זאת הצגה די חד צדדית של הדברים. אני יכול להציג את זה אחרת - הינקי קיבל לידיים שלו את ג'רו הולידיי (לא פוטנציאל אולסטאר, אלא אולסטאר), את אוון טרנר (אמנם מאכזב, כמו נוואל, אבל עדיין יש פוטנציאל שאפשר להוציא ממנו), את ת'אד יאנג, שחקן שכל מדד מתקדם אוהב (ושחקן יותר טוב מקובינגטון, משמעותית ורק בן 24), ספנסר הווז רק בן 24 והוא הראה יד טובה מבחוץ, כיוון שהליגה הולכת אליו. היו עוד כמה נכסים, שעם מחשבה נכונה, אפשר היה לנצל אותם בשביל לקדם את הקבוצה. תן לדני איינג' את הקבוצה הזאת ויש לך את בוסטון של השנה, קבוצת פלייאוף שמחכה לצ'אנס המתאים לממש חלק מהנכסים הרבים שיש לה ולעשות קפיצה קדימה למעמד קונטנדרית.
מה יש לפילי היום? אוקאפור (צעיר עם פוטנציאל כדורסל ופוטנציאל הרס לא קטן), כמה בחירות דראפט שמי יודע מה ייצא מהן וכלום שום דבר, חוץ מהמקבילה של המילניום הנוכחי לקליפרס של שנות השמונים והתשעים. מקום נוראי להיות בו.
יכול להיות שהאוהד הממוצע לא היה עושה מהלכים מתוחכמים כל כך שמביאים עוד קאפ ספייס, לקבוצה שצריכה לשלם לשחקנים שלא נמצאים בקבוצה כמו ג'וואל מקגי, כדי להגיע לרצפת שכר, יכול להיות שהאוהד הממוצע גם היה עושה פחות מהלכים אלגנטיים שהיו מביאים לפילי פוטנציאל לבחור 3 פעמים בעשיריה החמישית של הדראפט, אבל את המהלכים הבסיסייים של מינ' שכר על שחקנים, מקס' הפסדים כדי להשיג מיקום גבוה בדראפט, כל אחד יכול לעשות, אם מגדירים לו את זה כמטרה. אז אולי את הבחירה של הלייקרס אף אחד לא היה משיג, אבל בתום העונה הנוכחית אותו אוהד תיאורטי היה יכול לקבל את בן סימונס, שלפי דעתך כפי שאני מבין אותה, יוצר קבוצה מנצחת בפילי.
לגבי תרבות כדורסל, כדאי שתתעדכן במה שקורה בסן אנטוניו. מאד אוברייטד איך שהדברים מתנהלים שם.
לגבי הינקי, אני כן חושב שיש במהלכים שלו תבנית של קבוצה, או יותר נכון, תבנית של השחקן אותו הוא רוצה וזה בדיוק לפי הטרנד של הליגה - ארוך אתלטי (מקדניאל לדוגמא) עם קליעה טובה מבחוץ (קובינגטון). אני דווקא חושב שהחזון על איך תיראה פילי האלופה די ברור ומובנה אצל הינקי.
נדב, אני חושב שאתה מתווכח לצורך הויכוח. אני לא אגדיר את עסקת מק"ו כעסקה מבריקה, אבל עסקה שההגיון מאחוריה בהחלט ברור והסיכוי שהיא נותנת לפילי עולה על הסיכוי האלטרנטיבי. ביד היה לה את מק"ו, רוקי השנה, שלא התקדם ואולי אף הלך אחורה בשנה 2. את הבעיות שלו הכירו היטב בפילי וההחלטה שבעתיד המזהיר של פילי למק"ו לא יהיה עתיד היא די הגיונית. מכאן ההמשך הוא רק למקסם רווחים על השחקן. הינקי מכר את מק"ו כשהמניה שלו עוד הייתה מעל הערך האמיתי שלה (בשביל למכור במקס', הוא היה צריך למצוא עסקה כבר בפגרה של 2014 או יותר טוב, בפגרת האולסטאר של 2013). התמורה שהוא קיבל אמנם ספקולטיבית להחריד, אבל עדיין יכולה לתת תשואה גבוהה מאד. אם אתה מסתכל על מבחן התוצאה כל כך, אז ללייקרס בשנתיים הקרובות יהיו קבוצות מחורבנות. יש לפילי במשך 2 העונות הקרובות צ'אנס לא רע בכלל להשיג בחירת לוטרי גבוהה מאד. באן.בי.איי היום זה ערך טוב למדי על שחקן כל עוד אתה לא מחפש את הרווח הכלכלי.
מעבר לכך, הנימוק שלך שכל עסקה שכזאת היא מוכוונת תוצאה נטו היא פשוט לא נכונה בעיני. רואה חשבון אולי חי את הוודאות של המספרים שכתובים לו על הנייר. ג'י.אם בכדורסל חי בעולם של אי ודאות מוחלט. אתה יכול לזכות בפרס הכי גדול בעולם - אחד משלושת הכישרונות הכי גדולים שהגיעו בעשור האחרון, ילד טוב עם אופי טוב שגם הוכיח את עצמו בבמה הכי גדולה ברמה שהוא שיחק. ואותו אתה יכול לצרף לקבוצה עם כישרון ובתוכה שחקן שהוא אחד מהכוכבים הצעירים והגדולים של הליגה. תוכנית נהדרת לבנות קונטנדרית. ואז להתעורר עם הקריירה הגמורה של גרג אודן ושל ברנדון רוי בגלל פציעות. בוודאי שבסופו של דבר אם תרצה לבדוק האם העסקה עזרה לפילי או לא, אתה תצטרך לחכות ולראות מה השחקן שיגיע מהבחירה של הלייקרס ייתן, אבל זה עדיין לא אומר שאי אפשר להעריך את קבלת ההחלטה של הינקי. במקרה הזה, לאור היכולת של מק"ו אחרי עונת הרוקי שלו הינקי עשה טרייד טוב. בוא נלך על תסריט קצת שונה. נגיד שהינקי לא היה עושה טרייד על מק"ו, אז המצב של פילי היה טוב יותר לפי איך מה שהשחקן הציג באן.בי.איי? ואם הינקי היה מנסה למכור אותו במועד יותר מאוחר, הוא היה משיג משהו יותר טוב? ואם תמורת מק"ו הוא היה מביא סטרייט אפ את ברנדון נייט, זה היה עוזר בתמונה הגדולה לפילי?
אני חושב שאתה קצת גם שוכח שהמהלך הזה הוא הכרח במקרה של הינקי. אפשר להגיד המון דברים שליליים על מה שהבחור עשה לפילי, והמקלדת שלי לא בחלה בכך, אבל חייבים להבין שהאיש התחייב לאסטרטגיה מסויימת. מבחינה אישית, הינקי לא יכול לזנוח את האסטרטגיה הזאת באמצע הדרך. הוא עשה הרבה יותר מדי נזק בשביל להתחיל עכשיו לבנות קונבנציונלית. אם הוא היה זונח את ה"תוכנית" אני הייתי נותן גג שנה עד שהוא היה הולך ללשכת התעסוקה. אז מה נשאר לו? להידבק לתוכנית, להיפטר מנכסים עבור בחירות דראפט ופוטנציאלים עתידיים. ברגע שהינקי הבין (והבין נכון) שמק"ו לא יכול להיות בעתיד של קבוצה מנצחת, אז הדבר היחידי שנותר לו לעשות זה למקסם רווחים עליו והתמורה חייבת להיות בדמות של פוטנציאל עתידי, גבוה ככל האפשר. את זה הוא הצליח לעשות פחות או יותר בעסקה הזאת.
_________________ "You can see my knowledge of [Dwyane Wade's] game- we were able to limit him to his season high points of 32,"
סטן ואן גנדי
|