סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ד' נובמבר 27, 2024 10:31 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 165 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5 ... 7  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ד' מאי 04, 2016 1:24 pm 
Freshman

בלוג: הצג בלוג (0)
לא ידעתי שלפי הספרים הדמות בעל חשיבות כזאת גדולה, בסדרה הוא די צנון, חוץ מזה הסדרה נפרדה כבר מהספרים, מי אמר שחייבים ללכת לכיוון שהוא המשיח? אני חושב שאם ליוצרים היו ביצים הם היו משאירים אותו מת, גם העניין שאנחנו בשלב מתקדם בסדרה לא משחק תפקיד, הרי ברור שעוד דמויות חשובות ימותו בקרוב, זה לא שהעונה תעבור בשלום עבור כולם.

אבל יותר מזה, כמו שרוני ציין החזרה לחיים היתה מאוד זולה בשביל סדרה שלוקחת מוות ברצינות כל כך, לפני מספר פרקים הקריבו בשביל אל האור ילדה בשביל ניצחון בקרב והוא לא ממש התרצה, אבל לזרוק כמה שערות לתוך האש והופ! עשית לו את היום.

חצי מהקטע בסדרה זה המתח הזה שדמות רצינית נמצאת בסכנה ממשית, שבניגוד ל 99% מהסדרות האחרות, אנחנו יודעים שמוות זו אופציה מוחשית עבור כל אחד, לא משנה עד כמה ״ראשי״ הוא, טריקים זולים כאלו יכולים לפגוע בתחושה הזו בעתיד.

ולא הבנתי את הקטע של הליהוק של נד סטארק, השחקן ידוע כמישהו שתמיד מת בסדרות/ סרטים שמשחק?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מאי 04, 2016 1:33 pm 
Hall of Famer

שון בין ששיחק את נד מת בערך בכל סרט/סדרה שהוא משחק בה.

ולגבי השוני בין הסדרה לבין הספרים, אני לא מסכים, עצם העובדה שהסדרה סטתה מהספרים בלא מעט קווי עלילה לא אומר שהיא שינתה את הקווים המרכזיים, אם לצורך העניין כמו שרוב האנשים מעריכים, הפרוטגוניסטים המרכזיים בעלילת הספרים הם ג'ון, דאניריז וטיריון שאמורים להיות שלושת ראשי הדרקון שילחמו באחרים, אז אני לא רואה שום סיכוי שהסדרה תסטה מהעלילה הזו באופן בוטה. היא כן תשנה עלילות משנה (נניח סאנסה ובריאן שכרגע נראות רחוקות מאוד ממה שקורה איתן בספרים), תשמיט או תוסיף דמויות וכן הלאה, אבל עדיין, לא מאמין שקו העלילה העיקרי והמרכזי יהיה שונה מהותית בין הסדרה לספרים. אני כן יכול לראות מצב שבו קו העלילה המרכזי או שהפתירה של העלילה יתבררו כמשהו שונה ממה שרוב התיאוריות חושבות, כי מרטין לא בהכרח נצמד לתבניות המקובלות של ספרות פנטזיה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מאי 04, 2016 2:29 pm 
Junior

כמה הערות לסדר:
- רוני אמר שטיריון מגלה את הטארגאריאן שבו. ראובן יודע שאני לא יכול לעבור על כך לסדר. אני טוען שהוא באבו אבוה לניסט, והבן האמיתי היחיד של טאיווין. התאומים הם הם הסיקרט טארגים. זהו, אמרתי את זה.
- מעניין שהתלונות פה לגבי החזרה לחיים של ג'ון הן שהיא זולה. זה בדיוק מה שאני הרגשתי. אני חושב שבספרים זה יקרה אחרת, והעניין יהיה הרבה יותר מוסבר. האמת היא שהופתעתי, כי היו המון קלווזאפים על גווסט. אני הולך עם התאוריה שאומרת שג'ון הוא ווארג שברגע מותו החליף עור לגוף של גווסט, ומוחזר על ידי מליסנדרה באמצעות גורם מתווך לתוך הגופה הישנה שלו (או לגוף אלטרנטיבי אחר). אני מניח שזה באמת היה יקר מדי לעשות בסדרה, אז הם פשוט קיוו שהאושר של המעריצים ששרופים על הדמות יגבר על האכזבה מדרך ההחיאה.
- אני מתפלא שאין פה תלונות על חוסר האמינות בהתנקשות של ראמזי ברוס. אני חושב שהיא פשוט חסרת אמינות לחלוטין. הלורדים של הצפון ידרשו לראות את הגופה של הלורד השולט שלהם, בטח ובטח כשהבן שלו הוא פסיכופט שבדיוק נולד לו מתחרה זכר בקו דם טהור על השלטון. הם ידרשו לראות את הגופה ויראו שהתנקשו בה. ואיך הוא בדיוק אמור להסביר באופן מספק את הטירפה של הלורדית ובנה הלורד התינוק? מגוחך. אם הצפון לא מתפרק לחתיכות תוך פרק-שניים, כל העסק הזה חסר כל אמינות.

החתול על קרפלס: "שישלחו אותו בטרייד לנ"צ... יתאחד עם אחיו חסרי הצוואר האחרים טל דן ואלישי כדיר "

בגאצקיס מפסיד למעיין, די ג'יי ולאומי: “התכוננו לכארם משעור. השחקנים שלי הם לא איירון מן".

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מאי 04, 2016 2:38 pm 
Hall of Famer

הרסי, בפרק הזה רואים שלורד קארסטארק נמצא ליד ראמזי בזמן שהוא רוצח את רוס בולטון ונראה שזה ברור לו לגמרי שזה מה שהולך לקרות, כלומר היה מדובר במהלך מתוכנן ומתואם לפחות עם לורד צפוני אחד, אם המהלך הזה מתואם גם עם שאר הבתים הצפוניים, אז זה בהחלט מתיישב הגיונית ולא אמור לגרום למרד. שנית, בסוף הספר החמישי השליטה של בולטון בצפון מתחילה להתערער עם הבגידה השקטה של לורד מנדרלי בעזרת דאבוס ועוד כמה לורדים שתומכים בו, בהחלט יכול להיות שזה גם מה שיקרה בסדרה, תמיכה מצד חלק מהלורדים של הצפון בראמזי ותחילת מרד מצד לורדים אחרים.

לגבי מי מהלאניסטרים הוא טארגריין, ההימור שלי נשאר על טיריון, אבל אני ממש לא אפול מהכיסא אם יתברר שאלו ג'יימי וסרסיי, רק שאז ההסבר של איך טיריון הוא אחד מראשי הדרקון לא יהיה פשוט כל כך (שוב, בהנחה שהתיאוריה הזו נכונה).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מאי 04, 2016 2:54 pm 
Junior

rony כתב:
הרסי, בפרק הזה רואים שלורד קארסטארק נמצא ליד ראמזי בזמן שהוא רוצח את רוס בולטון ונראה שזה ברור לו לגמרי שזה מה שהולך לקרות, כלומר היה מדובר במהלך מתוכנן ומתואם לפחות עם לורד צפוני אחד, אם המהלך הזה מתואם גם עם שאר הבתים הצפוניים, אז זה בהחלט מתיישב הגיונית ולא אמור לגרום למרד. שנית, בסוף הספר החמישי השליטה של בולטון בצפון מתחילה להתערער עם הבגידה השקטה של לורד מנדרלי בעזרת דאבוס ועוד כמה לורדים שתומכים בו, בהחלט יכול להיות שזה גם מה שיקרה בסדרה, תמיכה מצד חלק מהלורדים של הצפון בראמזי ותחילת מרד מצד לורדים אחרים.

לגבי מי מהלאניסטרים הוא טארגריין, ההימור שלי נשאר על טיריון, אבל אני ממש לא אפול מהכיסא אם יתברר שאלו ג'יימי וסרסיי, רק שאז ההסבר של איך טיריון הוא אחד מראשי הדרקון לא יהיה פשוט כל כך (שוב, בהנחה שהתיאוריה הזו נכונה).

שכחתי להגיד שבעיניי מה שבעיקר לא אמין ברצח של רמזי את רוס הוא הפשטות שבה זה נעשה. רוס אמור להיות אחד האנשים הפיקחים והזהירים ביותר בממלכה והוא מכיר את הבן שלו טוב מכולם. אני חושב שרמזי לא מטומטם גם כן, ולכן לא ברור לי איך הוא חושב שהוא יצליח להסתיר את הרצח הזה. מסלולי חוסר האמינות פה אם כן, הם כדלקמן:

1. לא היה קורה לרוס, שהוא חכם מדי בשביל ליפול בהתנקשות כזו.
2. רמזי עובד לפי תסריט אידיוטי מדי גם עבורו.
3. האינטרס של קארסטארק. למה שהוא יעדיף פסיכופט מזיק, הרסני ובלתי צפוי, על אביו השקול והמתגמל.
4. מותנה: בהנחה שהצפון ישאר מאוחד, העניין יהיה מאוד מאוד מסובך להסבר, בעקבות החתימה הגבוהה של שיטת ההמתה של משפחת בולטון.

לגבי טיריון, אני חושב שדווקא קל מאוד יהיה להסביר את זה שהוא אחד מראשי הדרקון. זה מרטין, ואני מעריך שהוא רוצה לתת את הכאפה הזו למעריצים שלו - "אז חשבתם שחייבים להיות טארגריאן בשביל לרכב על דרקון? ובכן, לא צריך." זה מסתדר לי שכל העסק הוא פלופ. וזה מסתדר לי שהתאומים מקיימים יחסי מין בין אחים כמו בימים הטובים של הטארגים.

לגבי התיאוריה המלאה, נדמה לי שכבר שטחתי אותה פה פעם.

החתול על קרפלס: "שישלחו אותו בטרייד לנ"צ... יתאחד עם אחיו חסרי הצוואר האחרים טל דן ואלישי כדיר "

בגאצקיס מפסיד למעיין, די ג'יי ולאומי: “התכוננו לכארם משעור. השחקנים שלי הם לא איירון מן".

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מאי 04, 2016 4:36 pm 
מנהל פורום

בלוג: הצג בלוג (14)
בעיני טיריון טארגריין הוא כמעט קנוני. אין לי בעיה שג'יימי וסרסיי יהיו גם (אם כי הבנתי שיש עם זה קצת בעיות כרונולוגיות).

הרסי - לא ראיתי את הפרק ואני לא סובל את הסידרה אז אין לי בעיה להסכים שהכל שם נעשה גרוע, אבל הטיעון שלך לא תקף. הסיבה שהצפון משתחווה לבולטונים היא לא משום סיבה למעט פחד עצום מרמזי. אין סיבה שזה ישתנה גם אחרי הרצח של האבא (שגם בספרים אני מניח שיגיע מתישהו).

ולגבי ג'ון, היה ברור שמרטין מתכוון להחזיר אותו, היה ברור שיהיו הרבה צקצוקים נגד זה, בעיני היה יותר מעניין אם הוא לא היה מחזיר אותו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מאי 04, 2016 5:25 pm 
Junior

ראובן כתב:
בעיני טיריון טארגריין הוא כמעט קנוני. אין לי בעיה שג'יימי וסרסיי יהיו גם (אם כי הבנתי שיש עם זה קצת בעיות כרונולוגיות).

הרסי - לא ראיתי את הפרק ואני לא סובל את הסידרה אז אין לי בעיה להסכים שהכל שם נעשה גרוע, אבל הטיעון שלך לא תקף. הסיבה שהצפון משתחווה לבולטונים היא לא משום סיבה למעט פחד עצום מרמזי. אין סיבה שזה ישתנה גם אחרי הרצח של האבא (שגם בספרים אני מניח שיגיע מתישהו).

ולגבי ג'ון, היה ברור שמרטין מתכוון להחזיר אותו, היה ברור שיהיו הרבה צקצוקים נגד זה, בעיני היה יותר מעניין אם הוא לא היה מחזיר אותו.

ממש לא מסכים איתך. אני לא חושב שהם מפחדים מרמזי, אלא מרוס.

נכון לנקודת הזמן האחרונה שהגענו אליה בספרים רמזי הוא אומנם טיפוס מלחיץ, אבל רוס הוא זה שהינדס את רציחת המלך בצפון, אמא שלו, כל התומכים העיקריים שלו ויש לו ברית עם רוב הבתים החזקים בשבע הממלכות. אני חושב שבספר רמזי הוא גורנישט מיט גורנישט בלי הגב של אבא שלו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מאי 04, 2016 6:31 pm 
מנהל פורום

מי שמנהל את ההתרחשויות בוינטרפל בספר החמישי זה אך ורק רמזי. רוס בקושי קיים שם. רמזי הוא גם זה שקובע שהמנדרליאים והפרייים יהיו בקו הראשון מול סטאניס וזה ששולח את המכתב הורוד לג'ון (בהנחה שהוא אכן כתב אותו...).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מאי 04, 2016 8:11 pm 
Junior

ראובן כתב:
מי שמנהל את ההתרחשויות בוינטרפל בספר החמישי זה אך ורק רמזי. רוס בקושי קיים שם. רמזי הוא גם זה שקובע שהמנדרליאים והפרייים יהיו בקו הראשון מול סטאניס וזה ששולח את המכתב הורוד לג'ון (בהנחה שהוא אכן כתב אותו...).

אז מה. הם היו מסתערים על וינטרפל ומשמידים אותי בלי הגב של רוס. ואגב, בספר זה נראה שהלורדים אוכלים אותו בלי מלח, עם המניפולציות בראשותו של מנדרלי. אין לו כמעט כוח בפני עצמו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מאי 09, 2016 8:32 pm 
Hall of Famer

פרק 3 סיפק זוועה במידה הנאותה לסטנדרט של הסדרה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מאי 09, 2016 11:06 pm 
Junior

העונה הזאת חלשה ונחלשת

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מאי 10, 2016 7:10 am 
Hall of Famer

העונה ממש לא חלשה לטעמי, למרות שפרק 3 בהחלט היה די חסר אירועים משמעותיים, מצד שני, אי אפשר שכל פרק יהיה החתונה האדומה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מאי 10, 2016 8:27 am 
Hall of Famer

גם אני חושב שהעונה הזאת מספקת את הסחורה so far,אבל אני התרגלתי לא לקלוע לטעם המבקרים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מאי 10, 2016 9:32 am 
Hall of Famer

וכמה קושיות למביני עניין:
1. בסצנה המסיימת את העונה שעברה היו 6 שדקרו את ג'ון סנואו. למה נתלו רק 4?
2. איך לעזאזל עובד המנגנון של החבל הזה שקורעים אותו ופתאום האלה מתנדנדים על החבל?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מאי 10, 2016 11:57 am 
Junior

rony כתב:
העונה ממש לא חלשה לטעמי, למרות שפרק 3 בהחלט היה די חסר אירועים משמעותיים, מצד שני, אי אפשר שכל פרק יהיה החתונה האדומה.

היו סצינות כל כך מיותרות\מרוחות:
השיחה של טיריון, השיחה על האוניה, האימון של אריה, השיחה בין טומן לספטון
הייתי מקצץ מכולן כדי להרחיב דווקא את הסצינה הכי כיפית שקוצצה יחסית לספר - הקרב בתחתית המגדל (ושיראו מה קרה בתוך המגדל!!)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מאי 10, 2016 12:53 pm 
Hall of Famer

השיחה על האוניה לא הייתה מיותרת, ממה שהבנתי רנדיל טארלי הופך להיות דמות משמעותית בעונה הזו והיה צריך להכין את הקרקע לזה שגילי מגיעה לשם כסוג של POV שעוקב אחריו (אם כי ההקאות של סאם בניסיון להראות כמה הוא רופס באמת היו מוגזמות).

השיחה בין טומן לספטון גם ממש לא הייתה מיותרת, להיפך, היא רק מראה עד כמה טומן הוא כלי משחק בין כוחות הרבה יותר חזקים שפועלים במעלה מלך, סרסיי וג'יימי מצד אחד, הדרורים מצד שני והמועצה הקטנה מצד שלישי, וכמה כל אחד עם קצת יכולת דיבור מצליח להזיז את המלך לצד שלו, למרות שאני מניח שטומן יצטרך לבחור צד בשלב כזה או אחר וגם ישלם על זה בחייו (בהתאם לתחזית של מגדת העתידות לסרסיי).

לגבי הקרב בתחתית המגדל, אני מניח שנראה את ההמשך שלו באחד הפרקים הבאים, הרי זו כל הפואנטה של הפלאשבקים של בראן, אבל אני מניח שהמפיקים לא רצו לחשוף את כל הקלפים כ"כ מוקדם בעונה ולגלות לכולם ש-R+L=J (או להיפך-שזה לא נכון).

לגבי הסצנה עם טיריון, מיסאנדיי ותולע אפור, מסכים לגמרי, מאוד awkward, אפשר היה לחתוך ישר לקטע שבו ואריז חוזר מהשיחה הקטנה שלו עם ההיא.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מאי 15, 2016 3:42 pm 
Junior

אבימאל כתב:
וכמה קושיות למביני עניין:
1. בסצנה המסיימת את העונה שעברה היו 6 שדקרו את ג'ון סנואו. למה נתלו רק 4?
2. איך לעזאזל עובד המנגנון של החבל הזה שקורעים אותו ופתאום האלה מתנדנדים על החבל?

1. לא יודע, אבל אולי היה פחת של כמה שהלכו בקרב נגד הפראיים.
2. אני לא ממש יודע, אבל אני מניח שהספסל נמשך בגלל חיתוך של חלק במנגנון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מאי 16, 2016 5:40 pm 
Hall of Famer

אז... מישהו אמר שלא קורה כלום בעונה הזו?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מאי 16, 2016 9:00 pm 
Junior

מה כבר קרה?
רמזי רצח עוד מישהו
דאינריס יצאה מעוד מדורה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מאי 18, 2016 11:52 pm 
Junior

אני חושב שמה שהיא עשתה היה דיי אכזרי ולא מוצדק. נכון שהם היו קצת מניאקים אליה באופן אישי, אבל הם לא עשו שום דבר שהוא מחוץ לתרבות שלהם. דווקא היא הייתה זו ש"שברה את הכלים". אני מקווה שכשזה יקרה בספר (ואני מניח שזה יקרה) יהיו נסיבות מעט יותר אתיות. דאני תמיד הייתה הדמות הטובה והצודקת בספרים. אולי אם היו משקיעים מעט יותר במימד שבירת הכלוב הפטריארכלי של הדות'ראקים הייתי מקבל את זה קצת יותר בהבנה, אבל אולי בטלויזיה אין מספיק זמן להיכנס לזה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מאי 19, 2016 12:31 am 
Hall of Famer

אכן אכזרי, אבל מוצדק למדי. אפשר להגיד שזה סוג של הגנה עצמית (הבנאדם אמר לה בפירוש שהם הולכים לאנוס אותה במין קבוצתי).

אין לי ראש למילים ארוכות וביבלברוקס מן מילה ארוכה שכזאת

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מאי 19, 2016 12:35 am 
Junior

התותח המפוברק כתב:
אכן אכזרי, אבל מוצדק למדי. אפשר להגיד שזה סוג של הגנה עצמית (הבנאדם אמר לה בפירוש שהם הולכים לאנוס אותה במין קבוצתי).

טוב, אבל היא התחילה את הפרובוקציה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מאי 19, 2016 12:43 am 
מנהל פורום

הרסי הוקינס כתב:
אני חושב שמה שהיא עשתה היה דיי אכזרי ולא מוצדק. נכון שהם היו קצת מניאקים אליה באופן אישי, אבל הם לא עשו שום דבר שהוא מחוץ לתרבות שלהם. דווקא היא הייתה זו ש"שברה את הכלים". אני מקווה שכשזה יקרה בספר (ואני מניח שזה יקרה) יהיו נסיבות מעט יותר אתיות. דאני תמיד הייתה הדמות הטובה והצודקת בספרים. אולי אם היו משקיעים מעט יותר במימד שבירת הכלוב הפטריארכלי של הדות'ראקים הייתי מקבל את זה קצת יותר בהבנה, אבל אולי בטלויזיה אין מספיק זמן להיכנס לזה.

אנשים הופכים את הספרים לאיזה טקסט נוצרי מקודש. אפשר לחשוב שדאני של הספרים היא התגלמות האתיקה עלי אדמות ומה גם שמן הסתם מרטין ידאג לבגר אותה עוד קצת (מה שטוב, כי בחמישי היא היתה טינאייג'רית מתבגרת לגמרי).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מאי 19, 2016 1:27 am 
Junior

ראובן כתב:
הרסי הוקינס כתב:

אנשים הופכים את הספרים לאיזה טקסט נוצרי מקודש. אפשר לחשוב שדאני של הספרים היא התגלמות האתיקה עלי אדמות ומה גם שמן הסתם מרטין ידאג לבגר אותה עוד קצת (מה שטוב, כי בחמישי היא היתה טינאייג'רית מתבגרת לגמרי).

היא לא קדושה, אבל לאורך כל הדרך היא ממש ממש ממש מנסה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מאי 19, 2016 9:47 am 
מנהל פורום

אני חושב שזה לאט לאט מתמסמס. בכל אופן, הרג חאלים שמאיימים עליה ובכלל זה אלה שהיא התחייבה אישית לנקמה בהם לדעתי נכלל לגמרי גם בסטנדרטים הנוכחיים שלה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 165 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5 ... 7  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: rony, נביא בעירו, עופר האדום ו 6 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: