סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו א' נובמבר 24, 2024 2:12 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 331 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 10, 11, 12, 13, 14  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ב' נובמבר 23, 2015 1:13 pm 
Junior

בלוג: הצג בלוג (0)
ומסיים עונה במאזן 6-82, כולל 3 גראנד סלאמים וגמר נוסף + מיליון תארי מאסטרס, ומקום נאה בהיסטוריה. כרגע לא נראה שמישהו יכול לאיים עליו בכלל, כך שהוא יוכל להתקדם בשקט לכיוון 14 הג"ס של נאדאל, ואולי אולי אם יהיה לו מזל גם לכיוון פדרר. מצד אחד תקופה נהדרת לטניס - כששלושה מהגדולים ביותר אי פעם משחקים במקביל בסבב. מצד שני - משעמם.

עוֹד נַפְשִׁי דְּרוֹר שׁוֹאֶפֶת, לֹא מְכַרְתִּיהָ לְעֵגֶל-פָּז, כִּי עוֹד אַאֲמִין גַּם בָּאָדָם, גַּם בְּרוּחוֹ, רוּחַ עָז... יָשׁוּב יִפְרַח אָז גַּם עַמִּי, וּבָאָרֶץ יָקוּם דּוֹר, בַּרְזֶל-כְּבָלָיו יוּסַר מֶנּוּ, עַיִן-בְּעַיִן יִרְאֶה אוֹר

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' נובמבר 23, 2015 1:59 pm 
Junior

הבשורה היא שנדאל מראה סימני חיים.
הטניס שלו, יחד עם מגמת השיפור הצפויה ב-2016, שווה מקום 2 בעולם.
הבעיה שלו מול ג'וקוביץ היתה כל הזמן ונשארה גם עכשיו אבל מי יודע, קשה להאמין שג'וקוביץ יכול לשחזר עונה כמו 2015.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' נובמבר 23, 2015 3:31 pm 
Hall of Famer

הבעיה הגדולה של הטניס היא שאין מחליפים והצמרת (ואפילו הרמה שמתחת) רק מתבגרת ומתבגרת כל הזמן.
הדור הבא, אם לא היה שם, כבר לא יהיה. דימיטרוב בעונה מחורבנת. ינוביץ' שחשבתי פעם שיהיה מעולה, בקושי נמצא במאייה הראשונה בעולם. נישיקורי, הוא בכיר השחקנים של הדור, וגם הוא מייקל צ'אנג לעניים. ראוניץ' בעונה פחות טובה מהקודמת. דל פוטרו (הקצת יותר מבוגר) - אולי גמר את הקריירה.
אז נשאר הדור שאחרי, עם דומיניק ת'יים, ניק קירגיוס וצ'וריץ', אולי מהם ייצא משהו. מצד שני, אולי גם לא. ועולם הטניס כולו נראה קצת כמו עולם האיגרוף הכבד פוסט הוליפילד, לואיס וטייסון או כמו עולם האופניים פוסט ארמסטרונג.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' נובמבר 23, 2015 4:05 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
בדור הבא-הבא הייתי שם לב להיונג צ'אנג, קוריאני בן 19 שנתן העונה פייט אדיר לואברינקה ביו אס אופן. גם אלכסנדר זברב הגרמני שווה מעקב.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' נובמבר 23, 2015 4:18 pm 
Hall of Famer

לא מכיר את הקוריאני, אבל וואוורינקה הוא השחקן הכי לא יציב בטניס מאז אגאסי או סאפין. הוא נע ברמה בין מקום 1 בעולם (ניצח את נולה ברולאן גארוס) לאיפשהו במאייה השניה, תלוי איך הוא קם בבוקר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' נובמבר 23, 2015 4:25 pm 
Junior

מי אמר שחייבים לשחק בכל דור אגדות טניס ? כאלה יש לנו 3 בדור הנוכחי וזה המצב שלא חושב שיחזור הרבה.
היו גם שנים רבות של קורייר/יואיט וכאלה.
ייתכן שאנחנו נכנסים לתקופה כזו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' נובמבר 23, 2015 4:46 pm 
Junior

על פניו, אנחנו נכנסים לתקופה כזאת. גם בדור הצעיר אין כרגע עילויים בסגנון פדרר/נאדאל/ג'וקוביץ', וספק אם אפילו מישהו בסדר הגודל של יואיט. מבין השחקנים שסיימו נוער, זברב וצ'וריץ' הם הפוטנציאל הכי גדול - אבל שניהם מאוד לא יציבים, ולא ראיתי באופי שלהם משהו מהחומר שממנו עשויים אלופים גדולים. מתחתם יכול להיות שיהיה מישהו כזה - כמו הקנדי החמוד (אליאסמה?), בן ה16, משכבת הגיל של עוליאל, שראיתי 2-3 משחקים שלו והוא נראה מדהים - אבל זה תמיד יכול להיגמר כמו דונלד יאנג כזה.
לא יקרה כלום אם אחרי המשולש + מארי וגם ואוורינקה תהיה תקופה של אלופים מתחלפים, עד שיצמח העילוי הבא. זכינו לחוות תקופה מדהימה ולראות בפרק זמן די קצר שלושה מהשחקנים הכי טובים בהיסטוריה, משחקים במקביל בסבב.

עוֹד נַפְשִׁי דְּרוֹר שׁוֹאֶפֶת, לֹא מְכַרְתִּיהָ לְעֵגֶל-פָּז, כִּי עוֹד אַאֲמִין גַּם בָּאָדָם, גַּם בְּרוּחוֹ, רוּחַ עָז... יָשׁוּב יִפְרַח אָז גַּם עַמִּי, וּבָאָרֶץ יָקוּם דּוֹר, בַּרְזֶל-כְּבָלָיו יוּסַר מֶנּוּ, עַיִן-בְּעַיִן יִרְאֶה אוֹר

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' נובמבר 28, 2015 9:11 pm 
Hall of Famer

אם לא שמתם לב, אמיר ויינטראוב לא לקח את הפיוצ'ר הישראלי... הפסיד בגמר למדורג 500.
דרך אגב, אחד השחקנים הצעירים (והלא מבטיחים) שמופיעים בטורנירים האלה שמו מתן גנזי. הוא הבן של משה גנזי, שמי שגדל בשנות ה-70 מכיר - היה אלוף אירופה בסקי מים, ובזמנו זה זכה להד גדול מאד (היום משה גנזי הוא איש עסקים עשיר מאד מאד מאד.... הבעלים של כמה חברות גדולות בעיקר בתחום ההלבשה וההנעלה, ואחוזה מפונפנת של איזה 1032948 דונם בכפר נטר)

נערך לאחרונה על ידי ראי שעל הקיר בתאריך ש' נובמבר 28, 2015 9:18 pm, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' נובמבר 28, 2015 9:17 pm 
Hall of Famer

השאלה היא איפה ראי שעל הקיר יום לפני שבריטניה לוקחת דייויס ראשון אחרי 700 שנה....

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' נובמבר 28, 2015 9:20 pm 
Hall of Famer

האמת שהייתי עסוק ולא ראיתי את המשחקים. אני רואה בתוצאות שקייל אדמונד לקח את דויד גופן ל-5 מערכות, זה היה קרוב להיגמר כבר היום. אז זה נדחה וייגמר במשחק הראשון מחר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' נובמבר 29, 2015 6:29 pm 
Hall of Famer

מארי כצפוי מנצח את דויד גופן, והדייויס של בריטניה לראשונה מזה 79 שנים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' נובמבר 30, 2015 12:43 am 
Sophomore

די מדהים שכל הרביעייה (אפשר להגיד חמישייה) של הטופ בטניס כיום לקחו את הדיוויס ובעצם כמעט הכל.

לא משאירים לאף אחד פירור.

מצב די נדיר שאני לא רואה חוזר בקרוב.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' נובמבר 30, 2015 9:24 am 
Hall of Famer

ורק תחשוב איזו צמרת טניס היינו מקבלים אם דל פוטרו וסודרלינג היו נשארים בריאים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' דצמבר 04, 2015 8:32 pm 
Junior

פורסמה רשימת הכניסה לאליפות ישראל. בנשים, אולי כדי לחסוך לעצמה את הפאדיחה, שחר פאר תיעדר. מי שכן תהיה שם, שוב, זו אולגה פרידמן שתדורג 2. בגברים כולם שם, כולל הופעת בכורה של עוליאל (שתסתיים במקרה הטוב בסיבוב השני)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' דצמבר 06, 2015 9:54 pm 
Hall of Famer

תזכיר לנו למה היא עדיין מייצגת את אוקראינה?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' דצמבר 08, 2015 1:21 pm 
Junior

לפחות לפי דבריה, המכשול האחרון הוא החשש של ההורים לה שאם היא תשחק תחת דגל ישראל יהיו לה בעיות בכניסה לטורנירים במדינות ערביות, וגם ענייני בטיחות. לפחות לטענתה, ברגע שזה יהיה תלוי בה, כלומר בתוך שנה, היא תעבור לייצג את ישראל. בינתיים בכל מקרה היא כבר אזרחית ישראלית וגם מבלה פה לא מעט במשך השנה. לא יודע אם אפשר להתייחס לאמירות שלה ברצינות, אבל בכל מקרה היא לא מתכוונת לשחק עבור אוקראינה.
אגב, מבחינת טניס אני לא יודע אם היא השחקנית לבנות עליה לטווח רחוק. יש לה פוטנציאל גדול, והיא גם גיבתה אותו בכמה הישגים יפים (זכייה בטורניר 50K לפני כמה שבועות, משהו ששחר פאר ויוליה גלושקו לא עשו בחודשים האחרונים), אבל התרשמתי שגם היא מאוד נוטה לפציעות ולטווח הארוך גם עניין המוטיבציה שלה עוד דרוש בירור (מגיעה ממשפחה מאוד עשירה והחיים שלה די נוחים וטובים גם בלי הטניס).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' דצמבר 12, 2015 2:02 pm 
Junior

בשעה טובה הסתיימה העונה גם עבור וינטרוב (זכה בפיוצ'ר האחרון, עם ניצחון על דקל בר), ואשר להסתכל על השנה הבאהף
דודי סלע הציב לעצמו כיעד להיכנס לאולימפיאדה בריו, משימה די קשה עבורו. כדי שזה יקרה הוא צריך להשיג 380-400 נקודות עד אמצע מאי (190 נקודות שהוא מגן עליהן מאותה תקופה בשנה שעברה + 190-200 כדי להגיע למקום ה64 - הקריטריון האולימפי). מניח שאחרי אוסטרליה (מגן על סיבוב שלישי - 90 נקודות) נראה אותו משחק כמעט כל שבוע, בעיקר צ'לנג'רים, כדי להשיג את הניקוד הדרוש).
וינטרוב חזר מהפציעה עם 7-8 חודשים לא רעים. מסיים את העונה במקום ה216, והוא מגן בסך הכל על 8 נקודות דירוג עד סוף אפריל. הזדמנות טובה עבורו להבטיח כבר בינואר-פברואר את הכניסה למוקדמות הגראנד סלאמים בהמשך השנה, ואולי לאתגר את דירוג השיא שלו (160, חסרות לו בערך 115 נקודות כדי לעשות את זה).
עידן לשם עם חצי עונה שנייה מצוינת - זכה בשני פיוצ'רים (הישראלי הפעיל היחיד חוץ מוינטרוב וסלע שזכה בתואר), הגיע עוד פעמיים לחצי גמר וסיים את העונה במקום ה575 (כשטכנית הוא בשנה האחרונה של גילאי הנוער), למרות פציעה שהשביתה אותו מסבב הטורנירים האחרון + אליפות ישראל ולמרות חוסר יציבות. עד חודש מאי הוא מגן רק על שתי נקודות, כך שמצופה ממנו להתחיל לשחק גם צ'לנג'רים ולהמשיך את ההתקדמות לפחות לכיוון הטופ 300. בעיניי הוא מוכשר יותר מוינטרוב, רק שיסדר את כל הברגים בראש.
שאר הבנים: פחחחח. כלום ושום דבר, מגילאי 16 ומעלה. גם עוליאל מראה בינתיים הרבה מאוד השקעה, והרבה מחמאות מסביב, אבל לא ראיתי ממנו משהו יוצא דופן (למרות שיפור מרשים מאוד בסרב).
לגבי הנבחרת - בגלל השנה האולימפית זו הזדמנות מצוינת לחזור לבית העליון. ישראל לא פייבוריטית, אבל בעיניי זאת גם לא תהיה הפתעה אדירה אם נצליח שוב להשתחל לשם, למרות פערי הכישרון.
שחר פאר - הזדמנות אחרונה לקריירה. יש לא מעט שחקניות בגיל שלה (כולה בת 28) שהצליחו לחזור מהקבר, ויש לה את האופי הדרוש לזה. בעיניי זו בעיקר עבודה מנטלית נכונה והחלטה ללכת עד הסוף. אם היא תעשה את זה, לא אהיה מופתע לראות אותה שוב מתקדמת לכיוון הצמרת. אם לא - אפשר לומר תודה ולהיפרד ממנה. לפחות בפגרה עושה רושם שהיא הולכת על זה, ועובדת קשה כדי לתת לעצמה סיכוי אחרון.
יוליה גלושקו - עוד שנה סבירה, לא יותר. יש לה את הכישרון להיכנס לטופ 100 ולהתפרנס יפה מטניס, אבל אם זה לא יקרה בשנה הבאה, כבר לא מאמין שזה יקרה.
שאר הבנות: שממה. כלום, שום דבר. חזניוק כבר לא ילדה (בת 21), ועל השאר מיותר לבזבז מילים. יש כמה פוטנציאליות בגילאים הצעירים מאוד (קרוליצקי, בעיקר כי אובזילר חושבת כך; גלושקו הצעירה והיציבה כמו אחותה; דריה שוורצמן, שגם היא לא ממש מופת ליציבות; אחות של לוסי דובינצ'יק שעשתה תוצאות יפות בחודשיים האחרונים; ועוד כמה אחרות). יש לקוות שפאר תצליח לחזור לעצמה, או שאולגה פרידמן תגיע לחזק, אחרת נראה מהר מאוד את נבחרת הפדרציה יורדת לבית האירופי אפריקני 2 וגם 3.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' דצמבר 14, 2015 12:34 am 
Hall of Famer

כדי שזה יקרה הוא גם צריך שהועד האולימפי המקומי לא יירה לו בין העינים כמו שקרה באולימפיאדה הקודמת (או זו שלפניה)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' דצמבר 14, 2015 11:10 am 
Junior

הבנתי שהובטח שהפעם זה לא יקרה, אם כי לא הייתי בונה על זה. בכל מקרה קודם שבכלל יעמוד בקריטריון. ראי יוכל לומר, אבל לדעתי שמקום 64 בעולם עומד גם בקריטריון הישראלי. אם אני לא טועה הקריטריון הבינלאומי הוא 64 הטניסאים הראשונים בדירוג, כשרק 4 מכל מדינה (כלומר, נכון להיום גם המקום ה77-78 עומד בקריטריון הבינלאומי).

**עריכה**
אני רואה שהקריטריון הישראלי עדיין מחמיר יותר מהבינלאומי - מקום 56 עם ארבעה טניסאים מכל מדינה, כך שהמקום ה64 אמור להספיק על פניו (על הגבול). בכל מקרה, אני לא רואה את הITF עובר בשתיקה אם הוועד האולימפי הישראלי ימנע מדודי סלע להשתתף באולימפיאדה אם הוא יעמוד בקריטריון הבינלאומי, לאור השערוריה בפעם הקודמת (כששלושה טניסאים, כולל סלע, נשארו בחוץ למרות שעמדו בקריטריון).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' דצמבר 14, 2015 12:58 pm 
מנהל פורום

בלוג: הצג בלוג (14)
אני עדיין לא מבין איך סלע ודומיו ממשיכים לשחק בדיוויס למרות יחס כזה מהאיגוד. עוד אפשר היה להבין אם הקריטריון הבינלאומי היה איזה ריצפה שתגרום לבושות איומות ונוראות אבל זה בטח לא המקרה כאן.

(שיא החרפה היה עם סמשנובה שלא עמדה בקריטריון כי הפסידה נקודות בזמן שבאה לשחק בפדרציה עם הנבחרת)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' דצמבר 14, 2015 3:10 pm 
Hall of Famer

מה האינטרס להקשיח את הקריטריונים ?
האם בעקיפין יש טיעון שהשתתפות של טניסאי מגיעה על חשבונו של ספורטאי מענף אחר ( מבחינת תקצוב נניח ) ?!

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' דצמבר 14, 2015 7:20 pm 
Hall of Famer

red כתב:
הבנתי שהובטח שהפעם זה לא יקרה, אם כי לא הייתי בונה על זה. בכל מקרה קודם שבכלל יעמוד בקריטריון. ראי יוכל לומר, אבל לדעתי שמקום 64 בעולם עומד גם בקריטריון הישראלי. אם אני לא טועה הקריטריון הבינלאומי הוא 64 הטניסאים הראשונים בדירוג, כשרק 4 מכל מדינה (כלומר, נכון להיום גם המקום ה77-78 עומד בקריטריון הבינלאומי).

**עריכה**
אני רואה שהקריטריון הישראלי עדיין מחמיר יותר מהבינלאומי - מקום 56 עם ארבעה טניסאים מכל מדינה, כך שהמקום ה64 אמור להספיק על פניו (על הגבול). בכל מקרה, אני לא רואה את הITF עובר בשתיקה אם הוועד האולימפי הישראלי ימנע מדודי סלע להשתתף באולימפיאדה אם הוא יעמוד בקריטריון הבינלאומי, לאור השערוריה בפעם הקודמת (כששלושה טניסאים, כולל סלע, נשארו בחוץ למרות שעמדו בקריטריון).

למה אתה חושב שזה יהיה שונה מהפעם הקודמת? תגיד שבפעם הקודמת הייתה "שערוריה"? למיטב זכרוני הייתה אולי סערה בכוס מים, חריון שאיגוד הטניס העיף מעל עצמו באצבע צרדה והמשיך הלאה. ממש לא זוכר רעש יותר מדי גדול. יום של שתיים וחצי כתבות וחזרו לכדורגל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' דצמבר 14, 2015 7:22 pm 
Hall of Famer

shmueliki כתב:
מה האינטרס להקשיח את הקריטריונים ?
האם בעקיפין יש טיעון שהשתתפות של טניסאי מגיעה על חשבונו של ספורטאי מענף אחר ( מבחינת תקצוב נניח ) ?!

אני מניח שהשיקול הוא שהקריטריונים הבינלאומיים בענפים אחרים נתפסים כמקלים מדי, כדי לאפשר לספורטאים מכל מיני מדינות להיכנס. בטניס זה לא המקרה.
ומן הסתם זה גם עניין תקציבי ותדמיתי, שהמשלחת הישראלית לא תהייה גדולה כמו האמריקאית ותשתה כסף כדי לחזור עם רבע מדליה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' דצמבר 14, 2015 7:36 pm 
Junior

זה לא קשור לאיגוד הטניס הישראלי, אלא לוועד האולימפי. והרעש לא היה בישראל, אא של הITF שמאוד לא אהבו את ההתערבות של הוועדים המקומיים (ישראל, הולנד ואם אני לא טועה פולין) בקריטריונים, ואיימו שלהבא יינקטו סנקציות. לא הייתי מהמר שזה יקרה, אבל יהיה יהיה נחמד אם יפעילו שם גם שרירים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' דצמבר 16, 2015 4:38 pm 
Junior

דור העתיד של הטניס הישראלי מככב באליפות ישראל: נועם אוקון, בן 37 ואחרי שנתיים מחוץ לסבב, ניצח גם את בן פתאל ועלה לחצי הגמר (יפגוש את וינטרוב). בחצי הגמר השני בר בוצר הפסיד גם לדקל בר (שהוא עצמו כבר כמעט בן 23, גם לא ילד). אפשר לעשות לדור העתיד הנחה קטנה כי הבכיר ביניהם עידן לשם פצוע, והפוטנציאל הגדול ישי עוליאל ויתר על האליפות בגלל דלקת (מניח שעומס יתר, הילד משחק כמעט כל השנה, בכל סבב אפשרי).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 331 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 10, 11, 12, 13, 14  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 20 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: