זה היה אחד הסופרבולים הכי מחורבנים שיצא לי לראות, אם לא הכי מחורבן. יש סופרבולים מבאסים שמסתיימים בערך בדקה החמישית (למשל בולטימור מול הג'איינטס ב-2000) אבל לפחות קבוצה אחת משחקת טוב. פה שתי ההתקפות היו זוועה. נכון שההגנות היו מדהימות, בעיקר של דנבר, אבל כמות הטעויות, כמות הדגלי עונשין פשוט היו מזוויעים.
פייטון נראה כמו שהוא נראה כל השנה. היד כבר לא קיימת. מדי פעם הוא מסוגל לעשות איזה מהלך שמזכיר את פייטון של פעם, אבל זה ספורדי לחלוטין. לכן אין המשכיות בדרייבים של דנבר. הם מתקשים להזיז את הכדור וזה לא היה רק בסופרבול.
אני לא חושב שקו ההתקפה של הפנת'רס כל כך חלש, פשוט ההגנה של דנבר, בעיקר וון מילר ודמרקוס ווייר כל כך דומיננטית, שהם לא נתנו צ'אנס לפנת'רס. אבל זה לא רק הפרונט 7, אלא גם הסקונדרי של דנבר עשתה עבודה מופלאה. היו מספר לא מועט של פעמים, בעיקר במחצית השניה שקאם ניוטון עמד בפוקט וחיפש למי למסור וחיפש ואף אחד לא ממש היה פתוח ואחרי כמה שניות, שאמורות לחלוטין להספיק למסירה, במידה והווייד רסיברים מתגברים על הסקונדרי, הגיע הלחץ והכיס קרס לחלוטין. הסקונדרי של דנבר פשוט אטם את הרסיברים של הפנת'רס לאורך כל המשחק.
אני השנה לא ראיתי את הפנת'רס, אבל אני מכיר את הפרופיל של הקבוצה משנים קודמות. הגנה מאד חזקה והתקפה מאד לא יציבה, הרבה בגלל קאם ניוטון. אז התפלאתי לקרוא את הדיווחים על כך שזאת ההתקפה הטובה בליגה ושלמעשה ההגנה לקחה את הכסא האחורי אצל הפנת'רס. ובכן, זה ממש לא היה ככה ודיברו על כך בשידור. הרבה מאד מהנק' של הפנת'רס נוצרו על ידי ההגנה. חטיפות כדור שהעמידו את ההתקפה במצבים טובים, שליטה ב - field position שנותן להתקפה נק' התחלה טובה לדרייבים. אם מסתכלים על תמונת הראי, אפשר לחשוב על הראמס של 99, שמבחינה סטטיסטית החזיקו בהגנה מעולה. הנק' היא שההגנה של הראמס הייתה נוראית, וראו את זה בשנים הבאות. מה שקרה זה שההתקפה הייתה כל כך קטלנית ושמה כל כך הרבה נק' על הלוח ומהר, שהקבוצה היריבה נאלצה לשחק catch up ברוב המשחקים. זה אומר הרבה יותר משחק מסירה מאשר משחק ריצה, זה אומר הרבה יותר חד גוניות בהתקפה וזה אומר שלהגנה הרבה יותר קל לקרוא מה ההתקפה היריבה מנסה לעשות ולמנוע את זה. זה בדיוק מה שהראמס עשו. שיחקו את הטמפה קאבר 2 כדי למנוע מהלכים גדולים ולחצו חזק על הקיו.בי כדי להשיג חטיפות כדור. ב - 99 זה עבד להם לגמרי.
לגבי קרוליינה, אני לא יודע מה מצב החוזים שם. בדרך כלל קבוצות מתפרקות די מהר, בגלל תקרת השכר. הברונקוס למשל לפני שנתיים החזיקו בהתקפה מדהימה ואז אדי דקר הפך להיות שחקן חופשי ועזב את הקבוצה והשנה הטייט אנד המצויין ג'וליוס תומאס עזב וגם שחקני קו התקפה עזבו. מההתקפה הנפלאה של דנבר לפני שנתיים נשארו בערך רק פייטון מנינג (חצי נשאר, עם איך שהוא נראה) ודמריוס תומאס. ריאן קליידי הלפט תאקל הנהדר שוב נפצע לפני פתיחת העונה והחמיץ את כל העונה. גם ההגנה המעולה של סיאטל שפירקה את הברונקוס לפני שנתיים כבר לא נמצאת במלואה. צריך לראות מה מצב החוזים בשביל לדעת מי ישאר ומי לא.
ודבר אחרון, פייטון מנינג חייב לפרוש. השנה הוא לא בייש את עצמו יותר מדי, כי הברונקוס זכו בסופרבול, אבל די, האיש כבר לא יכול לשחק קווטרבק.
_________________ "You can see my knowledge of [Dwyane Wade's] game- we were able to limit him to his season high points of 32,"
סטן ואן גנדי
|