סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ש' נובמבר 16, 2024 8:31 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 162 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ג' מרץ 29, 2016 1:00 am 
Junior
סמל אישי של המשתמש

בלוג: הצג בלוג (0)
shmueliki כתב:
לא בטוח שהבנתי את הלוגיקה .
מה הבעיה עם הרכב של רולנד-הלפרין-דונטה-אליהו-דאנקן או אפילו רולנד-הלפרין-מנקו-דאנקן-הולמן/גפני ?
אחרי האובדן של פישר , לא חושב שאפשר להתחיל לחזור לייבוש סדרתי של דאנקן .

אמנם ראיתי רק חלקים מהמשחק , אבל בהחלט הייתי מצפה מהמאמנים לרוטציות קצת יותר רחבות בשלב הזה של העונה , גם בהתחשב בזה שהמשחק הזה לא חשוב מדי - יותר דקות לדאנקן ומנקו מצד אחד , ורוז'ו מהצד השני ( בהנחה שאין לשלושת הנ"ל בעיות כשירות כמובן ) .

רוז'ו פשוט נוראי בהתקפה העונה, במיוחד בחודש-חודשיים האחרונים. חלש מאוד. לא ציינת את זה ואולי לא שמת לב אבל שיחקנו בלי קולמן הפצוע כך שאפילו גלעד קרני קיבל קצת דקות

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מרץ 29, 2016 1:04 am 
Sophomore

רוז'ו שחקן אוברייטד ובלתי יציב בצורה פסיכית. שחקן קלאסי לקבוצות שנלחמות נגד ירידה, לא למועמדת לגיטימית לאליפות

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מרץ 29, 2016 1:13 am 
Junior
סמל אישי של המשתמש

עידן שגיב כתב:
רוז'ו שחקן אוברייטד ובלתי יציב בצורה פסיכית. שחקן קלאסי לקבוצות שנלחמות נגד ירידה, לא למועמדת לגיטימית לאליפות

בלתי יציב זה מחמאה בשבילו. חלש מאוד

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מרץ 29, 2016 1:26 am 
Hall of Famer

וודאי ששמתי לב שקולמן לא שיחק . חלש ככל שיהיה רוז'ו , לא הייתי רוצה את וויל גרייבס 43 דקות על המגרש במדי הקבוצה שלי . פשוט שחקן שהדבר העיקרי שהוא לכאורה נותן זה הקליעה בחוץ , וגם את זה הוא עושה בצורה בינונית ומטה ( 32% בשש שלשות למשחק שהוא לוקח ! ) .

אחדד את הטיעונים שלי לגבי מנקו .
ברור שהוא פחות "תורם ומועיל" משחקני ירושלים האחרים , אבל בסך הכל כשהוא על המגרש הקבוצה רצה בסדר גמור לרוב ( לראיה פלוס-מינוס עונתי - שכן אמור לשקף משהו - של פלוס 98 ) .
דוגמא מקבוצה שאני עוקב אחריה יותר מן הסתם : גורקה מעלה בהרצליה דרך קבע בחמישיה את זיו וסמואלס . בהתחלה זה הטריף אותי , אבל איכשהו ההרכבים הללו עושים עבודה לא רעה ויורדים לקראת סוף הרבע הראשון כאשר התוצאה סבירה ומעלה בדרך כלל , ואז לכאורה עוברים לחמישייה חזקה יותר ו"חסכנו" דקות ועבירות משחקנים בכירים .
החוכמה לתפיסתי היא לא בהכרח לייבש שחקן כי הוא פחות טוב מיתר השחקנים ( מה שמן הסתם נכון במקרה של מנקו ) , אלא למצוא את הזמן וההרכבים לשלב אותו מבלי שזה יפגע משמעותית בתפקוד הקבוצה - בכדי להפיק ממנו את המירב ברמת המאקרו ( קרי , חלוקת דקות ועומסים , הגעה למאני-טיים בהרכבים אופטימליים וכו' ) .

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מרץ 29, 2016 1:37 am 
Sophomore

אני אומר משהו אחר ולא הכי סותר: למנקו יש פוטנציאל, יכולת, גוף וגם חוסר פחד שעם מספיק דקות ומרווח לטעויות יכולים להפוך אותו תוך עונה וקצת לשחקן נבחרת. יש לו נתונים ובסיס הרבה יותר טובים משל אדם אריאל למשל שקיבל הרבה יותר נוכחות.
פרנקו מפחד לזרוק אותו למים מתחילת העונה, וברגעים המועטים שהוא עשה את זה הוא הטיס את מנקו בחזרה לספסל אחרי שגיאה וחצי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מרץ 29, 2016 1:52 am 
Sophomore

סל דרדלה ואחריו שלשה עלאכיפאק והנה שוב רפי מנקו פוטנציאל גדול.
הוא לא. מנקו מקבל הרבה דקות מפרנקו ומשיב בעיקר בהססנות ובנסיונות להתחבא מהכדור. שתיים-שלוש דקות חיים עם שחקן פחות בהתקפה, ואז כשמתחילות להיערם טעויות אקטיביות מצדו פרנקו מוציא אותו, מה לעשות. הדבר היחיד שאני יכול לומר לזכותו הוא שבשונה מאדם אריאל, שהלך אחורה מאז 2014, מנקו נשאר בדיוק באותה נקודה.

כמו שאמר שמואליקי, מנקו יכול להיות שחקן תשיעי-עשירי ברוטציה ולשחק באופן קבוע ולהועיל ברמת המאקרו כשהסקנד יוניט של היריבה על המגרש. שחקן נבחרת הוא לא יהיה כי אין שום אספקט במשחק שלו שבו הוא יותר מ"בסדר".

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מרץ 29, 2016 2:06 am 
Sophomore

כמה דברים מהמשחק הזה:
1. תענוג. כיף אדיר. מגיע לנו עוד 10 משחקים כאלה בעונה.

2. התלונות על השיפוט מגוחכות. הטכנית לרמי הדר הייתה לגמרי במקום, אולי עם באקנר החמירו. מכבי חיפה אימצה בחום השנה את התפיסה שאומרת 'תעשה 10 עבירות ישרקו לך 10, תעשה 20 עבירות ישרקו לך גם 10', והיום פשוט שרקו לה יותר ועוד עשו לה הנחות לגיטימיות בריבאונד התקפה. כשאתה מאמץ סגנון הגנתי כל כך פיזי, שבאמפים ומכות קטנות הם חלק אינטגרלי ממנו, זה חוזר אליך כמו בומרנג פה ושם. במחצית השנייה כבר איפשרו להם לחזור לפוצץ כמיטב המסורת.

3. פרנקו עשה טעויות גדולות בניהול המשחק במחצית השנייה, בפרט בסוף הרבע השלישי, אבל ניצח את המשחק במהלך אחד שתי דקות לסוף - החילוף של גפני על הולמן. צריך אומץ כדי לוותר על שחקן מטרה בצבע (גם אם לא קיבל ממש כדורים במחצית השנייה) בדקות האחרונות, בפרט כשכל הקו הקדמי של מכבי חיפה היה מלא בעבירות, אבל פרנקו החליט ללכת עם גפני וקיבל גם מהלכי הגנה גדולים בדקות הסיום וגם ריבאונד הגנה הרבה יותר יציב. שאפו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מרץ 29, 2016 3:54 am 
Sophomore

עם כל המחמאות לחיפה, ה-take away שלי מהמשחק הזה הוא שכמו שטענתי פה בשבועות קודמים, הזרים שלהם הם לא זרים כדי לאיים על האליפות וגם לא בטוח שיספיקו כדי להגיע לפיינל פור. דוקא ברמה הקבוצתית המשחק והצורה שהוא התפתח לא מלמדים הרבה על מפגשי העתיד בין שתי הקבוצות, ההעדרות של קולמן גרמה לחיפה לשמור רק איזורית (עם שני גארדים של 1.80 כמה כבר אפשר לשמור אישית מול הסייז של ירושלים) והוציאה אותה מהמשחק שלה, אבל ברמת היכולת האישית חיפה בבעיה. ורגאס הוא באמת שחקן מיוחד (למרות שגארד 1.80 בלי קליעה מבחוץ זו בעיה איך שלא מסתכלים על זה) אבל כל שאר הזרים פשוט לא ברמה, ואני לא מדבר על רמה של טופ הליגה אלא אפילו רמה בינונית. גם העובדה שלירוי היקרסון נחת בארץ לפני יותר מ-10 ימים ועדיין לא מקבל דקות למרות היכולת המחרידה של רוז'ו, היום הגרוע של גרייבס והפציעה של קולמן, היא די מדאיגה מבחינת חיפה (סבבה שהוא עוד לא בכושר, אבל נייט רובינסון אחרי 3 ימים בארץ ושנה בלי משחק סדיר דפק פה 25 נקודות בלי למצמץ בכלל).

אז נכון, כל הכבוד לרמי הדר וליכולת שלו להפוך את הסגל הזה לחבורה של לוחמי שייטת, אבל פשוט יש שם מחסור רציני בכישרון ואני לא יודע כמה רחוק אפשר להגיע איתו. אם ראשל"צ או הרצליה פוגשות במקרה את חיפה בפלייאוף ומגיעות לשם בסגל מלא ובפורמה סבירה, אני לא בטוח שהכסף שלי על חיפה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מרץ 29, 2016 7:21 am 
Junior
סמל אישי של המשתמש

Fez כתב:
עם כל המחמאות לחיפה, ה-take away שלי מהמשחק הזה הוא שכמו שטענתי פה בשבועות קודמים, הזרים שלהם הם לא זרים כדי לאיים על האליפות וגם לא בטוח שיספיקו כדי להגיע לפיינל פור. דוקא ברמה הקבוצתית המשחק והצורה שהוא התפתח לא מלמדים הרבה על מפגשי העתיד בין שתי הקבוצות, ההעדרות של קולמן גרמה לחיפה לשמור רק איזורית (עם שני גארדים של 1.80 כמה כבר אפשר לשמור אישית מול הסייז של ירושלים) והוציאה אותה מהמשחק שלה, אבל ברמת היכולת האישית חיפה בבעיה. ורגאס הוא באמת שחקן מיוחד (למרות שגארד 1.80 בלי קליעה מבחוץ זו בעיה איך שלא מסתכלים על זה) אבל כל שאר הזרים פשוט לא ברמה, ואני לא מדבר על רמה של טופ הליגה אלא אפילו רמה בינונית. גם העובדה שלירוי היקרסון נחת בארץ לפני יותר מ-10 ימים ועדיין לא מקבל דקות למרות היכולת המחרידה של רוז'ו, היום הגרוע של גרייבס והפציעה של קולמן, היא די מדאיגה מבחינת חיפה (סבבה שהוא עוד לא בכושר, אבל נייט רובינסון אחרי 3 ימים בארץ ושנה בלי משחק סדיר דפק פה 25 נקודות בלי למצמץ בכלל).

אז נכון, כל הכבוד לרמי הדר וליכולת שלו להפוך את הסגל הזה לחבורה של לוחמי שייטת, אבל פשוט יש שם מחסור רציני בכישרון ואני לא יודע כמה רחוק אפשר להגיע איתו. אם ראשל"צ או הרצליה פוגשות במקרה את חיפה בפלייאוף ומגיעות לשם בסגל מלא ובפורמה סבירה, אני לא בטוח שהכסף שלי על חיפה.

אתה צודק - מחסור רציני בכשרון במיוחד בהתקפה, במיוחד אצל הזרים. אבלללל עם כל המחסור בכשרון שכולם מדברים עליו אנחנו כבר הרבה זמן במקום השלישי שזה אומר משהו... מסתבר שלא חייבים הרבה כשרון בליגה הזאת... הטבלה לא משקרת. אם נפגוש את הרצליה עם יתרון ביתיות אני מאמין שנעבור אותם. לגבי ראשון אני יותר חושש. לגבי היקרסון, לא שיחק בערך שנה...עוד הימור של ג'ף. בדומה לקרני, אגב.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מרץ 29, 2016 7:27 am 
Hall of Famer

טל כתב:
uriel17 כתב:
עופר האדום כתב:
הולמן שיחוק רציני. מבחינתי להעביר את כל ה-600 אלף שפישר היה אמור לקבל בעונה הבאה אליו.

פישר מפנה משהו 1.2 מיליון. 600 נטו והוא ישראלי
עם הולמן אני הרבה יותר רגוע ללכת לאירופה

שולם עליו מס של זר, כמו על פארמר, מרכז החיים...

דובר כאן על העונה הבאה.
שנת הסתגלות לעולה חדש, כשמה, מוגבלת לשנה אחת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מרץ 29, 2016 8:16 am 
Junior
סמל אישי של המשתמש

אוקיי אורן, אבל רק שתדע , ובניגוד לכל הפרסומים, לא היה חוזה הין הצדדים לעונה הבאה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מרץ 29, 2016 8:44 am 
Hall of Famer

יכוליות. מה שבטוח, שאם היה נשאר, היה ממוסה כישראלי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מרץ 29, 2016 10:11 am 
מנהל פורום

מה היה במחצית שליוו מישהו עם שוטרים החוצה מהמגרש?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מרץ 29, 2016 10:17 am 
Junior

Shiver כתב:
מה היה במחצית שליוו מישהו עם שוטרים החוצה מהמגרש?

בטלויזיה טענו שכשהשופטים ירדו למחצית הוא קילל אותם/איים עליהם. השופטים לא הסכימו להתחיל את המחצית השניה לפני שהוציאו אותו

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מרץ 29, 2016 10:18 am 
Hall of Famer

Avishai כתב:

2. התלונות על השיפוט מגוחכות. הטכנית לרמי הדר הייתה לגמרי במקום, אולי עם באקנר החמירו. מכבי חיפה אימצה בחום השנה את התפיסה שאומרת 'תעשה 10 עבירות ישרקו לך 10, תעשה 20 עבירות ישרקו לך גם 10.

סתם קטנוניות, כי שמעתי את הגרסא שלך מלא פעמים והיא פשוט לא הגרסא של המשפט המדובר והיא גם ממש לא נכונה.
הגרסא האמיתית שגם די משתקפת בשיפוט אומרת בערך כך, אל תתפסו אותי במספרים - תעשה 20 עבירות, ישרקו לך 10. תעשה 50 עבירות, ישרקו לך 15.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מרץ 29, 2016 10:44 am 
מנהל פורום

זאת לא "סתם קטנוניות" במקרה הזה הכמות היא המהות

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מרץ 29, 2016 2:22 pm 
Sophomore

המשחקים אתמול המחישו בצורה טובה ששתי הקבוצות הטובות בארץ הן ירושלים וחיפה. תהיה הפתעה אם שתיהן לא יגיעו לגמר הפיינל פור.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מרץ 29, 2016 2:51 pm 
Junior

בהקשר הזה, הרגיז אותי (ואני לא אתפלא אם אני במיעוט כאן) שרסקין אמר לאורך כל המשחק של מכבי שאשדוד יכולה לעקוץ ניצחון. הם כבר מובילים עליהם 2-0 העונה. גם אם הסיכוי של אשדוד לנצח בהיכל בסגל כל כך חבוט ובמומנטום כל כך שלילי, אי אפשר להגיד שניצחון שלהם על מכבי תל אביב היה עקיצה.

בעיניי.

החתול על קרפלס: "שישלחו אותו בטרייד לנ"צ... יתאחד עם אחיו חסרי הצוואר האחרים טל דן ואלישי כדיר "

בגאצקיס מפסיד למעיין, די ג'יי ולאומי: “התכוננו לכארם משעור. השחקנים שלי הם לא איירון מן".

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מרץ 29, 2016 3:18 pm 
Junior
סמל אישי של המשתמש

קודי (יובל) כתב:
המשחקים אתמול המחישו בצורה טובה ששתי הקבוצות הטובות בארץ הן ירושלים וחיפה. תהיה הפתעה אם שתיהן לא יגיעו לגמר הפיינל פור.

אם מכבי ת"א תגיע בריאה לפיינל פור אני אופתע אם חיפה תעבור אותה. אם חיפה היתה נפגשת בחצי עם י-ם אני לא בטוח מי היתה פייבוריטית בעיני. כנ"ל אני לא בטוח מי פייבוריטית להגיע בכלל לפיינל פור אם חיפה תיפגש ברבע הגמר במקרה לסדרה עם ראשלצ.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מרץ 29, 2016 3:28 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
"אם תגיע בריאה"? אני כבר הייתי פותח ת'רד הימורים על כמה שחקנים יהיו פצועים במכבי מהפלייאוף והלאה. את התשובה "0" בכלל לא הייתי מכניס כאופציה.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מרץ 29, 2016 4:04 pm 
הנביא הרשמי של הפורום
סמל אישי של המשתמש

קודי (יובל) כתב:

רק אני לא התלהבתי מרמת המשחק אתמול?
היה מותח וצמוד וכל הג'אז הזה, אבל רמת כדורסל טובה?
לא חושב שזה היה משחק טוב - לא של ירושלים ולא של חיפה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מרץ 29, 2016 4:05 pm 
Junior
סמל אישי של המשתמש

טל כתב:
קודי (יובל) כתב:

אם מכבי ת"א תגיע בריאה לפיינל פור אני אופתע אם חיפה תעבור אותה. אם חיפה היתה נפגשת בחצי עם י-ם אני לא בטוח מי היתה פייבוריטית בעיני. כנ"ל אני לא בטוח מי פייבוריטית להגיע בכלל לפיינל פור אם חיפה תיפגש ברבע הגמר במקרה לסדרה עם ראשלצ.

מסכים
רק פעם אחת בהיסטוריה ניצחנו את מכבי ת"א בנוקאאוט ,וגם זה היה ברוממה
מראשון אני גם מפחד
עם כל השאר אנחנו יכולים להסתדר

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מרץ 29, 2016 5:01 pm 
Hall of Famer

הערב ציונה יכולה לנצח ולעלות מעל הקו האדום, אם קריית גת תפסיד לאילת.
מצד שני אם היא תפסיד וק"ג תנצח, היא תקלע לפער של 2.5 נצחונות,חתיכת בור.

במשחק השלישי, המבחן האמיתי של רובינסון מגיע.
אחרי שהפך מסימן שאלה לסימן קריאה, אלפסי ישים עליו שמירה רצחנית.

סך הכל 3 משחקים משמעותיים הערב, תחושה שלי שכולם יוכרעו בפערים גדולים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מרץ 29, 2016 7:59 pm 
Junior
סמל אישי של המשתמש

גלעד כתב:
קודי (יובל) כתב:

רק אני לא התלהבתי מרמת המשחק אתמול?
היה מותח וצמוד וכל הג'אז הזה, אבל רמת כדורסל טובה?
לא חושב שזה היה משחק טוב - לא של ירושלים ולא של חיפה

במחצית הראשונה י-ם שיחקה כדורסל קבוצתי ויפה ובעיקר מאד נכון כנגד שיטצ ההגנה החיפאית.
במחצית השניה י-ם שיחקה כדורסל רע אכן.
חיפה נתנה רבע שלישי נפלא, כדורסל טוב התקפית ונהדר הגנתית.
הרבע הרביעי היה בינוני מבחינת הכדורסל וההארכה חלשה מבחינת כדורסל.
סה״כ לא ללקק את האצבעות אבל בהחלט משמעותית מעל הרמה הממוצעת בליגה בעונה הנוכחית.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מרץ 29, 2016 8:27 pm 
מנהל פורום

בלוג: הצג בלוג (14)
מה הסיכוי של חיפה לסיים במקום הרביעי?

בכל אופן משחק מאוד לא מייצג בעיני ובטח לא משהו שמפחית את החשש שלי מחיפה. מה שקרה ברבע השלישי היה קרקס מוחלט. אבל בלי קשר קודם שהפועל תעבור את הרבע.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 162 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 18 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: