סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ו' נובמבר 15, 2024 4:52 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 381 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 16  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: פילי והתכנית
הודעהפורסם: ש' דצמבר 12, 2015 11:11 pm 
Junior

בלוג: הצג בלוג (0)
גם על זה קל להתווכח איתך - הינקי לא עשה שום דבר בשביל לתרום לכך שיהיה להם היום יותר משהיה להם בתחילת התהליך. הדבר היחיד שהוא עשה זה להפוך את הקבוצה לכ״כ חלשה מה שעשה את בחירות הדראפט שלה לגבוהות, מה שנותן לך עכשיו בסיס לחלום על איך נוצרת שם קונטנדרית, אבל זה לא יותר מחלום מפוקפק.
אז זה לא מוקצה לחלום, אבל בדרך אל החלום המפוקפק הזה הוא הרס כל חלקה טובה והשמיד במשך לפחות שלוש שנים את כל תרבות הכדורסל סביב המועדון (לפחות, אם אפשר לחלום על קונטנדרית מהמצב הנוכחי אפשר גם לחלום איך הם לא מתאוששים מזה גם עוד עשור וממשיכים למכור כרטיסים רק לאוהדי הסופרסטאר התורן שמגיע עם קבוצתו לעיר).
זו לא אמורה להיות מחמאה, שהיית כ״כ גרוע במשך כ״כ הרבה זמן עד שנפתחה לך אופציה לבחור גבוה בדראפט שחקנים שאולי יהיו כוכבים. זה אלמנטרי, על זה הליגה בנויה.
בראייה כוללת על התקופה אני לא יכול להצביע היום על שום מהלך אקטיבי שלו ששיפר את הכישרון בקבוצה, מלבד השיחוק בהחתמת קובינגטון והחכמה והעורמה לחטוף בדראפט את פייטון שאורלנדו רצתה ואז לסחוט אותם בתמורה. וזה מעט מאוד לתקופה של שנתיים וחצי עם המון קאפ-ספייס וחופש מוחלט להמר על מי שעולה ברוחו.

אם לפני שנתיים וחצי היית ממנה אידיוט גמור אחר במקומו ומורה לו לעשות בוטום-אאוט למספר שנים בשביל להשיג בחירות גבוהות, גם לאידיוט הגמור הזה לא היה קשה מדי להגיע למצב בו לקבוצה יש פוטנציאל כי היא ״השיגה״ בחירות גבוהות.
את טביעת העין וזיהוי הכישרון שיש להחתים עד עכשיו לא ראינו בכלל מהינקי. הכל אלמנטרי ולפי מי שכל המוקים מיקמו לבחירות שלו.
אם היית ממנה מנהל מוכשר יותר לפני שנתיים וחצי, אז אולי הוא היה מבין שהצעיר הארוך והאתלטי עם סימני השאלה בהתאמתו לליגה מדראפט 2013 זה הגריק פריק ולא מק״ו, וזה לא רק איזו חכמה בדיעבד כ״כ גדולה, הפריק צעיר בשלוש שנים מוויליאמס ולפני הדראפט היה סביבו לא פחות הייפ.
אולי היה מבין לאור תקדימי העבר שלא כדאי לבחור ביג-מן פצוע עם גוף מוזר, וכדאי לבחור מישהו אחר או לעשות טרייד על הבחירה שיביא שחקן מוכשר תחת חוזה בליגה. הינקי לא עשה את זה כי כפי שהוכיח לא מעט - הוא מעדיף את הסיכוי הקטן שיהיה מאמביד סופרסטאר על פני הבטוח לשחקן טוב שכבר נמצא בליגה.
סתם דוגמאות. בקיצור, מה שיש לו בפועל, מלבד קובינגטון, זה מה שהליגה נתנה לו על סמך תוצאותיו, ולא צריך להיות גאון גדול בשביל להרכיב קבוצה שתבחר גבוה בדראפט. גם אידיוט גמור יכול להרכיב קבוצה גרועה שתבחר כל שנה גבוה בגלל שהיא גרועה.

5 או 10 זה פשוט מדי. אני בעד שרוני יעשה חישוב של ממוצע כלשהו פר עמדה ונמצא מספר מעניין להכפיל אותו בוא נגיד pi או e. אח"כ כדי להוסיף אלמנט אקראי נבקש ממוק לחשוב על מספר נגיד 36D או 350CC ונראה כבר מה יצא.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' דצמבר 12, 2015 11:22 pm 
Hall of Famer

הגריק פריק זה הכי חכמה בדיעבד. כמה ג'י-אמס פישלו בכך שלא בחרו אותו? חצי מהמועסקים בליגה?
מציע שתתעדכן ברשימת העסקאות שהינקי עשה. כמה מהן לא טריוויאליות וברורות מאליהן כמו שאתה מתאר.
תרבות כדורסל - אוברייטד עד כדי גיחוך בעיניי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' דצמבר 12, 2015 11:54 pm 
Junior

בנושא הפריק - לא, כי לקבוצות יש צרכים אחרים ומטרות קרובות יותר.
אני לא אומר עכשיו - הינקי נכשל בכך שלא בחר בו. אני אומר שאולי מנהל מוכשר יותר היה מזהה על מי מהשניים כדאי להמר. לתכנית של הינקי זה אפילו הרבה יותר הגיוני, אם אתה נכנס ביודעין לתכנית בנייה של 3-4 שנים בחיפוש אחר כוכבים, ההיגיון אומר ללכת על הרוקי בן ה-19 עם הגוף והאתלטיות המדהימים מאשר את הרוקי בן ה-22 שכבר אמור להיות מוצר יותר מוגמר, וזה עוד יותר בעייתי כשלבן ה-22 יש המון חורים במשחק.

בנושא עסקאותיו של הינקי, אני מעודכן מאוד אז תודה אבל לא על הצעת העדכון. מה גם שבמקום לשלוח אותי לבדוק אתה מוזמן לציין בעצמך עוד מהלכים כבירים.
לא אמרתי שהוא לא עשה עסקאות מלבד השתיים האלה, עניתי להצהרתך שיש לו כרגע נכסים טובים יותר משהיו לו בתחילת הכהונה.
אז מלבד קובינגטון, והבחירות שכאמור הגיעו אל הקבוצה מתוקף החוקים ומתוקף כך שהוא מעמיד את הקבוצה הכי גרועה, אני לא רואה את הנכסים שהוא צבר.

תרבות כדורסל - אתה יכול לגחך עד מחר, אבל על זה כולם מדברים איתך כאן, על זה הליגה לחצה על הבעלים למנות את קולאנג'לו, על זה אוהדים מקומיים ממורמרים ומתרחקים מהקבוצה. אז תגחך עד מחר על כך שתרבות כדורסל זה אוברייטד בזמן שכל העולם רואה את ההשלכות שלה (וגם אתה, כתוב בבירור, ראית את הבעיות בהשלכות לכך, עד אשר שמעת את קולו של הינקי ששכנע אותך אחרת).
אתה יכול להמשיך לגחך ולא לראות את ההשפעה של הרס תרבות הכדורסל בקבוצה על השחקנים שייצטרכו להוביל אותה בעתיד, ולגחך על הרעיון ההו-כה-מופרך (שכל פרשן שניתח את הסיקסרס בשנים האחרונות הזהיר מפניו) ששנתיים-שלוש מלאים בהפסדים והשפלות לא בדיוק יעזרו לאוקאפור-נואל-קובינגטון-רוטן-גרנט לנצח בעתיד.

5 או 10 זה פשוט מדי. אני בעד שרוני יעשה חישוב של ממוצע כלשהו פר עמדה ונמצא מספר מעניין להכפיל אותו בוא נגיד pi או e. אח"כ כדי להוסיף אלמנט אקראי נבקש ממוק לחשוב על מספר נגיד 36D או 350CC ונראה כבר מה יצא.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' דצמבר 13, 2015 12:05 am 
Hall of Famer

[quote="Chauncey" (וגם אתה, כתוב בבירור, ראית את הבעיות בהשלכות לכך, עד אשר שמעת את קולו של הינקי ששכנע אותך אחרת). .[/quote]
לא יודע מה גרם לך לפרש את דבריי כך אבל זה לא נכון. לא ראיתי שום בעייתיות מהסוג הזה.
על השאר אגיב מאוחר יותר

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' דצמבר 13, 2015 12:11 am 
Junior

"
לא ברור לי מה קורה שם אבל אם הינקי לא מרוצה מאף אחד חוץ מנואל (שברור שגם לו יש מחיר), הבנייה הזו תימשך עוד שנים רבות, עד שלא יישאר צופה אחד באולם. מהתגובות שאני רואה אחרי הטרייד דד ליין האחרון, הסבלנות של אוהדי פילי מתחילה לפקוע.
"

אני מפרש את זה שאתה מציין את הסבלנות הפוקעת של האוהדים ו-"עד שלא יישאר אוהד אחד באולם" בכך שאתה מבין את הבעייתיות הגדולה בזה, אחרת לא היית מציין את זה.
(רק צריך להחליף היום את נואל באוקאפור, כי אף אחד לא יכול להיות מרוצה מנואל כרגע).
אם פירשתי לא נכון, ואתה אכן היחיד שלא מבין ולא הבין גם בעבר את הבעייתיות הרבה הכרוכה בכך, אז קבל את התנצלותי הכנה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' דצמבר 13, 2015 12:16 am 
Hall of Famer

הינקי התחיל עם הולידיי וזהו בערך.
היום יש לו את נואל (גבוה הגנתי מבטיח), אוקאפור (אולסטאר פוטנציאלי), קובינגטון, סאריץ', הפוטנציאל האבוד של אמביד שעשוי להתמשש ושלל בחירות דראפט (כמה מהן בעקבות עסקאות שרקם עבור קאפ ספייס). העסקה עם הקינגס והעסקה של מק"ו היו עסקאות מצוינות לדעתי וכך שתיים מעסקאות הקאפ ספייס. כמובן שגם עסקת הולידיי ראויה לאזכור. בקיצור, שטויות. כדי לבחור אסטרטגיה ולדבוק בה צריך מנהל, לא כל אוהד ידע לעשות זאת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' דצמבר 13, 2015 12:50 am 
Hall of Famer

נואל לא שווה לתחת. אני חושב שביחס לרוב קבוצות הליגה, הוא לא שחקן חמישיה לגיטימי. לא היום בכל אופן. לא כשחקן שבואקום של הקבוצה הכי מחורבנת שנראתה בליגה מזה שנים נותן 10 נק' ו-8 ריב' למשחק בחצי שעה. תהיה בטוח שפורוורדים סוג ג' היו נותנים סטט' יותר טובות מזה.

קובינגטון כנ"ל. הוא קלעי מחורבן שמאבד הרבה כדורים ומחפה על זה עם קצת הגנה.
סאריץ' עוד לא שיחק דקה בליגה (לשם השוואה, ראינו איך נראה MVP של הליגה הספרדית, ניקולה מירוטיץ', ועד כה זה לא מחזה מלבב במיוחד). אמביד כנ"ל.

לגבי הדוגמא של מינסוטה - זו דוגמא לכך שאפשר להשיג נכסים ולנסות לבנות עסק גם בלי לחרבן אותו בצורה גרוטסקית כמו פילי.

אין לי ראש למילים ארוכות וביבלברוקס מן מילה ארוכה שכזאת

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' דצמבר 13, 2015 1:06 am 
Hall of Famer

קובינגטון קלעי מחורבן?! נואל לא שחקן חמישיה לגיטימי?
קובינגטון קלעי מצוין ונואל משחק השנה לא העמדה הטבעית שלו.
מיניסוטה היא דוגמא נהדרת לכך שכולם מפארים אותך אחרי שאתה זוכה בבחירה ה-1. הקופמניות כאן מפתיעה אותי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' דצמבר 13, 2015 1:17 am 
Senior

אם נואל לא משחק בעמדה הטבעית שלו, למה להמשיך לבחור שחקנים לעמדה היחידה שיש בה שחקן סביר?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' דצמבר 13, 2015 1:21 am 
Hall of Famer

זאת הצגה די חד צדדית של הדברים.
אני יכול להציג את זה אחרת - הינקי קיבל לידיים שלו את ג'רו הולידיי (לא פוטנציאל אולסטאר, אלא אולסטאר), את אוון טרנר (אמנם מאכזב, כמו נוואל, אבל עדיין יש פוטנציאל שאפשר להוציא ממנו), את ת'אד יאנג, שחקן שכל מדד מתקדם אוהב (ושחקן יותר טוב מקובינגטון, משמעותית ורק בן 24), ספנסר הווז רק בן 24 והוא הראה יד טובה מבחוץ, כיוון שהליגה הולכת אליו. היו עוד כמה נכסים, שעם מחשבה נכונה, אפשר היה לנצל אותם בשביל לקדם את הקבוצה. תן לדני איינג' את הקבוצה הזאת ויש לך את בוסטון של השנה, קבוצת פלייאוף שמחכה לצ'אנס המתאים לממש חלק מהנכסים הרבים שיש לה ולעשות קפיצה קדימה למעמד קונטנדרית.

מה יש לפילי היום? אוקאפור (צעיר עם פוטנציאל כדורסל ופוטנציאל הרס לא קטן), כמה בחירות דראפט שמי יודע מה ייצא מהן וכלום שום דבר, חוץ מהמקבילה של המילניום הנוכחי לקליפרס של שנות השמונים והתשעים. מקום נוראי להיות בו.

יכול להיות שהאוהד הממוצע לא היה עושה מהלכים מתוחכמים כל כך שמביאים עוד קאפ ספייס, לקבוצה שצריכה לשלם לשחקנים שלא נמצאים בקבוצה כמו ג'וואל מקגי, כדי להגיע לרצפת שכר, יכול להיות שהאוהד הממוצע גם היה עושה פחות מהלכים אלגנטיים שהיו מביאים לפילי פוטנציאל לבחור 3 פעמים בעשיריה החמישית של הדראפט, אבל את המהלכים הבסיסייים של מינ' שכר על שחקנים, מקס' הפסדים כדי להשיג מיקום גבוה בדראפט, כל אחד יכול לעשות, אם מגדירים לו את זה כמטרה. אז אולי את הבחירה של הלייקרס אף אחד לא היה משיג, אבל בתום העונה הנוכחית אותו אוהד תיאורטי היה יכול לקבל את בן סימונס, שלפי דעתך כפי שאני מבין אותה, יוצר קבוצה מנצחת בפילי.

לגבי תרבות כדורסל, כדאי שתתעדכן במה שקורה בסן אנטוניו. מאד אוברייטד איך שהדברים מתנהלים שם.

לגבי הינקי, אני כן חושב שיש במהלכים שלו תבנית של קבוצה, או יותר נכון, תבנית של השחקן אותו הוא רוצה וזה בדיוק לפי הטרנד של הליגה - ארוך אתלטי (מקדניאל לדוגמא) עם קליעה טובה מבחוץ (קובינגטון). אני דווקא חושב שהחזון על איך תיראה פילי האלופה די ברור ומובנה אצל הינקי.

נדב, אני חושב שאתה מתווכח לצורך הויכוח. אני לא אגדיר את עסקת מק"ו כעסקה מבריקה, אבל עסקה שההגיון מאחוריה בהחלט ברור והסיכוי שהיא נותנת לפילי עולה על הסיכוי האלטרנטיבי. ביד היה לה את מק"ו, רוקי השנה, שלא התקדם ואולי אף הלך אחורה בשנה 2. את הבעיות שלו הכירו היטב בפילי וההחלטה שבעתיד המזהיר של פילי למק"ו לא יהיה עתיד היא די הגיונית. מכאן ההמשך הוא רק למקסם רווחים על השחקן. הינקי מכר את מק"ו כשהמניה שלו עוד הייתה מעל הערך האמיתי שלה (בשביל למכור במקס', הוא היה צריך למצוא עסקה כבר בפגרה של 2014 או יותר טוב, בפגרת האולסטאר של 2013). התמורה שהוא קיבל אמנם ספקולטיבית להחריד, אבל עדיין יכולה לתת תשואה גבוהה מאד. אם אתה מסתכל על מבחן התוצאה כל כך, אז ללייקרס בשנתיים הקרובות יהיו קבוצות מחורבנות. יש לפילי במשך 2 העונות הקרובות צ'אנס לא רע בכלל להשיג בחירת לוטרי גבוהה מאד. באן.בי.איי היום זה ערך טוב למדי על שחקן כל עוד אתה לא מחפש את הרווח הכלכלי.

מעבר לכך, הנימוק שלך שכל עסקה שכזאת היא מוכוונת תוצאה נטו היא פשוט לא נכונה בעיני. רואה חשבון אולי חי את הוודאות של המספרים שכתובים לו על הנייר. ג'י.אם בכדורסל חי בעולם של אי ודאות מוחלט. אתה יכול לזכות בפרס הכי גדול בעולם - אחד משלושת הכישרונות הכי גדולים שהגיעו בעשור האחרון, ילד טוב עם אופי טוב שגם הוכיח את עצמו בבמה הכי גדולה ברמה שהוא שיחק. ואותו אתה יכול לצרף לקבוצה עם כישרון ובתוכה שחקן שהוא אחד מהכוכבים הצעירים והגדולים של הליגה. תוכנית נהדרת לבנות קונטנדרית. ואז להתעורר עם הקריירה הגמורה של גרג אודן ושל ברנדון רוי בגלל פציעות. בוודאי שבסופו של דבר אם תרצה לבדוק האם העסקה עזרה לפילי או לא, אתה תצטרך לחכות ולראות מה השחקן שיגיע מהבחירה של הלייקרס ייתן, אבל זה עדיין לא אומר שאי אפשר להעריך את קבלת ההחלטה של הינקי. במקרה הזה, לאור היכולת של מק"ו אחרי עונת הרוקי שלו הינקי עשה טרייד טוב. בוא נלך על תסריט קצת שונה. נגיד שהינקי לא היה עושה טרייד על מק"ו, אז המצב של פילי היה טוב יותר לפי איך מה שהשחקן הציג באן.בי.איי? ואם הינקי היה מנסה למכור אותו במועד יותר מאוחר, הוא היה משיג משהו יותר טוב? ואם תמורת מק"ו הוא היה מביא סטרייט אפ את ברנדון נייט, זה היה עוזר בתמונה הגדולה לפילי?

אני חושב שאתה קצת גם שוכח שהמהלך הזה הוא הכרח במקרה של הינקי. אפשר להגיד המון דברים שליליים על מה שהבחור עשה לפילי, והמקלדת שלי לא בחלה בכך, אבל חייבים להבין שהאיש התחייב לאסטרטגיה מסויימת. מבחינה אישית, הינקי לא יכול לזנוח את האסטרטגיה הזאת באמצע הדרך. הוא עשה הרבה יותר מדי נזק בשביל להתחיל עכשיו לבנות קונבנציונלית. אם הוא היה זונח את ה"תוכנית" אני הייתי נותן גג שנה עד שהוא היה הולך ללשכת התעסוקה. אז מה נשאר לו? להידבק לתוכנית, להיפטר מנכסים עבור בחירות דראפט ופוטנציאלים עתידיים. ברגע שהינקי הבין (והבין נכון) שמק"ו לא יכול להיות בעתיד של קבוצה מנצחת, אז הדבר היחידי שנותר לו לעשות זה למקסם רווחים עליו והתמורה חייבת להיות בדמות של פוטנציאל עתידי, גבוה ככל האפשר. את זה הוא הצליח לעשות פחות או יותר בעסקה הזאת.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' דצמבר 13, 2015 1:26 am 
Hall of Famer

זו החלטה לא פשוטה. אחת הביקורות הלגיטימיות היא שאמביד, אוקאפור ונואל משחקים באותה עמדה. בין השאר, בגלל המצב של אמביד, הינקי החליט ללכת על BPA. לדעתו זה היה אוקאפור. בדיעבד, כנראה היה עדיף שהיה בוחר את פורזינגיס אבל זו שוב חכמה בדיעבד. אוקאפור, אלא אם ימשיך להסתבך עם החוק, הוא שחקן מצוין ואולסטאר פוטנציאלי. אני חושב שבניגוד למה שהתותח תיאר, לנואל יש שוק, אם רוצים לשלוח אותו בטרייד (בוסטון למשל תתעניין). לאוקאפור גם כן. אמביד והפוטנציאל העצום שלו יישאר בפילי לפחות עד שיממש אותו על הפרקט. בגדול, אני מאמין בלבחור את ה-BPA אבל אני יכול להבין את הטענות בהקשר הזה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' דצמבר 13, 2015 1:30 am 
Hall of Famer

מה אתה חושב שהשוק של נואל? מה בוסטון תיתן עליו (אמיר ג'ונסון ואוון טרנר זה יבול טוב? מבחירות דראפט גבוהות אתה באמת יכול לשכוח)?
ואתה באמת לא יכול להתלונן על איך שנואל נראה בגלל שהוא לא משחק בעמדה הטבעית שלו. נוואל לא ישחק גם בעמדה הטבעית שלו בפילי, כשבשתי הדראפטים העוקבים פילי בחרה בבחירה מספר 3 סנטרים עם פוטנציאל יותר גבוה משלו. תלונה על כך שנואל לא משחק בעמדה שלו זה בדיוק הבחור שרצח את הוריו ובוכה על כך שהוא יתום.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' דצמבר 13, 2015 1:31 am 
Junior

בלת"ק (למעט רפרוף על התגובות בעמוד זה):

אני עד כה נטיתי להגן על מהלכיו של הינקי ועל התכנית שלו, אבל אין ספק שבינתיים השילוב של אוקאפור ונואל נראה זוועתי, בזמן שפורזינגיס נראה כמו הדבר האמיתי. אמביד הוא בכלל תעלומה, אבל גם אם יחלים לגמרי, לא רואה אותו כפיט מוצלח לצד אחד מהשניים. למעשה, הדבר הכי טוב שיכול לקרות לפילי בשנים הבאות זה שאמביד ייראה מספיק בריא וטו-וויי סנטר, בשביל לאפשר טריידים על נואל ועל אוקאפור.

בכל אופן, אם להיות חכם בדיעבד ועל הדרך להראות שהינקי היה לא כ"כ חכם גם בזמן אמת:

מסכים עם צ'ונסי, זה לא בלתי סביר להניח שהינקי היה צריך לשקול את גריק פריק בבחירה ה11 ולהמר עליו, אם המונד עשה זאת בבחירה ה17. סה"כ היה מדובר בדראפט חלש, MCW אומנם נראה כמו פרוספקט מעניין ואכן התגלה כבחירה שהביאה דיבידנדים מידיים (רוקי העונה בשנה 1, בחירת לוטרי גבוהה בפוטנציה בשנה 2), עם זאת כפי שצ'ונסי טוען מדובר בפרוספקט מבוגר עם חורים ברורים במשחק שלו. הסיקסרס הם בדיוק הקבוצה שיכלה להרשות לעצמה הימור ופיתוח של הגריק פריק. ואותו הדבר תקף לגבי אקסום בדראפט הבא. נכון, אמביד נחשב לקונצנזוס מס' 1 עד הפציעה שלו, אבל אם כבר יש לך בקבוצה את נואל (שאומנם לא הראה כלום עד אז בגלל הפציעה שלו), למה לא להמר על שחקן אחר עם אפסייד שיש שראו בו בחירה שנייה לגיטימית (ובינתיים פארקר רחוק מלהוכיח אחרת)? אומנם אקסום בדומה לאמביד פצוע לכל העונה הנוכחית, אבל הוא כבר שיחק והראה שיש לו מה למכור בהגנה, כשבהתקפה יש לו עוד הרבה צעדים לעשות, אבל הכישרון ללא ספק שם.

הלאה - אני דווקא בעד הבחירה בסאריץ', כי זו כאמור בחירה שקבוצה כמו הסיקסרס יכלה להרשות לעצמה, ובדראפטים של השנים הבאות (כלומר 2015 והקרוב) מדובר בבחירת טופ 5-7 ככל הנראה. עם זאת, בגלל "הבחירה העתידית" בפורזינגיס שכאמור יחבור לגריק פריק ונואל בקו הקדמי, בואו נניח שהינקי היה מהמר על לאבין עם הבחירה ה12, בכל זאת יש לו לא פחות אפסייד והוא היה משלים את אקסום בצורה מעניינת מאוד - שני גארדים שאומנם צריכים להוסיף לא מעט מאסה, ובמקרה של לאבין גם שיפור דראסטי ביסודות הגנתיים, אבל יש להם פוטנציאל להיות אינטרצ'יינג'בל בהגנה וגם בהתקפה. אומנם לאבין בינתיים פורח יותר כפוינט גארד, אבל אני חושב שזה בעיקר בגלל הקליעה הבעייתית של הוולבס מבחוץ, כשהוא משחק לצד רוביו, וויגינס ואחרים. הוא קאטר מצוין ומאמין שעוד ישפר את הקליעה משלוש לאזור ה35% ומעלה.

אקסום-לאבין-יאניס-פורזינגיס-נואל עם קובינגטון מהספסל היה יכול להיות יופי של שלד להתחיל ממנו, במיוחד כשלוקחים בחשבון עוד בחירת לוטרי גבוהה בדראפט הקרוב ואת הבחירות של מיאמי ואוקלהומה. זוכים בסימונס? טרייד על פורזינגיס ומנייתו הגבוהה, או שמנסים לשלב בין השניים ונואל הופך לבאק אפ בעוד כמה שנים. נמצאים בעמדה לקחת טו-וויי סנטר שעדיף על נואל? מצוין, נהנים משניהם לשנים הקרובות או שטרייד על נואל. יש שוטינג גארד מגוון עם יד יציבה משלוש (יכול אפילו להיות אנדרסייזד הודות לאקסום בפוינט)? מעולה, לאבין הופך לשחקן שישי שמקבל דקות של שחקן חמישייה בשתי עמדות הגארד. יש רכז איכותי שקולע מבחוץ? לוקחים אותו למקרה שאקסום לא יחזור לעצמו מהפציעה, או שמשלבים ביניהם הודות ליכולת של אקסום לשחק 2.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' דצמבר 13, 2015 1:37 am 
Hall of Famer

עמוס לב כתב:
אני יכול להציג את זה אחרת - הינקי קיבל לידיים שלו את ג'רו הולידיי (לא פוטנציאל אולסטאר, אלא אולסטאר), את אוון טרנר (אמנם מאכזב, כמו נוואל, אבל עדיין יש פוטנציאל שאפשר להוציא ממנו), את ת'אד יאנג, שחקן שכל מדד מתקדם אוהב (ושחקן יותר טוב מקובינגטון, משמעותית ורק בן 24), ספנסר הווז רק בן 24 והוא הראה יד טובה מבחוץ, כיוון שהליגה הולכת אליו. היו עוד כמה נכסים, שעם מחשבה נכונה, אפשר היה לנצל אותם בשביל לקדם את הקבוצה. תן לדני איינג' את הקבוצה הזאת ויש לך את בוסטון של השנה, קבוצת פלייאוף שמחכה לצ'אנס המתאים לממש חלק מהנכסים הרבים שיש לה ולעשות קפיצה קדימה למעמד קונטנדרית.

מה יש לפילי היום? אוקאפור (צעיר עם פוטנציאל כדורסל ופוטנציאל הרס לא קטן), כמה בחירות דראפט שמי יודע מה ייצא מהן וכלום שום דבר, חוץ מהמקבילה של המילניום הנוכחי לקליפרס של שנות השמונים והתשעים. מקום נוראי להיות בו.

אני חושב שאפשר לראות היכן נמצאים השחקנים האלו היום - הולידיי פצוע רוב הזמן ולא חזר לכושר בו היה, הוז לא רלוונטי, יאנג וטרנר בינוניים למדי ובכל מקרה הם לא בגיל המתאים לבנייה מחדש. כולם היו רגע אחד לפני חידוש חוזה, אם אני לא טועה, רחוקים מלהיות נכסים משמעותיים - וזו גם הסיבה שבגללם התקבל עליהם רווח כה גדול (בחירת סיבוב שני עבור טרנר הבאסט?). לגבי בוסטון ואיינג', הסיבה העיקרית שאיינג' מצליח להוביל את הקבוצה שלו לפלייאוף היא סטיבנס. הבחור הוא אחד המאמנים הטובים בליגה. פילי הייתה קבוצה הרוסה, אחרי הטרייד הנוראי של ביינום ואחרי עשרות שנים של בינוניות. שנינו יודעים את זה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' דצמבר 13, 2015 1:39 am 
Hall of Famer

עמוס לב כתב:
מה אתה חושב שהשוק של נואל? מה בוסטון תיתן עליו (אמיר ג'ונסון ואוון טרנר זה יבול טוב? מבחירות דראפט גבוהות אתה באמת יכול לשכוח)?
ואתה באמת לא יכול להתלונן על איך שנואל נראה בגלל שהוא לא משחק בעמדה הטבעית שלו. נוואל לא ישחק גם בעמדה הטבעית שלו בפילי, כשבשתי הדראפטים העוקבים פילי בחרה בבחירה מספר 3 סנטרים עם פוטנציאל יותר גבוה משלו. תלונה על כך שנואל לא משחק בעמדה שלו זה בדיוק הבחור שרצח את הוריו ובוכה על כך שהוא יתום.

לא התלוננתי. בהחלט מודע לבעייתיות והתייחסתי אליה בתגובה נפרדת.
מה שכן, זה אומר שצריך להתייחס לירידה הסטט' שלו בהקשר למעבר העמדה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' דצמבר 13, 2015 1:40 am 
Junior

עמוס לב כתב:

אולי מרכוס סמארט? בכל זאת יש כרגע את תומאס ומתישהו רוזייר אמור להתחיל לגבות אותו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' דצמבר 13, 2015 1:43 am 
Junior

Att כתב:
עמוס לב כתב:

אני חושב שאפשר לראות היכן נמצאים השחקנים האלו היום - הולידיי פצוע רוב הזמן ולא חזר לכושר בו היה, הוז לא רלוונטי, יאנג וטרנר בינוניים למדי ובכל מקרה הם לא בגיל המתאים לבנייה מחדש. כולם היו רגע אחד לפני חידוש חוזה, אם אני לא טועה, רחוקים מלהיות נכסים משמעותיים - וזו גם הסיבה שבגללם התקבל עליהם רווח כה גדול (בחירת סיבוב שני עבור טרנר הבאסט?). לגבי בוסטון ואיינג', הסיבה העיקרית שאיינג' מצליח להוביל את הקבוצה שלו לפלייאוף היא סטיבנס. הבחור הוא אחד המאמנים הטובים בליגה. פילי הייתה קבוצה הרוסה, אחרי הטרייד הנוראי של ביינום ואחרי עשרות שנים של בינוניות. שנינו יודעים את זה.

הולידיי דווקא היה בתחילת הארכת החוזה שלו, מה שרק הופך את הטרייד עליו לעוד יותר גניבה עבור הינקי (גם ללא בעיות הבריאות שלו). לקחת שחקן צעיר אומנם, לאחר עונה שבה היתה לו הזדמנות לככב אך בפועל הוא הראה שכוכב גדול הוא לא יהיה, ולהשיג עליו בחירת אמצע לוטרי ועוד בחירת לוטרי פוטנציאלית? בלי לספוג אף משכורת בתמורה? מעולה.
וכן, הביקוש הנמוך עבור טרנר ויכולותיו של הוז במדי הקליפרס ושארלוט, מראים שאכן לא היה להינקי מה להשיג עליהם מעבר לבחירות סיבוב שני. ואכן במקרה של הוז, הפיכתו לפרי אייג'נט בלתי מוגבל השפיעה על ערך הטרייד שלו (על טרנר ניתן היה להשוות הצעות). במקרה של יאנג, בחירת סיבוב ראשון היא בהחלט תשורה הולמת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' דצמבר 13, 2015 1:57 am 
Hall of Famer

אז במקרה של הולידיי, מבחן התוצאה כן קובע ובמקרה של הטרייד על מק"ו הוא לא קובע?
טרנר ויאנג היו בשעה שהינקי לקח את פילי בני 24. בהחלט בגיל של בניה מחדש. האם הם מתאימים לקונטנדרית? הדעות חלוקות וככל הנראה שלא. אני יכול להגיד אותו דבר גם על נוואל וקובינגטון כמובן.

יכול להיות שסטיבנס הוא הסיבה העיקרית שאיינג' מוביל את בוסטון לפלייאוף (ולמה הינקי לא השיג את סטיבנס?), אבל עדיין איינג' צבר אוסף של נכסים שיכול להוביל את בוסטון למעמד של קונטנדרית. בניגוד להינקי, איינג' כבר עשה את זה פעם, כך שאני נוטה להאמין בו יותר. המצב שבו בוסטון ניצבת כיום הוא בעיני מצב עדיף לאין ערוך מזה של פילי והם עשו זאת בלי להפסיק להיות תחרותיים ובלי להתבזות.

B.grant, יש בעיה גדולה מאד עם התסריט שלך. ההנחה המובלעת בתוכו שהבניה הייתה יותר טובה, אבל התוצאות היו נשארות זהות. מי אמר שפילי עם גריק פריק לא היו מגיעים ל-23 ניצחונות ולא זוכים לבחור במקום ה-3 ואת האפשרות להשיג את אקסום? ובוא נניח שהגריק פריק בעונת הרוקי שלו לא היה תורם יותר מאשר מק"ו והסיקסרס עדיין היו מחזיקים בבחירה השלישית, הרי עם אקסום ועם לאבין והגריק פריק בעונה 2 המצב היה צריך להיראות הרבה יותר טוב, לא? אולי בכיוון ה-30 ניצחונות? למה שהבחירה מספר 3 הייתה מחכה להם? או אפילו 4? הינקי לא היה שוקל בכלל לקחת שחקן תורם כמו לאבין בבחירה מספר 12. בשאיפה להיות גרוע, לא רק שסאריץ' היה בחירה הגיונית, הוא היה הבחירה היחידה שהינקי יכול היה לקחת. אני לא אתפלא אם הפציעה של אמביד רק הייתה תמריץ יותר גדול להינקי לבחור בו. זה מעין לאכול את העוגה ולהשאיר אותה שלמה. גם להשיג כישרון שמדברים עליו ברמה היסטורית, אבל לא להשתפר כתוצאה מכך ולהמשיך להיות גרוע לבחירת הלוטרי הגבוהה הבאה. כמובן ששחקנים שנוטים להיות פצועים הם בדרך כלל... פצועים וזה קצת בעייתי כשאתה רוצה לממש פוטנציאל.

אין לי ספק שמרקוס סמארט לא עומד למכירה תמורת נואל. אולי נואל ונכסים עתידיים (הבחירה של הלייקרס), אבל לא סטרייט אפ.

אם נשים את בעיות הבריאות של הולידיי בצד, הקריירה שלו הרבה יותר טובה מבחירה מספר 6 ממוצעת וגם מהבחירה השניה שהם קיבלו תמורתו (הפכה להיות סאריץ'). דרך אגב, העסקה על הולידיי חשפה את הפן הבעייתי של הינקי. הוא העלים מידע רפואי מניו אורלינס בעת חתימת העסקה ופילי נענשה על כך ב-3 מיליון דולרים. אני מניח שהרמאות הזאת לא בדיוק עוזרת להינקי ביחסים שלו עם הג'י.אמים האחרים.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' דצמבר 13, 2015 2:05 am 
Hall of Famer

להשוות את המצב של בוסטון ופילי זו בדיחה עצובה. עמוסלב, אתה יודע היטב שהסגלים שלשתי הקבוצות היו שונים מאוד. ברוקלין לא משכנה את העתיד שלה תמורת ספנסר הוז ושות'.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' דצמבר 13, 2015 2:06 am 
Hall of Famer

אגב, איינג' הוא אחד המנהלים הטובים בליגה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' דצמבר 13, 2015 2:14 am 
Hall of Famer

המצב הנוכחי של הסלטיקס לא קשור לנכסים שהיו לקבוצה בקיץ 2013. הנטס אמנם משכנו את העתיד שלהם בשביל הסלטיקס, אבל נכון להיום התמורה שאיינג' קיבל מברוקלין היא ג'יימס יאנג ועוד 5 שחקנים שכיום לא בבוסטון ואיינג' נפטר מהם בלי לקבל תמורה ממשית עבורם. עבור רונדו בוסטון קיבלה את ג'יי קראודר החביב, אבל לא שונה מהותית מקובינגטון. הסלטיקס השיגו את הכישרון הנוכחי שלהם לא בזכות עסקאות גארנט, פירס ורונדו, אלא בעיקר בזכות בחירות דראפט טובות מאד של איינג' באמצע/סוף הסיבוב הראשון ועסקאות וחוזים שהביאו שחקנים עם ערך בהווה לקבוצה (הדבר שהינקי לא יעשה גם אם הכלבה של ביבי תהיה עם השיניים על איברים אינטימיים שלו).

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' דצמבר 13, 2015 2:15 am 
Hall of Famer

מרקוס סמארט הוא תעלומה בעיניי. שחקן שעד היום פרט להבלחות לא עשה דבר. לא אתפלא אם ייפלט מתישהו לאירופה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' דצמבר 13, 2015 2:22 am 
Hall of Famer

Att כתב:
קובינגטון קלעי מחורבן?! נואל לא שחקן חמישיה לגיטימי?
קובינגטון קלעי מצוין ונואל משחק השנה לא העמדה הטבעית שלו.
מיניסוטה היא דוגמא נהדרת לכך שכולם מפארים אותך אחרי שאתה זוכה בבחירה ה-1. הקופמניות כאן מפתיעה אותי.

קובינגטון עד כה זורק 6.1 שלשות למשחק בקריירה. כמות די מופרעת. מסתבר שבכל היסטורית האן בי איי יש רק 4 שחקנים עם יותר מ-6 זריקות לשלוש למשחק - סטפן קארי, קליי תומפסון, דמיאן לילארד וקובינגטון. קובינגטון העונה מפליא עם 31.7% לשלוש ב-6.9 זריקות. זה לא קלעי מצוין. זה קלעי רע למדי. להגנתו יאמר שבעונה לפני הוא קלע ב-37.4%, שזה אחוז סביר אבל בטח לא מצוין.

לגבי נואל - חבל שגם אתה חוטא בקטע הזה של סילוף משפטים. כאמור - "ביחס לרוב קבוצות הליגה, הוא לא שחקן חמישיה לגיטימי". לא ברור לי מה "העמדה הטבעית" שלו, אבל בהנחה שאתה מתכוון לעמדת הסנטר:
טימופיי מוזגוב, אל ג'פרסון, יונאס ולנצ'ונאס, פאו גאסול, אל הורפורד, חסן וייטסייד, אנדרה דראמונד, ניקולה ווצ'ביץ', מרסין גורטאט, גרג מונרו, ברוק לופז, ג'אליל אוקפור (!!), אנדרו בוגוט, טים דאנקן, דאנדרה ג'ורדן, מרק גאסול, דוייט הווארד, רודי גובר, טייסון צ'נדלר, קרל אנתוני טאונס, דמרקוס קאזינס.

אם ספרת ברשימה הזאת יותר מ-15 סנטרים, אז מה שכתבתי הוא נכון. וזה עוד בלי לספור סנטרים מחליפים ופאוור פורוורדים שיכולים לשחק סנטר שגם בחלקם עוקפים אותו בסיבוב. גם ביחס לקבוצות שלא ציינתי את הסנטר שלהן (בוסטון למשל), נואל הוא לא שדרוג (בטח שלא משמעותי) ביחס לקיים.

אין לי ראש למילים ארוכות וביבלברוקס מן מילה ארוכה שכזאת

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' דצמבר 13, 2015 2:54 am 
Hall of Famer

עמוס לב כתב:
המצב הנוכחי של הסלטיקס לא קשור לנכסים שהיו לקבוצה בקיץ 2013. הנטס אמנם משכנו את העתיד שלהם בשביל הסלטיקס, אבל נכון להיום התמורה שאיינג' קיבל מברוקלין היא ג'יימס יאנג ועוד 5 שחקנים שכיום לא בבוסטון ואיינג' נפטר מהם בלי לקבל תמורה ממשית עבורם. עבור רונדו בוסטון קיבלה את ג'יי קראודר החביב, אבל לא שונה מהותית מקובינגטון. הסלטיקס השיגו את הכישרון הנוכחי שלהם לא בזכות עסקאות גארנט, פירס ורונדו, אלא בעיקר בזכות בחירות דראפט טובות מאד של איינג' באמצע/סוף הסיבוב הראשון ועסקאות וחוזים שהביאו שחקנים עם ערך בהווה לקבוצה (הדבר שהינקי לא יעשה גם אם הכלבה של ביבי תהיה עם השיניים על איברים אינטימיים שלו).

הסגל של בוסטון מלא בשחקנים בינוניים, פלוס מינוס. הדבר היחיד שיוצא דופן שם הוא המאמן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' דצמבר 13, 2015 2:58 am 
Hall of Famer

הסגל של בוסטון כמו סגלי תחתית רבים בליגה, הוא במרחק סופסטאר אחד מקונטנדריות.
קרא לזה, מבחן לברון. בוסטון עם לברון היא קונטנדרית
פילי עם לברון שווה, במקרה הטוב והדי מופרך לדעתי, 50 אחוז

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 381 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 16  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot], רלפי ו 22 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: