סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ג' מרץ 04, 2025 11:37 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 17 הודעות ] 
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ד' פברואר 10, 2016 12:42 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (0)
רק לפני עשור וקצת, וגם לפני עשור, וגם לפני קצת פחות מעשור - לא היה ספק. הפאוור פורוורד היא העמדה הטובה בליגה. דאנקן הוא השחקן הטוב בליגה (נניח עם קובי ושאקיל), קווין גארנט ודירק נוביצקי גם הם שניים מעשרת השחקנים הטובים בליגה ואולי אפילו קצת יותר מכך. אמארה סטודמאייר היה איש המטרה של נאש במשך שנים באחת הקבוצות המהנות בהיסטוריה. כריס וובר היה ראשון מבין שווים בקבוצה מהנה בטירוף אחרת
ואלו היו רק חמשת הגדולים
אבל אפילו מאחורה השתרכו להם שחקנים כמו ג'וניל, אלטון ברנד, ראשיד וואלאס וקצת אחר כך גם כריס בוש הגיע לטורונטו והעמדה היתה רוויה בכשרונות וכישורים.

והעונה?
בלייק גריפין הוא לכאורה שון קמפ חדש ומשופר, אבל למעשה כריס פול מוביל את הקבוצה כבר חצי עונה בלעדיו לצמרת המערב המובהקת. (אם כי חובה לציין שרק לפני שנה, המצב היה הפוך. פול היה פצוע ובחוץ וגריפין גם סיפק נצחונות על גבי נצחונות על גבו לקליפרס).
אנתוני דייויס, אתלט, יודע לקלוע מהרבה טווחים, אבל אני לא מאמין ששחקן יכול להיחשב לשחקן על אם הוא אפילו לא קרוב לקחת את הקבוצה שלו לפלייאוף.
קווין לאב היה תותח במינסוטה בינונית, ובינוני בקליבלנד טובה (אבל משעממת ומג'עג'עת). בטח לא הכוכב שחשבנו שיהיה.
למרקוס אלדרידג' אפילו, ולמרות שבעשרת המשחקים האחרונים הוא מצוין, הוא עדיין קצת פחות טוב ממה שחשבו שהוא יהיה כשהגיע לספרס ונתן לא מעט משחקים בינוניים או בינוניים מינוס. בכל זאת, יש עוד מצב שהוא הפאוור הטוב בעולם היום. שזה קצת עצוב.
ומה שנשאר זה דריימונד, שהוא אחלה שחקן מגניב שבעולם ומשהו שמעולם לא ראינו בעבר אולי, אבל קשה להגיד שהוא המוכשר שבאנשים. אני מניח שדברים דומים אפשר גם להגיד על מילסאפ. בערך.

וזה לא כאילו שבעמדת הסנטר משחקים היום שאקיל וחאכים, כן? בקיצור, אפשר להתחיל ולהגיד שעמדות הפנים בליגה הן די על הפנים.

היש תקווה? והאם זה אומר שבאמת הנ.ב.א עבר באופן סופי ומוחלט להיות משחק של גארדים וג'אמפ שוטרים?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' פברואר 10, 2016 1:28 pm 
Hall of Famer

עמדות הפנים לא במצב כ"כ גרוע לדעתי, בטח שלא עם קאזינס, גרין, גריפין, דיוויס שעוד לא ממש הגיע לתקרה שלו, אולדריג' שברגע שמתחיל למצוא את מקומו בספרס בהחלט יכול להיות תחליף דאנקן מעניין (לא באותה רמה של דאנקן בשיאו מן הסתם, אבל גם לא ברמה שונה מדאנקן של השנים האחרנות), דראמונד, ווייטסייד וגם מחזור הרוקיז השנה נראה מאוד מעניין עם קא"ט, פורזינגיס ואוקפור. לטעמי גם דוראנט ולברון, למרות שכולם מתייחסים אליהם כסמולים, הם סוג של קומבו-פורוורדים יותר מאשר סמולים טהורים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' פברואר 10, 2016 1:34 pm 
מנהל פורום

יודע מה? יאללה נגיד שרמת הכישרון והדומיננטיות של שחקני הפנים בירידה
לא בטוח שאני מסכים, אבל נניח שזה נכון לצורך הדיון
מה שמקומם אותי זה הניסיון להסיק מסקנה שהכדורסל הולך והופך למשחק של גארדים
מה שהגארדים יכולים או לא יכולים לעשות בהתקפה מושפע באופן מאוד דומיננטי מההגנה של הגבוהים
הגנת הגבוהים על הטבעת משנה ושינתה את המשחק של גארדים לאורך ההיסטוריה של הכדורסל

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' פברואר 10, 2016 1:57 pm 
Hall of Famer

אוריאל, אני לא בטוח שזה נכון תמיד.
אז כן, בכדורסל הקלאסי, יש חשיבות גדולה מאד להגנה של הגבוהים בתור שומרי הסף.
בכדורסל המהיר לעומת זאת, הכלים של הגארדים כל כך רבים והם גם כל כך יותר מהירים ואתלטיים מרוב הגבוהים שהם מתמודדים מולם שלא לדבר על השיפור המתמשך בזריקות מהשלוש (שם לסנטרים אין כלים בכלל לעצור את הגארדים) כך שההגנה של הגבוהים פשוט חשובה פחות מאשר פעם.
דטרויט של 04? קשה לי להאמין שהיא היתה מצליחה בליגה בה הקליעה מהשלוש הופכת להיות הטיקט. בן ושיד? מה הם בדיוק יעשו שם? לא שזאת תהיה קבוצה רעה, ולא שהם לא יפריעו לחלק גדול ממה שהגארדים יכולים לעשות (שזה בסופו של דבר כן חדירה. וקו גארדים חודר קלאסי הוא זה למשל של טורונטו עם לאורי ודרוזן. הראשון קלע שלשות טוב אבל לא עצום, השני בינוני למדי מהבחינה. שניהם חודרים ואתלטיים מצוינים). אבל מול פורטלנד של השנה וכמובן מול הווריורס, הם פשוט יהיו נון פקטור.
פעם היה ברור שחבר'ה כמו דיקמבה מוטומבו, אלונזו מורנינג ודוויט האוורד הם שחקני ההגנה המצטיינים בליגה. היום? שחקנים מהירים וורסיטליים הרבה יותר הם שחקני ההגנה המשפעים ביותר בליגה. מק"ג, קאווי, פול ג'ורג', באטלר, דריימונד. אלו שחקני ההגנה שכל קבוצה רוצה.

מה שקצת עצוב לי זה שמילא עמדת הסנטר, היא כבר שנים לא מה שהיתה פעם, אבל אם פעם חשבנו שכל הכשרון הגיע לפאוורים, עכשיו זה נראה יותר ויותר כמו משחק של פוינט גארדים וסמול פורוורדים.
לא שזה רע. אני לא שופט את זה, אני רק אומר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' פברואר 10, 2016 2:27 pm 
Junior

אני חושב שעוד מוקדם להספיד את דיוויס. הפוטנציאל עצום עצום ולא מן הנמנע שבסופו של דבר הוא כן יפרע את השטרות.
גם הפוטנציאל של קא"ט גבוה מאוד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' פברואר 10, 2016 3:51 pm 
מנהל פורום

נראה לי שאתה לוקח את גולדן סטייט כחזות הכל
הלו יש עוד 29
הקבוצה השניה בטיבה המאזן עד עכשיו למשל, היא לא קבוצת גארדים
טורונטו לא דוגמא עד שלא תפסיק את הנטיה שלה ההתרסקות בפלייאוף.
אולי אפשר לדבר על זה שגבוהים חדשים מפתחים יכולות של "גארד" הובלת כדור, זריקה מטווחים ארוכים יותר להתחלף עם גארד בשמירה עם חילופים וכו

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' פברואר 10, 2016 4:25 pm 
Hall of Famer

אין ממש עמדות היום. זה שייך לעבר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' פברואר 10, 2016 4:37 pm 
Senior

בלוג: הצג בלוג (1)
לדעתי העלמת שחקנים שלא התאימו לך לתאוריה. כריס בוש נניח, שני הרוקים של העונה (KAT ופורזינגיס) משחקים בפאוור. דריק פייבורס נותן עונה פצצה. יש כרגע עמדה אחת בליגה סופר-עמוסה שזה רכז וכל השאר נראות חלש מולה, אבל לא חושב שבפאוור דוקא יש חולשה מיוחדת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' פברואר 10, 2016 4:42 pm 
Hall of Famer

פרוורד אן סנטר?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' פברואר 10, 2016 4:47 pm 
מנהל פורום

נורטון מדבר על הפאור
לפני כמה שנים היה כאן ת'רד שיובל פתח על מותו של הסנטר ונדמה שכמה שנים אחר כך כתב שהשמועות על מותו של הסנטר היו מוקדמות

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' פברואר 10, 2016 5:38 pm 
Hall of Famer

לא העלמתי אף אחד, ברור שבוש ונוביצקי ורנדולף עדיין קיימים. אבל הם כולם בצד היורד של הקריירה, ואפילו מאד.
טאונס הוא כמובן סנטר הרבה יותר מאשר פאוור. ובכל מקרה, לגביו, עוד חזון למועד (כרגע מינסוטה היא אחת הגרועות בליגה למרות סגל צעיר מבטיח יחסית שלא לומר המון יחס בסלניוז אבל גם בפורומים אחרים). כנ"ל לגבי פורזינגיס שהוא אמנם פאוור יותר מסנטר אבל עוד חזון למועד. למרות שהאמת היא שאני מאמין בשניהם.
אבל קודם שיביאו קבוצה לפלייאוף.

פייבורס... נו... גם פעם היה אנטוניו מקדייס ושאריף עבדול רחים וג'ואן האוורד ואנטואן ג'יימיסון (מי שקצת חבל לעומת זאת שלא הזכרתי הוא אנטואן ווקר שבשיאו היה ברמה של כמעט הגדולים ביותר). לא הזכרתי אותם ולא הזכרתי אותו. למה? כי כל השמות האלה הם די סתם. אני מדבר על הצמרת של השחקנים. לא על כל שמוק שקולע 20 נקודות במשך חמש עונות ברציפות בקבוצה בינונית ומטה. ואם כבר, אני חושב שבעבר היו יותר שמוקים מהסוג הזה מאשר היום.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' פברואר 10, 2016 6:04 pm 
Hall of Famer

המוות הוא פשוט אבולוציה של המשחק.
פעם היו שחקני 4 קלאסיים סטייל אוקלי, אייסי גרין,הוראס גרנט. לא הכי אתלטים, קולעים מחצי מרחק בלבד, לא מסוגלים לכדרר.
העולם השתנה בעשרים שנה האחרונות.פתאום התחילו לבוא פורוורדים אתלטים, ואז כאלו שמסוגלים לקלוע מבחוץ, ואז כאלו שמכדררים כמו גארדים (בלייק למשל).

כל עמדה למעשה השתנתה. פעם היו סקנד גארדים שלא היו מסוגלים להקפיץ יותר מפעמיים. פעם היו סנטרים שלא מסוגלים לתפוס את הכדור ולתת מסירה טובה (כמובן שתמיד יש את העילואיים סטייל סבוניס).

היום יש לך סנטרים שמשחקים בחוץ יותר מאשר בפנים (מרק גאסול). אז האם הם סנטרים? או 4 גבוה מאד?
גם תפקיד הרכז השתנה. פעם הרכז היה המכדרר הכי טוב בקבוצה, זה שעובר את החצי ומנהל את המשחק. המשחק השתנה. פקסון היה רכז? דרק פישר רכז? סטיב קר רכז? הם היו גמדים עם כדרור לא משהו אבל צלפים. ליד שחקנים כמו קובי/MJ והרדן (בברלי) אין לך צורך ברכז שינהל את המשחק ויעביר את החצי (הרדן מכדרר יותר טוב מרוב הרכזים).

אז ויכוחי עמדות זה כל כך 1987.
מבחינתי יש גבוהים ונמוכים.
דריימונד גרין לא הופך לסנטר כאשר GS משחקים עם ההרכב הנמוך. הוא משחק ב-ד-י-ו-ק אותו דבר למרות שהוא הכי גבוה (למעשה גרין הוא 3. כלומר GS משחקים עם 5 נמוכים/סווינגמנים כאשר היכולת האדירה של גרין וברנס לשמור שחקנים גדולים יותר נותנת להם את האופציה לשחק נמוך ולהרוג את כולם).

שמח שנהנתם מהחפירה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' פברואר 10, 2016 9:01 pm 
Hall of Famer

אני לא יודע אם הייתי הולך עד למקום ש"אין יותר עמדות" כי האן בי איי היה ונשאר כדורסל של מצ'אפים בעיקר.
גבוהים ונמוכים זה קצת מוגזם ברמת ההגדרה, למרות שברור שהיום יש סקנד גארדים שמנהלים משחק ופוינט גארדים שהם יותר סקוררים ופחות מנהלי משחק.
אבל בהחלט, כדורסל של 5 עמדות הוא אאוט כבר די הרבה זמן, והנהלה שנשארת בקונספט הזה (אהם אוקלהומה ופורטלנד אהם) פשוט לא יכול להגיע להישגים. המשחק הופך להיות הרבה יותר דינמי, עם ערך מוסף מאוד גבוה לשחקנים עם יכולת לשמור על כמה עמדות.

אין לי ראש למילים ארוכות וביבלברוקס מן מילה ארוכה שכזאת

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' פברואר 10, 2016 9:10 pm 
Hall of Famer

לא רק השחקנים המודרנים הם ורסטילים למדי, כל המשחק שונה היום.
כמות השלשות עלתה בטירוף, ב99-00 היו קבוצות שזרקו 8 פעם לשלוש במשחק. היום המינימום הוא 15. חלקם זורקות 30!.
מה זה אומר, שבעצם 4 שחקנים היום עומדים על קשת השלוש (בחלק מהקבוצות), לעיתים חמש אפילו (עם "סנטר" כמו ספנסר הוז למשל).
אז מה הופך גבוה שעומד על השלוש לפורוורד? או סנטר? ספנסר הוז משחק רק בחוץ. אז רק בגלל שהוא ענק בגובה, לומר שהוא סנטר? שהוא 4? מט בונר הוא 4? האיש חי רק בקשת השלוש. הוא למעשה יותר 2 (חסר כדרור) מאשר 4.

לברון ג'יימס משחק באותה צורה אם יש לידו 4 גמדים או 3 גבוהים. אז פעם הוא 2? פעם הוא 5? לא. הוא לברון ג'יימס ליד גמדים או ליד גבוהים.

המשחק השתנה, ההגדרות נשארו כמו מ1960.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' פברואר 11, 2016 1:27 am 
Hall of Famer

לגבי אנתוני דיוויס - הוא לקח את הקבוצה שלו לפלייאוף שנה שעברה. אז אם שנה אחת לא אז לא נספר?
החדגבה שחקן מעולה. בקדפמ ( :roll: ) דירגו אותו מקום 2 בתחילת העונה. גם אם זה דירוג מופרך ומשולל יסוד שהניח שלברון נכון להיום שחקן טוב יותר מסטף קארי, זה נותן פרופורציה.
מה חסר אצלו:
1. בריאות. מאז תחילת הקריירה הוא לא נתן עונה של יותר מ-68 משחקים. השנה יש לו הזדמנות להגיע ל-74 כמדומני.
2. הוא עדיין לא עושה את האחרים טובים יותר. עד כה ממוצע אסיסטים 1.6 אס' למשחק. לשם השוואה - דאנקן בשלב הזה של הקריירה היה עם כ-2.9 אס' למשחק, גארנט עם 3.3 אס' למשחק.
3. לעבור קבוצה. ניו אורלינס זו קבוצה נאחס, ומרגיש לי שכמו שכריס פול נתקע שם מאחור, גם לחדגבה זה יכול לקרות. צריך לדעתי לעבור ללייקרס.

אין לי ראש למילים ארוכות וביבלברוקס מן מילה ארוכה שכזאת

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' פברואר 11, 2016 1:43 am 
Freshman

למי שמעוניין, תהיה הזדמנות לראות את טאונס ופורזינגיס משחקים אחד נגד השני פעמיים בשני סופי השבוע הקרובים, פעם אחת באולסטאר ופעם אחת במינסוטה.

היה השנה דראפט מעולה מבחינת שחקנים גבוהים - טאונס, פורזינגיס, אוקאפור ואפילו גוקיץ' בדנבר.

לא צריך לחכות כמה שנים כדי להעריך כבר עכשיו שמדובר בשחקנים שיחזקו מאוד את קאדר הגבוהים בליגה. טאונס ופורזינגיס משחקים כרגע כפאוור פורוורדים, כנראה שהאידיאל של טאונס בעתיד יהיה כסנטר, אבל הוא מעולה גם כ-PF.

טאונס בעשרת המשחקים האחרונים: 21.5 נקודות ב-62% מהשדה, 12.6 ריבאונדים, 2.4 אסיסטים ו-2.2 חסימות למשחק.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' פברואר 11, 2016 7:32 am 
Junior

asaf g כתב:

היה השנה דראפט מעולה מבחינת שחקנים גבוהים - טאונס, פורזינגיס, אוקאפור ואפילו גוקיץ' בדנבר.

גוקיץ אתה מזכיר? מיילס טרנר נעלב רשמית.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 17 הודעות ] 

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: shmueliki ו 3 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה