סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ה' פברואר 27, 2025 7:16 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 1165 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 47  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ש' מאי 14, 2016 9:19 pm 
Sophomore

בלוג: הצג בלוג (0)
לדעתי, המקרה של MOTOE שקראת שונה מענייננו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מאי 15, 2016 2:30 am 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
מדוע?

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מאי 15, 2016 4:47 pm 
Hall of Famer

ג'ורדי דיבר היום ואמר כמה דברים נחרצים. עם זאת בכמה דברים לא ברור לי אם הוא אומר משהו מפוכח או מדבר ממשאלות לבו.
הנה עיקרי הדברים:
- דרושפאקה תקבל כרטיס חופשי ליורוליג בעונה הבאה. זו תהייה השנה האחרונה לפי ההסכם שנחתם איתה, ובשנה הבאה כפי שכבר דווח הכרטיס ילך לקבוצה הספרדית המדורגת הכי גבוה שלא מבין המשוריינות.
- מבחינתו יש כרגע 19 קבוצות שישחקו ביורוקאפ בעונה הבאה כולל 3 האיטלקיות (אין לי מושג על מה הוא מבסס את דבריו). חמשת המקומות האחרונים יהיו ויילד קארדס שיחולקו בזמן הקרוב מבין 11 קבוצות שביקשו.
- אם לא ייענו הדרישות העיקריות של היורוליג - חופש בחירה למועדונים היכן לשחק, וביטול החרם על הנבחרות - לא יהיה שום הסכם עם פיב"א. היורוליג לא פוחד מחופש בחירה למועדונים ולא אומר לאף מועדון איפה לשחק.
- לא יהיו משחקי יורוליג בסופי שבוע כדי לא להתנגש עם הליגות המקומיות (זו הייתה אחת מההפחדות של פיב"א).
- ההחלטה על התרחבות היורוליג לא תיפול לפני שנראה מה קורה בעונה הקרובה, למרות שיש מחשבות על התרחבות.
- חמשת השבועות בהן היורוליג ישחק פעמיים בשבוע יחפפו לפגרות בליגת האלופות (של הכדורגל, לא של פיב"א). הקבוצות תשחקנה בשבועות האלה משחק בית אחד ומשחק חוץ אחד, כאשר השאיפה היא למשחקי חוץ קרובים לבית. למשל קבוצה יוונית תשחק משחק בית ואז תיסע לטורקיה, איטליה או ישראל.
- לגבי מדינות שקוצצה ההשתתפות שלהן ביורוליג אמר: אנחנו מתאימים את עצמנו לשינויים. למשל, כשהתחלנו היו 3 איטלקיות ורק רוסיה אחת ביורוליג, אבל הדברים השתנו מאז.
- בסוף יוני תוכרז מארחת הפיינל פור לעונה הבאה וגם המארחות לשתי העונות שלאחר מכן. יש התעניינות מסרביה, יוון, טורקיה, ליטא, רוסיה, צ'כיה ואחרות.
- נשיא IMG אמר באירוע שהיורוליג ו-IMG עובדים באופן צמוד עם אופ"א כדי לפתח את היורוליג בהתאם לסטנדרטים של ליגת האלופות (מלים גדולות מאד...)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מאי 16, 2016 2:28 am 
Junior

יש תאריך בו הדברים יסגרו לגבי שנה הבאה? מתי שהוא קבוצות צריכות לדעת מה קורה איתן. אם יהיו מאבקים משפטיים, יכולה להיות "הקפאת מצב"?
לגבי השריונים ביורוליג- מלבד השריונים בחוזים אישיים, קיים מנגנון שקוף שמגדיר אילו מדינות הן הבאות בתור לכרטיס?
למשל איטליה וטורקיה פורשות מהיורוליג וכל הקבוצות שלהן משחקות בפיבא, ידוע מי תחליף אותן או שזה נתון לרצונותיו של ג'ורדי?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מאי 16, 2016 11:34 am 
Hall of Famer

ראי שעל הקיר כתב:
- מבחינתו יש כרגע 19 קבוצות שישחקו ביורוקאפ בעונה הבאה כולל 3 האיטלקיות (אין לי מושג על מה הוא מבסס את דבריו). חמשת המקומות האחרונים יהיו ויילד קארדס שיחולקו בזמן הקרוב מבין 11 קבוצות שביקשו.

מניח שאין ישראליות ברשימה הנ"ל .
האמנם ?!

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מאי 16, 2016 2:16 pm 
Hall of Famer

קשה לי להאמין שיש.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' מאי 27, 2016 10:49 pm 
Hall of Famer

כפי שהיה צפוי, פיב"א מודיעה רשמית על ביטול כל החרמות נגד הנבחרות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' יוני 04, 2016 12:53 pm 
Sophomore

בית המשפט במינכן דחה את בקשת היורוליג (ו-14 קבוצות) לצוות על פיב"א להכריז שהקבוצות והליגות חופשיות לבחור באיזה מפעל להשתתף.
כנראה שמדובר כבר בדיון שני בעניין לאחר שבדיון הראשון נדחתה הבקשה באופן גורף ונדרשו הבהרות.

לא ברור אם יש להכרעה זו משמעות, מאחר שהרכבת כבר יצאה מזמן מהתחנה.

http://www.sportando.com/en/cups/eurole ... uests.html

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' יוני 04, 2016 1:18 pm 
Hall of Famer

לי זה נראה, על פניו מהידיעה המאד תמציתית הזו (וצריך לקרוא יותר כדי להיות בטוח) כאילו בחלק החשוב באמת - החלק המעשי - היורוליג דווקא ניצחה. מה שהיורוליג הפסידה בו זה החלק ההצהרתי.
כלומר, לפי מה שאני מבין מפה, בין המשפט דחה את הבקשה להכריח את פיב"א להכריז שהמועדונים חופשיים לבחור איפה לשחק. אבל מצד שני, וזה החלק החשוב יותר לעניות דעתי - הוא אסר עליה באופן גורף להטיל עליהם סנקציות.

בלי סנקציות, בעצם אין לפיב"א עם מה להמשיך להילחם. הדבר היחיד שהם יכולים לעשות, וזו כמובן זכותם המלאה, זה תחרות חופשית, כלומר להציע לקבוצות יותר ולמשוך אותם באמצעים תחרותיים-מסחריים לגיטימיים; ובזה כבר ראינו שהם לא כל כך מצטיינים.
הסנקציות? כמו ששיערתי במעלה הת'רד הזה, בלוף פוקר גרוע במיוחד בלי בסיס משפטי. עכשיו זה גם קיבל אישור, שוב, לפחות לפי הידיעה המאד מצומצמת הזו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' יוני 04, 2016 3:17 pm 
Sophomore

תגובת היורוליג לידיעה על החלטת ביהמ"ש במינכן - מדברת על איסור הסנקציות ע"י פיב"א.
צריך לקרוא בעיון את הסעיפים הקטנים, אבל בגדול כמו שראי העריך, ביורוליג מעריכים כי ההחלטה שומטת את הקרקע מתחת לצעדים שפיבא איימה לבצע.

http://www.sportando.com/en/cups/eurole ... tions.html

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' יוני 04, 2016 3:43 pm 
Sophomore

נראה כמו נצחון גדול של היורוליג והקבוצות. ברגע שפיב"א לא יכולה להשיט סנקציות על האיגודים או הקבוצות אז היא מאבדת את כל כוחה וכרגע יש לקבוצות בחירה חופשית בין ארגון שמארגן טוב, מביא כסף וכל הקבוצות הטובות נמצאות אצלו לבין ארגון הסתדרותי שנמצא 50 שנה מאחור והוא לא מסוגל להביא כסף.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' יוני 04, 2016 5:14 pm 
Hall of Famer

ניצחון גדול ליורוליג, הפסד גדול לספורט.

גם כלפי השופטים היו לחולון טענות רבות. הקבוצה מתכוונת להגיש מכתב רשמי לאיגוד ובו פירוט הטענות שלהם כלפי צוות השיפוט, בעיקר בדקות הסיום. "אנחנו שלטנו לאורך כל המשחק, איך פתאום בשתי הדקות האחרונות הם רצו 0:9, אם לא בעזרת השופטים?"' תהו במועדון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' יוני 04, 2016 6:00 pm 
Sophomore

עופר האדום כתב:

מצטער, אבל לטובת הספורטיביות עדיין עדיף היורוליג עם השיריונים על פני אסיפת הפוליטיקאים המושחתים של פיב"א. מזכיר לכולם את השידור האינטרנטי המופלא של גמר הטורניר של פיב"א בו השתתפה מכבי ראשון לציון.
בכדורסל אין מספיק כסף בשביל המון קבוצות מובילות כמו בכדורגל ולכן אי אפשר להקביל ביניהם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' יוני 04, 2016 7:04 pm 
Hall of Famer

אני דווקא יכול להזדהות עם מה שעופר אומר. שיריונים באופן עקרוני זה רע, לא ספורטיבי וגורם לסטגנציה. לא אחזור שוב על הדוגמאות על מה היה קורה אם היו שיריונים בשנות ה-90, ה-80 או ה-70.
אבל לסמוך על פיב"א שהיא זו שתביא את האלטרנטיבה הספורטיבית שגם תנוהל כמו שצריך זה לשפוך את התינוק עם המים. פיב"א כבר הוכיחה את זה והרוויחה ביושר את מה שאומרים עליה. תן את המפתחות לפיב"א - וכדורסל המועדונים האירופי יישאר קירח מכאן ומכאן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' יוני 04, 2016 8:45 pm 
מנהל פורום

צודק. היורוליג מושחתים ומשחיתים אבל הפיב"א זה בבחינת גם לאכול את התבשיל המקולקל וגם להיות מגורש מהעיר.
ולא ממש רואה אלטרנטיבה באופק

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' יוני 04, 2016 9:34 pm 
Hall of Famer

צריך לומר כמה דברים חשובים על פסק הדין הזה.

קודם כל, הוא רק סעד זמני. הסיפור עוד לא נגמר, כי ברקע יש החלטה שצריכה להתקבל בנציבות האירופית בדבר התלונות ההדדיות שאלה הגישו נגד אלה ולהיפך.
אבל זה חתיכת "רק סעד זמני"... לפחות לזמן הקרוב זה כן נגמר כנראה. פסק הדין מונע מפיב"א (וגם מהאיגודים הלאומיים) לעשות כל צעד שהוא לסנקציות על קבוצות או נבחרות כחלק מהמאבק עד להחלטה של הנציבות - דבר שיכול לקחת שנים.

דבר שני - פסק הדין, שתיכף אצטט אותו במלואו (לפחות כמו שהוא מופיע בהודעת היורוליג) מאיים באופן אישי ומפורש בעונש מאסר על מזכ"ל פיב"א (פטריק באומן) או מנכ"ל פיב"א-אירופה (קמיל נובאק) על כל הפרה של פסק הדין - תלוי מי הארגון שיפר את פסק הדין. הולכים על הראש שבראש.

דבר שלישי - פסק הדין חל על כל האזור של פיב"א אירופה, לא רק על מדינות השוק האירופי. כלומר הוא חל גם על ישראל. מה שאומר שאם יש מישהו באיגוד או במנהלת שחלם על סנקציה כלשהי על מכבי או ירושלים כתוצאה מהשיריונים - הוא יכול לשכוח מזה. אפילו איום בסנקציה יכול להביא לקנס גבוה לפיב"א-אירופה או לעונש מאסר לקמיל נובאק, מה שאומר שהמאיימים יקבלו מפיב"א-אירופה פטיש חמש קילו בראש.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' יוני 04, 2016 9:45 pm 
מנהל פורום

אם יש הישג לפיב"א אירופה עד עכשיו, זה שהמענק (מכובד, חייב לציין) של 650 ש"ח יהיה רק לקבוצות שישחקו במפעל של פיבא
ככה באופן עקיף פיבא השיגה קצת כסף לקבוצות במפעל שלה
מעניין אם בעקבות פסק הדין יהיה קייס לקבוצות שישחקו ביול"ב לטעון לאפליה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' יוני 04, 2016 9:53 pm 
Hall of Famer

אתה מתכוון למענק של מנהלת הליגה בישראל?
אני לא עורך דין, ולא מדובר פה בסנקציה על פניה. אבל כמו שאני מבין את זה - הנקודה היא שפסק הדין הזה אומר שמכבי וירושלים, אם ירצו, לא צריכות לפנות לבית משפט ישראלי בעניין הזה. הן יכולות לפנות לאותו בית משפט במינכן ולטעון שההחלטה הזו בעצם מהווה קנס עבורן - כי לוקחים מהקופה המשותפת ונותנים רק לקבוצות שמשחקות בפיב"א. וקנס זה בהחלט סנקציה, ולכן באופן עקיף מדובר בהפרה של פסק הדין שלו (פסק הדין מדבר בפירוש גם על איסור של סנקציות עקיפות).
האם זה מחזיק מים או לא? לא יודע. אבל מעשית להערכתי זה לא משנה. עצם הפנייה לבית המשפט, ובדיקה שלו אם יש הפרה של פסק הדין שלו, תגרום לזה שפיב"א אירופה תרגיש סכנה מוחשית לקנס של רבע מיליון יורו, ויותר גרוע, החבר קמיל נובאק ירגיש את סורגי הכלא מתקרבים אליו. זה כשלעצמו יספיק כדי שפיב"א אירופה תפנה לאיגוד הישראלי ולמנהלת הליגה ותדרוש לבטל את ההחלטה.

אני לא חושב שמכבי או ירושלים יעשו צעד כזה, אבל משפטית נראה לי שבהחלט נפתח להן פתח לזה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' יוני 04, 2016 11:11 pm 
Hall of Famer

אגב, יש עוד מישהו שעדיין משוכנע שבתי משפט אזרחיים לא מתערבים בתקנות והחלטות לא חוקיות של גופי ספורט?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' יוני 04, 2016 11:38 pm 
מנהל פורום

בלוג: הצג בלוג (14)
קודי (יובל) כתב:
עופר האדום כתב:

מצטער, אבל לטובת הספורטיביות עדיין עדיף היורוליג עם השיריונים על פני אסיפת הפוליטיקאים המושחתים של פיב"א. מזכיר לכולם את השידור האינטרנטי המופלא של גמר הטורניר של פיב"א בו השתתפה מכבי ראשון לציון.
בכדורסל אין מספיק כסף בשביל המון קבוצות מובילות כמו בכדורגל ולכן אי אפשר להקביל ביניהם.

נובמת :-(

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' יוני 04, 2016 11:50 pm 
Hall of Famer

הנה החלק החשוב בפסק הדין כפי שמצוטט בהודעה של היורוליג, בתרגום חופשי שלי (ועם הערות שלי בסוגריים מרובעים):
ציטוט:
כסעד זמני [עד החלטה של הנציבות האירופית בנושא - יכול לקחת שנים], הנתון לקנס מנהלתי של עד 250000 יורו או מאסר של עד 6 חודשים על כל הפרה – מאסר גם כתוצאה של קנס שאינו משולם; המאסר ייאכף כנגד המנכ"ל במקרה של פיב"א אירופה [קמיל נובאק] או המזכ"ל במקרה של פיב"א [פטריק באומן] – נאסר על פיב"א ופיב"א אירופה להטיל סנקציות או לאיים בסנקציות, באופן ישיר או עקיף, כנגד:
1. המבקשות [כלומר, אלה שהגישו את התביעה: היורוליג , חברת האם שלה, פנרבחצ'ה, ריאל מדריד, מכבי, אולימפיאקוס, גראן קנריה, אולימפיה לובליאנה, ריטאס וילנה, צדוויטה, מלאגה, זילונה גורה, מנהלת הליגה הספרדית, מנהלת הליגה האדריאטית]
2. מועדוני כדורסל אחרים באזור הגאוגרפי של פיב"א אירופה [משמע, בכל מדינות פיב"א אירופה כולל ישראל – לא רק במדינות השוק האירופי]
3. איגודי כדורסל לאומיים באזור הגאוגרפי של פיב"א אירופה [כלומר, נבחרות לאומיות]
4. ליגות לאומיות או רב-לאומיות באזור הגאוגרפי של פיב":א אירופה [ליגות רב-לאומיות – משמע, ליגות כמו הליגה האדריאטית].
כל זאת בשל החלטה או כוונה מצד הגופים המוזכרים בסעיפים 1 עד 4 לשתף פעולה עם ה-Euroleague commercial assets [החברה המסחרית שמנהלת את היורוליג והיורוקאפ] או גופי המשנה שלה...

לא נראה לי שזה משאיר לפיב"א איזושהי תחמושת באקדח.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יוני 05, 2016 5:32 am 
Sophomore

ראי שעל הקיר כתב:
אתה מתכוון למענק של מנהלת הליגה בישראל?
אני לא עורך דין, ולא מדובר פה בסנקציה על פניה. אבל כמו שאני מבין את זה - הנקודה היא שפסק הדין הזה אומר שמכבי וירושלים, אם ירצו, לא צריכות לפנות לבית משפט ישראלי בעניין הזה. הן יכולות לפנות לאותו בית משפט במינכן ולטעון שההחלטה הזו בעצם מהווה קנס עבורן - כי לוקחים מהקופה המשותפת ונותנים רק לקבוצות שמשחקות בפיב"א. וקנס זה בהחלט סנקציה, ולכן באופן עקיף מדובר בהפרה של פסק הדין שלו (פסק הדין מדבר בפירוש גם על איסור של סנקציות עקיפות).
האם זה מחזיק מים או לא? לא יודע. אבל מעשית להערכתי זה לא משנה. עצם הפנייה לבית המשפט, ובדיקה שלו אם יש הפרה של פסק הדין שלו, תגרום לזה שפיב"א אירופה תרגיש סכנה מוחשית לקנס של רבע מיליון יורו, ויותר גרוע, החבר קמיל נובאק ירגיש את סורגי הכלא מתקרבים אליו. זה כשלעצמו יספיק כדי שפיב"א אירופה תפנה לאיגוד הישראלי ולמנהלת הליגה ותדרוש לבטל את ההחלטה.

אני לא חושב שמכבי או ירושלים יעשו צעד כזה, אבל משפטית נראה לי שבהחלט נפתח להן פתח לזה.

היה משהו דומה עם המעודדות לא?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יוני 05, 2016 8:19 am 
Hall of Famer

לא הבנתי מה קשור.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יוני 05, 2016 9:02 am 
Sophomore

ראובן כתב:
קודי (יובל) כתב:
עופר האדום כתב:

נובמת :-(

כן, באמת. אם מישהו רוצה שיהיה איזה שהוא עתיד לענף הספורט הזה שגם כך הוא לא אחד הפופולריים באירופה אז הוא בטח לא צריך לשים אותו בידיים של הפוליטיקאים המושחתים וחסרי המושג של פיב"א.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יוני 05, 2016 9:41 am 
מנהל פורום

בלוג: הצג בלוג (14)
לא יודע לגבי העתיד. אבל ספורטיביות אין כאן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 1165 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 47  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 15 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: