סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ד' נובמבר 20, 2024 6:17 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 310 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ד' מאי 18, 2016 10:47 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (0)
עמוס לב כתב:
תגדיר מה זה משחקי הדחה?

אני משער משחקים שבהם הקבוצה היריבה הייתה עם 3 נצחונות בסדרה.

אין לי ראש למילים ארוכות וביבלברוקס מן מילה ארוכה שכזאת

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מאי 19, 2016 12:18 am 
Senior

אני חושב שמה שמאכזב באיזשהו מקום זה שלפופ היה בערך 4 חודשים להתכונן לסדרה הזו ולא ראינו ממנו כלום שלא ציפינו. לא היו שום פתרונות להתאמות שדונובן עשה. כאילו בערך מדצמבר ברור שהם יסיימו שני ובערך מפברואר ברור שהם יפגשו את אוקלנד בחצי. במובן הזה אני כן חושב שפופ והצוות של הספרס איכזבו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מאי 19, 2016 3:01 am 
Hall of Famer

ראובן כתב:
satriani כתב:
פופ מאכזב בפלייאוף יותר מאשר מצליח. תעברו שנה שנה.
אשתקד עם הקליפרס. השנה. העונות מול הלייקרס.
2-12 במשחקי הדחה.
הגמר ב2013 במשחק שש שלדעתי הוא החליט של דברים הזויים (דנקן הספסל בסיום).
יש עונה רגילה ויש פלייאוף. זה נכון לשחקנים וגם למאמנים.

רק שמאזן הפלייאוף של פופוביץ' מדהים. למי איכפת ממשחקי הדחה דווקא?

אלו שחשוב להם תארים ולא עונה רגילה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מאי 19, 2016 8:09 am 
מנהל פורום

בלוג: הצג בלוג (14)
אז אולי כדאי שנדבר על תארים?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מאי 19, 2016 9:55 am 
Hall of Famer

רק שנסבר את האוזן, סטריאני מדבר על משחקים בהם הספארס עומדים לפני הדחה ובאמת מודחים. כמובן שבתוך הסיפור הזה מובלעת העובדה שברוב הפעמים שזה קרה הספארס היו אנדרדוג.
אני לקחתי את המקרה ההפוך - כמה פעמים הספארס עמדו לפני ניצחון וגם ניצחו. אז במצב הזה פופוביץ' בכלל בכלל לא רע - 13-35, ואני כמובן מדבר באנדרסטייטמנט.
אפשר לקחת עוד נתון מסויים לגבי פלייאוף שקצת רחוק מבינוני. מבין כל המאמנים בהיסטוריה, שאימנו לפחות 50 משחקים בפלייאוף (צריך לשים קו איפשהו), גרג פופוביץ' מדורג לו במקום החמישי מבחינת אחוזי ניצחון. מעל פט ריילי, מעל רד אוארבך, מעל רד הולצמן, מעל צ'אק דיילי, מעל לארי בראון. למעשה מהמאמנים שאפשר להגיד שהם נחשבים לטופ של מאמני האן.בי.איי בהיסטוריה רק פיל ג'קסון מחזיק באחוזי הצלחה גבוהים יותר בפלייאוף.
וכמובן עוד נתון אחד, אולי הכי שולי - 5 תארי אליפות כמאמן.

בקיצר, אפשר לקחת נתון אחד ולעשות ממנו מטעמים ואפשר להסתכל על קריירה שלמה ולראות שבן אדם מדבר שטויות.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מאי 19, 2016 3:14 pm 
Hall of Famer

סדרה שנייה רצוף שהספרס סוג של פייבוריטים והולכים הביתה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מאי 19, 2016 3:41 pm 
Hall of Famer

ולעומת זה, מה זה 5 אליפויות. אני הייתי מפטר את פופ על שני ההפסדים האלו.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מאי 19, 2016 5:03 pm 
Hall of Famer

לא חושב שמישהו חושב שצריך לפטר אותו ושהוא לא טוב. לדעתי הוא לא טוב כמו פיל ג'קסון למשל. היו לו לא מעט סדרות שהוא בא כפייבוריט והפסידו. אפילו בפורומים של הספרס לא מעט אנשים כותבים זאת. כלומר אוהדים שלהם(וגם אני כזה). הפורום הזה כולו עסוק בלהגן על פרוץ קדושות. שצריך לבקר אז צריך לעשות את. פופ היה חלש שתי סדרות רצופות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מאי 19, 2016 5:27 pm 
Hall of Famer

הדעה שהוא לא טוב כמו פיל ג'קסון היא דעה לחלוטין לגיטימית. אבל היא דעה שפופ הוא לא המאמן הכי גדול בהיסטוריה, היא לא דעה שמי שלא פיל ג'קסון הוא מאמן בינוני (לפחות התקדמת קצת יותר מקופמן, אצל קופמן הוא היה מאמן פח).
אני לא עוסק בהגנה על פרה קדושה. גם היום וגם בזמן אמת כתבתי שההחלטה של פופ להושיב את דאנקן על הספסל ברגעי ההכרעה של משחק 6 הייתה טעות גסה ואני אלך אפילו עד החלטה מטומטמת. אין ספק שבסדרה מול אוק סיטי פופ לא שינה דברים במשחק של הספארס, כדי לעשות התאמות למה שהת'אנדר עשו. האם זה מה שהפסיד את הסדרה ולא היכולת החלשה של השחקנים? יכול להיות. אין ספק שפופ ביחד עם השחקנים צריכים לקבל ביקורת על ההפסד מול אוק סיטי. אבל עדיין, מדובר על יריבה שמחזיקה באמת בשני שחקני על. מדובר באכזבה, אבל לא הייתי מגדיר את ההפסד ככישלון.
מה היה בסדרה מול הקליפרס בעונה שעברה וכמה פופ אחראי על כך אני לא זוכר.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מאי 19, 2016 6:17 pm 
Hall of Famer

הסיבה שפופ כה מדובר הוא שהייתה הילה סביבו, אפילו דוראנט דיבק עליו כמי שמנצח סדרות וההבדל בין הפסד להצלחה.
בגלל ההילה הזו, אלדריג' הגיע לשם (למרות שבפורטלנד בדיעבד יש לא פחות סטאר פאואר ואפילו יותר). אז פופ קצת אכזב (קשה שלא בהתחשב בהילה שבנו סביבו) אבל הספרס הפסידו לקבוצה טובה מאוד, במקום ה-3 במערב, לא לקבוצה בינונית. הספרס במעין תחלופה של דורות. הם יצטרכו למצוא שחקן בטופ שמסוגל לחדור וליצור מצבים לאחרים, במקום פארקר את ג'ינובילי ולחזק את עמדת הסנטר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מאי 19, 2016 9:00 pm 
Hall of Famer

גם הקליפרס אשתקד היו טובים מאד. אין בושה להפסיד טובה מאד.
אבל אם אתה מפסיד שנתיים רצוף לקבוצות טובות שהן כביכול לא יותר טובות ממך (הכביכול שם כי אם הן נצחו אז הן יותר טובות) אז פופ אולי לא כזה עושה הבדל גדול.
נוצץ או לא (וברור שמבחינת מעמד הוא המאמן מספר אחת בליגה) אני יכול לספור את כמות הסדרות שהוא אכזב.
מאמן טוב מאד, אבל לא רמה מעל מאמנים טובים אחרים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מאי 19, 2016 9:56 pm 
Hall of Famer

שתי נקודות נוספות לדיון הזה:
1. גם למאמנים יש עונות טובות יותר ועונות טובות פחות, גם אם זה לא מתבטא בנקודות למשחק או PER. זה שפופ הוא בטופ של הליגה לא אומר שהוא לא טועה ולא אומר שהוא תמיד בשיא שלו. לדעתי אחרי האליפות מול מיאמי הייתה איזושהי ירידת מתח. יכול להיות שזה קשור גם לירידה החדה ביכולת של דאנקן, פארקר וג'ינובילי, ולצורך של הספרס להפריש אותם החוצה מהמערכת בקרוב מאוד.
2. סן אנטוניו ב-20 שנה האחרונות עברה הרבה שינויים. הייתה להם תקופה מאוד ארוכה שהם נספרו בתור הקבוצה הכי אפורה ויעילה בליגה. עם השנים הם הפכו למופת של ארגון ומשחק קבוצתי, ובאליפות מול מיאמי הם הפכו פתאום גם לקבוצה התקפית עם משחק מסירות מאוד נאה לעין. ייתכן שפופוביץ' כמאמן יודע להוציא יותר מאפור ויעיל מאשר התקפי ויפה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מאי 19, 2016 11:05 pm 
Hall of Famer

בהמשך לנקודה שלך.
מאמן זה דבר שקשה למדוד. הרי קשה לקבוע האם לו באמת טוב מבלאט. ייתכן שכעת השחקנים נלחמים יותר ויותר מחוברים ולכן מנצחים. זה שהשחקנים היו קקות ועשו דווקא לבלאט וכעת לא זה קשה למדוד ולדעת. רק הם יודעים.

אפילו את עניין ההתאמות קשה למדוד. זה בתחום מה היה קורה אם. הרי גם אם פופ היה מכניס את אלוהים יודע מי, לעולם לא נדע מה היה קורה.

אני עוקב אחרי הבלוג של האוהדים של הספרס. לא מעט כתבו השנה שפופ שחוק ונראה פחות לחוץ על התארים.
אפילו התגובות שלו ושל פרקר קצת הפתיעו. מראיינים שאלו שאלות והם ענו בסגנון "זה כולה כדורסל, כולה ספורט. הפסדנו. תרגעו. לקחנו חמש אליפויות". שם אתה מתחיל להרגיש שאולי הרעב לא שם. וזה אחלה. כמה מאיתנו יהיו רעבים אחרי 19 עונות? לא הרבה.
השאלה האם הספרס יכולים להעזיב את פופ ולהתחיל להביא דם צעיר. דם צעיר שכן ירגיש שזה כן סיפור גדול להפסיד סדרה עם יתרון ביתיות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מאי 19, 2016 11:14 pm 
Senior

בלוג: הצג בלוג (1)
בכל מקרה לא צריך "להעזיב" את פופ. זה מטופש. החשיבות של פופ למערכת היא הרבה מעבר לX ו-0ים. לדעתי אם פופ מגיע למסקנה שהוא אכן שחוק מדי, הוא פשוט צריך לעשות "ריילי", להפוך לנשיא הקבוצה (עם ביופורד מתחתיו כGM) ולבחור לו מאמן צעיר ורעב.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מאי 19, 2016 11:42 pm 
Hall of Famer

התכוונתי להעזיב מהמשרה. לא בהכרח מחוץ לארגון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' מאי 20, 2016 1:09 am 
Hall of Famer

satriani כתב:
בהמשך לנקודה שלך.
מאמן זה דבר שקשה למדוד. הרי קשה לקבוע האם לו באמת טוב מבלאט. ייתכן שכעת השחקנים נלחמים יותר ויותר מחוברים ולכן מנצחים. זה שהשחקנים היו קקות ועשו דווקא לבלאט וכעת לא זה קשה למדוד ולדעת. רק הם יודעים.

זה דווקא כן מדד בהתחשב בכך שחלק מתפקידו של מאמן הוא לנהל ולהוציא את המירב מהשחקנים שלך וזה אומר לגרום להם להילחם ולהתחבר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' מאי 20, 2016 11:33 am 
Hall of Famer

הוא התכוון מבחינה כמותית/מספרית, מן הסתם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' מאי 20, 2016 7:25 pm 
Hall of Famer

satriani כתב:
אבל אם אתה מפסיד שנתיים רצוף לקבוצות טובות שהן כביכול לא יותר טובות ממך (הכביכול שם כי אם הן נצחו אז הן יותר טובות) אז פופ אולי לא כזה עושה הבדל גדול.
נוצץ או לא (וברור שמבחינת מעמד הוא המאמן מספר אחת בליגה) אני יכול לספור את כמות הסדרות שהוא אכזב.

ואולי פופ פחות אחראי להפסדים. אולי הירידה התלולה ברמה של פארקר, היוצר מס' 1 של הספארס, היא הסיבה. בעונה הרגילה, השיטה, המסורת, הידע איך לנצח גם במשחקים הללו כשאתה שחוק ועייף עשו את ההבדל ובפלייאוף עם ההתאמות של כל קבוצה ליריבה, האינטנסיביות היותר גדולה, המוגבלות של שחקני הספארס נחשפת וזה לא מספיק מול קבוצות באמת טובות, סטייל 2 הקבוצות שהעיפו אותן.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' מאי 20, 2016 8:15 pm 
Hall of Famer

עמוס לב כתב:
satriani כתב:

ואולי פופ פחות אחראי להפסדים. אולי הירידה התלולה ברמה של פארקר, היוצר מס' 1 של הספארס, היא הסיבה. בעונה הרגילה, השיטה, המסורת, הידע איך לנצח גם במשחקים הללו כשאתה שחוק ועייף עשו את ההבדל ובפלייאוף עם ההתאמות של כל קבוצה ליריבה, האינטנסיביות היותר גדולה, המוגבלות של שחקני הספארס נחשפת וזה לא מספיק מול קבוצות באמת טובות, סטייל 2 הקבוצות שהעיפו אותן.

זה נכון (ואני בין הבודדים פה שאומר כבר תקופה שפרקר כבר די גמור. כלומר עדיין שחקן ליגיטימ בליגה אבל כבר לא קרוב למה שהיה פעם). אבל המאזן שלהם בעונה הוא עדיין מעולה כל עונה.
הבעיות צצות בפלייאוף. פופ זורם יפה בעונה הרגילה. כל עונה מאז שהגיע. בפלייאוף צצות בעיות ושם הוא מתגלה לא כעילוי.

Att כתב:
satriani כתב:
בהמשך לנקודה שלך.

זה דווקא כן מדד בהתחשב בכך שחלק מתפקידו של מאמן הוא לנהל ולהוציא את המירב מהשחקנים שלך וזה אומר לגרום להם להילחם ולהתחבר.

כן ברור שזה חלק מהתפקיד אבל אני מתכוון שלעיתים מאמן נכנס לסיטואציה שהוא לא ממש יכול לנצח. בלאט עם לברון. קארל עם קזינס. בלאט איבד את הקבוצה (אולי לא איבד כי אף פעם לא היתה שלו). לא ספרו אותו. הבעלים עשה בשכל. גם אם הסיבה שלא ספרו אותו היא מפגרת/ילדותית

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' מאי 20, 2016 10:06 pm 
Hall of Famer

satriani כתב:
פופ זורם יפה בעונה הרגילה. כל עונה מאז שהגיע. בפלייאוף צצות בעיות ושם הוא מתגלה לא כעילוי.

למשל ב-99, 2003, 2005, 2007, 2013 ו-2014.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' מאי 20, 2016 10:14 pm 
Hall of Famer

2013?
מה עם 2012? 2008?2009?2006?2015?2016?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' מאי 20, 2016 10:26 pm 
Hall of Famer

אז מה, קובי לא עילוי כי הוא לא זכה בין 2002 ל 2008?
לברון לא עילוי כי הוא רק זכה פעמיים. פחחח...
דירק נוביצקי זכה רק פעם אחת... צ'רלס בארקלי וקרל מאלון מעולם לא. ג'ייסון קיד בגיל 39, נאש גם זה לא.

אף אחד לא עילוי?

5 אליפויות בעיניי זה מאז מדהים למאמן. וכזה שכל מאמן היה רוצה שיהיה לו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' מאי 20, 2016 10:55 pm 
Hall of Famer

אתם מתרגשים יותר מדי מסטריאני. הוא פשוט מצא מצליחן תורן לרדת עליו כשהוא קצת למטה.
במקרה הזה זה פופ אז יש לזה גם אפקט קומי מסוים אבל בגדול, same shit different name.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' מאי 20, 2016 11:05 pm 
Hall of Famer

כמו שאמרתי פרה קדושה....

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' מאי 20, 2016 11:11 pm 
Hall of Famer

כמו שאמרתי טרול...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 310 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot], סאבוניס ו 157 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: