סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ו' נובמבר 15, 2024 11:23 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 114 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: נייט רובינסון??
הודעהפורסם: ה' מרץ 17, 2016 11:40 am 
Junior

בלוג: הצג בלוג (0)
לפי מה שהוא (נייט) טוען, הוא הגיע לחתום בסין מבחינתו וכשהגיע לשם גילה שהם רוצים אותו למבחנים וזה התפוצץ. היה אמור להחליף את אנדרו גאודלוק שהיה הגארד הכי טוב באירופה שנה שעברה.

"... רבים הצבעים עמך אדוני, תכלת פרשת על פני השמים, ולאמא שלי חומות העיניים, ירוק לעלה ולורד ורד, או לבן או אדום ועוד יש ועוד! רבים הצבעים עמך אדוני יפים ומרובים! ולמה בראת לך ילדים צהובים, אדוני, צהובים?..."

נערך לאחרונה על ידי Red Sumo1 בתאריך ה' מרץ 17, 2016 1:05 pm, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מרץ 17, 2016 12:16 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
לפחות בידיעה של וויינט על החתימה מהבוקר אין שום אזכור לדבר כזה. בידיעה בוואלה מלפני 3 ימים כתוב שהוא נבחן ולא קיבל הצעת חוזה.
גם אתר הכדורסל האסיאתי basketball buddha כתב אז שהוא הגיע, נבחן ונכשל:
http://basketballbuddha.com/nate-robins ... ng-tigers/

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

נערך לאחרונה על ידי ראי שעל הקיר בתאריך ה' מרץ 17, 2016 12:18 pm, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מרץ 17, 2016 12:17 pm 
Hall of Famer

הוא כתב "הואנייט" , כנראה התכוון ל-"הוא נייט" , ולא ל"וויינט".....

גם כלפי השופטים היו לחולון טענות רבות. הקבוצה מתכוונת להגיש מכתב רשמי לאיגוד ובו פירוט הטענות שלהם כלפי צוות השיפוט, בעיקר בדקות הסיום. "אנחנו שלטנו לאורך כל המשחק, איך פתאום בשתי הדקות האחרונות הם רצו 0:9, אם לא בעזרת השופטים?"' תהו במועדון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מרץ 17, 2016 1:22 pm 
Sophomore

גרוע יותר מפארמר הוא לא יכול להיות...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מרץ 17, 2016 1:27 pm 
Hall of Famer

סבאלוס היה גרוע מפארמר. כל הדיון היום על נייט רובינסון נסוב על שחקן האן.בי.איי נייט רובינסון, לא על שחקן בגיל 31 אחרי ניתוח שחזור רצועה צולבת בברך, שהמשחק שלו מתבסס על אתלטיות ומהירות ולא שיחק במשך שנה, כך שלאף אחד אין לו מושג מה היכולת שלו ומה נשאר מהאתלטיות.
בעיני זה הימור של מצליח בגדול/נכשל אומללות

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מרץ 17, 2016 1:33 pm 
Hall of Famer

סבאלוס, אאז"נ, היה ממש שמן.
אלוף הטבעות שלא מגיע לטבעת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מרץ 17, 2016 2:08 pm 
Sophomore

סבאלוס היה שמן ומבוגר אחרי כמעט שנתיים בלי לשחק כדורסל מקצועני, קצת הארלם גלובטרוטרס וכאלה. הוא היה פנסיונר במלוא מובן המילה שהגיע בגרושים.
מה לו ולנייט? רובינסון עוד התחיל את העונה הנוכחית ב-nba, לפני חודשיים דיבר בסכומים של מעל 150 אלף דולר בחודש (בסין), הוא בגיל טוב (יותר צעיר מדונטה ודווין סמית שנחשבים פה לשחקנים הטובים והיקרים בליגה) ומבחינה פיזית הוא חיה (תראו אימונים שלו מהחודשים האחרונים ביוטיוב).
כמו בכל החתמה יש פה מימד של הימור אבל ההשוואות לסבאלוס מצחיקות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מרץ 17, 2016 2:32 pm 
Hall of Famer

לא שאני טוען שרובינסון יהיה בהכרח פלופ, אבל מה זה המשפט הזה "לפני חודשיים דיבר בסכומים של 150 אלף בסין"? את מי זה מעניין, הוא נבחן שם ונכשל ונשלח הביתה, מה זה רלוונטי באילו סכומים הוא דיבר שם? הוא יכל גם לדבר במיליון, זה היה הופך את זה לרלוונטי יותר?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מרץ 17, 2016 2:38 pm 
Sophomore

זה רלוונטי להשוואה לסבאלוס, שלא ממש ירקו לכיוון שלו והגיע לפה בגרוש וחצי. נייט לא רק "דיבר" אלא גם קיבל חוזה (טריי אאוט) על הנייר עם הסכומים האלה, ושווי השוק שלו לא דומה אפילו לזה של סבאלוס בשעתו (שזה שחקן שהיה מוכן לשחק כמעט בחינם).

נערך לאחרונה על ידי Fez בתאריך ה' מרץ 17, 2016 2:42 pm, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מרץ 17, 2016 2:41 pm 
Hall of Famer

Fez כתב:
זה רלוונטי להשוואה לסבאלוס, שלא ממש ירקו לכיוון שלו והגיע לפה בגרוש וחצי. נייט לא רק "דיבר" אלא גם קיבל חוזה (טריי אאוט) על הנייר עם הסכומים האלה.

ואז לא ממש ירקו לכיוון שלו .... ?

גם כלפי השופטים היו לחולון טענות רבות. הקבוצה מתכוונת להגיש מכתב רשמי לאיגוד ובו פירוט הטענות שלהם כלפי צוות השיפוט, בעיקר בדקות הסיום. "אנחנו שלטנו לאורך כל המשחק, איך פתאום בשתי הדקות האחרונות הם רצו 0:9, אם לא בעזרת השופטים?"' תהו במועדון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מרץ 17, 2016 2:41 pm 
Hall of Famer

"חוזה טריי אאוט" שבו הוא נכשל זה "דיבר" ותו לא. מה שמראה איזשהו סימן ליכולת שלו זה לא הסכומים שהוא דרש אלא הכשלון בטריי אאוט.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מרץ 17, 2016 2:46 pm 
Sophomore

ראי שעל הקיר כתב:
"חוזה טריי אאוט" שבו הוא נכשל זה "דיבר" ותו לא. מה שמראה איזשהו סימן ליכולת שלו זה לא הסכומים שהוא דרש אלא הכשלון בטריי אאוט.

לידיעתך, בחוזה טריי אאוט הפרטים נסגרים מראש. הוא לא בא להבחן ו-"בוא נראה מה יהיה", הוא בא עם חוזה מוכן שהוא פונקציה של הדרישות שלו עם מה שהסכימו לשלם לו.
זה לא "סימן ליכולת" אבל זה סימן לערך השוק שלו. אם קבוצה היתה רוצה להשיג אותו אלו הסכומים שהיא היתה צריכה לשלם. כמו שאמרתי, אצל סבאלוס זה ממש לא היה המקרה. מדובר היה בפנסיונר שבמשך שנתיים שיחק בחינם ובהפועל שיחק כמעט בחינם.

לגבי הכישלון בטרייאאוט, אם הוא לא הצליח להיות יותר טוב מאנדרו גאודלוק (שזה השחקן שהוא נבחן כדי להחליף) בכמה אימונים אחרי שהוא לא שיחק שלושה חודשים, אני לא יודע כמה זה דוקא מה שמדאיג אותי. בכל זאת די מדובר בגארד האמריקאי הטוב ביותר באירופה בשנה שעברה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מרץ 17, 2016 2:48 pm 
Hall of Famer

ברגע שהחוזה מותנה בטריי אאוט הוא לא אומר כלום על ערך השוק שלו. זה ערך השוק שלו רק אם הוא עובר את הטריי אאוט. בוא נשאל את זה ככה, אחרי שהוא "דיבר על 150 אלף לחודש" - כמה הוא קיבל אחרי שנכשל בטרייאאוט?
והמשפט "אם קבוצה הייתה רוצה להשיג אותו" הוא יפה מאד, אבל אף קבוצה לא רצתה להשיג אותו.

שוב אני לא אומר שהוא בהכרח יהיה פלופ. הרי בליגת התחת מדובר, וגם אם הוא לא ביכולת שהתלטית שהייתה לו ב-NBA יכול להיות שהוא יהיה גדול בה. אבל הנימוקים שהבאת למה שהוא בסך הכל כשלון שלו להשיג חוזה בליגה שאמורה להיות תפורה בדיוק על יתרונותיו - לא רלוונטים.

נערך לאחרונה על ידי ראי שעל הקיר בתאריך ה' מרץ 17, 2016 2:52 pm, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מרץ 17, 2016 2:52 pm 
Sophomore

ראי שעל הקיר כתב:
ברגע שהחוזה מותנה בטריי אאוט הוא לא אומר כלום על ערך השוק שלו. זה ערך השוק שלו רק אם הוא עובר את הטריי אאוט. בוא נשאל את זה ככה, אחרי שהוא "דיבר על 150 אלף לחודש" - כמה הוא קיבל אחרי שנכשל בטרייאאוט?

צר לי, אבל אתה פשוט מדבר שטויות. או שאתה לא מבין את המושג "ערך שוק" או שאתה לא מבין את הקונספט של טרייאאוט.

ומאיפה אתה יודע שאף קבוצה לא רצתה להשיג אותו? קיבלת את רשימת ההצעות שלו בשנה האחרונה מהסוכן שלו? אתה שוב מבלבל בין קונספטים. זה שהוא לא חתם בשום מקום לא אומר שאף קבוצה לא "רצתה" אותו. אתה צריך לעבוד על העניין זה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מרץ 17, 2016 2:54 pm 
Hall of Famer

אז בוא וספר לי מה היה ערך השוק שלו אחרי הטרייאאוט.
לדרוש דרישות גם אני יכול, ויכול להיות שמישהו גם יסכים בתנאי שאני מוכיח שאני שווה את זה, מה שאומר שערך השוק שלי הוא לא הבכרח מה שאני דורש. אבל ברגע שעושים לי טרייאאוט ואני נכשל בו כנראה שמי שעשה לי את הטרייאאוט מבין שהערך שדרשתי הוא מוגזם.

בוא ספר לי על ההצעות שקיבל באמת, איך למרות ההצעות שקיבל הוא הגיע מ"ערך שוק" (שהתברר כנראה כמוגזם בטרייאאוט) של 150 אלף דולר לערך שוק של חמישית מזה בקבוצת תחתית בליגת התחת הישראלית.

נערך לאחרונה על ידי ראי שעל הקיר בתאריך ה' מרץ 17, 2016 2:57 pm, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מרץ 17, 2016 2:56 pm 
Sophomore

אתה בעיקר מתעסק בלהתקטנן ולהציק, ואפילו את זה אתה עושה גרוע. הסברתי עשר פעמים את מה שכתבתי ואת הקונטקסט (ההשוואה לסבאלוס שהיה פנסיונר עם שווי שוק אפסי באותה תקופה), ואו שאתה לא מבין או שאתה עושה את עצמך לא מבין. בשבילך אני מקווה שאתה רק עושה את עצמך.
פרשתי מהדיון המיותר הזה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מרץ 17, 2016 2:59 pm 
Hall of Famer

לא, אני באמת לא מבין את קונספט "ערך השוק" שלך. "ערך השוק" זה נקודת החיבור בין הביקוש להיצע, שילוב של מה שהוא דורש למה שהשוק מוכן לשלם עליו. השוק לא היה מוכן לשלם עליו, אחרת לא היה מגיע לחמישית מזה בקבוצת תחתית ישראלית. חוזה מותנה שבו הוא נכשל לא מצביע בשום דבר על ערך השוק שלו, להיפך.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מרץ 17, 2016 3:02 pm 
Hall of Famer

אני לא באמת מכיר את דונטה סמית', אבל דווין סמית' הוא אף פעם לא היה שחקן שאתלטיות היא הצד החזק שלו. השכל בעיקר, וההבנה שבאה איתה לעשות את הדברים הנכונים בזמן הנכון. בכל מקרה, ההבדל הגדול בין הסמית'ים לבין נייט רובינסון נעוץ ב 25 ס"מץ
לגבי נייט רובינסון, אני ראיתי אותו המון בתקופתו בנ.ב.א. ולצערי, אם אפילו שליש מהאתלטיות שלו הלכה מדובר בשחקן שטוב בעיקר למשחקי שכונה. הוא היה בנוי על אתלטיות וכוח שמצד אחד יצרו לו אפשרויות כניסה למרות גובהו, והפחד שהכניסות האלה נתן, גם איפשר לו לקלוע משלוש. אם אין אתלטיות, כל מה שנשאר הוא בחור בגובה 1.75 עם קצת כוח. או במילים אחרות - השחקן הכי טוב במגרש השכונתי. לא הרבה מעבר לזה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מרץ 17, 2016 3:08 pm 
Sophomore

האתלטיות היתה חלק משמעותי במשחק שלו, אבל לדעתי הזריזות הרבה יותר. היכולת שלו ליצור separation מהשומר ולייצר את הזריקה שלו היתה קודם כל פונקציה של הזריזות שלו, ורק אחר כך באה האתלטיות שנתנה לו קצת יותר maneuverability בסיומת.
מעבר לזה הוא גם פשוט שחקן מאוד מוכשר, עם אחלה סקיל-סט התקפי (שברמות הגבוהות הוא לא באמת יכול היה לנצל לולא הזריזות והאתלטיות). חייב לציין שהמחשבה לפיה בין 17 נק' למשחק ב-NBA לבין המגרש בשכונה מפרידה רק "שליש אתלטיות" ושאין שום דבר באמצע (נניח ליגות באירופה) נראית לי קצת חשודה בדיכוטומיותה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מרץ 17, 2016 3:22 pm 
Hall of Famer

ההבדל הוא איכותי, לא רק כמותי. ההבדל בין 100% אתלטיות לבין 60% אתלטיות במקרה הזה הוא כל ההבדל כולו. הוא כל מה שנותן לו את האפשרות ליצור את מה שהוא ידע ליצור.
ואגב, אל תשכח ששכל אף פעם לא היה התחום החזק שלו, כך שזה לא בדיוק שהוא יכול לחפות על אובדן האתלטיות במנהיגות, קור רוח וניהול (וראינו אגב כמה זה טוב זה עבד לאד קוטה כשהוא הגיע לפה. לכאורה האנטי תזה של נייט רובינסון).
אני לא רואה אותו מצליח באף רמה בלי רף אתלטי. אם היו לו 80% מפעם, אז כן - אירופה. ... 60%? לא חושב, באמת שלא.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מרץ 17, 2016 3:37 pm 
Sophomore

שוב, זה די דיכוטומי ואני לא חושב שיש לזה בסיס במציאות. אייזאה תומאס עם ה-standing reach של נייט (סנטימטר לסנטימטר) הוא סקורר על ב-NBA, ולא מדובר על אתלט שמתקרב אפילו לנייט בשיאו (לא יודע אם זה נחשב אצלך "שליש" או לא).
באירופה בכלל זה עולם אחר. ג'רום רנדל קטן מנייט (standing reach קטן משמעותית, לא מתקרב אליו מבחינת פיזיות וגם לא אתלט גדול) והוא הפך בשנים האחרונות לאחלה סקורר באירופה ובאוסטרליה, עכשיו משחק ביורוליג וגם עושה את זה לא רע. וזה עוד שחקן שיכול לקנא בניהול המשחק ובשכל של נייט מרוב שהוא שכונתי. גם פייר ג'קסון קטן מנייט וביקר ביורוליג כבר בעונת הרוקי שלו, לולא הפציעה הקשה שעבר הוא היה כנראה הופך לכוכב באירופה (מקווה בשבילו שזה עוד יקרה).

יכול להיות שנייט יהיה פלופ אבל הדיכוטומיה הזאת בין 17 נק' ב-NBA לבין המגרש בשכונה היא משהו שלא מגובה במציאות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מרץ 17, 2016 3:43 pm 
Junior

מה גם שלהגיד "80 אחוז אתלטיות" זה יותר צורת ביטוי מאשכרה ערך כמותי, אז להתווכח על ההבדל בין זה לבין 60 זה כבר טיפה מצחיק.
גם ההבדל בין הרמות השונות של אירופה הוא עצום מן הסתם. מה שלא מתאים לקובאן (נניח) יכול להיות מגה סטאר בארץ.
בעיני מה שיעשה את ההבדל יותר מהכל (ומה שגם הכי מדאיג אותי) זוהי רמת המחויבות שלו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מרץ 17, 2016 3:54 pm 
Hall of Famer

רק שלאייזיאה (או אייברסון לפניו) היה יותר שכל ממה שלנייט רובינסון אי פעם היה. יכולת שינוי כיוון או הערמה על שומרים אף פעם לא היה הטיקט של רובינסון ובגילו גם אף פעם לא יהיה.
הוקיץ', אתה צודק בערך.. אבל אתלטיות זה גם די מדיד. (קפיצה לרוחק, קפיצה לגובה, מהירות ריצה וכו') אני אמנם לא מדדתי בדיוק את ההבדל בין 80 אחוז לבין 60%. מה שברור לי הוא שאם האתלטיות שלו היא NBA בגיל 29 מינוס X, זה דבר אחד, ואם זה האתלטיות שלו בגין 29 מינוס 2X זה דבר אחר לגמרי. התחושה שלי (וראיתי את נייט בכמה עשרות משחקים בזמנו, אבל כבר שנתיים ויותר שלא בכלל), היא שעם האתלטיות שלו אז, הוא היה שחקן שיכול לעשות שינוי כשהברגם מחוברים (פעם בשלושה משחקים... כן?) גם ברמת הנ.בא. אבל אם יש לו מינוס X, הוא לא יצליח. (אבל אולי יצליח באירופה) . מינוס 2X וגם באירופה הוא לא ממש יהיה פקטור.

בכל מקרה, הזמן יגיד. ולא אני ולא אתם באמת יודעים מה המצב שלו היום.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מרץ 17, 2016 4:06 pm 
Hall of Famer

Fez כתב:
האתלטיות היתה חלק משמעותי במשחק שלו, אבל לדעתי הזריזות הרבה יותר.

אתה יודע שגם הזריזות יכולה ליפול משמעותית כתוצאה מקריעה של הרצועה הצולבת. ההשפעה היא לא פחותה מההשפעה על האתלטיות.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מרץ 17, 2016 4:19 pm 
Sophomore

עמוס לב כתב:
Fez כתב:
האתלטיות היתה חלק משמעותי במשחק שלו, אבל לדעתי הזריזות הרבה יותר.

אתה יודע שגם הזריזות יכולה ליפול משמעותית כתוצאה מקריעה של הרצועה הצולבת. ההשפעה היא לא פחותה מההשפעה על האתלטיות.

לא טענתי שלא, רק אמרתי שלדעתי זה היה חלק יותר חשוב במשחק שלו. הניתור זה יפה בשביל ההיילייטס והגימיק, ואין ספק שזה נתן לו לא מעט יתרונות באזור הטבעת, אבל היכולת ההתקפית שלו היתה תלויה בראש ובראשונה בזריזות.
די ברור שהוא לא הולך להיות השחקן של הניקס או של הבולס בשיאו, אבל דוקא מהבחינה הפיזית אני פחות מודאג. כמו הוקיץ' יותר חושש מענייני גישה, מחויבות, אגו וכיו"ב.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 114 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot], uriel17, עמוס לב ו 23 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה