עמוס לב כתב:
אני לא השתכנעתי בכלל מההוכחה שלך, בטח לא מכך שבעקבות זאת אני צריך להסריח כדי להשיג בחירת טופ 3 (ירדנו ל-30% מהטופ 20, זוכר?).
ביג אל היה גבוה צעיר ומבטיח שבעיקר היה פצוע, שחקן שכבר שיחק בליגה 3 עונות ולא עזר לקבוצה מסריחה לנצח יותר. הוא היה פוטנציאל מאד מעניין, אבל סיכון מאד גדול. העסקה של גארנט הייתה בזמנו אחת מהעסקאות הכי חד צדדיות בתולדות האן.בי.איי. מאז למדנו שיש ג'י.אמים שמוכנים למכור כוכבים תמורת כלום מעשי ורק קאפ ספייס וירידה במשכורות לקראת תקרת שכר (שלום פאו גאסול, גם ג'יימס הארדן נופל לקטגוריה הזאת), כך שעסקת גארנט פתאום לא נראית כל כך רע, אבל בזמן אמת הבדיחה הייתה על מקהייל הסוכן הכפול של בוסטון.
והאסטרטגיה של בוסטון היא לא האסטרטגיה שלי, היא אסטרטגיה של שניים מהג'י.אמים הכי נחשבים באן.בי.איי - דני איינג' ורבו ומורו של הינקי, דריל מורי. לך תתווכח איתם, לא איתי. יש לך גם ויכוח עם פט ריילי ועם פופוביץ'/ביופורד. אבל מי זה בכלל האנשים הללו? מה הם מבינים בדיוק? הדרך של הינקי הביאה הרי לפחות 17 קבוצות אלופות (not).
לא, עמוס, לא ירדנו ל-30%. אנחנו עדיין עומדים על כך ש-14 מתוך 20 מהשחקנים המובילים בליגה משחקים בקבוצות שבחרו אותם. מה לעשות שזו המציאות. לא האם בחרו אותם טופ3 כי לשם הינקי מכוון (להזכירך, למי שבחר בטופ3 הייתה היכולת לבחור גם את אלו שנבחרו מאוחר יותר) ולא האם הם חובבים שירה יפנית או כל חלוקה דמגוגית מופרכת וחסרת רלוונטיות אחרת שתחשוב עליה.
אני מניח שגם דני איינג' וגם דריל מורי יסכימו שהדרך הכי טובה להשיג כוכב היום היא דרך הדראפט וקאפ ספייס כנראה לא יעזור לך כאשר עוד שנייה כמעט כל הליגה תשחה בו, אבל זה לא אומר שהאסטרטגיה של הינקי היא היחידה שיכולה לעבוד. היא פשוט בעיניי, בחישובי תוחלת ובהתעלם מהמקרה הספציפי של פילי והבחירות שלה, הכי יעילה.
נשאלת השאלה האם היה צריך להקצין אותה עד כדי כך כלפי חוץ (הביקורת שלי כלפי הינקי מתבטאת במהלכים כמו אי ההחתמה מחדש של איש סמית') והאם המחיר של ההקצנה והאנטגוניזם שנלווה לה שווה כמה כדורי פינג פונג.
בכל מקרה, היה ברור שיהיה מחיר והיה ברור שזה יהיה לא פשוט אבל ההנהלה החליטה באומץ לקחת את הסיכונים וללכת עם זה. אני מקווה שהם ישלימו את התהליך על אף כל הקשיים ולא יעשו קיצורי דרך או לפחות יקצרו מספיק נכסים כדי לא להתקע בבינוניות. להתקדם מבינוניות למצוינות, סטייל יוסטון של הינקי ומורי, זו דרך קשה הרבה יותר בנ.ב.א (וגם שם למרות נס הארדן טרם השלימו את התהליך ומחכים לכוכב נוסף).