סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ב' מרץ 03, 2025 11:00 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 131 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5, 6  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ב' פברואר 15, 2016 11:43 am 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (0)
אבל היה להם את דווין ג'ורג' המלך.

וברצינות, כמה דברים:
א. טוני קוקוץ' של שיקגו היה יותר מאשר ספוט אפ שוטר, וגם הוביל התקפות (אם כי פחות מפיפן). אני זוכר אותו כמוסר מצוין לגבוהים גם בשיקגו.
ב. הלייקרס של תחילת שנות האלפיים באמת היו קבוצה של שני שחקנים, סביר להניח שאחד מהצמדים הגדולים בהיסטוריה אם לא הגדול שבהם. אבל אכן כלום ושום דבר לידם (פאקינג דרק פישר ,בגלל התקפת המשולש היה הקלעי השלישי של הקבוצה בשנתיים מתוך השלוש).
ג. לא ראיתי את האולסטאר אתמול, אבל יש לי תחושה שהסיבה שקולעים כל כך הרבה היא כי גם הכשרון קצת עלה לאחרונה. קבוצה עם שטף התקפי כמו גולדן סטייט לא היתה לפחות מאז שנות השמונים, ואולי גם לעולם לא.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' פברואר 15, 2016 12:18 pm 
Hall of Famer

לדעתי יש שתי סיבות שקולעים כל כך הרבה. קודם כל לא שומרים, אבל באמת לא שומרים, לא כמו פעם. שתיים היום יש קלעי שלשות הרבה יותר טובים בממוצע מבעבר וכולם זורקים שלשות. אז כשיש אימון שלשות כמו במשחק האולסטאר, הסקור יהיה גבוה יותר, כי בכל זאת 3 נק' זה יותר מ-2 נק' שהיו קולעים בעבר.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' פברואר 15, 2016 12:22 pm 
Junior

פיניקס של בארקלי 93 הייתה קבוצה מדהימה, בארקלי בשיאו עם עונה מטורפת, קי ג'יי בפריים, וצוות מלוכד וקשוח מסביב.
לדעתי הקבוצה הכי טובה חוץ משיקגו בשנות ה-90, שגם הייתה לוקחת את יוסטון ושתי אליפויותיה ביכולת של אותה עונה. משחק 6, פיניקס מובילה בשתיים בבית של שיקגו בשניות האחרונות של המשחק ואז פקסון תוקע את השלשה. סיכויים עצומים שפיניקס, בבית שלה עם המומנטום והאמונה בעצמה הייתה לוקחת את משחק 7.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' פברואר 15, 2016 1:34 pm 
Senior

"צוות מלוכד וקשוח" זה חתיכת אנדרסטייטמנט להרכב שכלל את דני איינג', דן מארלי, טום צ'יימברס, סדריק סבאלוס, ריצ'ארד דומאס ומארק ווסט
לולא אחד, מייקל, הם היו יכולים בקלות להיזכר כקבוצה גדולה, לא מהגדולות שבגדולות אבל מקום טוב בשורה השניה - בהחלט

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' פברואר 15, 2016 2:03 pm 
Hall of Famer

הבעיה של פיניקס בפלייאוף 93 הייתה שסבאלוס נפצע ולא שיחק בסדרת הגמר. לא שהוא היה כוכב, אבל הוא נתן עומק שהיה מאד חסר לפיניקס, בעיקר בסדרת הגמר בהתמודדות מול פיפן (כולם זוכרים שג'ורדן היה מדהים, אבל גם פיפן היה מעולה ובמשחקים הראשונים ששיקגו ניצחה ולקחה את הביתיות פיפן היה פקטור מכריע). בשל כך, ווסטפול נאלץ לתת יותר מדי דקות לטום צ'יימברס גמור ולא תורם (הכנה ל - 0-14 במכבי). את האמת, זאת הייתה עונה לא טובה של קיי.ג'יי. הוא החמיץ את חצי העונה הראשון וגם כשחזר זה לא היה בדיוק אותו קיי.ג'יי. הוא סיים את העונה עם 16 נק', 8 אס'. עונה אח"כ הוא חזר להיות שחקן ה-20/10 שהיינו רגילים לראות.

בכל מקרה, הסאנס היו נפלאים בעונה הרגילה, אבל בפלייאוף הם ג'עג'עו לא מעט. בסיבוב הראשון הם היו הקבוצה הראשונה שחזרה מפיגור 2-0. זה הישג יפה, אבל זאת חתיכת כמעט החנקות, אחרי שסיימת עם המאזן הכי טוב בליגה ואתה מארח בסיבוב הראשון קבוצת לייקרס אפורה מאד שהכוכבים שלהם הם אלדן קמפבל וולאדה דיבאץ'. את הספארס הם ניצחו בקושי, אחרי שבארקלי קלע סל ניצחון שסגר את הסדרה במשחק מספר 6 ומול סיאטל בגמר המערב הם ירקו דם, עד שניצחו בסוף את הסוניקס במשחק מספר 7. בארקלי דרך אגב, שהיה מדהים כל הפלייאוף, סיים את משחק מספר 7 עם 44 נק', 24 ריב', אפרופו לוזר.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' פברואר 15, 2016 2:10 pm 
Hall of Famer
סמל אישי של המשתמש

תומר כתב:
"צוות מלוכד וקשוח" זה חתיכת אנדרסטייטמנט להרכב שכלל את דני איינג', דן מארלי, טום צ'יימברס, סדריק סבאלוס, ריצ'ארד דומאס ומארק ווסט
לולא אחד, מייקל, הם היו יכולים בקלות להיזכר כקבוצה גדולה, לא מהגדולות שבגדולות אבל מקום טוב בשורה השניה - בהחלט

לגמרי אוף טופיק אבל אני עדיין לא מבין איך לא שמו ב-NBA 2K בין קבוצות העבר את פיניקס של בארקלי. פאקינג דנבר של מוטומבו ומחמוד עבדול ראוף הופיעו שם!
בהתחלה חשבתי שזה בגלל שבארקלי לא הסכים שישתמשו בו במשחק אבל הוא מופיע שם בדרים טים. smh

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' פברואר 15, 2016 2:57 pm 
Hall of Famer

נורטון כתב:
ג. לא ראיתי את האולסטאר אתמול, אבל יש לי תחושה שהסיבה שקולעים כל כך הרבה היא כי גם הכשרון קצת עלה לאחרונה. קבוצה עם שטף התקפי כמו גולדן סטייט לא היתה לפחות מאז שנות השמונים, ואולי גם לעולם לא.

עמוס לב כתב:
לדעתי יש שתי סיבות שקולעים כל כך הרבה. קודם כל לא שומרים, אבל באמת לא שומרים, לא כמו פעם.

לעניין שטף התקפי - לא לגמרי מסכים. לא בטוח בכלל מה זה אומר, אבל לפני הכנסת קו השלוש, משחק המסירות היה הרבה הרבה יותר משמעותי, וגם משחק המעבר. בשביל להגיע לזריקה פנויה היית חייב להניע כדור מאוד מהר ועם הרבה סבלנות. רק כדי לסבר את האוזן, ממוצע האסיסטים לקבוצה בליגה השנים האחרונות נמוך משמעותית ביחס ל-30-40 שנה אחורה.

גם לגבי עניין ההגנה אני לא כ"כ מסכים. שומרים. ועוד איך שומרים. שחקן שהוא בור הגנתי חייב ללתת תרומה חיובית בהתקפה כדי להצדיק את קיומו. אני לא חושב שזה השתנה הרבה לאורך השנים שאני רואה כדורסל (15-20 שנה).

הקץ' לדעתי הוא הכישרון. השחקנים של היום הולכים ונהיים יותר ויותר מוכשרים בלקלוע זריקות קשות. מה שפעם היה נחלתם של הג'ורדנים, בראיינטים ומגריידים בלבד, חלחל למטה גם לשחקנים שהם לא רק הטופ3 של הליגה, אלא גם שכבה או שתיים למטה. רק כדוגמא - ראיתי לא מעט משחקים גם משנות ה-80 וה-90. לא זוכר הרבה שחקנים שעושים סטפ-בק ג'אמפר קטלני כמו של כרמלו, הארדן או דוראנט.

אין לי ראש למילים ארוכות וביבלברוקס מן מילה ארוכה שכזאת

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' פברואר 15, 2016 3:19 pm 
Hall of Famer

אני דיברתי על למה קולעים הרבה באולסטאר. הנחתי שגם נורטון.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' פברואר 15, 2016 3:27 pm 
מנהל פורום

בלוג: הצג בלוג (14)
אני חושב שבדיעבד גם אפשר להגיד שהבעיה של פניקס 93 היתה המאמן (או לפחות אחת הבעיות), ובעונות שאחרי גם הפציעות של בארקלי. בכל אופן חוץ מזה שזו היתה סידרה משוגעת שאאל"ט נלקח בה משחק בית אחד מתוך שישה בדקה האחרונה של המשחק השישי פניקס עשו שטויות שלא היו מביישות את דני פרנקו של אתמול.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' פברואר 15, 2016 4:34 pm 
Hall of Famer

אכן, התכוונתי לאולסטאר.

ותותח, אשרי הליגה שבה שחקנים כמו כרמלו (מלך הסלים לא כל כך מזמן), הארדן (סגן ה MVP) ודוראנט (לפני שנתיים MVP) הם שכבה או שתיים מתחת. אני חושב שמבחינה התקפית לפחות, שלושתם הם מהשמנת של השמנת של השמנת. גם היום, וגם בכל תקופה שהיא בעבר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' פברואר 15, 2016 7:43 pm 
Hall of Famer
סמל אישי של המשתמש

לגבי הדיון של חוזקת המזרח בשנות ה-90, אתם שוכחים ששניים משלושת הסנטרים הגדולים (האקים והאדמירל) שיחקו אז בקונפרנס המערבי כך ששיקגו לא התמודדו איתם 4 פעמים בשנה ומעולם לא פגשו אותם בפלייאוף, ומול השלישי (שאק) ג'ורדן הפסיד בפלייאוף בעונת החזרה הראשונה מהפרישה ב95 (והסוויפ אותו בעונת 72 הניצחונות) ומאוחר יותר גם שאק עבר למערב.
למעשה הסנטרים הכי טובים ששיקאגו של ג'ורדן התמודדה מולם באופן קבוע היו יואינג הלוזר, מורנינג וסמיתס. בגמרים הם שיחקו מול עגלות כאוסטרטג, ארווין (לא מג'יק, השני) ג'ונסון ומארק ווסט.

כשמסתכלים על הפלייאופים המלאים בעונות האליפות, מלבד עונת 95-6 האגדית בה הם רמסו את מיאמי של זו (3-0), הניקס של יואינג (4-1) ואורלנדו של שאק (4-0) בשאר העונות הם בקושי פגשו בפלייאוף קבוצות עם סנטרים רציניים ובד"כ התקשו מול כל סנטר נורמלי שפגשו.
90-1 - 3-0 בסיבוב הראשון מול הניקס של יואינג, 4-1 מול פילדלפיה (ריק מהורן ומנוט בול בסנטר) 4-0 על הבאד בויז (ליימביר/סאלי/אדוארדס) ואז 4-1 על הלייקרס בגמר (דיבאץ בן ה-22 עם 18.2 נק' 8.8 כ"ח ו-2.4 חס').
91-2 - 3-0 מול מיאמי (רוני סייקלי עם 20.7 נק' 10 כ"ח ו-1.7 חס'), 4-3 מול הניקס, 4-2 על קליבלנד (דוהארטי עם 17.7 נק' 10.2 כ"ח ו-4.2 אס') ואז 4-2 בגמר מול פורטלנד (קווין דאקוורת' האימתני בסנטר).
92-3 - 3-0 על אטלנטה (ג'ון קונקאק), 4-0 על קליבלנד, 4-2 על הניקס (יואינג עם 26 ו-11) ובגמר 4-2 על פיניקס (הצמד האלמותי מארק ווסט ואוליבר מילר).
ובשושלת השנייה (דיברנו כבר על 95-6):
96-7 - 3-0 על וושינגטון (גאורגי מורסאן), 4-1 על אטלנטה (מוטומבו עם 12.6 נק' 11.8 כ"ח ו-2.6 חס'), 4-1 על מיאמי (מורנינג בסדרה בינונית - 15.6 נק' 9.4 כ"ח ו-2.6 חס') ובגמר 4-2 מול הג'אז (ה-poo poo platter של אוסטרטאג/קיף/פוסטר).
97-8 - 3-0 על ניו ג'רזי (ג'ייסון וויליאמס וסייקלי רגע לפני הפרישה), 4-1 על שארלוט (דיבאץ עם 11.2 נק' 13.2 כ"ח ו-2 חס'), 4-3 על אינדיאנה (סמיתס והתאומים דיוויס) ובגמר 4-2 מול הג'אז.

דמיינו מה היה קורה אם שיקגו היו פוגשים בכל פלייאוף את האקים (12-9 לטובתו בעונה הרגילה מול ג'ורדן) ו/או רובינסון (6-5 לטובת מייקל) או מאוחר יותר את שאק (1-1 בסדרות).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' פברואר 15, 2016 7:59 pm 
Junior

אם כל הכבוד לניצחון של שאק בעונת החזרה מהפרישה, מייקל היה אחרי שנה וחצי בחוץ וחזר מאוד מאוחר, ממש בישורת האחרונה לפני הפלייאוף, לא באמת נחשב.

נערך לאחרונה על ידי שוויק1 בתאריך ב' פברואר 15, 2016 8:21 pm, נערך 2 פעמים בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' פברואר 15, 2016 8:18 pm 
Junior

אם הסנטרים הנ״ל היו רוצים לפגוש את ג׳ורדן בגמר, היו מתכבדים ומנצחים את המערב. היו להם 6 הזדמנויות שונות, אבל הם הפסידו לקבוצות טובות יותר, שאותן הבולס ניצחו. לא חשוב להזכיר גם את זה?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' פברואר 15, 2016 8:24 pm 
Hall of Famer

נורטון כתב:
אכן, התכוונתי לאולסטאר.

נו אז מה הקשר בין זה לשטף של גולדן סטייט :?
מסכים עם עמוס לב. בהיבט האולסטאר, אין היום הגנות, אפילו לא בכאילו. אם ב-5 שנים האחרונות, 4 פעמים הגיעו ל-300 נק' משותף, זה אומר דרשני. וכאמור, לא שפעם לא היו מגיעים גם כן ל-250 נק', אבל 370 ו-320 כמו בשנתיים האחרונות זה כבר באמת השתנה מהמקפצה

אין לי ראש למילים ארוכות וביבלברוקס מן מילה ארוכה שכזאת

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' פברואר 15, 2016 8:34 pm 
Junior

התותח המפוברק כתב:
תחסכו לי את הדיבורים על הגנה. גם לפני 30 שנה היו 250 נק' למשחק, לא רואה הרבה הבדל בין 250 ל-370. אחד שואו והשני שואו.

התותח המפוברק כתב:
בהיבט האולסטאר, אין היום הגנות, אפילו לא בכאילו. אם ב-5 שנים האחרונות, 4 פעמים הגיעו ל-300 נק' משותף, זה אומר דרשני. וכאמור, לא שפעם לא היו מגיעים גם כן ל-250 נק', אבל 370 ו-320 כמו בשנתיים האחרונות זה כבר באמת השתנה מהמקפצה

:ne_ne_ne:
:-(
:cry_ing:

5 או 10 זה פשוט מדי. אני בעד שרוני יעשה חישוב של ממוצע כלשהו פר עמדה ונמצא מספר מעניין להכפיל אותו בוא נגיד pi או e. אח"כ כדי להוסיף אלמנט אקראי נבקש ממוק לחשוב על מספר נגיד 36D או 350CC ונראה כבר מה יצא.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' פברואר 15, 2016 9:15 pm 
Hall of Famer
סמל אישי של המשתמש

matan 2.0 כתב:
אם הסנטרים הנ״ל היו רוצים לפגוש את ג׳ורדן בגמר, היו מתכבדים ומנצחים את המערב. היו להם 6 הזדמנויות שונות, אבל הם הפסידו לקבוצות טובות יותר, שאותן הבולס ניצחו. לא חשוב להזכיר גם את זה?

יותר כיוונתי למה היה קורה אם שיקגו של ג'ורדן היו משחקים במערב וצריכים לעבור 4 סדרות ששתיים מהן עלולות להיות מול יוסטון או ס"א.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' פברואר 15, 2016 9:34 pm 
Hall of Famer

סלח לי אבל היו פותחים להם את התחת בדיוק כפי שעשו לקבוצות הגדולות מהמזרח
וזה המקום לשוב וצומר את שאמרתי בעבר. כן, גורדן היה קצת חלוד כשחזר מהפציעה אבל רק רקצת ועדיין היו לו משחק או שניים של 50 פלוס באותה עונה. הסיבה ששיקגו לא לקחה אליפות היא בגלל שבשנה שבין עזיבת הוראס גרנט וביאת רודמן, לא היה לה כלום. גורנישט מיט גורנישט בהגנה בצבע

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' פברואר 16, 2016 12:41 am 
Hall of Famer
סמל אישי של המשתמש

נורטון כתב:
וזה המקום לשוב וצומר את שאמרתי בעבר. כן, גורדן היה קצת חלוד כשחזר מהפציעה אבל רק רקצת ועדיין היו לו משחק או שניים של 50 פלוס באותה עונה. הסיבה ששיקגו לא לקחה אליפות היא בגלל שבשנה שבין עזיבת הוראס גרנט וביאת רודמן, לא היה לה כלום. גורנישט מיט גורנישט בהגנה בצבע

סלח לי אבל זו הצהרה שקשה להוכיח, במיוחד שהבאתי לך את הסטטיסטיקה של אולג'ואן מול ג'ורדן ראש בראש. לאיזה עוד שחקן ששיחק בתקופה של מייקל יש מאזן חיובי במשחקים מולו?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' פברואר 16, 2016 1:31 am 
Hall of Famer

זו הצהרה שקשה להוכיח. אני מסכים. רק תחושה של מישהו שראה המון משחקים באותה תקופה. (וכן, אני מניח שגם אתה).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' פברואר 16, 2016 1:37 am 
Hall of Famer
סמל אישי של המשתמש

זה דיון תיאורטי לחלוטין אבל אם רוני סייקלי עשה עליהם סדרה של 20 + 10 אני לא הייתי מתפלא אם אולג'ואן היה דופק עליהם משחקים צ'מברליינים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' פברואר 16, 2016 1:44 am 
מנהל פורום

בלוג: הצג בלוג (14)
נורטון כתב:

בזאת הפרכת את תיאוריית ה"ג'ורדן הוא אלוהים ואי אפשר לקחת ממנו אליפות בשום קונסטלציה" שבניסוחים כאלה ואחרים חוזרת די הרבה בפורום.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' פברואר 16, 2016 1:50 am 
Hall of Famer

ג'ורדן הוא אלוהים, אבל הוא היה צריך קצת עזרה. אז נכון, קאפי, וונינגטון, הודג'ס ודיקי פאקינג סימפקינס הם לא המון. אבל בי.ג'יי, קרלייל, גרנט, קוקוץ', הארפר, רודמן ובטח ובטח שפיפן הם כן.
אה, וגם קארי לא יכול בלי קליי ודריימונד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' פברואר 16, 2016 6:20 am 
Hall of Famer

נורטון כתב:
קרלייל

??

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' פברואר 16, 2016 7:31 am 
Junior

satriani כתב:
נורטון כתב:
קרלייל

??

מן הסתם קרטרייט

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' פברואר 16, 2016 9:49 am 
Hall of Famer
סמל אישי של המשתמש

נורטון כתב:
ג'ורדן הוא אלוהים, אבל הוא היה צריך קצת עזרה. אז נכון, קאפי, וונינגטון, הודג'ס ודיקי פאקינג סימפקינס הם לא המון. אבל בי.ג'יי, קרלייל, גרנט, קוקוץ', הארפר, רודמן ובטח ובטח שפיפן הם כן.
אה, וגם קארי לא יכול בלי קליי ודריימונד.

שכחת את לונגלי וכמובן את ג'אד בוצ'לר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 131 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5, 6  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot] ו 8 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: