עמוס לב כתב:
אני חושב שהפרכתי אותן במספר רב של הודעות בנושא הזה.
יש לי למשל בעיה שאתה חוזר כמנטרה על ה-70% ומתייחס לאיזה רשימה רנדומלית מ-CBS. למה היא יותר טובה מהדירוג של אי.אס.פי.אן (ואין לי מושג מה האחוזים שם בטופ 20, אולי 40% אולי 85%).
זו אכן רשימה שבחרתי רנדומלית. דווקא בגלל זה היא מהימנה בעיניי. זה לא שבדקתי 3 רשימות והבאתי את מה שמתאימה לטיעון שלי. אתה מוזמן לבדוק רשימה אחרת אם אתה רוצה.
עמוס לב כתב:
בוודאי שכדאי להתמקד בדראפט, אבל האם צריך להפוך את זה לחזות הכול, כפי שהינקי עושה? כשאתה בוחר בדראפט אתה אכן בוחר מתוך היצע מסויים, אבל הבעיה שהרמות הן לא ברורות. זה לא שאתה יודע בוודאות מי השחקן הטוב ביותר, השני הטוב ביותר, השלישי הטוב ביותר. בחירת הדראפט הטובה ביותר ב-6 הדראפטים האחרונים הייתה בכלל בחירה מספר 7. הדראפט, אם לא הבנת את זה, הוא הימור. הימור מושכל, אבל עדיין הימור. על כל דארקו מיליצ'יץ' יש גריק פריק, על כל בלייק גריפין יש סטרו סוויפט. מעבר לכך, יש שונות אדירה בדראפטים. לבחור ראשון בדראפט 2014 זה דבר טוב, לבחור ראשון בדראפט 2013, זה לא כל כך משנה.
כל החלטה שהינקי או כל ג'י-אם אחר יקבל היא הימור מושכל, שכן אתה לא יכול להבטיח את התוצאה. אפילו בהחלטות שהן נון-בריינר באופן יחסי יש מידה רבה של סיכון. לתת לסופרסטאר 30% מהקאפ שלך זה לא הימור? מה יקרה אם ייפצע כמו מינג ביוסטון או רוז בשיקאגו? בשורה התחתונה, לנבא כשרון זה חלק מהעסק. כדי להצליח אתה צריך לפגוע. אני לא אומר שזה פשוט אבל זה בידיים שלך.
עמוס לב כתב:
שורה תחתונה, אני מכיר בכל תולדות הליגה רק בן אדם אחד שהלך כל כך לאקסטרים (קראוס היה בדרך אבל הכישלון של הבייבי בולז גמר אותו). האם כולם טיפשים ורק הינקי חכם? האם האמירות הכל כך פשוטות שזרקת בהודעה הקודמת נעלמות מעיני 29 ג'י.אמים שכיום קיימים באן.בי.איי ומי יודע כמה בעבר?
בכל רגע נתון יש 30 קבוצות שמנסות להגיע לפסגה. יש כאלו שנוח להן במקום טוב באמצע אבל בגדול המטרה של כולן היא אליפות. זה אומר שכדי להגיע לפסגה, עם אותם כלים וחוקים בסיסיים, אתה צריך לעשות דברים טוב יותר ופעמים רבות, בצורה שונה, על מנת להשיג יתרון תחרותי. אחת מהדרכים לעשות זאת היא להסתכל על המציאות עם עדשה קצת אחרת - שמסתכלת על העתיד יותר מאשר על ההווה. בכל מקרה, מי שצריך לקבל החלטה על אסטרטגיה מנצחת ולעמוד בה (כולל המשמעויות הפחות נעימות שלה שאתה מזכיר שוב ושוב ובמידה רבה של צדק) זה הבעלים. יכול להיות שיש עוד ג'י-אמס, בעבר ובהווה, שהיו שמחים לעשות את הניסוי הזה, אבל מעולם לא ניתנה להם האפשרות והגיבוי. בהתחשב בכאב הנלווה, זה אפילו סביר.
עמוס לב כתב:
כמו שאמרת, ללואו הגדירו חלון של 6-7 שנים של תוכנית חסינת כישלון. אני בטוח שהינקי לא מכר את זה להאריס. אני גם בטוח שהינקי מכר להאריס איפה תהיה פילי כעבור 3 עונות תחת המטה שלו. אני בטוח שתואר הקבוצה הגרועה בהיסטוריה לא היה בתוכנית הזאת של הינקי.
אני לא יודע מה הינקי מכר להאריס אבל אני לא חושב שהם דיברו על חלון זמן של 3 שנים ואני מניח, מהמעט ששמעתי את הינקי, שהוא סיפר גם על האופציה הזו, שהקבוצה תאלץ להיות גרועה מספר עונות ברציפות. למעשה, דובר לא מעט במסיבת העיתונאים הראשונה בה הינקי הוצג על איך מקבלים החלטות ועל האם ניתן לשפוט החלטה רק על פי התוצאות שלה והינקי נשאל בהמשך מיליון פעם כמה זמן התכנית תיקח והוא ענה שוב ושוב שלא ניתן לדעת, שזו ליגה של שחקנים ושרק ברגע שיש לך שחקנים מלבל מסוים (המלים שלי, לא שלו) אתה יכול להתקדם לשלב הבא. אני לא מאמין בתוכניות חסינות כשלון בהקשר של הנ.ב.א. אבל אם אתה יודע להעריך כשרון ויש לך כמה וכמה ניסיונות חוזרים, יש סיכוי טוב יותר שתפגע.