סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו א' נובמבר 24, 2024 1:48 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 8 הודעות ] 
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ה' ינואר 21, 2016 5:15 pm 
Sophomore

בלוג: הצג בלוג (0)
אני זוכר שהיה פה כזה נושא, אבל אני לא מצליח לאתר שום דבר בתוצאות החיפוש. היו פה הרבה חברים וחברות עם רצועות קרועות ושחזורים וכאלה, וזכורות לי המלצות על מנתחי ברך.
לפני יומיים נפצעתי, אני עוד מחכה לתוצאות של MRI אבל בגדול אורתופד ספורט אומר שיש נזק לצולבת ולמיניסקוס, לא ברור אם קרע חלקי או מלא. לא כואב לי במיוחד אבל אני מרגיש חופש במפרק ובהחלט היה שם איזה סנאפ לפני שנפלתי. בשלב זה אני עוד לא יודע מה חומרת הקרע ואם אצטרך ניתוח - אז זה לא סוג ההמלצות שאני מחפש. שני דברים שמעניין אותי לדעת זה מה ההשלכות ארוכות הטווח על היום יום של מי שעבר פציעה כזו, ומעבר לזה, האם יש פש מישהו שעושה סנובורד בלי צולבת מתפקדת :wink: (כי יש לי כרטיס טיסה לעוד שבועיים..).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ינואר 21, 2016 6:40 pm 
Junior

קודם כל, רפואה שלמה.
אם באמת קרעת את הצולבת אז אתה יכול לשכוח מסנובורד, כמובן. קריעה של הצולבת היום זה לא סיפור גדול. הניתוח לא קל, ההחלמה לוקחת איזה שנה, אבל אפשר לחזור ל100% (רק צריך לעשות פיזיותרפיה טובה ולא להגזים גם אם מרגישים שיכולים יותר). עד כמה שאני יודע ההמלצה היא לעשות השתלה של גיד אכילס של גוויה (במקרה של קרע מלא, לפחות). במיניסקוסים אני פחות מבין, אבל עם פיזיותרפיה עד כמה שאני מבין אפשר גם מזה לחזור ל100% ואפילו בפחות זמן, אם כי אני לא יודע להגיד על פציעה משולבת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' ינואר 22, 2016 8:54 pm 
Sophomore

איך השגת mri כל כך מהר?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' ינואר 23, 2016 1:24 am 
Sophomore

ביטוח רפואי פרטי. למרות שלמען האמת, אם הייתי מחכה לתור מקופת החולים היה לוקח לי עוד 3-4 ימים לכל היותר. לא ניסו לשחק בקקי בכלל (רנטגן או בדיקות אחרות שיותר זולות מאם אר איי).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' ינואר 23, 2016 11:33 am 
Sophomore

איזו קופה?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' ינואר 23, 2016 3:39 pm 
Sophomore

מכבי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ינואר 24, 2016 10:07 am 
Hall of Famer

אני קרעתי מיניסקוס בברך אחת לפני עשרה חודשים, ואחרי שלושה חודשים גם בשנייה...

למרות שראיתי אותופדים שרצו לנתח, נשמעתי לעצת החבר האורתופד שלי שלא מאמין בניתוחים. עדיין לא חזרתי לעצמי במאה אחוזים, לא מנסה לרוץ, אבל נראה לי שממש בקרוב לא יהיה יותר זכר לפציעה. יש גם הרבה מקרים שמחלימים מזה מהר יותר.

בכל אופן לא הייתי עושה סקי או סנואובורד שועיים אחרי פציעה כזו, ובוודאי שלא כשהיא משולבת עם קרע בצולבת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' ינואר 29, 2016 8:16 pm 
Freshman

אני קרעתי את הצולבת הקדמית קרע מלא וקרע קטן במניסקוס המדיאלי במהלך אימון כדורסל. עברתי ארתרוסקופיה שבמהלכה אובחנה הפציעה ונכרתה הקרן האחורית של המניסקוס כמה חודשים אחרי הפציעה (2005). במשך כשנתיים היו לי 'בריחות ברך' קטנות (יש כאלה שממש נופלים, לי זה לא קרה. פשוט חוסר יציבות). ניסיתי לחזור לכדורסל עם מגן ברך מפלצתי, וזה לא עלה יפה (כל ג'אמפ שוט לווה בחריקה וחיכוך לא טוב של מה שהרגיש כמו העצמות..). עשיתי ניתוח שחזור ב2007 אצל גבריאל אגר, שניתח בין השאר את פייזר, פרקינס, אנדי רם ועוד. שמעון גרשון ישב לידי בהמתנה. אגר ניהל אז את המחלקה האורתופדית באסף הרופא וקיבל פרטית בחולון.

הוא עשה עבודה נפלאה, והניתוח עבר בהצלחה. עשיתי הכל פרטי, וזה עלה אז איזה 32,000 ש'ח. הוא עבד אז עם לאומית ואולי מכבי.
השיקום נע בין 4-6 חודשים לרוב. שלי נמשך 9 בשל דלקת שהתפתחה בברך. בהתחלה הפיזיותרפיה מאוד אינטנסיבית, ברמה יומיומית לבד ובין 3-5 פעמים בשבוע במכון. מתמקדים בהתחלה בטווח תנועה וחיזוק כל השרירים הסובבים (שאופיו תלוי גם בשאלה -מאיפה לקחו את הרצועה המושתלת). מתחילים לרוץ אחרי 3-4 חודשים, והאינטסיביות קצת יורדת אז. הברך בסדר, קצת רגישה, עם ברגים ומתפקדת יופי סה'כ. מוזמן לשאול עוד שאלות.

התבונן בכוח הבנתך, גלה את הדברים הידועים לך מכבר

ותמצא את הדרך לעוף."

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 8 הודעות ] 

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 72 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה