אני גם מעריך שבוסטון היא היחידה שיכולה להתחרות עם חבילה מצד פילי. אני מניח ששתי הקבוצות יקפצו על הזדמנויות כאשר סופרסטארים/כוכבים ממורמרים ירצו לצאת מהקבוצה שלהם, בשקט או לא בשקט. קאזינס הוא חידה מעניינת. אני מניח שבוסטון יקפצו עליו. סביר שגם פילי, אבל בגלל חידת אמביד, אני לא בטוח בזה במאת האחוזים. ההשוואה לאייברסון היא השוואה טובה, ככל הנראה, אבל בסופו של דבר, זה שחקן ששומר על יציבות ועל יכולת גבוהה במערכת קלוקלת וצריך להעריך אותו לפחות על זה. אני מאמין שעם קצת התאמות, הוא מסוגל להיות חלק מקבוצה מנצחת (אבל לא מתכחש לסימן השאלה שמגיע איתו).
לגבי שחקנים שהשתפרו בפילי, צריך לזכור כמה דברים:
1. זה שהמאזן גרוע, לא אומר שהקבוצה לא מנוהלת היטב או שהמאמן והמערכת אינם רציניים. זו הנחת מוצא שגויה.
2. המערכת ממוקדת בשיפור ופיתוח שחקנים.
3. הביאו את מי שהיה אחראי על פיתוח שחקנים בספרס להיות המאמן הראשי בקבוצה. זו כבר הצהרת כוונות.
4. אני חושב שנואל וגם גרנט השתפרו לא מעט. כנ"ל אוקאפור.
5. קשה לומר ממה השיפור נובע אבל זה מאוד מוטה ולא פייר במיוחד לומר ששיפור חיובי לא נובע מהתכנית אלא מהתפתחות טבעית
6. אני חושב שהייתה אכזבה מסוימת מהשיפור בקליעה מבחוץ של שחקנים כמו מק"ו וגרנט. הייתה להינקי הנחה שקליעה זה משהו שניתן לעבוד עליו, אבל בניגוד למשל לקוואי ששיפר משמעותית את הקליעה שלו, גרנט קצת תקוע במקום ומק"ו מעולם לא התקדם בהיבט הזה (גם לא במילווקי אם אני מבין נכון).
6. אני לא מבטל את ההשפעה המצטברת של ההפסדים (אצל שחקנים שנמצאים בתכנית זמן רב). אני חושב שזה משפיע קצת על נואל, למשל.
7. מצד שני, אני לא חושב שיהיו רבים מהתכנית שיישארו כאשר הקבוצה תתרומם, כך שההשפעה על "התוצר הסופי" (עד כמה שבנ.ב.א. יש תוצר סופי) תהיה יחסית קטנה. כמו כן, אני חושב שיש נטייה להפריז - וזה אנדרסטייטמנט מטורף - בגודל ההשפעה שיש לתרבות מנצחת. ברוב המקרים, משחקי כדורסל הולכים לטובת אלו עם הכשרון העודף (בתוספת אימון וכו'), בטח לא מה עשה המועדון לפני כמה שנים.
בסופו של דבר, הקבוצה הזו מרחק בחירה גבוהה מצוינת בדראפט (יש משהו כמו 50% לכך השנה) וטרייד גדול מהתרוממות. נראה לאיפה הולך המזל הפעם.