sir charles כתב:
עודד וולפסון כתב:
קראתי די בעיון את דחיית הערר של הפרקליטות.
חייב לציין, שמסע הנקם שמתנהל מזה כמה חודשים כנגד הבחורה נראה כמו מסע מתוזמר ומתוכנן היטב.
אין ולו עדות אחת חותכת (מלבד החבר של גל בק שרכב על הקטנוע לידו), שמצביעה על כך שהפוגעת עברה את הרמזור באור אדום.
אם כבר, רוב העדויות מדברות על זה שהקטנוע עמד הרבה אחרי קו העצירה, די קרוב למרכז הצומת והחל לנסוע ככל הנראה שלא באור ירוק.
הקייס החזק ביותר של התחקיר, שינוי הגרסאות של נהגת המונית נראה כמו משהו מבושל לחלוטין, כשהתחקירן ממש שם לה מילים בפה
איכוני הטלפונים גם מראים שהיא לא דיברה עם אף אחד בטווח של השעתיים עד שאימתה שוב את גרסתה הראשונית מול התחקירן.
אז נכון שיכול להיות שדיברה עם מישהו מטלפון אחר, וגם כנראה שהיו פגמים כאלו ואחרים בחקירה המקורית, אבל לאור זאת שהעבירה היחידה שלא חלה עליה התיישנות היא עבירת ההריגה, אין ספק שהפרקליטות קיבלה את ההחלטה הנכונה, עם כל הצער שבדבר לבני משפחת בק
אם היתה מדברת עם הבנאדם שהדיח אותה לתת עדות שקר מאותו הטלפון היא היתה יוצאת די מטומטמת.
אני לא בטוח שהבנתי את המשפט המודגש השני. אתה לא חושב שאם היא דרסה את הנער אחרי ששתתה אלכוהול תוך כדי נסיעה במהירות מופרזת ומעבר באור אדום, אז מגיע לה להיות מואשמת בעבירת הריגה?
מה לגבי בדיקת האלכוהול?
מה לגבי ניתוח התאונה ע"י הבוחן?
מה לגבי הסיבות לסגירת התיק בזמנו לאחר שבועיים-שלושה?
הצחנה של הסיפור הזה עולה הרבה מעבר לסתם תאונה בין אופנוען לנהגת רכב והפרקליטות עשתה את מה שיכלה כדי לדאוג שאף אחד נוסף לא ייפגע (המשטרה, הפרקליטות, שמעון מזרחי), כמובן חוץ ממשפחת בק והצדק.
אני מניח לפי מה שכתבת שלא קראת את דחיית הערר המלאה.
אני כאמור קראתי את רובה המכריע.
תשובות לשאלותיך בקצרה -
אני חושב שאם היא הייתה עושה כל מה שאמרת (נסיעה באור אדום, מהירות מופרזת ותוך כדי שכרות), היא בהחלט אשמה בעבירת הריגה, לפחות עפ"י הפסיקה.
מצד שני, אין אפשרות (ומסתמן שלא הייתה כזאת גם בזמן אמת) לאמת אף לא אחת מבין טענותיך באופן מוחלט ו-ודאי.
בדיקת האלכוהול נעשתה במעבדה באיכילוב, כחלק מבדיקות דם שונות, והיא אינה קבילה לשימוש כראייה עפ"י הדין הפלילי, אלא רק בדיקה במכון ייעודי בתל השומר.
ניתוח התאונה של הבוחן כנראה היה כושל משהו כבר בזמן אמת. כמו שגל אמר, הוא השמיט פרטים כאלו ואחרים
אין לי מושג למה התיק נסגר בפרק זמן כזה, ואם זה משהו חריג
ובגדול, נראה די ברור שנעשו כאן דברים לא נכונים כחלק מחקירת המקרה.
גם המשטרה כנראה לא הייתה בסדר, ואולי גם הפרקליטות.
מכאן ועד לעליהום התקשורתי על החשודה ומשפחתה, הדרך ארוכה ארוכה.