סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ש' נובמבר 16, 2024 7:44 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 54 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: NBA לשישי
הודעהפורסם: ש' אפריל 02, 2016 1:52 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (0)
Chauncey כתב:
Att כתב:
לא יודע אם ג"ס יצליחו לשבור את השיא או לא, די בטוח שכן, אבל ההתמקדות שלהם בכך עלולה לעלות להם ביוקר וזו טעות. האליפות חשובה בהרבה מריצה אחרי משחקי עונה רגילה.

לפי איזה קריטריון אתה קובע שהאליפות חשובה יותר משיא הנצחונות?
אני שואל ברצינות, לא בהתרסה. מנסה להבין אם יש משהו קונקרטי שאנשים מתייחסים אליו לקביעה הזו או שזו סתם הנחה שהושרשה ואנשים מסרבים לחשוב עליה.

אני חושב שלקבוצה הזו השיא חשוב יותר, כי אליפות הם כבר לקחו. שיא הנצחונות לעונה זה משהו הרבה יותר גדול מזה לדעתי. עוד 70-80 שנה, סיכוי טוב שהשיא הזה יישמר. בתקופה הזו אף אחד לא ידבר על אליפות יותר או פחות של הווריורס וזה לא יעניין אף אחד, אבל אם הם יחזיקו בשיא? הם יחיו לנצח, או לפחות עד שזה יישבר, וספק גדול אם זה יקרה כשמישהו מאיתנו יהיה בחיים.
אם זו הייתה קבוצה מבוגרת של שחקנים שעדיין מחפשים טבעת ראשונה זה היה סיפור אחר מבחינתי, אבל מדובר בקבוצה שלקחה בשנה שעברה ויכולה לקחת בשנים הבאות. ויכולה עדיין לקחת גם השנה כמובן.

שורה תחתונה לדעתי עדיף שיא ענק ביד מאשר אליפות על העץ. וזה שיא ענק. הכי חשוב שיש לעונה הרגילה, שיהיה היילייט תמיד וידובר תמיד, בכל עונה מחדש. סביר להניח שגם בעוד מאה שנה, כששחקנים שההורים שלהם עדיין לא בתכנון ירכיבו קבוצה מרשימה שתרוץ יפה בתחילת העונה ישוו אותם לשחקני העבר הענקיים קארי-קליי-גרין ויישאלו האם הם יכולים לשבור את השיא של הקבוצה העצומה הזו. הדרך שלהם להיזכר בצורה כזו גדולה בהיסטוריה היא או לקחת 5+ אליפויות רצופות/7-8 בעשור, או לשבור את השיא הזה. אני לא חושב שיש שאלה מה נראה כרגע יותר בר-השגה.

והשורה התחתונה של התחתונה - עובדה שבווריורס עצמה מבינים את הדבר הזה ופועלים על פיו. תהיו בטוחים שהם לא סתם זורמים עם הסיטואציה ולא יודעים מה הם עושים. מדובר בארגון מסודר מקצועי וחכם, שמעורה ומבין בNBA יותר מכולנו.
הם החליטו שהולכים על השיא הזה על חשבון מנוחות, והקרדיט להם שהם יודעים מה הם עושים.

בעוד 50 שנה, את מי אתה חושב יזכרו, את הדולפינס שסיימו את העונה במאזן 0-17 וזכו בסופרבול, או את הפטריוטס ששברו את השיא של הדולפינס עם 18 ניצחונות, אבל הפסידו את המשחק ה-19 בסופרבול? אני חושב שהתשובה די ברורה. אני אגיד לך עוד משהו, גם את הבירס שסיימו את העונה עם מאזן 18-1, אבל הפסידו במשחק ה-13 של העונה וזכו בסופרבול, יזכרו כקבוצה גדולה בהרבה מהפאטס של 2007

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אפריל 02, 2016 2:25 pm 
Junior

אין שום קשר בין המקצועות בנושא הזה, השיאים נחשבים מבחינת הקהל והתקשורת בצורה אחרת. בעיקר בגלל המדגם ההרבה יותר גדול, גם בגלל שהשיא הנוכחי מוחזק ע"י הקבוצה הגדולה בהיסטוריה מה שמעניק לו נופך משמעותי יותר כרגע.
אם וכאשר השיא ייקבע על ידי הווריורס על מספר הפסדים חד-ספרתי בעונה הרגילה, זה יהיה ענק ומיוחד מעצם העובדה שאף אחת אחרת לא עשתה את זה, ב-65 שנות ליגה שכללה קבוצות על של הסלטיקס, לייקרס ובולס. את שיאי העונה הרגילה של הפוטבול כבר עשו ויעשו מספר פעמים בעבר, ומאוד התקרבו הרבה פעמים, כך שאין בזה ייחודיות היסטורית כזו גדולה כמו שהיה אם קבוצה אחת בהיסטוריה הייתה מחזיקה בשיא הזה.

נכון שאם הווריורס יישברו את השיא ולא ייקחו אליפות, בעוד מאה שנה כשיציינו שאת השיא שקבוצה X שואפת לשבור מחזיקה הווריורס של 2015/6, יציינו גם שהווריורס הזו אמנם הייתה עצומה בעונה הרגילה אבל בסיומה לא זכתה באליפות. זה עדיין יהיה שיא ענק והדבר הכי גדול שאפשר להשיג בעונה הרגילה, ועדיין ייזכר וידובר כהיסטוריה של קבוצה אחת, כל עוד היא תהיה היחידה עם מספר הפסדים חד-ספרתי (וכאמור, 65 שנה לא קרה ולך תדע מתי ואם יקרה שוב).
בעוד מאה שנה, כשקבוצת NFL תרוץ לעונה רגילה מושלמת, לא ישוו אותה לדולפינס הגדולים, אלא לדולפינס ועוד קבוצות.

ואני לא אמרתי או רמזתי לרגע שהשיא הזה יכניס אותם לשיחה על הקבוצה הגדולה בהיסטוריה או אחת מהן, שעל זה אתה מדבר כשאתה אומר שהבירס ייזכרו כקבוצה גדולה יותר מהפאטס 07, אז לא כ"כ מבין מה הביא אותך לקחת את זה לשם.
ברור, וכתבתי בפירוש, שיותר חשוב לווריורס מבחינה היסטורית לסיים את עידן סטפקארי עם 5 אליפויות רצופות או 7-8 בעידן הגדולה שלו. ברור שרק משהו בסדר הגודל הזה יכול לתת להם קרדיט לשיחה על הקבוצות הגדולות בהיסטוריה וששיא הנצחונות בעונה יכול להיות רק נדבך מעניין לכך, אבל לא חשוב יותר מהאליפויות.
זה עוד הבדל בעייתי להשוואה שלך עם הפוטבול, שם בגלל השונות ושאי אפשר לייצר שושלות ארוכות משווים עונות ספציפיות גדולות והוויכוח הוא סביב העונה הגדולה בהיסטוריה. בNBA משווים שושלות ואין כמעט שיח על איזו עונה הייתה הגדולה ביותר, אלא איזו שושלת.

אז כן, לווריורס יותר חשוב מבחינה היסטורית לעשות רצף אליפויות מאשר שיא הנצחונות בעונה הרגילה וכן הם ייזכרו כגדולים יותר עם 3 אליפויות רצופות בלי שיא מאשר אליפות אחת עם שיא, אבל הם דנו והחליטו שעדיף שיא ענק ביד מאשר אליפות אחת נוספת על העץ, בטח כשבכלל לא בטוח שהרדיפה אחר השיא תפגע כהוא-זה באפשרות לאליפות העונה. הם נחים פחות כרגע אבל יכולים-גם-יכולים לנוח יותר מאחרים בפלייאוף. כמו שבעונה שעברה הם פגשו את יוסטון בגמר המערב כשהם עברו 10 משחקי פלייאוף ויוסטון 15.

5 או 10 זה פשוט מדי. אני בעד שרוני יעשה חישוב של ממוצע כלשהו פר עמדה ונמצא מספר מעניין להכפיל אותו בוא נגיד pi או e. אח"כ כדי להוסיף אלמנט אקראי נבקש ממוק לחשוב על מספר נגיד 36D או 350CC ונראה כבר מה יצא.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אפריל 02, 2016 2:26 pm 
Senior

בלוג: הצג בלוג (1)
נובמת. כמובן שיזכרו את הדולפינס של ה17-0 יותר מהפטריוטס של ה18-1, אבל את הפטריוטס של ה18-1 יזכרו יותר מרוב זוכות הסופרבול.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אפריל 02, 2016 3:14 pm 
Hall of Famer

הפטריוטס של ה - 1-18 לא יזכרו אפילו כקבוצת הפאטס הגדולה ביותר בהיסטוריה. הפאטס עם ההפסד בסופרבול הוציאו את עצמם מכלל הקבוצות הגדולות ביותר בהיסטוריה.

את שיא העונה הרגילה של הדולפינס השוותה קבוצה אחת בדיוק בהיסטוריה, הפאטס של 2007. מעט מאד קבוצות בהיסטוריה היו בסיטואציה של שבירת השיא, הכי מוכרת הייתה כמובן השיקגו בירס של 85, שהצליחו לנצח רק 12 משחקים לפני שהם הפסידו. שיא העונה הרגילה בפוטבול מאד מאד חשוב ויש רבים שמחשיבים את הדולפינס של 72 כקבוצה הגדולה ביותר בהיסטוריה. ודווקא באן.בי.איי, לסדרת הגמר יש משקל הרבה יותר גדול מאשר לפלייאוף של האן.אף.אל. בפוטבול הכול נקבע במשחק אחד בלבד ויש קייס להגיד שהזוכה בסופרבול לאו דווקא הייתה הקבוצה הטובה ביותר באותה שנה, אלא הצליחה להתעלות במשחק בודד (דוגמא הכי בולטת, הפאטס של 2007 לא ייחשבו כאחת הקבוצות הכי גדולות בהיסטוריה, אבל את הג'איינטס של 2007 שזכו בסופרבול יזכירו רק בהקשר של הפאטס והם בוודאי לא יהיו בשום דו שיח של קבוצות גדולות. לא חושב שמישהו יגיד שהם היו יותר טובים מהפאטס באותה שנה). לעומת זאת אם מישהו ינצח את הווריירס בסדרה, אף אחד לא יוכל להגיד שהווריירס היו יותר טובים, וזה רק היה מקרה. יהיה פה מקרה חד וחלק של קבוצה שעדיפה על הווריירס וזה כל כך יפגע בשיא הנצחונות.

אתה קצת סותר את עצמך, מצד אחד אתה כותב שלדעתך עדיף שיא על פני אליפות, ומצד שני אתה מודע לכך שרצף אליפויות יותר משמעותי. ברור שהם הולכים על השיא, הם חייבים ללכת על השיא, אם הם יתחילו לתת לשחקנים לנוח ובגלל זה הם יפסידו את השיא זה ייתן טעם חמוץ, בעיקר באומה כמו ארה"ב שהפייר פליי והספורטיביות כל כך חשובות. אתה יכול לשבור שיא? אתה חייב לנסות לעשות זאת. ברור גם שהרדיפה אחרי השיא לא בהכרח תפגע בסיכויי האליפות, אבל סטטיסטית בוודאי שעדיף להם להוריד מהעומס של השחקנים המובילים שלהם. לגבי המנוחה בפלייאוף, זה כבר באמת ספקולציה. בעונה שעברה היה להם מזל שהרוקטס הגיעו לגמר והיה להם קל יחסית. העונה הם יכולים בהחלט להיפגש עם הקליפרס בסיבוב השני, שאמנם אני לא מאמין שהם ינצחו אותם, אבל בהחלט יקשו עליהם ואז בגמר גם הספארס וגם הת'אנדר יהוו אתגר לא פשוט בכלל, כנראה האתגר הגדול ביותר בדרך לתואר.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אפריל 02, 2016 3:39 pm 
Junior

עמוס לב כתב:

אתה קצת סותר את עצמך, מצד אחד אתה כותב שלדעתך עדיף שיא על פני אליפות, ומצד שני אתה מודע לכך שרצף אליפויות יותר משמעותי.

הסתירה היא באיך שאתה קורא/מציג את זה, לא במה שכתבתי.
אני לא אומר שבהכרח עדיף שיא על אליפות, אלא תלוי סיטואציה ספציפית של קבוצה, וגם על זה הוספתי בבירור - עדיף שיא ביד מאשר אליפות על העץ, בטח ובטח כשהשיא ביד לא אומר שהאליפות לא תגיע גם כן.
וכן, רצף אליפויות שווה יותר מהשיא, אבל שוב, זו בכלל לא משוואה שעומדת על הפרק, וזה לא עומד לבחירתם של הווריורס.
אתה בעצמך מסכים עם מה שכתבתי - עדיף שיא ביד מאשר זה שאולי מנוחה למובילים תתן סיכוי קצת יותר טוב לאליפות. או במילותיך שלך - הם חייבים ללכת על השיא. אז אני לא מבין על מה אתה מתווכח כאן.
יש להם אפשרות לשיא היסטורי עכשיו, אז הם הולכים עליו, כי הם לא יכולים לדעת שהם ייקחו אליפות עם מנוחה או לא ייקחו בגלל אי-מנוחה. סוף פסוק וכולנו מבינים את זה, נראה שאפילו ATT שהתחיל את הדיון הזה מהצד השני ונראה שחזר בו בתגובה-לתגובה.

5 או 10 זה פשוט מדי. אני בעד שרוני יעשה חישוב של ממוצע כלשהו פר עמדה ונמצא מספר מעניין להכפיל אותו בוא נגיד pi או e. אח"כ כדי להוסיף אלמנט אקראי נבקש ממוק לחשוב על מספר נגיד 36D או 350CC ונראה כבר מה יצא.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אפריל 02, 2016 4:40 pm 
Senior

יש קורלציה מאוד נמוכה בין משפטים שמתחילים ב-״עובדה ש..״ ובין משפטים שמוכיחים את הטענה הראשונית.

אין ספק שגולדן הולכים על השיא. זה לא נתון לויכוח. זה גם לא נתון שתורם לפתרון הסוגיה האם זו החלטה נכונה או שגויה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אפריל 02, 2016 5:01 pm 
Junior

אתה לא חושב שהחלטה, שסביר להניח התקבלה בכובד ראש אחרי דיונים ארוכים ומסודרים של חלק ממוחות הכדורסל הגדולים ביותר ב-NBA, זה נתון שתורם לפתרון הסוגיה שעולה בפורום ישראלי? וויז אול דה ריספקט לדעותינו, ההחלטה שלהם מלמדת אותנו. הם לא החליטו לזרום עם הסיטואציה אלא הלכו במודע לשחק כל משחק בחודש האחרון כאילו זה משחק פלייאוף. זה אולי לא הנתון המכריע ביותר, אבל הוא בהחלט תורם.
מה שאולי קובע יותר לשאלה האם ההחלטה היא נכונה או שגויה עומדת במבחן ה-מה כל אחד אחר היה עושה. אני לא חושב שיש מנג'ר אחד בליגה שהיה מסכן את השיא הזה תמורת מנוחה ולכן זו לא יכולה להיחשב כהחלטה שגויה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אפריל 02, 2016 5:11 pm 
Hall of Famer

Chauncey כתב:
אתה לא חושב שהחלטה, שסביר להניח התקבלה בכובד ראש אחרי דיונים ארוכים ומסודרים של חלק ממוחות הכדורסל הגדולים ביותר ב-NBA

סביר להניח לדעתך אולי. אני דווקא לא מתאר לעצמי מצב שמועצת החכמים ישבה סביב השולחן העגול בפגישות מעמיקות עד אור הבוקר האם צריך או לא צריך לשבור את השיא.
מזכיר שגם הספרס בעונת שיא משלהם, כך שבשביל הווריורס, כדי לזכות ביתרון ביתיות לכל הפלייאוף, בכל מקרה לא הייתה פריבילגיה כ"כ להושיב שחקנים לנוח.

אין לי ראש למילים ארוכות וביבלברוקס מן מילה ארוכה שכזאת

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אפריל 02, 2016 5:27 pm 
Junior

לא, סביר להניח לדעתו של מי שמכיר בכך שבארגון של מיליארד דולר לא מגיעים במקרה לכך שבחודש האחרון של העונה מתייחסים לכל משחק כמו לפלייאוף.
והספרס היו רחוקים כל הזמן הזה לפחות 5 משחקים, כשהווריורס יודעים ורואים שהספרס מושיבים שחקנים לנוח כל הזמן. ממש לא נראה שהם הסיבה להשקעה הזו של הווריורס שגם כל הזמן מדברים על הרצון שלהם לשבור את השיא.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אפריל 02, 2016 5:36 pm 
Hall of Famer

אשתקד הם לא נחו ודי הסתדרו.
למה שינוחו? הם מבוגרים?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אפריל 02, 2016 6:38 pm 
Hall of Famer

Chauncey כתב:
עמוס לב כתב:

אתה קצת סותר את עצמך, מצד אחד אתה כותב שלדעתך עדיף שיא על פני אליפות, ומצד שני אתה מודע לכך שרצף אליפויות יותר משמעותי.

הסתירה היא באיך שאתה קורא/מציג את זה, לא במה שכתבתי.
אני לא אומר שבהכרח עדיף שיא על אליפות, אלא תלוי סיטואציה ספציפית של קבוצה, וגם על זה הוספתי בבירור - עדיף שיא ביד מאשר אליפות על העץ, בטח ובטח כשהשיא ביד לא אומר שהאליפות לא תגיע גם כן.
וכן, רצף אליפויות שווה יותר מהשיא, אבל שוב, זו בכלל לא משוואה שעומדת על הפרק, וזה לא עומד לבחירתם של הווריורס.
אתה בעצמך מסכים עם מה שכתבתי - עדיף שיא ביד מאשר זה שאולי מנוחה למובילים תתן סיכוי קצת יותר טוב לאליפות. או במילותיך שלך - הם חייבים ללכת על השיא. אז אני לא מבין על מה אתה מתווכח כאן.
יש להם אפשרות לשיא היסטורי עכשיו, אז הם הולכים עליו, כי הם לא יכולים לדעת שהם ייקחו אליפות עם מנוחה או לא ייקחו בגלל אי-מנוחה. סוף פסוק וכולנו מבינים את זה, נראה שאפילו ATT שהתחיל את הדיון הזה מהצד השני ונראה שחזר בו בתגובה-לתגובה.

הטענה שלי היא שהייתה החלטה שהולכים על השיא, אבל זה לא אמור לפגוע באליפות. הטענה שלך הייתה שהשיא יותר חשוב מהאליפות. קצת הבדל.על זה הויכוח איתך, האם השיא חשוב מהאליפות או לא. אני די משוכנע (לא יכול להיות לגמרי) שאם היה ברור לווריירס שהשגת השיא תפגע להם בסיכויי האליפות, אז הם היו הולכים על האליפות. בסה"כ זאת המטרה הסופית, אליפות, לא שיאים.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אפריל 02, 2016 6:51 pm 
Junior

האובססיה הזאת עם השיא מעידה בעיקר על הכפייתיות החולנית של האמריקאים בנוגע לסטטיסטיקות.
כל עוד זה מתבטא בכל מיני שדרים שמספקים פרטים איזוטריים בשידור ("השחקן הראשון מאז ג'ורג' מיקאן ששובר ציפורן וקולע 50 נקודות באותו שבוע..."), אז ניחא. אבל ברגע שלשבור שיאים סטטיסטיים נהיה יותר חשוב מהסיבה שלשמה התכנסנו, קרי אליפות, זה סימן רע מאוד בעיני.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אפריל 02, 2016 7:12 pm 
Hall of Famer

צ'ונסי - זה לא שאני אומר שהנושא הזה לא עלה תוך כדי העונה, אבל זה בטח לא משהו שהם דנו בו במשך חודשים או ימים כלילות כמו שאתה מנסה לתאר את זה. אני גם לא חושב שהם התעסקו בזה הרבה כל עוד זה לא הפך להיות פיזיבילי. אגב, לא פחות מהחלטה של מועדון זו החלטה של השחקנים ואחריות של השחקנים. אני חושב שזה ברור מאליו שלעשות מאמץ יתר כדי לשבור את השיא לא פוטר אותם במילימטר ממחויבותם כלפי הקבוצה בפלייאוף. מצד שני, כשחקן, ברור שאתה חי גם בשביל רגעים כאלו בקריירה, להיות חלק מקבוצה היסטורית ששברה המון שיאים.

אין לי ראש למילים ארוכות וביבלברוקס מן מילה ארוכה שכזאת

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אפריל 02, 2016 7:19 pm 
Senior

Chauncey כתב:
אתה לא חושב שהחלטה, שסביר להניח התקבלה בכובד ראש אחרי דיונים ארוכים ומסודרים של חלק ממוחות הכדורסל הגדולים ביותר ב-NBA, זה נתון שתורם לפתרון הסוגיה שעולה בפורום ישראלי? וויז אול דה ריספקט לדעותינו, ההחלטה שלהם מלמדת אותנו. הם לא החליטו לזרום עם הסיטואציה אלא הלכו במודע לשחק כל משחק בחודש האחרון כאילו זה משחק פלייאוף. זה אולי לא הנתון המכריע ביותר, אבל הוא בהחלט תורם.
מה שאולי קובע יותר לשאלה האם ההחלטה היא נכונה או שגויה עומדת במבחן ה-מה כל אחד אחר היה עושה. אני לא חושב שיש מנג'ר אחד בליגה שהיה מסכן את השיא הזה תמורת מנוחה ולכן זו לא יכולה להיחשב כהחלטה שגויה.

גם אתה לא חושב ככה. אתה רק מתבלבל כי זה קצת נשמע הגיוני.
אם הנתון ש"הקבוצה עשתה ככה" היה תשובה ל"האם צריך לעשות ככה", אז איך ניתן להעביר ביקורת על ההחלטה של פילדלפיה לעשות הינקי? הרי הם ארגון של מיליארדים, הם שקלו את כל הצעדים. וויז אול דו ריספקט.
או אם בכלל נכנס לסחרחורת, איך אפשר לקבל את הספרס, ארגון ששווה אמנם טיפה פחות אבל עדין לא מעט כסף, שמחליט על דרך קבע לתת מנוחה לשחקנים גם בעלויות של מיקומי פלייאוף.

אז כדי לשאול מה עדיף צריך להחליט מה העלויות. כי ברור שעדיף שיא+אליפות. אז דבר ראשון צריך לבחון את מה שסטריאני שאל, "למה בכלל צריך לנוח, מה הם זקנות?"
בכדי לפתור את השאלה הזו אפשר להתייחס לשני פרמטרים.
פרמטר א' - במידה ואין שיא אפשרי לשבור ושאר הנתונים זהים, האם גולדן היו נותנים לקארי/גרין/קליי יותר מנוחה? התשובה היא ככל הנראה כן. מדוע? כי מנוחה בשלב הזה של העונה היא עדיפה על לא לתת מנוחה בשלב זה של העונה.
פרמטר ב' - האם המרדף אחרי השיא וחוסר המנוחה פוגם ביכולות של גולדן סטייט כרגע ובעתיד הקרוב? כמובן שקשה לנבא את העתיד, אבל כל מי שצפה בגולדן במהלך העונה יודע שבחודש וקצת האחרונים הם נראים פחות טוב. יומים לפני המשחק מול בוסטון הם היו נחותים לאורך 48 דקות מקבוצה שהרכז הפותח שלה הוא שלווין מאק. הכושר הירוד של גולדן סטייט גם גורם לזה שהכוכבים משחקים יותר דקות מאשר מה שהם התרגלו אליו בתחילת העונה. יש הרבה פחות בלואווטים. הפציעות לבוגוט ואזילי + הרדיפה אחרי נצחונות מידיים גם שחטו קצת את הסמול בול אוף דת' המפורסם והוא נראה קצת פחות בלתי עציר ממה שנראה בינואר.

אז אנחנו יודעים שלנוח > לא לנוח. ושגולדן היום < גולדן ינואר.

עכשיו השאלה היא כמה שווה השיא. טענה אחת שנשמעת היא שזה זה יהפוך אותם לאלמותיים. זה שווה יותר/בדיוק/כמעט כמו אליפות.
וול, אשאל את כל חובבי הכדורסל פה שהם לא סופר עכברי נבא - מי הייתה החמישיה של הלייקרס שהחזיקה בשיא הניצחונות בעונה במשך 25 שנה?
איפה ממוקם ג'רי ווסט ברשימת הטופ 10 של פלאש נניח, שהתווכחתם עליה? כמובן שיש אחלה סיבות שהוא לא שם, אבל אחת העיקריות היא ששיא נבא לא שווה אליפות נבא.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אפריל 02, 2016 7:25 pm 
Junior

לא חושב שהשאלה הזו רלוונטית כי הלייקרס כבר לא מחזיקים בשיא, והשיא שהם החזיקו בו הוא נחות בהרבה משיא הנצחונות בעונה. השאלה הרלוונטית לבחינה הזו, לדעתי, היא במידה והווריורס לא יישברו את השיא של הבולס, האם בעוד 30 שנה ילדינו יוכלו לדקלם את השותפים העיקריים של ג'ורדן לעונה הגדולה בהיסטוריה? אני מניח שכן.

לגבי הרישא, אתה כנראה צודק. למרות שההשוואה להינקי לא בדיוק במקום. את הקרדיט לווריורס הם קיבלו כי הם הוכיחו שהם יכולים ללכת עד הסוף. השיטה של הינקי לא הוכיחה כלום.
מעבר לכך, לא התכוונתי לזה שהווריורס החליטו משמע הם צודקים שזה לא ייפגע להם בסיכויי האליפות. מבחינתי הווריורס החליטו, משמע הם הגיעו למסקנה שהשיא הזה שווה יותר מאשר אחוז או חמש או עשר נוספים לסיכויי האליפות הקיימים. הם יושבים שם ומבינים יותר מאיתנו מה זה אומר לפרנצ'ייז להחזיק בשיא הזה. מכאן שאני נותן להם את הקרדיט שאם זה מה שהם החליטו, הם מבינים טוב יותר מאיתנו האם שווה להם לרדוף את השיא הזה ולפגוע ולו במעט בסיכויי האליפות, או שלאו. ומכאן, וגם מהתגובה שלך, זה התשובה למה שכתב עמוס, כי אין ספק שהם מבינים טוב מאוד שהם אכן פוגעים במידה מסויימת בסיכויי האליפות.
אבל, בקיצור, השאלה הרלוונטית שם לדעתי היא מה כל ארגון אחר בליגה היה עושה בסיטואציה דומה, ומכאן להבין האם אפשר להגדיר זאת כהחלטה נכונה או שגויה. אם כולנו כאן מסכימים עד עכשיו שהם אכן היו צריכים ללכת על השיא ולהתייחס לכל משחק במלוא הרצינות, מכאן אי אפשר להגדיר זאת כהחלטה שגויה, שהרי מסכימים שזה מה שהיה צריך להיעשות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אפריל 02, 2016 7:36 pm 
Senior

מדוע השאלה לא רלוונטית? הלייקרס החזיקו בשיא הזה בדיוק במשך 25 שנה. אותו שיא שחשוב יותר מאליפות.
השאלה שצריך לשאול היא האם שיא הנצחונות בעונה הוא מה שמייחד את הבולס של ג'ורדן? האם בלעדיו המורשת של ג'ורדן והבולס הייתה שונה בהרבה? אם היה שובר את שיא הנצחונות ב-93 ולא חוזר לטריפיט נוסף, האם המורשת שלו הייתה זהה?

אין ספק שיש לשיא משקל היסטורי וזה אחלה להחזיק בו. אני חושב שבראייה לאחור, השיאים האלו פחות מעניינים היסטורית מאשר כשאתה בסחרור של לנסות לשבור אותו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אפריל 02, 2016 7:46 pm 
Sophomore

מעבר לעובדה שאני לא רואה סיבה למה "מרדף" אחרי השיא יוריד את סיכויי האליפות שלהם (ורגע, נניח ש-20 לסוף העונה הם זכו ביתרון הביתיות, מעכשיו אפשר להפסיד כל משחק העיקר לשמור על השחקנים בריאים?) אני חושב שצריך בשלב זה של העונה ומרחק כ"כ קרוב לשיא, לנסות לשבור אותו גם אם זה יוריד מסיכויי האליפות.
יש שיאים בארה"ב שהם "אלמותיים" (אפשר להגיד אתזה על שיא?) ושכל אמריקאי שטיפה מבין בספורט יודע אותם בע"פ (כמו גם למשל ה56 של ג'ו דימאג'יו) שהם אולי לא אליפות אבל בהחלט נחשבים וזה כבוד עצום לקבוצה/שחקן ששובר אותם.

דוגמא לשיא שלא שווה להתאמץ יותר מדי לשבור אותו: שיא השלשות לעונה, שקרי שבר לא מזמן והולך לרסק אותו בצורה שלא נעשתה כמעט מעולם לשיא לשחקן יחיד. זה עניין מישהו? כמה אנשים ידעו מה היה השיא לפני שקרי שבר אותו?

ואגב, שושלות או לא, אבל גם אם ג"ס תשבור את השיא ולא תיקח אליפות (סיכוי קלוש לצערי) היא תיחשב כאחת הקבוצות הטובות בהיסטוריה, כמו שמישהו פה כתב - אין קשר בין הNBA לNFL בנושאים האלה.

אגב, משהו שמצאתי בחיפוש אחרי השיאים הבלתי שבירים, שנכתב רק לפני כחודשיים: "Even the Golden State Warriors, who were incredibly dominant for the entire 2014-15 NBA season, were unable to break the 70-win mark. We would be shocked if this record ever falls."

נערך לאחרונה על ידי chaiel49 בתאריך ש' אפריל 02, 2016 7:49 pm, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אפריל 02, 2016 7:48 pm 
Senior

לא הבנתי את התוספת שכתבת להודעה שלך. הטיעון המעגלי לא יכול לעבוד. "גולדן סטייט רצים לשיא ולכן צריך לרוץ לשיא ולכן גולדן סטייט רצים לשיא" פשוט לא מוכיח את מה שאתה מעוניין להוכיח.
הקשר בין זה שהם לקחו אליפות בשנה שעברה ובין זה שהם יכולים לכמת במדויק את כמות הנזק שהמרדף אחרי השיא יעשה לסיכויי האליפות הוא מזערי.
ואני אישית חושב שבערך מיום אחרי ההפסד לסן אנטוניו הם היו צריכים להוריד הילוך ולתת לדריי/קליי/קארי לנוח לסירוגין בכל משחק. כתבתי את זה בפורום מספר פעמים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אפריל 02, 2016 7:50 pm 
Junior

Yuval כתב:
מדוע השאלה לא רלוונטית? הלייקרס החזיקו בשיא הזה בדיוק במשך 25 שנה. אותו שיא שחשוב יותר מאליפות.
השאלה שצריך לשאול היא האם שיא הנצחונות בעונה הוא מה שמייחד את הבולס של ג'ורדן? האם בלעדיו המורשת של ג'ורדן והבולס הייתה שונה בהרבה? אם היה שובר את שיא הנצחונות ב-93 ולא חוזר לטריפיט נוסף, האם המורשת שלו הייתה זהה?

אין ספק שיש לשיא משקל היסטורי וזה אחלה להחזיק בו. אני חושב שבראייה לאחור, השיאים האלו פחות מעניינים היסטורית מאשר כשאתה בסחרור של לנסות לשבור אותו.

כי השיא הזה כבר לא רלוונטי כמעט 25 שנה. השאלה הרלוונטית הייתה לאנשיים שהיו בני 20+ בשנה לפני שהבולס שברו את השיא, האם הם זוכרים לפחות את השחקנים המרכזיים בקבוצה ההיא של הלייקרס, ואני מניח שהתשובה הייתה חיובית.
כן, שיא הנצחונות זה חלק ממה שמייחד את הבולס מהלייקרס והסלטיקס הגדולות. לא ה-דבר שמייחד אותם, אבל בהחלט חלק מהמכלול. מזכירים את זה בכל דיון על הקבוצות הגדולות בהיסטוריה. מזכירים את השיא הזה עשרות פעמים בתקשורת האמריקאית בכל שנה.
על המשקל הזה אני יכול לשאול כמה פה זוכרים 4-5 שחקנים מיוסטון של 2 האליפויות באמצע שנות ה-90? כמה ייזכרו אותם או יידעו מי הם, אלה שנולדו בסמוך לאותן שנים? זאת שאלה הרבה יותר חשובה כרגע מבחינה היסטורית, לטעמי, כי כך כנראה הווריורס ייזכרו אם לא יהיה להם שיא אלמותי בנוסף.

ואני לא יודע איך אפשר להגיד שהשיאים האלו פחות מעניינים היסטורית, בזמן שרואים איזה טירוף יש בארה"ב השנה סביב האפשרות לשבירת השיא. זה חלק מהגדולה והחשיבות של השיא הזה, שאם בעוד 30 או 50 שנה תהיה קבוצה שתאיים על השיא הזה, כל העונה הזו לא יפסיקו לדבר עליה ועל הווריורס הזאת. זה מה שנותן לזה את הנופך ההיסטורי והאלמותי, שידברו עליך בלי הפסקה גם כשלא תהיה בסביבה. על הלייקרס של שאקובי למשל, קבוצה עם נופך היסטורי לא פחות גדול מווריורס הנוכחיים נטולי שיא, אף אחד לא ידבר בעוד 50 שנה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אפריל 02, 2016 7:53 pm 
Senior

שוב, חיאל, הלייקרס של 71-72 החזיקו בשיא הזה היוקרתי והאלמותי והחשוב והמילים במשך 25 שנה. הם לא נחשבו אף פעם למשהו בסדר גודל של הלייקרס של מג'יק/קארים, בוסטון של בירד/מקהייל או שיקאגו של ג'ורדן/פיפן. למה? כי לא הייתה המשכיות באליפויות (כמובן שאפשר לטעון שגם הנבא היה פחות מעניין אז וזה חלק מהסיפור).

ולמה זה יפגע בהם? כי הם נראים רע בחודש האחרון, ביחס למה שהם נראו בינואר. הם מתקשים נגד קבוצות חלשות בהרבה. ושוב, במקום לנסות להקצין את הדברים לדוגמאות לא רלוונטיות (לא, אם הם היו נותנים לשחקנים מנוחה כל משחק הם היו מגיעים חלודים לפלייאוף. אתה מן הסתם יודע את זה, אז זו לא טענה שאתה חושב שאני טוען) אפשר לתת דוגמא כן רלוונטית. אם השיא של שיקאגו היה 79-3, האם סטפן קארי היה משחק כ"כ הרבה דקות בבק-טו-בק ביוטה?
אם התשובה היא לא, מדוע?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אפריל 02, 2016 7:58 pm 
Senior

ידעו להגיד שזה היה גולדן סטייט בשנות האלפיים, קצת לפני שדונלד טראמפ נבחר לנשיאות, כדור הארץ הושמד והמעטים ששרדו עברו לגור במערות מתחת לאדמה בסיביר. בספק אם זה יהיה קרוב לחשיבות של לקחת אליפות שנייה (לא תגיד שהם אחרי 18 אליפויות רצופות).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אפריל 02, 2016 8:25 pm 
Junior

אז השאלה היא איך אתה מגדיר ומכמת את החשיבות. לפי איזה קריטריון אתה מגדיר את זה שספק אם יהיה קרוב לחשיבות של אליפות שנייה?
פרסטיז' של הפרנצ'ייז? זיכרון היסטורי? מה?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אפריל 02, 2016 11:15 pm 
Hall of Famer

תשתו כוס מים קרים.
כולה הפסד בעונה הרגילה.
הם יעשו 7-0 עד סוף העונה.
יקחו אליפות.
תרגעו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אפריל 02, 2016 11:55 pm 
Sophomore

אני רק אציין שבניגוד לאחד שכתב למעלה, אני לא חושב בכלל שהמרדף אחרי השיא הזה זה מרדף אחרי סטטיסטיקות ריקות מתוכן אמריקן סטייל. זה אולי פחות מאליפות (ולגבי הנקודה הזאת, אני חושב שעדיף שיא כזה ו4 אליפויות מאשר 5 אליפויות לדוג'), אבל זה שיא שממש לגמרי מתעסק במהות של הספורט והיא בין היתר לנצח כל מה שעומד בדרכך.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אפריל 02, 2016 11:58 pm 
Sophomore

אה ואת שיקאגו הגדולה יזכרו בעיקר בגלל מייקל (השחקן + המותג + הסיפור האנושי) והשיאים הספורטיביים שהוא סיפק בדרך לאליפויות שלו ולא בגלל שום שיא נצחונות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 54 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Bing [Bot], Google [Bot], uriel17 ו 122 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה