סליחה על הדיליי היה שבוע עמוס
החוק הרוסי היה בתוקף במשך מספר שנים ולא התחיל השנה וביי פאר אני רואה שהעונה הזאת מיוחדת מבחינת מעמד הישראלי (כפוי או לא כפוי) ולכן אני מחשיב את זה למגמה.
למה אני בעדו?
בעיקר מעמד השחקן הישראלי. אפשר להתווכח על הרבה דברים כמו שכר לא הוגן ביחס לתפוקה. היותו כפוי ולכן לא משקף בהכרח יכולת מקצועית או רוטציות 100 אחוז טהורות.
החלק הזה מדבר על השכר והתעסוקה של השחקן הישראלי*חפירה כלכלית לפניכם
אני רואה בכך סוג של תיקון על חטא. חוסר המס על האמרקאים מביא שחקנים ברמה מאוד גבוהה בשכר מוקטן. העלייה בשכר של שחקנים גורמת ליצירת שיוויון מסויים מהבחינה הזאת. קודם כל אני רוצה שיהיה שווה לנער ישראלי צעיר לדעת שיש לו מקצוע הולם ששווה להסתכן וללכת לכיוון הזה. אני אתן לכם דוגמה.
נגיד ישראלי בכיר בליגה מרוויח 100 אלף דולר נטו. זה בערך 340 אלף שקל. לחלק ל12 חודש זה יוצא בערך 28 אלף שקל לחודש.
נכון שיגידו שזה שכר הרבה מעל המשק אבל צריך לזכור שהקריירה של ספורטאי קצרה ולכן הם צריכים שכר גבוה מהמשק כדי להסתדר בתקופת פוסט הקריירה. ומה אם אני למשל שחקן לא בכיר לדוגמה אלא משלים שמרוויח 40 אלף דולר? (136 אלף שקל- בערך 11 אלף לחודש) כבר מדובר בשכר קצת מעל הממוצע וגם איתם הם צריכים לחיות. ליגת העל היא הסמל לטופ והעילית ולכן שחקנים במעמד של ליגת העל צריכים להיות מקצוענים במלוא מובן המילה ולא לדאוג בעניין הפיננסי לא לזמן הרגעי של החודש (שיכול להיות שווה באותו רגע) אלא גם לאחר כך.
וצריך לזכור שהליגה הראשונה היא העלית. המקום שכולם חולמים להיות בו. והוא מסמל סטדנדרט לליגות היותר נמוכות. אני בעמדה שגם ליגה שניה צריכה להיות ליגה מקצוענית מהראיון ששחקנים יכולים להשקיע את כולם מגדול ועד קטן במקצוע בתקווה לפתח שחקנים לליגה הראשונה וליגה שלישית שהיא יותר ליגה של תעסוקה לכאלה שנפלו בין הכיסאות שתיהי חצי מקצוענית שבה לפחות השחקנים הבכירים יוכלו להיות מקצוענים.
בחישוב קצר אני רוצה סף של מקצוענים. בשלושת הליגות הבכירות קיום פעילות כ50 קבוצות.
נוריד את שחקני הפוסטר ואת הצעירים שמקבלים משכורת חייל מהליגה הראשונה...משחקים בליגה הראשונה כ90 שחקנים.
בערך 120 שחקנים מקצוענים בליגה השניה וכ300 שחקנים בליגה השלישית שמתוכם אני מצפה שחצי יהיו מקצוענים (לפחות שיוכלו לחיות בכבוד על שכר חודשי)
בסך הכל אני רוצה באיזור 350 שחקנים מקצוענים שהליגה הראשונה היא ראש בפרמידה.
עכשיו בנוגע למעמד המקצועי ובניית הקבוצה: הכל זה עניין של דעה. אני מאמין שיש מספיק שחקנים טובים לליגת העל. השנה הליגה לקחה כמעט את כל השוק האפשרי בתחום הזה של המשאב הישראלי. מבחינת דקות נראה לי שברק חקלאי נתן סטט בנוגע לכמות הדקות של הישראלים לפני החוק הרוסי ובזמן החוק הרוסי- ואין הבדל גדול (אולי דקה או שתיים). אבל אני מסתכל על בניית הקבוצה.
השנה כמעט בכל קבוצה הבנייה היא בשלד הישראלים. הזרים גם אם הם דומיננטים נועדו להשלים את הישראלים הבכירים במרבית הקבוצות והישראלים המשלימים באים להשלים את אותם הזרים. בקיצור הרעיון של ליגה ישראלית עם חיזוק זרים מצליח הרבה יותר מבעבר.