סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ב' דצמבר 02, 2024 12:42 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 38 הודעות ]  עבור לעמוד 1, 2  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ו' נובמבר 27, 2015 1:01 am 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (0)
שנים דיבר שמעון מזרחי על אליפות כ"לחם וחמאה" של מכבי תל אביב.
הקיבוע של מכבי כ"קבוצה של המדינה" דרשה הופעה וזכיה בליגה בארץ.
אני חושב שברור היום המותג מכבי תל אביב גדול בהרבה מהליגה בארץ, הפסד האליפות המקומית לא גורעת כהוא זה מההתעניינות בביזנס העיקרי שלו - אירופה.
כך שהתשובה לשאלה שבכותרת לדעתי היא - לא.

(אני מדגיש שהשאלה לא נוגעת למה נכון, מה צודק, מה ספורטיבי ומה טוב לליגה, אלא אך ורק מה טוב,כלכלית, למכבי תל אביב).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' נובמבר 27, 2015 1:05 am 
Junior

זו שאלה שקשה למדוד אותה כי אני לא חושב שיש לזה תקדים בכדורסל או בכדורגל.
אירופה תמיד היה אקסטרה ולא יודע איך תהיה התחושה שאין אירופה.

אני לא מסכים שזה לא פוגע במותג. יש מספיק אוהדים שכן מעניין אותם ה׳ישראליות׳, מילא בשחקנים עוד אפשר איכשהוא למרוח אבל אם הקבוצה משחקת רק באירופה, למה שילד שמתעניין בכדורסל יילך יותר על מכבי מברצלונה?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' נובמבר 27, 2015 1:15 am 
מנהל פורום

זה מאוד חשוב אם היא טובה יותר מהליגה ולכן כישלונות אקראים פה ושם לא יפגעו לבין אם אם יהיו לא יותר טובים מהליגה ויכשלו גם באירופה, אז הכישלון בליגה ישראלית יתרום להתדרדרות המותג
תחשוב שבעונה הזאת מכבי מפסידה אליפות שוב, להפועל ים או לראשון, בהצגה מבישה כמו שהייתה לה נגדנו ביד אליהו
מה יש למתג קבוצה כזאת באירופה שהיא מעל הליגה?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' נובמבר 27, 2015 1:16 am 
Sophomore

אני כן חושב שיכולה להיות סוג של פגיעה, אם כי בהחלט קשה לנבא דבר כזה, כי אין תקדים כמו שציינו כאן.

הרי אחד הכוחות הגדולים של מכבי הוא עצם היותה ''הקבוצה של המדינה", כזו שיוצרת הכי הרבה עניין בספורט הישראלי וכו'. מעמדה של מכבי ככזו הגיע בין היתר בשל היעדר תחרותיות מוחלטת בליגה, ואני חושב שאם תהיינה מס' קבוצות שבאופן עקבי זוכות באליפות ומראות המשכיות, כמו ירושלים למשל, תהיה נגיסה בבסיס האוהדים הרחב של מכבי. ופתאום הקבוצה יכולה למצוא את עצמה ניצבת מול יריבה אמיתית שיכולה, לפחות בתיאוריה, שנוגסת בטרטוריה הכמעט בלעדית של מכבי, קרי שוק הטלוויזיה והאוהדים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' נובמבר 27, 2015 1:19 am 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
דובי, אתה חושב שהיום הוא מתעניין יותר במכבי בגלל המשחקים בליגה הישראלית? לדעתי אתה פשוט רואה הפוך (אבל גם חשבת שהסגל של מכבי השנה הוא טוב, לא?)
אני חושב ששני הצדדים בשלים לפרידה. אם יש משהו שהוכח בשנים האחרונות זה שהליגה לא משפיעה על המותג של מכבי, מה שמשפיע עליו זה רק הצלחות או כשלונות באירופה. רוב האוהדים של מכבי יודעים, ומכבי גם הכינה אותם, שהיא לא רצויה בליגה ושהליגה רוצה אותה מקוצצת או אולי בכלל לא, ושמי שמשחקת בליגה זו לא "מכבי האמיתית" אלא מכבי חלקית שמוגבלת על ידי חוקים שנהגו רק או בעיקר כדי להגביל אותה (וזה גם עונה לך, אוריאל - בגלל זה כתבתי לפני שבוע או משהו כזה שעוד אובדן אליפות לא יזיז שערה במותג של מכבי, אבל הפסד לירושלים באירופה - בהחלט כן).
גם הליגה, להערכתי, חושבת שהיא גדולה מספיק כדי להסתדר בלעדיה. אם היא צודקת או לא - יקבעו הספונסרים והגופים המשדרים כשתגיע הפרידה.

פאפאלוקאס, מעמד "הקבוצה של המדינה" שאני לא מת עליו בכלל, הגיע גם הוא כתוצאה מההצלחות "מול הגויים" באירופה. ממש לא מהליגה. לפני ההצלחות הראשונות באירופה מכבי לקחה 7 או 8 אליפויות רצופות, הכי הרבה אי פעם עד אז, ואף אחד לא דיבר במונחים כאלה.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' נובמבר 27, 2015 1:24 am 
Sophomore

ראי, הקבוצה של המדינה במובן האהדה. קבוצות שלא זוכות באליפות ולא משדרות משהו ''גדול" פשוט לא מושכות אוהדים. הן תמיד יהיו ראשון או הרצליה שנותנות עונה אחת מצויינת על כל 5 עונות גרועות, ומביאות 1500 אוהדים למשחק גג. לא בכדי היחידה שעושה זאת כבר שנים (גם אם רק ברמה ההצהרתית), שגם זכתה בעונה שעברה באליפות, היא קבוצה עם בסיס אוהדים מאוד רחב, שרק ימשיך לגדול אם ההצלחות ימשיכו להגיע.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' נובמבר 27, 2015 1:29 am 
Hall of Famer

בסיס האוהדים של אותה קבוצה נוצר על פני 25 שנה שבהן היא לא לקחה שום אליפות.
מה שהביא למכבי את בסיס האוהדים הגדול בקרב הקהל הרחב היו ההצלחות באירופה והשידורים של ימי חמישי. היא הפסידה חצי מהאליפויות בשנים האחרונות וזה לא הזיז למותג אפילו שערה בתחת, זו עובדה. בקרב הקהל הרחב ספק כמה שמו לב לזה בכלל או ייחסו לזה חשיבות. חלק מזה זה גם חוקי הליגה, שאולי מגבילים את מכבי ומאפשרים לקבוצות ליצור עאלק תחרותיות, אבל נתנו לה חומר טוב לחנך את הקהל שהליגה בעצם מתמודדת עם מכבי החלקית, שמוגבלת על ידי חוקים שנוצרו במיוחד עבורה, ואני חושב שבזה מכבי הצליחה מצוין. אם מכבי תעזוב היום, יש לה קאזוס בלי שהקהל כבר מכיר אותו. אם הליגה תגרש את מכבי, או תקבע עוד חוקים מגבילים עד שגב הגמל יישבר, אפילו עוד יותר כך.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' נובמבר 27, 2015 1:36 am 
Sophomore

הפועל ירושלים בניגוד לכל הקבוצות בארץ לפחות שידרה לאורך השנים אווירה של אלטרנטיבה, גם אם זה לא היה מוצדק. זה הפסיק לה כדי ליצור בסיס אוהדים טוב, אבל עם אליפויות והצלחות באירופה הבסיס הזה יגדל בעשרות מונים, אין כל ספק בנוגע לכך.

ואתה מתייחס להיחלשות המותג של מכבי בטווח של שנים ספורות. אני מסתכל על הטווח היותר ארוך, נניח 15-10 שנים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' נובמבר 27, 2015 1:40 am 
Hall of Famer

זה לא כזה הבדל סדר גודל, אתה יודע. אתה מדבר איתי על 10 שנים ואני מדבר על 8. מכבי הפסידה 4 אליפויות ב-8 עונות, אתה אומר שזה לא מספיק, אבל זה היה אמור כביכול להספיק כדי לנער ולו במעט את המותג. בקצת. בטיפה. אתה יודע מה, להזיז לו איזו שערה בתחת. זה לא קרה. וזה לא קרה, כי בטווח השנים הזה היו תוצאות נאות למדי באירופה.
אם 8 שנים אפילו לא מזיזות שערה, אני בספק כמה עוד שנתיים-שלוש-ארבע יעשו. בטח לאור זה שמכבי, כאמור, חינכה יפה מאד את הקהל שבליגה היא משחקת בחצי כוח בגלל חוקים מגבילים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' נובמבר 27, 2015 1:42 am 
Sophomore

ראי, צריך לשים לב למימד נוסף שאתה מתעלם ממנו. זה לא רק כמות האליפויות שהופסדו.

נראה לי העובדה שאת האליפות הם כמעט תמיד (חוץ מהשנה האחרונה) הפסידו במשחק האחרון של העונה כשהם לפחות בתקשורת נתפסים כפייבוריטים וכקבוצה היותר טובה לאורך כל העונה לפני וגם לפני משחק הגמר עצמו (וכך גם האוהדים שלהם הרגישו). עכשיו, שנייה אחרי אותו הגמר הם עדיין נחשבים תקשורתית לקבוצה הכי טובה לקראת השנה שאחרי (לא ראיתי שמישהו נתן כבוד ב- 2009 לחולון או ב- 2011 לגליל בגלל האליפויות) ולכן השיחה שוב חוזרת אליהם ועל איך בשנה אחרי זה הם ייבנו טוב יותר וייתנו בראש.

בקיצור, הם איבדו תואר ברמה העקרונית אבל במימד הזמן שהוא הקובע לדעתי הם לא נתפסו כקבוצה מפסידה ליותר מכמה ימים ברצף. אם הם יעברו תקופה ארוכה שבה הם לא הקבוצה הכי טובה בליגה, בה לא ברור בתקשורת ולאוהדים שלהם שאם הם רק רוצים הם לוקחים דאבל אז זה בהחלט ישפיע. רק תחשוב על כמות הירידות במקום העבודה...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' נובמבר 27, 2015 1:53 am 
Hall of Famer

קודם כל, אם היא לא בליגה היא לא יכולה להיות הכי טובה בה, ומצד שני אף אחד גם לא יכול לטעון שהוא יותר טוב. נכון? על זה נושא הת'רד הזה.
ואם היא כן בליגה ותפסיד עוד אליפות, שוב אני חוזר לעניין החצי כוח, שאני חושב שמכבי עשתה בו עבודה תקשורתית מעולה. השאלה הגדולה היא אם במקביל לזה יהיו הצלחות באירופה. אם לא, אז המותג כן ייפגע - גם אם היא תיקח אליפויות. כמו שהיה בשנות ה-90.

אתה יודע מה, אם הזכרנו את שנות ה-90 - בשנות ה-90 מכבי איבדה אליפות, גם כן חד פעמית. מיד אחרי זה הגליל הפסידה במוקדמות גביע אירופה לאלופות, ומכבי חזרה לשלוט בליגה, אבל נכשלה לאורך כמה שנים ברצף באירופה. מה אתה חושב קרה למותג שלה? הליגה החזיקה אותו? פחחחח, ממש לא. הרייטינג שלה היה נמוך, האולם היה חצי ריק במשך כמה שנים, מכבי דיממה כסף ושמעון מזרחי נאלץ להתחיל להביא שותפים - ועדיין מכבי נשארה מאחור כשהקבוצות האחרות העלו תקציבים. מה שהעלה אותה בחזרה לליגה של הגדולים מבחינת המותג (ובעקבותיו הכסף) לא היה שום אליפות, אלא ההצלחות באירופה בתחילת שנות ה-2000.
האליפויות לא מעלות ולא מורידות, בטח במצב היום שבו הליגה מגבילה את מכבי ומכבי מצליחה להעביר את המסר הזה מצוין. כשלונות רצופים באירופה - כן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' נובמבר 27, 2015 1:59 am 
Hall of Famer

ראי,אני בכלל לא בטוח שמכבי צריכה איזשהו צידוק לעזוב את הליגה (או להכשל שם).
תן לצופה הישראלי את היורוליג ביום חמישי בערב עם קבוצה בצהוב ומה הקבוצה הזאת עשתה או לא עשתה ביום ראשון מעניין את הסבתא שלו.
יש פיקים מקומיים שמרכזים עניין גם של הצופים מהרמה הזאת כמו גמר גביע, דרבי או הקלאסיקו מול ירושלים.
לצערי הרב, אני לא מאמין שיש להם משמעות של ממש.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' נובמבר 27, 2015 2:06 am 
Hall of Famer

עקרונית אני מסכים איתך, אבל לעזוב את הליגה בלי צידוק כלשהו? לא יודע. בכל אופן זה אקדמי, למכבי כבר יש צידוקים לעזוב את הליגה (וגם לליגה יש צידוקים להיפרד), ואני חושב שחלק גדול מהקהל שלה כבר מוכן לזה, כי שוב אחזור על זה - מכבי עושה עבודה מצויינת בלהעביר את המסר שהליגה לא משחקת נגד מכבי האמיתית, שלא לדבר על זה שהיא יוצרת חוקים מגבילים במיוחד עבורה. עזיבה עכשיו תתקבל בהבנה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' נובמבר 27, 2015 12:12 pm 
Sophomore

ראי שני דברים:
(1) 15 שנה לא במצטבר לשנים שכבר עברו, אלא 15 שנה מהיום בהן מכבי נתקלת (אם וכאשר כמובן) בתחרות אמיתית בליגה.

(2) עם כל הכבוד, גם בשנים שאיבדה מכבי את האליפות לא היתה כאן תחרות וכל אחת מאותן אליפויות הללו (חוץ מזו של ירושלים) נתקבלה בסוג של תדהמה, ולכולם היה ברור שלא תהיה כאן המשכיות. במקרה שיהיו עוד קבוצות כמו ירושלים שמכוונות גבוה תמיד ומראות המשכיות, המצב יהיה שונה בתכלית. אנשים אמנם לא יפסיקו לאהוד את מכבי אם הם כבר כאלה, אבל ירושלים תמשוך אליה קהל אוהדים חדש שקודם לכן ברובו העדיף את מכבי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' נובמבר 27, 2015 3:37 pm 
Hall of Famer

פפאלוקאס, לסעיף הראשון שלך יש תקדים היסטורי, רק הפוך - מכבי של שנות ה-70'. כבר ציינתי את זה. מכבי של שנות ה-70 יצאה מליגה שהייתה סופר-תחרותית בין 2 קבוצות (האליפויות בעשור שלפני זה התחלקו חצי חצי בינה לבין הפועל), וזכתה ב-7 אליפויות רצופות. זאת ועוד, במקביל חלה מהפכה בנגישות התקשורתית של מכבי להמונים, כשהערוץ הראשון והיחיד התחיל לשדר אותה בגביע אירופה. זה הביא לה מאסות של קהל? זיבי, לא הביא לה כלום, כי במקביל ההצלחות באירופה היו מינוריות ומכבי לא התקרבה ללבל של ריאל מדריד או וארזה. מה שהביא לה את המאסות ואת ההתעניינות ברמה של "הקבוצה של המדינה" היה גביע אירופה של 77', ואחרי זה היכולת שלה לייצר המשכיות ולהישאר קבוצת למרת באירופה.

נחזור לשנות ה-90. כשב-93 מכבי סיימה שלישית את הליגה, ומאחוריה עוד הייתה הפועל ירושלים עם עדי גורדון ומיקי ברקוביץ', היה נראה שנוצרת כאן תחרות לא בין 2 קבוצות אלא בין 3 ו-4. אבל מכבי השתלטה מחדש על הליגה. האם זה הביא לה מאסות של קהל? ממש לא, למעשה בגלל שהיא נכשלה באירופה באופן רציף הקהל נטש וההיכל היה חצי ריק. למזלה של מכבי, אם אפשר לקרוא לזה ככה, הקבוצות האחרות לא הצליחו לייצר אלטרנטיבה אירופית ראויה לשמה, וכל מי שנגע במפעל של הגדולים - הפועל 3 פעמים, ירושלים, הגליל, ראשל"צ - נכשל כשלונות מחפירים עוד יותר ממכבי. אם מישהו היה מצליח אז ביורוליג, בטח קבוצות עם בסיס קהל כמו ירושלים או הפועל - יכול להיות שההיסטוריה הייתה משתנה.
הקהל המאסיבי חזר למכבי רק עם ההצלחות האירופיות של עידן האפמן-מקדונלד. זו עובדה.

אין מה לעשות ההיסטוריה מוכיחה שמה שמדבר את המאסות של הקהל זה אירופה ואירופה ועוד פעם אירופה. כדי להצליח למשוך קהל משמעותי ממכבי, ירושלים צריכה להצליח באירופה כמו מכבי ואפילו יותר, ונדמה לי שראשיה מבינים את זה מצוין, יותר טוב מכל אחד אחר. "להצליח יותר ממכבי" זה אומר להיות ביורוליג ולהצליח יותר ממנה, או להביא הצלחות כבירות ביורוקאפ - זכייה או מינימום גמר - תוך כדי שמכבי נכשלת ביורוליג. ואם מכבי יורדת ליורוקאפ כמו השנה - אז לנצח אותה שם, או במינימום להצליח יותר ממנה.

זו הסיבה שאמרתי חזור ואמור שהיורוקאפ השנה חשוב לירושלים יותר מכל שנה אחרת - בגלל שמכבי הולכת להיות שם איתה. כי לנצח את מכבי באירופה, במקום שמביא את מאסות הקהל, זה דבר ששום רצף אליפויות בליגה, מול מכבי שנתפסת כמוחלשת במכוון כדי שאפשר יהיה לנצח אותה, ושלא מעניינת את הקהל הרחב כאפס קצהו לעומת ההצלחות באירופה, לא יעשה.
בינתיים, ככל שהקהל הרחב תופס את זה, "ההמשכיות" של ירושלים זה בעיקר ההמשכיות של הכשלונות שלה באירופה, בזמן שבליגה היא נמצאת במצב שבו מכבי מוגבלת מלאכותית והליגה מונעת ממנה לשחק בה בכוח האמיתי שלה. אם היא לא תצליח באירופה לפחות כמו מכבי, שום רצף אליפויות בליגה לא יעזור לה בקרב ההמונים לדעתי. זה לקח ההיסטוריה.

בקיצור, מי שבונה על הליגה, שבה משחקים בחוקים שמגבילים את מכבי ואולי בקרוב בכלל לא משחקים נגד מכבי, כמנוף לתזוזה משמעותית של קהל בזמן שמכבי ממשיכה להצליח באירופה - כל שנותר לי לומר הוא "בהצלחה עם זה".
אם מכבי תמשיך להיכשל באירופה וירושלים או האחרות יצליחו באופן משמעותי - זה כבר סיפור אחר, אבל זה לא בגלל הליגה. גם אם מכבי תיקח אליפויות בליגה, אירופה תהייה הקטליזטור להזזת קהל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' נובמבר 27, 2015 3:59 pm 
Sophomore

התאוריה נחמדה ונכונה בחלקה, אבל צריך לסייג קצת -
1. מצב כמו שאתה מתאר שמכבי לא חלק מהליגה לא היה.
2. מצב שבו יש לה תחרות אמיתית אמנם היה כמו שציינת בשנות ה-60 אבל זה היה בעולם אחר מכל כך הרבה סיבות שאני לא בטוח כמה אתה יכול להשליך מזה להיום.

חוצמזה, אני חושב שאתה מפספס את זה שבסופו של דבר אוהד, ובמיוחד אוהד כורסא שהמחויבות שלו נמוכה יותר, הולך עם קבוצה שגורמת לו להרגיש טוב כלפי עצמו ולהרגיש חלק ממשהו שמקרין את האופי שהוא רואה או רוצה לראות לעצמו. מכאן מן הסתם המשיכה לקבוצות מצליחות וזה חלק גדול מהמותג של מכבי.

עכשיו במקרה שקבוצה כמו מכבי תפסיד כאן כל שנה אליפות להפועל ירושלים שגם מן הסתם תתחיל לטעון שהיא הקבוצה הכי טובה (ולא לאיזה מזדמנת ששנייה אחרי הגמר חוזרת למקומה) אז מכבי לא תוכל לספק לאוהדים שלה את אותה הרגשה ומכאן פגיעה במשיכה שלה ובמותג.

נכון שאם היא תחליט לעזוב מיידית היא תמיד תוכל לטעון שהיא הכי טובה, אבל הדינמיקה של קבוצת מרכז טבלא ביורוליג החדשה (למכבי יהיה הרבה יותר קשה בפורמט החדש) ועם כוחות עולים שנכנסים לוואקום שהיא השאירה בארץ יהיה לה קשה לשמר את אותה הרגשה אצל האוהדים שלה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' נובמבר 27, 2015 4:19 pm 
Sophomore

ראי אתה ממשיך להסתכל על זה מזווית שגויה מאוד בעיניי. מעבר לכך שהרלוונטיות של שנות ה-60 לנושא היא מוטלת בספק, מעולם לא אמרתי שאליפויות בארץ יביאו למכבי מאסות אדירות של קהל. אממה, הפסדי אליפויות באופן עקבי, כשמנגד עומדת קבוצה אמידה ומגובשת, ולא אפיזודה חולפת (ע"ע חיפה, גליל, חולון וכו'), בהחלט עלולות לגרום לכך שהדור הצעיר שעוד לא גיבש לעצמו קבוצה לאהוד, יוכל לחשוב על אופציה כמו הפועל ירושלים.
עד העבר הלא רחוק בכלל, מכבי היתה האופציה האוטומטית של 95% מאוהדי הכדורסל בישראל בערך. כל יתר הקבוצות נלחמו על הפירורים וקבוצה שמביאה 1400 אוהדים למשחק נחשבת גם היום ל"מרענן הרשמי של הכדורסל הישראלי". בגלל זה צריך להסתכל על התהליך הזה לטווח ארוך, ולא להתבסס על 5 שנים בערך שעל אף שבמהלכן הפסידה מכבי אליפויות, לא היה לספק שמדובר בהפתעה גמורה ובעונה הבאה הם עדיין יהיו המועמדים הבלעדיים לזכייה. ככה זה כשיש לך קבוצה של 20 מיליון דולר כשהבאה בתור החזיקה גג בתקציב של 3 מיליון.
הנזק שמכבי גרמה לכדורסל בארץ במשך עשרות שנים דורש טיפול ארוך בהתאמה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' נובמבר 27, 2015 4:34 pm 
Hall of Famer

גמליאל:
1. מצטער, אבל אני לא יודע איפה חיית בשנים האחרונות. ב-9 עונות שאתה מדבר עליהן מכבי הביאה זכייה אחת, עוד שני גמרים, ושהות כמעט קבועה ב-8 הגדולות. מעט מאד קבוצות ביבשת יכולות להציג רקורד כזה.
כן, סנריו כמו שאתה מתאר - אם יקרה ברצף כמה שנים ולא יהיה הבלחה - ברור שהוא קטליזטור לשיפט של קהל. זה מה שאמרתי בעצמי. אם מכבי תמשיך להיכשל כמו השנה, וירושלים תצליח באירופה באופן עקבי, זה ייראה אחרת - בלי קשר לתוצאות בליגה. אבל המצב של מכבי ב-9 העונות האחרונות כשמסתכלים על כולן הוא רחוק מאד מזה, וממש לא משהו שיכול להביא לאיבוד קהל. למעשה זה רקורד שהפדרמנים, עם כל סלידתי מהם, יכולים להתגאות בו גם אבסולוטית ובעיקר בכל הקשור להצלחה יחסית להשקעה.

2. אוהד הכורסא שאתה מתאר, כמו שהראיתי שההיסטוריה מוכחיה, הליגה מעניינת לו את הביצה השמאליץ כל עוד מכבי מצליחה באירופה. מה שיצר את המותג של מכבי אצל אותו אוהד כורסא זה לא נצחונות על ירושלים או הפועל, עם כל הכבוד, ומה שיסיט אותו ממכבי זה לא הפסדים לירושלים או להפועל. בטח לא בליגה שמחוקקת חוקים שמגבילים את מכבי, ואת זה מכבי יודעת להעביר מצוין - אפילו עוד יותר כך. לאוהד הממוצע זה סימן שהליגה מודה שהיא לא יכולה על "מכבי האמיתית" ומשחקת בנדמה-לי נגד איזושהי גירסה מוגבלת של מכבי.
בשביל שאוהד הכורסא הזה, שהגיע למכבי בגלל ההצלחות באירופה ולא בגלל שום דבר אחר, יעבור ל"אלטרנטיבה" - צריך לקרות מה שתיארת בסעיף 1, כלומר או שירושלים (או מישהו אחר) יצליח בצורה עקבית באירופה כמו מכבי ויותר באותה מסגרת, או שהוא יצליח הצלחות כבירות במסגרת הפחות טובה בזמן שמכבי נכשלת כמו השנה במסגרת הראשית.

ואם מכבי תהייה קבוצה מרכז טבלה בפורמט החדש באופן קבוע - ואת זה עוד נראה - עדיין מישהו יצטרך להצליח יותר ממנה, ובאופן עקבי לאורך כמה שנים.

פפאלוקאס, אני מסתכל על זה כלקח מההיסטוריה וזה הדבר שיש ללמוד ממנו עד כמה שניתן. ומגיע למסקנה ברורה שאוהד הכורסא האופייני שגמליאל תיאר הגיע למכבי כ"אוהד צעיר", או לא כל כך צעיר, בגלל אירופה ולא בגלל הליגה, התוצאות בליגה עניינו לו את הביידה. הן לא עניינו אותו כשמכבי מנצחת, והן לא יעניינו אותו גם כשמכבי תפסיד כל עוד היא תצליח באירופה. ולמעשה הוא יתפוס את ההפסדים של מכבי כנובעים מחוקים שהליגה קובעת במיוחד בשבילה, כי עובדה, היא מצליחה באירופה כשהיא לא מוגבלת מול קבוצות הרבה יותר טובות (או לחילופין, ביחד או לחוד, האחרות נכשלות יותר ממנה נגד קבוצות חלשות יותר במפעל משני).
האוהדים האלה, "אוהדי ימי חמישי", זה בדיוק מה שהם. אוהדי ימי חמישי. ימי ראשון לא מדברים אליהם, הם לא באים למשחקים, לא צופים בהם בטלויזיה ואני בספק כמה הם קוראים עליהם באינטרנט ובעיתונים בלי לפהק. בשביל לתפוס אותם ימי ראשון לא ישפיעו, מישהו יצטרך להיות "קבוצת יום חמישי" מוצלחת יותר ממכבי. ואלה הם הרוב המכריע של מה שהופך את מכבי למה שהיא, לטוב ולרע. זה הקהל שצריך להזיז כדי לפגוע במותג של מכבי פגיעה שהיא מעבר לזניחה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' נובמבר 27, 2015 9:36 pm 
Hall of Famer

קצת חידוד למה שנאמר: בשנות ה-70, עוד לפני 77, כמעט כל המשחקים בהיכל באירופה היו מול 10 אלפים (אפילו ב-74, כשצה"ל עוד מגויס באפריקה ובסוריה). למעשה, פתיחת ההיכל ל-10 אלפים בעונת 73' נתנה למכבי הכנסה כספית גדולה מאוד שרק עזרה לה להגדיל עוד יותר את היתרון שהיה לה על האחרות.
לפני עונת סלוניקי הייתה עוד סוג של חזרה להיכל, כאשר ב-97,98 כמעט בכל המשחקים ההיכל היה מלא ובאופן כללי יותר בצורה מובהקת ממה שהיה לפני 97.

מכבי עצמה עברה סוג של שבר ואובדן אמון עם הקהל שלה אחרי 89. עונת 90 הייתה חלשה בקהל מהרגע הראשון. 91 החלה רע גם כן ורק ב-3 המשחקים האחרונים היה מלא. ב-92 גם היה מלא רק באיזה חצי מהמשחקים. גם בעונות הבאות ברוב המשחקים לא היה מלא, ורק ב-96 הצליחו שוב למלא את ההיכל בבערך חצי מהמשחקים.

Sent from my GT-I9500 using Forum Runner

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' פברואר 08, 2016 6:44 pm 
Hall of Famer

מקפיץ בעקבות ציוץ מעניין של אלי סהר.
הוא מצביע על ירידה תלולה של התעניינות בכדורסל המקומי (אחוזי הצפיה בקלאסיקו האחרון בארנה למשל) לאור כשלונה של מכבי באירופה.
לאמור מכבי באירופה היא פרומושן לכל הכדורסל בארץ.
ואם זה אכן נכון, אנחנו עוד עשויים לצפות במחזה מכמיר של המנהלת יורדת על הברכיים על מנת להחזיר את מכבי לליגה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' פברואר 08, 2016 7:42 pm 
מנהל פורום

אתה לא בכיוון
יש הבדל מאימפקט מידי ואימפקט ארוך טווח
התגובה המידית תהיה ירידה בהתעניינות, בטווח הבינוני והארוך המותג יבנה מחדש
למה?
כי החלופות בספורט הישראלי עוד יותר עלובות מהכדורסל

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' פברואר 08, 2016 8:35 pm 
Hall of Famer

החלופה העלובה העיקרית עדיין הרבה יותר פופולרית מכדורסל וגם תישאר כזו. לא הייתי בונה על עליבותה אם הייתי במקומך.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' פברואר 08, 2016 11:09 pm 
מנהל פורום

אז תחשוב כמה רע היה מצב הכדורסל אם החלופה לא הייתה כל כך עלובה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' פברואר 09, 2016 2:05 am 
Hall of Famer

אז זה מה שאומרים לך, שמצבו רע כבר עכשיו. ודווקא כשקורה כל מה שאמרו מי שאמרו שצריך לקרות כדי שהוא יתחזק - חולשה של מכבי, תחרותיות אפילו על חשבון רמה, פיינל פור, חוק ישראלי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' פברואר 16, 2018 4:42 pm 
Hall of Famer

מעלה מן האוב בעקבות טור של עמית סלונים:
https://sports.walla.co.il/item/3135903

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 38 הודעות ]  עבור לעמוד 1, 2  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]