oren_80 כתב:
הקבוצה הזו גרועה מהקבוצה של קוראץ'.
העונה הזו היא מתחרה רצינית ביותר יחד עם 93' לגרועה בכל הזמנים
אני אוהד את מכבי כבר 26 או 27 שנים (מהעונה של רויאל והורטון) וזו מכבי הכי גרועה שראיתי. זה לא רק השחקנים החלשים והלא אינטליגנטים, אלא בעיקר אובדן מוחלט של הווינריות המכביסטית. אם פעם בכל משחק נתון ידעת שיש סיכוי שמכבי תחזור מפיגור או תלחץ על הגז ותגמור את המשחק אז העונה (ובעצם בשנתיים-שלוש האחרונות) מכבי יותר מאבדת יתרונות מסוגרת אותם. אתמול חבר שראה איתי את המשחק (שלא מבין יותר מדי בכדורסל) אמר לי לכל אורך המחצית הראשונה "אמרת שקאזאן קבוצה טובה ותראה, מכבי מובילים ורואים שיפור בקבוצה", אז עניתי לו שזה שמכבי מצליחים לקלוע מדי פעם לא ממש מראה על שיפור כי עדיין ההגנה מזעזעת וההתקפה תקועה וגם קאזאן לא כ"כ טובים כמו שחשבתי וגם ביתרון 9 לא הייתי רגוע כי התרגלתי כבר שמכבי לא יודעת לפתח מומנטום חיובי וזה עניין של זמן עד שקאזאן ישתלטו על המשחק. כשתי דקות לסיום המחצית ביתרון 6 סמית' זרק שלשה במתפרצת והחטיא ומשם הרוסים רצו 12-0 לתוך המחצית השנייה. האמת שחשבתי שמכבי ירדפו אחריהם לכל אורך המחצית ומתישהו ישוו או יעלו ליתרון קטן ואז יעשו כמה טעויות והרוסים יברחו לניצחון אבל הם אפילו לא הצליחו לצמצם. הקבוצה הזו כ"כ פריכה מנטלית שאני לא זוכר 2 פוזשנים רצופים שהם הצליחו לעשות עצירה ולקלוע בצד השני. הם הפסידו כל ריבאונד הגנה חשוב במחצית השנייה (15-12 בכ"ח לרוסים מתחת לסל של מכבי, כולל 7 לוויליאמס) וכמעט בכל פעם חטפו סל מיד אחרי (השיא היה כשאמבקווה חסם כמו דביל זריקה בנפילה של קולום כשהוא יכל להשתלט על הכדור בקלות והעדיף להעיף אותו ליציע והרוסים הוציאו מהחוץ ודפקו עוד שלשה). הכי עלוב שבשלושה מהרבעים הרוסים קלעו בהתקפה המכרעת - ברבע הראשון עבירה מפגרת שלחה אותם לקו, ברבע השני עם השלשה של לנגפורד וברבע האחרון עם הסל הדבילי על הבאזר שהביא את ההפרש לדו ספרתי בלתי מחיק בגומלין (כשפניני יכל לבזבז עוד שנייה-שתיים במתפרצת במקום להשאיר לרוסים 5 שניות להגיע למצב זריקה).
טבק ממשיך שלא להרשים אותי ונראה שהשחקנים לא ממש סובלים אותו. זה בלתי נסבל איך מכבי עולה לרבעים השלישי והרביעי בכל פעם מחדש בלי אנרגיות, איפה המלחמה? ההגנה ממשיכה להיות טיילת ואני לא מבין את הרעיון לנסות להגן אישית לוחצת עם שחקנים שלא מסוגלים לבצע. בכל רבע מגיעים למכסת העבירות לפני אמצע הרבע ומאפשרים ליריבה נקודות קלות מהקו. כל פיקנרול של היריבה מסתיים בשחקן פנוי מתחת לסל או מעבר לקשת. הרוסים אתמול כמעט ולא קלעו זריקות קשות (מלבד לנגפורד שאלו הזריקות שהוא קולע בד"כ), כמעט כל הנקודות הגיעו ממצבים חופשיים או מטעויות בהגנה.
ההתקפה נראית עדיין כמו בתקופת גודס, בלי תנועה, בלי אופציה שנייה כשההתקפה נתקעת (מה שקורה כמעט בכל התקפה), כל שחקן שמקבל כדור חייב לכדרר או להחזיק אותו עד שמישהו מגיע אליו לקבל כדור, משחקים פיקנרול בלי פואנטה שמסתיים או בלייאפ קשה של אוחיון או סמית' או בזריקה מבחוץ עם יד בפנים.
מילה לגבי רוצסטי - אני מקווה שהמנהלים יזכרו טוב טוב את המשחק הזה לקראת העונה הבאה. כדררת אינסופית, לא מפעיל אף אחד בקבוצה חוץ מאת עצמו, המון זריקות קשות צעד בתוך הקשת (הזריקה הרעה בכדורסל) שמדי פעם נכנסות. הפסקתי אתמול לספור את כמות הפעמים שהוא נתקע בלי כדרור ואז מסר לשחקן אחר ובמקום לחתוך לכיוון הסל נשאר מעבר לקשת כדי לקבל את הכדור חזרה ולהמשיך לכדרר. איפה הוא ואיפה קולום?
ומשפט אחרון - שגב מותק אבל כמה זה עצוב שמכל הפאוורים שיש לנו הוא הכי אפקטיבי? רנדל הצליח להיפצע במתפרצת, אופוייבו מזעזע ואיכשהו הצליח לזרוק 2 איירבולים בשלשות מהפינה (מכבי אתמול עם לפחות 4 איירבולים משלוש) ובנדר לא שייך לרמה.
מתי העונה הזאת כבר מסתיימת???