Yuval כתב:
אני באמת אבל לא מבין איזה מדיניות פונה אל מישהו כמו צוד.
אני לא מדבר על עולם שבו טראמפ מתמודד מול אובמה. הוא התמודד במפלגה הרפובליקנית. אף אחד שעמד מולו לא דיבר על להכניס פליטים מוסלמים נניח. ההבדל היחיד היה שטראמפ אמר שהוא ימנע כניסה של מוסלמים לארה״ב. נניח אם האקים אולגואן ייסע לחתום לילדים בארנה, הוא לא יוכל לשוב לארצו.
זה לא שטראמפ היחיד שנגד הגירה. קרוז ורוביו, בנים של מהגרים, בעד לחזק ולהחמיר את חוקי ההגירה לארה״ב. טראמפ פשוט אמר שמקסיקו שולחת פושעים לארה״ב בכווונה, שהמקסיקנים הם אנסים ושהוא יבנה חומה לאורך כל הגבול עם מקסיקו ויכריח את מקסיקו לשלם עליה.
זה לא שטראמפ בעד ישראל והשאר לא. להיפך, מבין כל המועמדים למעט אולי רנד פול, טראמפ הוא הכי פחות ניצי בתחום מדיניות חוץ. רוביו מזכיר את ישראל בכל משפט שני. הוא מאסכולת בוש החביבה עלינו. גם בוש כמובן. טראמפ יצא נגד המלחמה בעיראק, נגד בוש (האח הגדול), בעד סדאם חוסיין (באמת, אמר שהוא היה מנהיג חזק שהרג טרוריסטים). אין לו שום כוונה להלחם בשבילנו.
זה לא שטראמפ הוא חזרה לעידן שרפובליקנים הם אוהבי ישראל. כשהוא אומר ״מייק אמריקה גרייט אגן״, הכוונה לא לעידן של לפני אובמה. לא לעידן קלינטון כמובן ואפילו לא לרייגן כי זה כל המועמדים אומרים. הכוונה היא לשנות החמישים של אייק. עידן שבו באמת היה טוב להיות באמריקה, בהנחה שאתה לבן ונוצרי.
אני יכול להבין אמריקאים שנמאס להם משחיתות פוליטית, מוושינגטון מדושנת מתורמים אנונימים מיליארדרים. אני חושב שאוליבר נניח קצת פספס וזלזל בנושא המימון. אבל בכל מה שקשור לפי.סי זה סתם קשקוש שנועד לגרום להרגיש בסדר עם שקרים וגזענות. זה לא מדיניות.
לא יודע לגבי אנשים פה, בגדול ממה שאני מבין ומה שמספרים לי חברים אמריקאים, ברור כמעט לכל תומכי טראמפ שההצהרות המפוצצות שלו נועדו בעיקר למשוך אש בתקשורת והוא לא באמת מאמין שהוא יכול או צריך למנוע כניסת מוסלמים לארה"ב, או לבנות גדר על חשבון מקסיקו. מה שהם כן מאמינים בו זה מה שאמרת - כל המועמדים חושבים פחות או יותר אותו דבר. כולם רוצים להקשיח מדיניות הגירה, כולם שמרנים, כולם הולכים פחות או יותר לפי הקו הרפובליקני, אבל טראמפ גרם להם להאמין בחודשים האחרונים שהוא היחיד מהחבורה הזו שבאמת יהיה מסוגל להזיז דברים, כי הוא ערס שפועל בדרך שלו "בלי לראות בעיניים", ושאר המתמודדים נראים נשמעים ומתנהלים כמו נחנחים שלא יוכלו להזיז שום דבר בקונגרס ובסנאט.
אז השאלה בבחירות הרפובליקניות זה לא ממש שאלה של דעות, זה שאלה של מי יכול ליישם אותן. טראמפ הצליח לבנות לעצמו תדמית של אחד שיבוא ויעשה דברים ולא ייתן לאף אחד להזיז אותו מהדרך שלו. הוא לא התחיל כ"כ חזק בסקרים, אבל אז הציבור ראה אותו שם פס על כל הביקורות וממשיך לעמוד מאחורי התבטאויות קיצוניות, ראו אותו מוסיף ומחזק אותן, ראו אותו עומד נוטף ביטחון עצמי בכל אירוע, וזה נתפס לאנשים כמישהו שיידע להנהיג מהחדר הסגלגל.