מאנו, ברור, זה סתם היה מספר עגול למען דוגמא. צודק שהייתי צריך ללכת על נניח 30 קמ"ש לעומת 20 קמ"ש.
אם מעניין אותך, בלינק הזה יש מידע קצר ופשוט על עוצמות הפגיעה-
http://www.popularmechanics.com/adventu ... 4/4212171/מתן, לשאלתך הראשונה, בגדול כן. בפיזיות ובמנטליות. אבל אני לא התכוונתי שקל לזהות כשרון טבעי למקצוע. זה מסובך.
קצת קשה להתייחס למונח "כשרון טבעי" במקצוע הזה (מלבד הקיו.בי. כפי שציינת). כשרון טבעי למקצוע הזה מתבטא בדרכים אחרות לגמרי ממה שאנחנו מכירים ממקצועות כדור אחרים, והכשרון שמייחסים לשחקנים בפוטבול, כמעט בכל העמדות ובכל הפעולות, מתבטא לעין ביכולות גופניות בעיקר, שבמקצועות אחרים אנחנו אף פעם לא מייחסים את זה לכשרון אלא לאתלטיות מולדת ועבודה קשה על המכניקות הקטנות בשביל התזוזה הנכונה.
זה נכון כמעט לכל פעולה שמבוצעת בפוטבול. הדגש הוא על תנועה מושלמת כדי להרוויח את מאית השניה, את הסנטימטר הדרוש, זה מה שמכריע אם תנצח או תפסיד את המאבק שלך, איפה שזה לא יהיה במגרש.
אז לשאלתך, עד כמה הכשרון הוא לא רק פיזי?
אני מייחס את זה לכשרון טבעי ליכולת בצע את הפעולות הגופניות האלה בצורה המדוייקת ביותר, שכן מן הסתם לא כל אתלט על מקרב-10 לדוגמא היה יכול למצוא תפקיד ב-NFL גם אם היה יונק את המקצוע מגיל 0.
קורנר בק לדוגמא - צריך בריצה לאחור (בק פדל) להיות מהיר כמו הרסיבר שרץ קדימה. אגב, בגלל שהתפקיד הזה כל כך תובעני מבחינת מהירות, זריזות, גמישות, קפיציות, לא היה בליגה קורנר לבן כבר מעל 20 שנה. גם בקולג'ים כבר נדיר למצוא כאלה, גם שם הבינו את הנושא והיום כל קורנר לבן שמגיע מהתיכון מועבר ישר לתפקיד הסייפטי.
אז הקורנר, בשביל לשמור על המהירות לאחור, חייב להתחיל את הריצה הזו בפעולה מדוייקת ועקבית. זה כן כשרון לדעתי, כי כאמור לא כל אתלט-על יכול לבצע את זה, אבל זה לא כשרון כמו שאנחנו נוהגים להגדיר. אז תגיד, "אצל הקורנר כשרון טבעי מתבטא רק ביכולת לתפוס את הכדור ולייצר חטיפה, כל השאר זה פיזיות ואתלטיות". אבל גם ביכולת לתפוס כדור לא ממש מדובר בכשרון כפי שנהוג להגדירו, אלא בידיים טובות.
שחקני קו התקפה והגנה, הכל זה פעולות נכונות עם הגוף. לצאת למהלך בצורה הטובה ביותר, לעשות את הצעדים הקטנים עם הרגליים בצורה המדוייקת, לדחוף את היד בתזמון הנכון ובדרך הנכונה. זה הכל למידה ואז עוד למידה ואז עוד קצת הרבה למידה. רפטטיביות, לעשות את זה כ"כ הרבה פעמים באימון כדי שבמשחק, גם כשאתה בלי חמצן בראש, אתה תעשה את הפעולות בצורה הנכונה כי זה מה שהמוח שלך מכיר, בלי לחשוב.
מתבטא כאן כישרון, כפי שאתה מגדיר את המושג?
עכשיו למה שמכונה "עמדות הסקילס" (רסיבר, רנינג-בק), כאן על פניו אמור יותר להתבטא המונח כשרון טבעי כפי שאנו מכירים אותו, אבל גם בתפקידי השחקנים שצריכים לטפל בכדור, הגדרת הכשרון הטבעי לא ממש מתבטאת כפי שאנו נוהגים להגדיר כשרון מענפי כדור אחרים. גם בעמדות אלה היכולות מתבטאות בצורה גופנית ואתלטית, פלוס היכולת לשמור על הכדור בלי להפיל אותו\לתפוס אותו. זה כשרון טבעי קלאסי כמו שאתה מכיר אותו? אני לא חושב.
אז מה השורה התחתונה שלי? שאולי פשוט ההגדרות של מה שאנחנו מייחסים לכשרון טבעי לא נכונות, והספורט הזה עוזר לנו להבין שגם בכדורסל וכדורגל, כשרון טבעי לא מתבטא רק או בעיקר ביכולת לטפל בכדור. יש כשרון טבעי לטפל בכדור עגול, ויש כשרון טבעי לקרוא מהלכי משחק, וכשרון טבעי לזוז עם הגוף האתלטי שלך בצורה הנכונה למקצוע הספציפי.
אנחנו נוטים לצמצמם את הפעולות האלה לחכמה, לאתלטיות, לפיזיות. למשל, אני לא חושב שאי פעם שמעתי מישהו אומר על בלם כלשהו שהוא "שחקן מוכשר", או על סנטר הגנתי סטייל דיקמבה מוטומבו. אבל זה לא נכון לדעתי, בלם מהשורה הראשונה חייב היה להיוולד עם הכשרון הטבעי להיות בלם טוב, אחרת הוא לא היה מגיע למקום הזה. זה שכל, ויכולות גופניות, אבל זה גם כשרון טבעי, גם אם זה פחות ברור לעין לא מקצועית איפה בדיוק זה מתבטא.