מאדים כתב:
מחפש המלצות למסלול עבור טיול בספרד. עשרה ימים לערך באזור החגים. התכנון המוקדם (מאוד) שעשיתי בראש כולל נחיתה במדריד, חזור מסביליה, בתקווה לעבור בדרך בקרודובה, טולדו ו-ולנסיה. השגות, המלצות, רעיונות ומסלול אידיאלי יתקבלו בברכה.
באוקטובר האחרון הייתי בדרום ספרד. הייתי קצר בזמן, 6 לילות סה"כ לכן היה די אינטנסיבי, אך יחד עם זאת לי זה היה בסדר.
המסלול שלי היה:
נחיתה במדריד - לא נשארתי בעיר. רק לקחתי רכב ומשם דרומה.
נסיעה ממדריד לגרנדה - 4 שעות, כבישים בסדר גמור. גרנדה אחלה עיר, יש בה כמובן את האלמברה שמושך אלפי תיירים, חייבים להזמין כרטיס מראש באינטרנט, אחרת סביר להניח שתעמוד שעות בתור ולא בטוח שתזכה להכנס. אני הייתי בגרנדה סה"כ 2 לילות, בהחלט אפשר ורצוי לקצר ללילה אחד.
מגרנדה לרונדה - נסיעה של שעתיים. מי שיש לו זמן יכול לשלב את מלאגה (שלפי מה ששמעתי די סתמית, סגנון אילת). רונדה עיר קטנה ומדהימה, חלק מ"הכפרים הלבנים", עיר תלויה, ביקור חובה של חצי יום.
מרונדה לסביליה - נסיעה של כשעתיים. סביליה עיר אדירה, נדירה שיש בה הכל. פאבים ומסעדות מפוצצים עד אפס מקום משך כל היום, הקתדרלה הענקית ואין ספור דברים. המלצה - לא לוותר על הופעת פלמנקו, אני הייתי בקאזה דה גיטארה, מקום די פופולרי, חוויה. ממליץ בסביליה לפחות 2 לילות.
מסביליה לקורדובה - נסיעה של כשעתיים וחצי. אהבתי מאד מאד את קורדובה, לנתי במלון NH שממוקם בכיכר הרמב"ם ברמת 4*. עיר מעניינת ויפה, ידועה בעיקר בזכות הקתדרלה שהיתה מסגד מהמפוארים שיש עם עמודי הקשתות המפורסמים. נהנתי מאד בעיר הזאת, מומלצת ללילה.
מקורדובה לטולדו - גם טולדו עיר עתיקה ומעניינת, העיר היחידה שפגשתי בה ישראלים (בגלל הקרבה למדריד והאפשרות להגיע לטיול יום בקלות). שווה לילה.
מטולדו נסעתי חזרה למדריד ישירות לשדה התעופה.
המחירים בדרום ספרד זולים באופן יחסי, מלון סביר ניתן למצוא במחירים שבין 40-75 יורו ללילה לזוג, בסביליה קצת יקר יותר. הבעיה המרכזית היא העדר חניה, ובכל עיר יש צורך לחנות בחניון שעולה די יקר (בין 15-25 יורו ליום). לעומת זאת עלות שכירות של מכונית זולה מאד.
המחיה עצמה זולה, מסעדות נהדרות עם אוכל מצוין והרבה טפאסים במחירים נמוכים.
סה"כ טיול מהנה.
כמו שאתה רואה, לא הגעתי לגיברלטר מפאת חוסר זמן. אני לא בטוח שהייתי משלב את ולנסיה בערים שלך, היא קצת בקצה ומצריכה נסיעה, לא ממש על הדרך.