סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ה' פברואר 27, 2025 6:14 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 1165 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5 ... 47  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ה' אפריל 21, 2016 12:23 pm 
Sophomore

בלוג: הצג בלוג (0)
מישהו יודע כמה קבוצות יצאו/ייצאו ברווח ממפעל אירופאי כלשהו השנה?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אפריל 21, 2016 1:06 pm 
Sophomore

פיב"א טועה כאן בגדול ויוצרת הסדר כובל שיעוף לעזאזל בכל בית משפט אירופי. לקשור בין השתתפות קבוצות במפעל שהיא מארגנת לבין השתתפות נבחרות במפעל אחר או לקשור בין ההשתתפות במפעל אירופי לבין היכולת לשחק בליגה מקומית אלה הסדרים כובלים במלוא מובן המילה. פיב"א מאמינה שהאיגודים השונים לא יבחנו את הנושא בבית משפט מאחר שהם כפופים לה ושואבים את כוחם ממנה ולכן נבחרות לא באמת יורחקו אלא ייוצר מצב בו האיגודים עצמם ולא פיב"א הם אלה אשר יענישו את הקבוצות ולכן היא לא תוכל להיות מואשמת בקשר בין שני הדברים.
בתי המשפט בעולם מאוד לא סובלניים בשנים האחרונות להסדרים כאלה ולמונופולים שמנסים לכפות את דעתם על היתר ולכן הסיכוי שאיומי פיב"א יחזיקו מים נמוכים מאוד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אפריל 21, 2016 1:17 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
אתמול דיבר נשיא פרטיזן בלגרד, ההוא שבשעות הפנאי שלו משחק במינסוטה טימברוולבס, ואמר שפרטיזן עוד לא החליטה לאן תלך.
אז היום כנראה שפרטיזן כן החליטה. הדירקטור הספורטיבי של הקבוצה (שהוא גם שחקן עבר שלה) דראגן טודוריץ' דיבר היום ואמר חד משמעית: "פרטיזן החליטה לשחק ביורוקאפ אם תקבל ויילד קארד, גם אם האיגוד שלנו יחליט להשעות אותנו. לפיב"א אין שום עילה חוקית לסחוט מועדונים ולאיים בהשעייתם."

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אפריל 21, 2016 1:18 pm 
Hall of Famer

עופר האדום כתב:
יאללה, אני בטוח שכמו כל התקנונים שקשורים לענף הם נמצאים אצלך בפייבוריטס. אתה מוזמן להביא ונקרא ביחד.

ואין כאן שום זעם. סתם דרישה בסיסית שלא תהיה איפה ואיפה. שיוייון וכאלה ערכים מוזרים.

דרישה הגיונית ברמה העקרונית ואין לי בעייה איתה, אך השאלה המעשית היא כרגע הפרה של סעיפי התקנון.
תתאמץ קצת. לא בעייה למצוא אותו ולקרוא את הסעיפים המדוברים לפני שקופצים למסקנות מי מפר אותם וכמה (אם אתה כבר מדבר על דרישות בסיסיות).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אפריל 21, 2016 2:05 pm 
Hall of Famer

שאראס טוען שפיבא תגרום נזק בלתי הפיך לכדורסל האירופי
http://www.sport5.co.il/articles.aspx?F ... 19&lang=he

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אפריל 21, 2016 2:11 pm 
Sophomore

ג'ורדי לקח קשה את התלונות של ראי על שתיקתו, בראיון ל-Corriere della Sera הוא מאשים את פיב"א בנסיון לרצח הקבוצות:

http://www.sportando.com/en/cups/eurole ... tion-.html

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אפריל 21, 2016 2:49 pm 
Hall of Famer

התרכזת בסנסציה שלא באמת קיימת פה. הדבר החשוב שהוא אמר זה בדיוק מה שהיה חסר מצד היורוליג בכל הימים האלה - חזרה על ההתחייבות להיאבק בהחלטה בבתי משפט ולהגן על הקבוצות. זה היה יותר הולם אם הצהרה כזו הייתה יוצאת בתגובה רשמית של היורוליג ולא בראיון עיתונאי, וכמובן אם הייתה יוצאת יותר מוקדם. אבל לפחות מישהו מדבר מצד היורוליג.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אפריל 21, 2016 2:55 pm 
Sophomore

ראי שעל הקיר כתב:
התרכזת בסנסציה שלא באמת קיימת פה. הדבר החשוב שהוא אמר זה בדיוק מה שהיה חסר מצד היורוליג בכל הימים האלה - חזרה על ההתחייבות להיאבק בהחלטה בבתי משפט ולהגן על הקבוצות. זה היה יותר הולם אם הצהרה כזו הייתה יוצאת בתגובה רשמית של היורוליג ולא בראיון עיתונאי, וכמובן אם הייתה יוצאת יותר מוקדם. אבל לפחות מישהו מדבר מצד היורוליג.

אני בטוח שהיורוליג העביר את המסר הזה ישירות לכל אחת מהקבוצות שחתמו אצלו. אני לא רואה בית משפט כלשהו שלא יאפשר התאגדות של גופים פרטיים לליגה פרטית, כי ההשלכה החלטה כזו על ענפי ספורט נוספים ויותר מכך על העולם הכלכלי מרחיקות לכת. אגב, גם איגוד כדורסל או התאחדות כדורגל מקומית לא יכולה בשום צורה למנוע מכמה קבוצות להקים ליגה משלהן וכך בדיוק לא ניתן למנוע זאת מהיורוליג. אני מניח שנשק יום הדין האחרון בקנה של פיב"א יהיה לא לאשר העברת שחקנים בין קבוצות, אבל אם הם ינהגו כך הם מסתכנים בכך שבית משפט יורה לפרק את הארגון הזה ולכן לא בטוח שהם ישתמשו בכך.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אפריל 21, 2016 3:00 pm 
Hall of Famer

אני מניח שאתה צודק והיורוליג מדבר עם הקבוצות כל הזמן, אבל עכשיו, במאני טיים של המאבק, הוא לא יכול להשאיר את הזירה התקשורתית בלעדית לפיב"א. ההצהרה הפומבית חשובה מאד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אפריל 21, 2016 5:34 pm 
Sophomore

ראי, היורוליג עושה הרבה יותר מאשר לדבר עם הקבוצות. יש שמועות (בעיקר ביוון וספרד) שהוא אפילו מציע לשפות את הקבוצות על נזק שיגרם להן. עד כדי כך היורוליג בטוחים בעמדתם המשפטית בעניין.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אפריל 21, 2016 7:41 pm 
Sophomore

ראיתי עכשיו דיווח של גלדסטון בחדשות הספורט. זה היה כזה דיווח מוטה, שכל כך לא משקף את התמונה המלאה. הציגו כאילו כל האיגודים מביעים תמיכה בפיב"א, כאילו שזו הפתעה ושיש לזה משמעות אופרטיבית (אין לזה ברוב המקרים). לא מציג את האפשרות, הריאלית, שמדובר במס שפתיים כדי לרצות את פיב"א. לא מסביר שלאיגוד אין סמכות להשעות את ירושלים, אלא אם כן היא בוחרת לפרק את המנהלת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אפריל 21, 2016 9:15 pm 
Hall of Famer

מה גם שלא כל האיגודים מביעים תמיכה בפיב"א (למשל האיגוד הסלובני).

אגב, שימו לב לדבר מדהים שקורה עכשיו בליטא.
במעלה הת'רד כשדובר על האיגוד הליטאי שמשעה את ריטאס וילנה, תהיתי אם הוא בכלל יכול - שהרי בליטא יש מנהלת ליגה, ובניגוד אלינו, האיגוד אפילו לא מנהל את מפעל הגביע.

אז היום התראיין ראש האיגוד הליטאי. אולי הוא מוכר לכם, איזה אחד ארווידאס סבוניס.
והוא אמר, החבר סבוניס, דברים ברוח זו: "אכן השעינו את ריטאס וילנה. ככה זה, לא הייתה לנו ברירה. פיב"א גדולה, פיב"א חזקה," וכו' וכו' וכו.
אני לא חושב שאני צריך לסבר את אזניכם מה מעמדו של ארווידאס סבוניס בכדורסל הליטאי.

אבל....

יותר מאוחר היום התראיין נשיא ה-LKL, מנהלת הליגה הליטאית. שימו לב לדברים:
ציטוט:
"ההחלטה היא לא רק על ליטא אלא על כל אירופה. הסכמנו עם סבוניס ועם <שם שלא מוכר לי, כנראה עוד עסקן בכיר באיגוד> לעזור להם לצאת מהמצב, אבל יש אפשרות שנקים ארגון נפרד שבו לפיב"א לא יהיה שום כוח. התהליך עוד ארוך, נראה בסתיו כשהמלחמה הזו תסתיים, עוד יש זמן. אני בקשר עם ריטאס וז'לגיריס <שאולי תאוים בשנה הבאה> כל דקה. שני המועדונים לעולם לא יעזבו את הליגה הליטאית. אלה קבוצות שבשבילן שווה ללכת למשחק."

לא פשוט לצאת באמירה כזו כשאתה עסקן כדורסל ליטאי, ולאיש שאתה בעצם משפיל קוראים ארווידאס סבוניס. כנראה ההימלטות מציפורני פיב"א והמשחק אצל ג'ורדי באמת חשוב להם מאד.

ועל פיב"א שימו לב מה היה לו לומר: "הם הבטיחו המון כסף שבכלל אין להם. כל המועדונים רוצים לשחק איפה שהכסף נמצא, ולפיב"א אין אותו. ליורוליג יש ספונסורים שמביאים כסף, לפיב"א בכלל אין ספורסור."

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אפריל 21, 2016 10:22 pm 
Hall of Famer

ואם דיברתי על השקט המוזר של היורוליג (שהיום הופר סוף סוף) אז יש שקט אחד עוד יותר מוזר: השקט של איגוד הכדורסל הטורקי.
זוכרים? איגוד הכדורסל הטורקי הוא האיגוד היחיד בכל מדינות הכדורסל הנורמליות שעדיין שולט בליגה. אין שם מנהלת ליגה.
וכמובן יש את עניין טורגאי דמירל, נשיא האיגוד הטורקי שהוא בכיר מאד בפיב"א אירופה, ושם את כל כובד משקלו על הצ'מפיונז ליג. גם הוא וגם עושה דברו הארון ארדניי היו מאד בוטים בדיבור שלהם על היעלמותה של היורוליג בעוד שנה, ושכולם ישחקו רק בפיב"א.

והנה תראו מה קורה, או יותר נכון לא קורה. טורקיה כידוע היא בין 14 המושעות בגלל גלטסראי שמתעקשת לשחק ביורוקאפ (ואולי אפילו תעלה ליורוליג אם תזכה בו השנה).
הייתי מצפה שטורגאי דמירל, שבניגוד לאיגודים אחרים יש לו את הכוח, וכל היוקרה שלו עומדת פה למבחן, ירד על גלטסראי כסאח והוא יהיה הראשון שנשמע ממנו כמו שהתרגלנו כשהמאבק הזה התחיל.
ובאופן מפתיע, וזה אנדרסטייטמנט, בזמן שכל האיגודים מנסים לרצות את פיב"א, ולהתרפס, ולהבטיח לפיב"א דברים שאין להם סמכות לקיים - דווקא האיגוד הטורקי, ודמירל בפרט, שותקים. לפחות למיטב ידיעתי.

מוזר. מוזר מאד מאד. דברים בהחלט משונים קורים במאבק הזה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אפריל 22, 2016 3:08 pm 
Hall of Famer

עורך אתר הספורט האיטלקי "ספורטאקספרס" מדווח בעמוד הפייסבוק שלו ששלוש הקבוצות האיטלקיות שהלכו ליורוקאפ נכנעו, ועומדות לחזור בהן מההסכם עם ג'ורדי.
אם זה נכון, עכשיו מגיע מבחנו הגדול של ג'ורדי. נראה אם יעמוד במילתו ובהתחייבותו להגן על הקבוצות.

עריכה: אני קצת חוזר בי אחרי שקראתי שוב. נשיא הוועד האולימפי האיטלקי, שעמד מאחורי האיגוד ולחץ על הליגה והקבוצות, הוא זה שצוטט בידיעה כאומר שיש הסכם בין כל הצדדים (הוועד האולימפי, האיגוד, מנהלת הליגה ושלוש הקבוצות) וששלוש הקבוצות ישחקו בליגה בעונה הבאה. הוא לא אמר מילה ספציפית על היורוקאפ. הקבוצות המדוברות לא שיחררו בינתיים הודעות משלהן, גם לא מנהלת הליגה.

עריכה נוספת: באתר מנהלת הליגה האיטלקית שוחררה הודעה לעיתונות שאמורה להיות הודעה משותפת לכל הצדדים, והטקסט בה אומר ש"הצדדים הסכימו להמשיך בדרכם בהתאם לכללים הלאומיים והבינלאומיים שהם הבסיס לחוק הספורט". קצת עמום, לא מתייחס מפורשות לפרישה מהיורוקאפ, אבל עושה רושם שאכן הליגה ושלוש הקבוצות נכנעו.

נערך לאחרונה על ידי ראי שעל הקיר בתאריך ו' אפריל 22, 2016 3:35 pm, נערך 2 פעמים בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אפריל 22, 2016 3:23 pm 
Junior

ראי, תודה על העדכונים והפרשנות. מאיר עיניים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אפריל 22, 2016 3:34 pm 
Hall of Famer

בבקשה.
בהמשך לזה, מתברר שהייתה פגישה מוקדמת בין שלוש הקבוצות לבין ג'ורדי ברתומאו אתמול. מאחר שלא יצאה הודעה על הפגישה הזו ועל תוצאותיה, ולא יצאה כל הצהרה משותפת אחריה למיטב ידיעתי, זה מחזק את ההבנה שהפגישה הזו לא עלתה יפה, והקבוצות נכנעו לפיב"א ועומדות לפרוש.
שוב אני אומר, זה (היה?) מבחנו הגדול של ג'ורדי. אם אכן הוא נפגש עם הקבוצות והן לא היו מרוצות ממה ששמעו על ההגנה שהיורוליג תספק להן, הוא נכשל בו, ולזה יכולות להיות משמעויות כבדות מאד מבחינתו.

היום אמורה להיות פגישה מכרעת של פיב"א העולמית, שתדון בין השאר באימוץ הסנקציות של פיב"א אירופה והחלתה על המסגרות העולמיות כולל אולימפיאדת ריו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אפריל 22, 2016 6:54 pm 
Hall of Famer

ראי מסתמן כמיקי גורדוס מודרני

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אפריל 22, 2016 10:20 pm 
Sophomore

יש משחקים שאתה מחכה שיסתיימו
יש עונות שאתה מת שיגמרו
ויש סאגות שאתה מצטער שהתחילו

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אפריל 23, 2016 12:11 am 
Hall of Famer

אין ספק שמי שעקב אחרי הת'רד הזה ראה שהמקום שיוצאים ממנו הכי הרבה קולות שונים ומשונים מאז שהגענו למצב הנוכחי הוא סרביה.
ראינו את הבלבול של סגן נשיא האיגוד דיאן תומשביץ', את ההשעייה המוכרזת של הקבוצות הסרביות מהיורוקאפ (שזה בעצם רק פרטיזן וגם זה לא בטוח), את הדברים הנוקבים שאמר נשיא האיגוד על פיב"א, ואת מכתב ה"אולי ננסה להתסדר כולנו יחד?" שהאיגוד שלח לפיב"א ולג'ורדי (שזכה לתשובה מפורטת של ג'ורדי שאולי אביא בהמשך).
אז מסתבר שהיום היה ציטוט מאד מעניין של הסגן הקודם של יו"ר האיגוד הסרבי, פלוני בשם דיאן בודירוגה, שהיום - וזה אפילו יותר חשוב - הוא חבר הנהלת פיב"א אירופה.
והחבר בודירוגה התראיין היום לאתר חדשות מרכזי בסרביה, ואמר, לא פחות ולא יותר: "לפיב"א יש פתרון למשבר והצעה קונרקרטית ליורוליג. המשבר יבוא בקרוב מאד לקיצו. המצב קשה ומצריך ניתוח לעומק. בשבת יש פגישה של הנהלת פיב"א אירופה. יש לנו פתרון למצב, או ניסוח יותר טוב, הצעה קונקרטית ליורוליג. אינני יכול לומר מעבר לזה עד הפגישה."

הוסיף החבר בודירוגה, דיעה מאד מעניינת מצד חבר הנהלה בפיב"א אירופה: "כדורסל צריך להיות מעל פוליטיקה. שחקנים לא צריכים להיענש בגלל דברים כאלה. אליפות אירופה בלי המדינות האלה לא תהייה אותו דבר, אני בטוח שלא נגיע לזה. כולם צריכים להירגע ולמצוא פתרון."

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אפריל 23, 2016 1:33 am 
Hall of Famer

גם הקבוצות הרוסיות, כמו הליטאיות והאדריאטיות, עומדות בפרץ מול האיגוד שלהם. נשיא חימקי התראיין היום ואמר: אנחנו מאמינים ביורוליג וביורוקאפ ודבקים בהחלטה שקיבלנו במסגרת ליגת ה-VTB.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אפריל 23, 2016 8:49 pm 
Hall of Famer

לפי אל מונדו דפורטיבו, פיב"א תודיע רשמית בשעות הקרובות על השעיית ספרד מאולימפיאדת ריו ומגביע העולם 2019 בסין.
הידיעה מתרכזת בספרד, אבל מן הסתם נכונה גם לליטא, וגם לנבחרות המושעות בטורניר ההזדמנות האחרונה.

כנראה שזו ההצעה הקונקרטית עליה דיבר בודירוגה...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אפריל 23, 2016 9:29 pm 
Hall of Famer

ב"מארקה" כותבים משהו קצת אחר.
הם אמנם כותבים שפיב"א העולמית החליטה (כפי שהיה צפוי) לכרוך את הסנקציות האירופיות גם בסנקציות של הארגון העולמי.

אבל...

ב"מארקה" כתוב גם שפיב"א החליטה לבחון מחדש את המקרים של האיגודים המושעים, אחד אחד, ולקבל החלטה סופית על כל אחד בנפרד. החלטה מקלה, אם תתקבל, תבטל גם את ההשעיה של אותו איגוד מהיורובאסקט.

רק אני מריח פה "סולם יעקב" כדי לרדת מהענן שפיב"א טיפסה עליו?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אפריל 23, 2016 10:15 pm 
Hall of Famer

בסוף ישעו רק נבחרות שממילא לא מעפילות לטורנירים הנ"ל ...

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אפריל 23, 2016 10:56 pm 
Hall of Famer

פיב"א משחררת הודעה רשמית, שנשמעת פחות קיצונית ולא מדברת על שום השעייה מיידית מהאולימפיאדה. בתרגום חופשי:

"בעקבות החלטת הנהלת פיב"א-אירופה בפגישתה האחרונה בפריז, הוועד המנהל של פיב"א נפגש ב-23 באפריל ב"בית הכדורסל" <המטה של פיב"א בשווייץ>.
לאחר קבלת הדיווח של פיב"א-אירופה על ההתפתחויות האחרונות בנוגע לתחרויות כדורסל המועדונים האירופי, הוועד המנהל של פיב"א החליט לתמוך באופן מלא בהחלטתה של פיב"א-אירופה.
הוועד המנהל ביקש מפיב"א-אירופה להיפגש השבוע עם האיגודים הלאומיים המדוברים, כדי לבחון ולשוחח על צעדיהם המקומיים. יישום ההחלטות ברמה האירופית והעולמית יקרה לאחר הליך ההתייעצות הזה.
הוועד המנהל של פיב"א יזמין את היורוליג להיפגש ב"בית הכדורסל" בימים הקרובים."

ופיב"א שולחת גם הבהרה שמצוטטת בספורטנדו: "הדיווחים על כך שספרד איבדה את מקומה באולימפיאדה אינם מדוייקים. כך גם הדיווחים על כך שסרביה איבדה את אירוח טורניר ההזדמנות האחרונה."

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אפריל 24, 2016 11:04 am 
Sophomore

מתווה הפשרה שפיב"א מתכוונת להציע יולב:
- היולב יארגן שני מפעלים ב-5 השנים הקרובות - יורוליג ומפעל נוסף - יורוקאפ ?
- בתמורה לכך פיבא דורשת גישה ל"נכסים המסחריים" של היורוליג.

ההצעה תוצג לראשי היולב בפגישה המתוכננת לימים הקרובים.

http://www.sportando.com/en/cups/eurole ... ation.html

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 1165 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5 ... 47  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot] ו 6 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: