.

אוסיף ואומר עוד שלמרות שכדורגל ידוע בתור הספורט הכי שמרן והכי איטי באימוץ שינויים, גם בו הדשא הסינטטי הולך ותופס מקום. חלק מטורנירי מונדיאל הנוער, ומונדיאל הנשים האחרון שהיה השנה, התקיימו במלואם על דשא סינטטי.
יהיה מעניין במיוחד לראות מה יקרה במונדיאל ברוסיה. האצטדיון המרכזי, לוז'ניקי במוסקבה שיארח כמה משחקים מרכזיים - כולל הגמר ואחד מחצאי הגמר - הוא עם דשא סינטטי. נראה אם יחליפו את המשטח לפני המונדיאל. בינתיים נבחרת רוסיה מארחת בו על דשא סינטטי.

נראה לי שזה גם עונה במידה מסויימת על השאלה שלך, עמוס. בכדורגל הכל משתנה לאט יותר מבמקומות אחרים. המגמה היא איטית אבל היא ברורה, לפני זה הקבוצות גם התאמנו על דשא טבעי ולא התקיים שום מפעל בינלאומי על דשא סינטטי. ויכול להיות גם שבגלל האקלים ברוב היבשת, והמים שישנם בשפע ברוב היבשת, ההוצאות שלהם על דשא טבעי פחותות והם לא זקוקות להליכים משונים כמו שזרוע וסגירת האצטדיונים באמצע העונה. אני לפחות לא שמעתי על קבוצה אירופית שעוזבת את האצטדיון שלה בשיא העונה בגלל שזרוע.
אציין גם שיש קבוצות לא מעטות שמשחקות על "גראס מסטר" שזה שילוב היברידי של דשא טבעי וסינטטי (אם כי למען ההגינות הדשא הסינטטי הוא מיעוט במשטח), זה נפוץ במיוחד באנגליה. הבולטות שבהן הן צ'לסי ומנצ'סטר סיטי, ויחד איתן עוד כמה קבוצות מכובדות כמו לסטר סיטי, ניוקאסל, אברטון, אסטון וילה, עוד כמה קבוצות פרמיירשיפ, ועוד כמה קבוצות בולטות באירופה כמו באיירן מינכן, אייאקס או המילנזיות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' נובמבר 26, 2015 1:59 pm 
Hall of Famer

אתה צודק, יש 4 איצטדיונים עם גג סגור ועוד 4 איצטדיונים עם גג נפתח. יש 31 איצטדיונים ב-NFL (קבוצות ניו יורק משתמשות באותו איצטדיון).
מצד שני 16 איצטדיונים הם עם דשא טבעי, 2 איצטדיונים הם עם גראס מאסטר שדיברת עליו ו-13 מהאיצטדיונים הם עם משטח סינטטי זה או אחר (דווקא אין רוב לפילדטורף).
אם נעשה פילוח קצת יותר מדוייק, אז נראה שמתוך 8 האיצטדיונים עם גג נפתח או סגור, 7 מהם משתמשים עם משטח סינטטי. כלומר מ-23 האיצטדיונים הפתוחים 16 בחרו להשתמש בדשא, 2 משתמשים בגראס מאסטר ורק 6 איצטדיונים פתוחים משתמשים במשטח סינטטי.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' נובמבר 26, 2015 2:08 pm 
Hall of Famer

איזו סיבה יש לפלח אצטדיונים עם גג נפתח אחרת מפתוחים? אין סיבה בעולם. הרי הגגות פתוחים כמעט כל הזמן שלא בזמן משחק או אירוע (ולפעמים גם בזמן משחק) אלא אם כן יש דשא טבעי וישנם תנאים שבהם יש נזק לדשא טבעי, כמו קרה למשל. אם הסיבה היא הזדקקות לאור שמש, אוויר צח או מי גשם - את זה יש בשפע כמו באצטדיון פתוח, כי הגג יהיה פתוח כמעט תמיד. אם הטענה היא שבאצטדיונים סגורים חייבים דשא סינטטי בגלל מחסור באור שמש או מי גשם - זה הגיוני לגמרי, אבל אין לזה שום קשר לאצטדיונים עם גג נפתח.

בדקתי גם את עניין ה"אין רוב לפילדטרף" וזה עניין של הגדרה. אמרת שיש 13 אצטדיונים עם דשא סינטטי? אז מתוכם יש 6 שהם פילדטרף, והשאר מתחלקים בין כל השאר... אז אמנם אין לפילדטרף רוב מול "שאר העולם" (למרות שהם מאד קרובים גם לזה), אבל ברור שזה המותג השולט היום.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' נובמבר 26, 2015 2:39 pm 
Hall of Famer

אני באמת לא יודע מה המצב של הגג הנפתח בשוטף ברוב האיצטדיונים כיום. אני כן יודע שבסקיידום שבטורונטו רוב הזמן הכיפה הייתה סגורה והיו פותחים אותה רק באירועים ספציפיים. הנחתי שזה המצב בכל האיצטדיונים. אתה יודע בוודאות אחרת, אז זה באמת לא משנה איצטדיון עם גג נפתח או איצטדיון פתוח.

לגבי גודל השוק של חברות, אז אתה רשמת שפילדטורף שולטת ב-70-80% מהשוק. באן.אף.אל זה ברור שלא. יותר מכך, בדקתי איצטדיונים שהוקמו או שופצו בעשר השנים האחרונות, אז שם המצב הרבה פחות ברור. 2 משטחים של UBU, שני משטחים של פילדטורף ועוד משטח אחד של חברה נוספת. בנוסף בתקופה הזאת עוד שני איצטדיונים, כולל האחרון שהוקם, בחרו בדשא טבעי.

אבל אם נחזור לליגה שלנו, אז שוב יש את העניין הזה של על איזה משטח כדורגלנים רוצים לשחק ואיזה משטח יותר נוח לשחק. אני אעדיף שהמשחקים יהיו על המשטח הטוב והנוח לשחקנים, גם אם המחיר יהיה משחק אחד בשנה שזז או אפילו 2. אנחנו לא רוצים עוד סיטואציה כמו באן.בי.איי והכדור הסינטטי, שהפעם הפיתרון לא יהיה כל כך פשוט כמו לחזור לכדור הישן.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' דצמבר 10, 2015 12:59 am 
Hall of Famer

תם לו הקמפיין הכי עלוב ועצוב של קבוצה ישראלית בליגת האלופות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' דצמבר 10, 2015 1:47 am 
Junior

לחלוטין הכי עצוב.
מה שהכי מדהים זה שדווקא מכבי ת"א עשתה את קמפיין המוקדמות המרשים ביותר שאני זוכר מקבוצה ישראלית.
אפשר לבוא ולומר שהכדורגל שלנו עומד במקום בעוד המקביל האירופאי רץ קדימה ודיי בטוח שזה גם נכון, אבל מכבי ת"א הנוכחית היא אפילו לא איזו קבוצה שאפשר לדרג אותה כרמה משלה בליגה המקומית. לצערה, היא העפלה לליגת האלופות מתרחשת דווקא כשהיא מציגה את מכבי החלשה מבין הקודמות בעידן ג'ורדי. ג'ורדי עצמו אגב, ניצל, עקב ההעפלה, מהמון ביקורות שחלקן לחלוטין מוצדקות - איך יכול להיות שמכבי כבר שנה וחצי משחקת ללא חלוץ. איך כבר שנתיים מכבי ת"א לא הצליחה להביא שחקן מהאגף במקום עטר כשאם מחליף כזה הוא לא בנמצא, מדוע הייתה התעלמות מהרצון שלו לחזור לקבוצה.

בהיבט המקצועי יותר, מכבי ת"א היא בדיוק בפרופיל הקבוצה שתתקשה מאוד ברמות האלו. מצד אחד היא לא מספיק חזקה בשביל לייצר שליטה באמצע, מצד שני אין לה שום מהירות פרט לטל בן חיים כך שלייצר הזדמנויות ראויות ממתפרצות זה משהו שהיא לא מצליחה לייצר בליגת העל שלנו, אז בליגת האלופות?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' דצמבר 10, 2015 8:37 am 
Hall of Famer

באמת מה שחסר לך במכבי ת"א זה אלירן עטר ?!

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' דצמבר 10, 2015 11:06 am 
מנהל פורום

בלוג: הצג בלוג (14)
מה היה כל כך מרשים בקמפיין המוקדמות הזה?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' דצמבר 10, 2015 12:34 pm 
Junior

shmueliki כתב:
באמת מה שחסר לך במכבי ת"א זה אלירן עטר ?!

אני לא נמנה עם מעריציו וחשבתי שכשהוא יעזוב, המשחק יזרום יותר ויהיה גיוון גדול יותר בחלק הקדמי.
במצב הנוכחי, תן לי קיצוני אחד ישראלי בשוק שריאלי שיגיע לקבוצה ומסוגל לספק את החמישה עשר שערים בעונה.
אחת הבעיות של מכבי ת"א היא שהיא שהאופציה ההתקפית השנייה שלה זה טב"ח, שחקן שצריך בין ארבעה לחמישה מצבים בכדי להבקיע שער וגם הוא קרוב לוודאי יהיה כשמכבי ת"א כבר מוליכה.

ראובן, לא יודע, לעבור את פלזן שהיא קבוצת ליגה אירופאית טובה ואת באזל שהיא קבוצת צ'מפיונס לגטימית גם כן, אותי זה מרשים. אולי הסטנדרטים שלך אחרים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' דצמבר 10, 2015 6:30 pm 
מנהל פורום

בלוג: הצג בלוג (14)
יואב, זה מרשים להגיע לליגת האלופות איך שלא מסתכלים על זה. אבל היו עוד קבוצות שעשו את זה ואתה כתבת "מה שהכי מדהים זה שדווקא מכבי ת"א עשתה את קמפיין המוקדמות המרשים ביותר שאני זוכר מקבוצה ישראלית" והתיאור שלך לא נשמע מרגש מדי. הקבוצות שהגיעו קודם לאלופות לא עברו קבוצות טובות מהן?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' דצמבר 10, 2015 7:19 pm 
Hall of Famer

לא שתיים

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' דצמבר 10, 2015 11:25 pm 
Junior

וגם לא באותה רמה של באזל ופלזן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' דצמבר 11, 2015 1:19 am 
Hall of Famer

גם אני חושב שקמפיין המוקדמות של מכבי, למרות ההפסד למלטזים בהתחלה, היה הכי מרשים מכולם. וזה מה שהופך את קמפיין שלב הבתים הזה לעוד יותר מאכזב ועלוב.
ואם כבר, ג'ורדי צריך לקבל ביקורת על קונספציית "הישראלים מנצחים ולא הזרים", ועל העצלנות והחפיפניקיות שלו בקיץ וגם לפני שלב הבתים בכל הקשור לזרים (ואולי האחד נובע מהשני). החל מההחתמה הנמהרת של הספרדים לעוד עונה וכלה בסיפור ראדוניץ'.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 869 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24 ... 35  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אבימאל ואורח אחד

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: