סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ב' מרץ 03, 2025 10:28 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 131 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5, 6  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ה' פברואר 11, 2016 1:04 am 
Junior

בלוג: הצג בלוג (0)
חשבתי לרגע , אבל רק לרגע. לקארי אין סיכוי להגיע למייקל ג'ורדן. לא יהיה מישהו שיעבור את מייק.

קארי יכול להיות הסגן. הוא יצטרך להמשיך ככה עוד 4 שנים בעיני.
הוא יצטרך לסיים עם 5 אליפויות. 3 מופ. 3 מופ גמר. 2 סקורינג טייטלס. כמה עונות עם 65+ נצחונות.
כל שיאי השלשות. אני בהחלט רואה אותו הופך לסגן של גורדן.

אליפות העונה והוא נכנס לטופ 15. 2 אליפויות 2 מופ. זה באזור של ביג או ומוזס.
עוד עונה כזו, עם אליפות שלישית הוא כבר עם שאקובי דאנקן, פסע לפני לברון.
עוד אליפות, והוא מתחרה במגיק בירד קארים ווילט. אם היא דומיננטית מספיק ייתכן שזה יספיק.
אליפות חמישית והוא הסגן של גורדן.
גם אליפות שמינית ברצף לא תזיז את גורדן מהמקום הראשון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' פברואר 11, 2016 1:14 am 
מנהל פורום

בלוג: הצג בלוג (14)
אתה גם רוצה לנמק או שזו אקסיומה כזו?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' פברואר 11, 2016 11:15 am 
Hall of Famer

ואני חותם על כך שיהיה מישהו שיעבור את מייק, עוד בימי חיינו, מוכן לשים על זה גם כסף. לא יודע אם זה יהיה קארי או מישהו אחר, אבל לקארי בוודאי עוד יש צ'אנס. לטעמי 4 אליפויות רצופות ברמת הדומיננטיות הנוכחית שלו זה מה שהוא צריך כדי להיכנס לדיון עם ג'ורדן, אם יגיע ל-5-6 זה כבר קייס חזק מאוד (אבל חזון למועד, בואו נתחיל מהאליפות השנייה, לי היא לא נראית מובנת מאליה, יש עוד 3-4 חודשים עד לשלבים המכריעים של העונה והעולם יכול להתהפך בזמן כזה).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' פברואר 11, 2016 11:34 am 
Hall of Famer

נראה לי שהבעיה של קארי לעומת ג'ורדן היא חמש העונות הראשונות, בהן קארי היה רכז טופ 5 בליגה, אבל ג'ורדן היה שחקן טופ 3, מלך הסלים הקבוע (החל מהעונה השלישית, אחרי עונה ראשונה של 28 נקודות ועונה שניה פצועה) ומשחקי פלייאוף של 60 נקודות. מצד שני, מהעונה השישית בערך (נדמה לי) שניהם אני מניח התחילו לקחת אליפויות ורק משם זה נחשב באמת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' פברואר 11, 2016 11:36 am 
Junior

יש גם את הקטע הזה שג'ורדן היה לוק דאון דיפנדר. (גם קארי הוא כזה כמובן כי הוא אלוהי הכדורסל וכל זה)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' פברואר 11, 2016 11:38 am 
Senior

אפשר לשרוף את ה-3 עמודים האחרונים?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' פברואר 11, 2016 12:33 pm 
Hall of Famer

נורטון כתב:
נראה לי שהבעיה של קארי לעומת ג'ורדן היא חמש העונות הראשונות, בהן קארי היה רכז טופ 5 בליגה, אבל ג'ורדן היה שחקן טופ 3, מלך הסלים הקבוע (החל מהעונה השלישית, אחרי עונה ראשונה של 28 נקודות ועונה שניה פצועה) ומשחקי פלייאוף של 60 נקודות. מצד שני, מהעונה השישית בערך (נדמה לי) שניהם אני מניח התחילו לקחת אליפויות ורק משם זה נחשב באמת.

אצל ג'ורדן האליפות הראשונה הייתה בעונה השביעית

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' פברואר 11, 2016 1:12 pm 
Hall of Famer

בכל מקרה, וכמו שאמרנו לקארי יש כברת דרך מאד ארוכה (לפחות 5 אליפויות) כדי להיזכר לצידו של ג'ורדן.
מה שאנשים שלא ראו את ג'ורדן לא מבינים, זה שהוא לא הראשון מבין שווים לעומת מג'יק, בירד, קובי, לברון ואחרים. הוא היה אלוהים.
הוא היה שומר טוב יותר מארבעת האחרים. הוא היה חוטף טוב יותר, הוא היה ווינר טוב יותר.
כסקורר הוא היה סוג של דווין וויד בשיאו, אבל גדול וחזק יותר. הוא כנראה הסקורר החכם ביותר ששיחק את המשחק וכל הזמן מצא דרכים לקלוע גם על שלושה שחקנים. כאתלט הוא היה מטורף, כף היד שלו היתה מטורפת. כל הדברים האלה נכונים.

אבל יותר מהכל - הוא פשוט היה ווינר עצום. מהעונה השביעית הזאת ועד הפרישה השניה, היתה תחושה של אלוהיות אמיתית, מישהו שלא יכול להפסיד גם אם ירצה (והוא ממש ממש לא רצה). אשכרה מישהו שהוכיח יום אחר יום את התשובה לשאלה - האם אלוהים יכול לברוא אבן שהוא לא יוכל להרים.

אם ג'ורדן מקבל את הציון 100, אז חבר'ה כמו מג'יק או בירד מקבלים מקסימום 60 או 70, ההפרש עד כדי כך גדול.

בשביל להיחשב לכזה, קארי צריך להפוך להיות אלוהי, בלתי מנוצח. כרגע הוא רחוק מאד מלהוכיח שהוא כזה. אם הוא יוכיח שהוא כזה לפחות למשך חמש עונות, יהיה אפשר להתחיל לדבר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' פברואר 11, 2016 1:23 pm 
Junior

אני בדור שגדל על המאבקים בין מג'יק ובירד, וראה את ג'ורדן מההתחלה שלו, ואני ממש מסכים עם נורטון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' פברואר 11, 2016 1:39 pm 
Hall of Famer
סמל אישי של המשתמש

רק רוצה לציין שבירד מעולם לא הפסיד לג'ורדן בסדרת פלייאוף, חטף ממנו 63 נקודות על הראש אבל ניצח אותו. Just saying
ואני ממש לא מסכים שאם ג'ורדן היה 100 אז מג'יק ולארי היו 60, ההבדל ביניהם לא היה כזה עצום. מייקל שלט בשנות ה90 אבל הם לגמרי שלטו ב80.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' פברואר 11, 2016 1:53 pm 
Senior

אני מסכים שהאדרת מייקל חורגת מפרופורציות פה ושם, לא שהוא לא הכדורסלן הטוב ביותר עד היום ומעבר לכדורסל העצום שלו הוא ללא ספק הווינר הכי גדול בתולדות ה NBA ואולי גם בתולדות הספורט המקצועני, אבל להפוך אותו למישהו שכל מה שהוא צריך לעשות כדי לנצח זה לרצות... אפעס מופרז
להזכיר שאת שש האליפויות שלו הוא לקח עם צוות מסייע לא רע בכלל וגם עם מאמן לא רע בכלל שידע לתפור את שיטת המשחק שהתאימה לו (לג'ורדן) כדי לקחת אליפות

לדעתי מה שחסר לקארי כדי להיות מוזכר באותה נשימה עם ג'ורדן הוא להצטיין בכל המסגרות ולא רק בווריורס, מייקל הקפיד להיות אלפא דוג בכל אשר ילך, בנבחרת ובאולסטאר ובבולס ובכל מקום, קארי תמיד נראה כמו הילד החמוד שבא ליהנות קצת מכדורסל ואם לא ילך אז לא. קצת מקומם אבל אני לא חושב שאפשר להגיע לפסגה בלי זה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' פברואר 11, 2016 2:07 pm 
Hall of Famer

Curry is the baby faced assassin. Don't let looks Deceive you

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' פברואר 11, 2016 2:25 pm 
Senior

יש בזה משהו ובכל זאת, לפני שנה וחצי בדיוק הוא לא בדיוק הוביל את הנבחרת, קיירי אירווינג ואפילו קליי תומפסון בלטו ממנו

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' פברואר 11, 2016 2:49 pm 
Senior

זה מה שאני מנסה להגיד פה בלי הצלחה משום מה. שקארי של לפני שנה וקארי של עכשיו זה חתיכת הבדל מאסיבי.

קארי קלע 24 נק' למשחק עונה שעברה, הוא קולע 30 השנה. הוא קלע ב-52% ל-2 נק', הוא קולע ב-57% השנה. הוא קלע 3.6 שלשות למשחק (שיא של כל הזמנים), הוא קולע 4.9 השנה.

כל התכניות האלו של 'אם הוא ייקח עוד 5 אליפויות בקצב הזה והזה' הן לא רלוונטיות כשאנחנו עוד לא יודעים בכלל מה קצה היכולת שלו. כרגע ככל שהוא זורק יותר היעילות שלו עולה. הוא ב-19.6 זריקות למשחק. צ'מברליין בעונת השיא שלו זרק 40. ג'ורדן זרק 28. קובי 27. זה פחות זריקות למשחק מאשר מה שמייקל מיצ'ל, פרוויס שורט וטום צ'ייבמרס זרקו.

יכול להיות שיש נקודה שבה כמות הזריקות שלו תגרום לירידה ביעילות, אבל עוד לא מצאנו את הנקודה הזו. ה-30 נק' למשחק יכול להיות בקלות גם 36 ויותר. ה-5 שלשות למשחק יכול להיות גם 8.

(וכל זה בלי שום קשר לג'ורדן כי אני חושב שכל הדיון ההשוואתי למייקל הוא איידס)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' פברואר 11, 2016 3:02 pm 
Senior

מה שאתה כותב הוא נכון לגמרי רק לא לגמרי שייך
עקומת השיפור של קרי היא באמת חריגה מכל כיוון שלא תביט בה ועל כן אין באמת טעם להתבטא ביחס לעתיד, לפני שנתיים הוא לא היה דומיננטי ולכן בנקודת הזמן הזו (היום) הוא עדיין לא עומד באמת בקריטריונים של הטופ

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' פברואר 14, 2016 12:41 am 
Hall of Famer

מה שהפך את מייקל ג'ורדן לגדול ביותר בכל הזמנים זה מה שתומר הגדיר כחריגה מהפרופורציות - מישהו שכל מה שהוא צריך לעשות זה רק לרצות. לא שזה היה המצב, אבל זה מה שהאוהד הממוצע באותם זמנים האמין. מספיק שמייקל יופיע בשביל שהוא ימצא את הדרך לנצח. גם שחקנים נפלו למלכודת הזאת לא פעם אחת. לא מג'יק, לא בירד ולא אף אחד נתנו את ההרגשה הזאת. זה מה שצריך לעשות בשביל להשתוות לג'ורדן.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' פברואר 14, 2016 3:12 am 
Hall of Famer

רק אני חושב שלמייקל לא היו יריבות אמיתיות? יוטה,פיניקס,סיאטל היו סוג של קבוצות עילית בינוניות.
כמובן שהלייקרס של 91 היתה עם חצי סגל.
שלא יובן שאני לא חושב שהוא לא טוב. אבל אני כן טוען שהוא לא התמודד מול קבוצות כמו הספרס למשל. לדעתי לברון בזמנים שלו גם היה מסיים עם יותר מ2 אליפויות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' פברואר 14, 2016 8:35 pm 
Junior

מייקל התמודד בקונפרנס החזק כל הקרירה. לברון התמודד בקונפרנס החלש ביי פאר כל הקרירה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' פברואר 14, 2016 8:39 pm 
Junior

satriani כתב:
רק אני חושב שלמייקל לא היו יריבות אמיתיות? יוטה,פיניקס,סיאטל היו סוג של קבוצות עילית בינוניות.
שלא יובן שאני לא חושב שהוא לא טוב. אבל אני כן טוען שהוא לא התמודד מול קבוצות כמו הספרס למשל. לדעתי לברון בזמנים שלו גם היה מסיים עם יותר מ2 אליפויות.

נעלבתי בשמם של סטוקטון ומאלון

ראובן כתב:
צוד הוא עדיין העשב השוטה הרשמי של הפורום. נא לכבד את זה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' פברואר 14, 2016 9:04 pm 
Hall of Famer

סטוקטון ומאלון, מי ישמע. החבר'ה האלה רק הגיעו לגמר אחרי שאולג'ואן, בארקלי ודרקסלר הזדקנו. העובדה היא שגם הם הגיעו לגמר רק כשהם כבר היו בערך באמצע שנות השלושים שלהם. לפני זה היתה להם תחרות גדולה מדי.
אם כבר, אין מספיק כבוד לפורטלנד שעם כוכב אחד (דרקסלר) ושורה של שחקנים חמודים אבל לא באמת גדולים (קליפי, קרסי, טרי פורטר וכאלה) הגיעו לשני גמרי נ.ב.א/

בכל מקרה, אינדיאנה (של רג'י, סמיתס והדייויסים), הניקס (של יואינג, סטארקס, מייסון ואוקלי), אורלנדו (של שאקיל, פני, סקוט וניק אנדרסון) ומיאמי (של מורנינג וטימי ומארלי) של אמצע שנות התשעים (וקליבלנד של פרייס, דוהרטי ונאנס של קצת לפני) היו קבוצות לא פחות טובות מאף קבוצה מערבית, ובינינו - קצת יותר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' פברואר 14, 2016 9:44 pm 
Junior

וכולם שיחקו המזרח. עם הבולס שדרסו כל מה שזז

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' פברואר 15, 2016 1:04 am 
מנהל פורום

נורטון כתב:
בכל מקרה, אינדיאנה (של רג'י, סמיתס והדייויסים), הניקס (של יואינג, סטארקס, מייסון ואוקלי), אורלנדו (של שאקיל, פני, סקוט וניק אנדרסון) ומיאמי (של מורנינג וטימי ומארלי) של אמצע שנות התשעים (וקליבלנד של פרייס, דוהרטי ונאנס של קצת לפני) היו קבוצות לא פחות טובות מאף קבוצה מערבית, ובינינו - קצת יותר.

נעלבתי בשמו של אולג'ואן.

בכל אופן את האגדה הזו על המזרח לא שמעתי. אגדה שכן שמעתי היא הטענה (בד"כ נאמרת על בארקלי אהובי) שאין מה להאשים אותו שהוא לקח אליפות כי בתקופת ג'ורדן פשוט לא ניתן היה לקחת אליפות. ומעבר לחוכמה בדיעבד ולעוד כל מיני אי דיוקים, זה משכיח את העובדה שג'ורדן בכל זאת העניק לליגה מתנה של שנתיים בלעדיו. ובשנתיים האלה לקחו את האליפות קבוצות מהמערב והקבוצה מהמזרח שהגיעה לגמר היתה גם אחת מקבוצות הכדורסל המכוערות בהיסטוריה. אז זו לא איזו סנסציה להניח שהכישרון הגדול ישב בצד של פייטון/בארקלי/אולג'ואן/רובינסון/מאלון/סטוקטון ולא בצד של המזרח האפור וההגנתי. אבל כמובן שגם סטריאני הגזים בטירוף וע"ע השמות שמניתי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' פברואר 15, 2016 2:12 am 
Junior

satriani כתב:

לפחות בעולם זה לא רק אתה, שמעתי את זה לא אחת במהלך השנים.
אישית אני לא חושב שקבוצה גדולה אחרת שהייתה מתגבשת באותם שנים הייתה מצליחה לקחת סדרה לקבוצה הגדולה של הבולס בהנהגת מייקל, אבל בהחלט לא הייתה לו תחרות באותה הרמה שיכלה להיות.
ליריבות המרכזיות היו יותר מדי חורים. יוטה למשל הייתה קבוצה של 3.5 שחקנים ראויים למעמד. הקונטנדריות של שנות ה-2000 היו קבוצות הרבה יותר שלמות ומגוונות.
בעולם אלטרנטיבי בו הבולס הגדולה חוזרת בכל שנה מחדש להתמודד בסדרה מול הקבוצה הגדולה של אותו רגע (לייקרס בתחילת האלפיים, ספרס, בוסטון של גארנט, מיאמי של לברון, פילי של הינקי, ווריורס כשסטיב קר הצעיר פוגש את עצמו המבוגר), אני מניח שמייקל היה ממשיך לנצח כמעט בכל שנה, אבל די בטוח שהמאזן המושלם בגמרים היה נשבר, וכנראה גם היו מספר הפסדים (1-2 בסדרות על הלייקרס של שאקובי נשמע הגיוני, אולי גם 1-1 מול הווריורס והפסד אחד לספרס).

5 או 10 זה פשוט מדי. אני בעד שרוני יעשה חישוב של ממוצע כלשהו פר עמדה ונמצא מספר מעניין להכפיל אותו בוא נגיד pi או e. אח"כ כדי להוסיף אלמנט אקראי נבקש ממוק לחשוב על מספר נגיד 36D או 350CC ונראה כבר מה יצא.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' פברואר 15, 2016 10:58 am 
מנהל פורום

לדעתי בוסטון של גארנט היתה קבוצה הרבה הרבה פחות טובה מפניקס של עונת הגמר של בארקלי או מיוסטון של אולג'ואן. בכלל העשור הקודם הוא חור שחור רציני מבחינת איכות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' פברואר 15, 2016 11:32 am 
Hall of Famer

צ'ונסי מה בדיוק היה שלם בלייקרס של שנות האלפיים, קבוצה שהציגה את סמאקי ווקר בתור הפאוור הפותח ואת רון הארפר בירידה גדולה אחרי שנות שיקגו שהיו ירידה גדולה לשיא שלו? הם היו קבוצה של שני שחקנים, מדהימים, בטופ של הליגה ובשנים ההן זה הספיק. בעונה הראשונה עוד היה ניסיון ליצור שלישיית כוכבים עם גלן רייס, אבל בתכלס התפקיד שלו היה של ספוט אפ שוטר (סטייל טוני קוקוץ') והוא לא התרגל לכך, לא היה מוכן להיות רול פלייר ואחרי שנה ממש לא טובה עזב את הלייקרס. ריק פוקס הקשוח היה במקומו. אתה לא באמת יכול להגיד שריק פוקס זה שדרוג מטורף, אם בכלל על בריון ראסל.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 131 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5, 6  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 9 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: