Dovi כתב:
פאפא, מצטער שאני לא מוכשר בכתיבה בכלל וחרוזים בפרט אז אני אחזיר את הדיון לשיח ישראלי מצוי.
לא הבנתי למה זה שהשב״כ מעוניין (ואולי אפילו תפקידו) לגלות ולסכל דברים עתידיים מתיר לו להתעלל בבני אדם (אם לא שמוכח שהם בודאות קשורים לטרור).
אם תופסים את נאסרללה (דוגמא קיצונית בכוונה), אני יכול להבין שישתמשו בכל האמצעים להוציא ממנו כמה שיותר מידע אבל מדובר על בחורים בגילאי העשרה או תחילת ה20 זה נראה לי פאתטי.
אם הם היו אשמים בודאות אני מניח שכבר היו יוצאים עם כתבי אישום והד תקשורתי שהנה נתפסו המציתים ו(עאלק) מטהרים את שמה של ישראל כמדינה שדין אחד לכל סןגי הטרור.
(1) אתה מערבב בין שני דברים: בהודעתך הראשונה שאלת
איזה ערך יש להודאה שניתנה תחת עיוניים, לכאורה. ובהודעה המצוטטת, עברת לפן המוסרי, כלומר ''גם אם השב"כ מנסה למנוע דברים עתידיים - מניין לו הזכות"?
כאמור, תשובתי עונה לשאלתך הראשונה:זה שהשב"כ מעוניין לסכל פעולות עוינות עתידיות רלוונטי לכך שהחקירות שלו הרבה יותר ממוקדות בהשגת ממצאים מהימנים. התפקיד העיקרי של המשטרה מאידך הינו לחקור דברים שכבר קרו. לכן אחד מהאינטרסים הבולטים שלה הוא לאסוף כמה שיותר ראיות על מנת שתתאפשר הגשת כתב אישום וסיום התעסקות בתיק, ופעמים רבות זה בא על חשבון חקר האמת. אגב, היה מקרה מאוד מתוקשר לפניי כמה שנים על אדם ערבי (ברח לי השם שלו) שמחקירות השב"כ נמצא כי איננו עסק במה שיוחס לו ואף על פי כן המשטרה מצאה לנכון להמליץ על הגשת כתב אישום נגדו, ולאחר מס' שנים בכלא נוקה שמו - עוד דוגמא לניגוד האינטרסים עליו דיברתי.
להפעיל לחץ פיזי ו/או נפשי על חשוד להודות שביצע עבירה מסוימת זה דבר פסול, כי יש אנשים בעלי סף שבירה נמוך שבסופו של דבר יודו בכל דבר שיאמרו להם, על מנת להביא לסיומו של הלחץ המופעל עליהם. אך כשמדובר בהפעלת לחצים זהים על אדם במטרה למנוע פעולה עתידית, הרי שאף אחד לא יסתפק בהודאה או הודעה בעלמא, שכן אותו חשוד יתבקש להראות כי לדבריו יש אחיזה במציאות. למשל יחשוף מחסן נשק, מקומות מפגש של חבריי חוליית טרור וכיו"ב.
(2) לגביי הפן המוסרי - זה כבר נתון למצפונו האישי של כל אחד ואחד מאיתנו. אני אישית חושב שבענייני ביטחון המטרה בהחלט מקדשת את האמצעים. זה אומר שאם יש חשש ממשי שעומד להתרחש פיגוע תופת ובידי השב"כ מצוי מחבל שבקיא בפרטים ומודע מתי והיכן הדבר עומד להתרחש - כל פעולה שנדרשת להוצאת המידע היא לגיטימית. אם זה אומר לעקור לו ציפורניים, לשפוך עליו חומצה וכיו"ב, אז כך יהיה (בכוונה נתתי דוגמא קיצונית). אנשי זכויות אדם ונדבים למיניהם סביר להניח שיחלקו עליי קשות ואף ישעשעו אותי, כרגיל, ע"י הצגתי כגזען ופאשיסט. אך אם דבר אחד אי אפשר להתווכח - הדבר הוכיח את עצמו (גם אם לא מדובר בעינויים בסדר גודל שתיארתי כמובן) לאורך השנים ולא בכדי השב"כ הוא ארגון מדהים מבחינה מקצועית ויעיל בטירוף.
(3) אני מכיר בחור שעבד בשב"כ תקופה. הוא כמובן לא יכל לחשוף כמעט פרטים, אבל הוא רמז שהם עושים שימוש באמצעים טכנולוגיים ומודיעיניים שלרובנו אין מושג שהם בכלל קיימים (בנוסף הוא ציין שלמשטרה אין את ההרשאה החוקית לעשות שימוש בכוח כ"כ גדול). כך שניתן להיות משוכנעים, לדבריו, למדי שאם השב"כ הגיע לאדם מסוים, אז זה לא בגלל שמישהו ראה אותו במקרה עומד באותו מקום בשעה 14:56 וכו', אלא כי נעשה אחריו מעקב ארוך.
אני מודה לרוב אני לא אוהב לעשות שימוש בטיעונים בסגנון של ''חבר אמר לי.." ולמען האמת כל זמן שאני לא נחשף לדברים בעצמי אני לוקח אותם בעירבון מוגבל. ועדיין, לא אני ולא אתה יודעים מה השב"כ יודע על אותם חשודים.
(4) אם מטרת העל היתה להגיש כתבי אישום נגד החשודים בהצתה, אז מי שהיה מטפל בנושא זו המשטרה ולא השב"כ. המטרה של השב"כ היא לא למצוא כמה שיותר ראיות על מנת להרשיעם, אלא לנסות לאתר דרכם עוד חבריי חוליה, להשיג מידע חיוני וכו'.