סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ג' פברואר 18, 2025 11:53 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 165 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ה' יוני 16, 2016 7:27 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (0)
לא'דע לגביכם. אני נהניתי. אולי כי אני צופה בטלוויזיה/סרטים ככלי בידורי ופחות מתבונן בדקדוק כמה זה דומה לספרים (שלא קראתי) או כמה זה ריאליסטי.

אין לי ראש למילים ארוכות וביבלברוקס מן מילה ארוכה שכזאת

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יוני 16, 2016 9:43 pm 
Hall of Famer
סמל אישי של המשתמש

rony כתב:
הרסי הוקינס כתב:
צר לי, פרק מעפן.
גם החזרה של דאני הייתה מעפנה. גם ההשתקמות המגוחכת של אריה. גם המוות הלא רציונאלי של בלאקפיש כשבספר הוא עושה בדיוק ההיפך (והוא באמת לא רציונלי. האיש התאבד למרות שהוא מלך הפרגמטיים).

באופן כללי מסכים שהפרק היה מעפן, במיוחד החלק עם אריה (פצועה קשה-רצה כמו יוסיין בולט ברחובות-שוב פצועה קשה-מנצחת את הווייף בקרב וממסמרת את הפרצוף שלה במקדש כאילו כלום לא קרה). לגבי הבלאקפיש, קודם כל בכלל לא בטוח שהוא מת, לא ראו אותו מת. שנית, בסדרה ממש לא הציגו אותו כפרגמטי אלא כאחד שמוכן למות בשביל הבית שלו, ללכת להלחם בידיעה שהוא הולך למות זה דווקא די עקבי עם מה שראינו מהדמות שלו עד עכשיו, אני מסכים שבספרים הוא מוצג אחרת, אבל אני כבר מזמן הפסקתי לצפות מהסדרה שתעקוב אחרי הספרים אחד לאחד, כל עוד ההתנהגות של הדמויות מסתדרת עם ההגיון הפנימי שלהן בסדרה בלי לשנות באופן יסודי את העלילה של הספרים, זה בהחלט סביר מבחינתי.

אני קראתי את הספרים ומאוד נהניתי מהפרק (אולי בגלל שאני ביג פאן של אריה כפרה עליה... ולמרות שברור שהיא לא אמורה לשרוד פציעה שכזו).
מה שכן, אם כבר מדברים על הגיון פנימי של הדמויות ושינוי של עלילות מהספרים, אז אאז"נ ג׳יימי בספרים די מפסיק להיות מאוהב בסרסיי וגם בשיחה שלו עם אדמור טאלי (שחיכיתי לראות איך יציגו אותה) אני לא חושב שהוא מזכיר אותה בכלל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יוני 16, 2016 9:51 pm 
מנהל פורום

בלוג: הצג בלוג (14)
מפסיק לאהוב אותה זה אנדרסטייטמנט. הוא זורק לאש את המכתב שבו היא מבקשת ממנו לבוא להילחם למענה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יוני 16, 2016 10:20 pm 
Hall of Famer
סמל אישי של המשתמש

וואלה נכון. הוא יותר מתלהב לשאת ולתת עם לורדי הנהר הנהרמאשר לחזור לעיר הבירה וכשבריאן באה To fetch him to lady over stoneheart אאז"נ הוא הולך איתה בשמחה (בעצם אני לא זוכר אם הוא הולך איתה או מתלבט אבל לא משנה).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יוני 16, 2016 10:48 pm 
מנהל פורום

בלי קשר להשוואות מול הספר, קשה לי לאהוב פרק שדיי מזלזל בנו הצופים. מדובר בסיפור פנטזיה ומן הסתם לא הכל חייב להיות מציאותי... אבל בסידרה כזו מושקעת גם מצופה מינימום מסויים של הגיון.

עד כה הסדרה הצטיינה ביכולת שלה להפתיע, אבל בעונה הזו בינתיים הכל היה דיי צפוי. אולי חוץ מהקטע עם החזרה בתשובה של טומן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' יוני 17, 2016 1:07 pm 
Junior

אני לא רואה טעם להכניס את הבלאקפיש בכלל אם ככה. גם ככה זו דמות שהם הכניסו בשביל קוראי הספרים. למעשה כל הקטע של ריבראן מוקדש לקוראי הספרים. אני בטוח שצופי הסדרה בלבד כבר לגמרי שכחו מכל העסק (תקן אותי אם אני טועה, תותח) של ארץ הנהרות וזה סתם בזבוז זמן מבחינת כל הצדדים אם לא עושים אותוכמו שצריך.

לגבי האם הבלאקפיש חי או מת- אחד החיילים מדווח שהוא מת בקרב. אבל אם אתה רומז שהחייל הוא משת"פ שאפשר לו לברוח אז זה יהיה ממש מגניב

החתול על קרפלס: "שישלחו אותו בטרייד לנ"צ... יתאחד עם אחיו חסרי הצוואר האחרים טל דן ואלישי כדיר "

בגאצקיס מפסיד למעיין, די ג'יי ולאומי: “התכוננו לכארם משעור. השחקנים שלי הם לא איירון מן".

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' יוני 18, 2016 11:07 am 
מנהל פורום

בספרים זה כלל מוחלט שאם דמות לא נראתה מתה לחלוטין ובאופן מוחלט אז רוב הסיכויים שהיא חיה. לא יודע לגבי הסידרה (אם כי לפי הדיווחים שאני קורא נראה שגם שם זה קיים).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' יוני 18, 2016 12:03 pm 
Junior

בספרים גם אם דמות נראתה מתה לחלוטין ובאופן מוחלט, ולמעשה מתה לגמרי, יש סיכוי לא רע שהיא חיה.

החתול על קרפלס: "שישלחו אותו בטרייד לנ"צ... יתאחד עם אחיו חסרי הצוואר האחרים טל דן ואלישי כדיר "

בגאצקיס מפסיד למעיין, די ג'יי ולאומי: “התכוננו לכארם משעור. השחקנים שלי הם לא איירון מן".

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יוני 20, 2016 1:04 pm 
Hall of Famer

פרק 9 איטי להחריד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יוני 20, 2016 11:05 pm 
Hall of Famer

נכון. אבל סיומת כיפית.

אין לי ראש למילים ארוכות וביבלברוקס מן מילה ארוכה שכזאת

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יוני 20, 2016 11:07 pm 
Hall of Famer
סמל אישי של המשתמש

אבימאל כתב:
פרק 9 איטי להחריד.

אתה רציני? אחלה פרק. הקרב הכי אלים שראיתי מאז לב אמיץ.
זה גם כנראה הפרק הכי fill good בסדרה (אם אתה כמובן לא נרתע מאלימות).
אמנם דבר אחד גרם לי לחשוב בתום הצפייה... גם אם ליטלפינגר ואבירי הבקעה היו כבר באזור וחיכו לרגע הנכון לתקוף (כשכל הצבא הבולטוני מכתר את ג׳ון ושות׳) הם די לקחו את הזמן שלהם. עוד כמה רגעים וג׳ון היה הופך לנזיד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יוני 21, 2016 12:15 am 
מנהל פורום

fill good?? הרו את וון-וון!!! (הענק) :cry: :cry: :cry:

מבחינת קצב והכל - היו הרבה התרחשויות אומנם, אבל כן היו דיאלוגים משעממים, וחלקם נראו תכלס דיי מיותרים, וגם הקרב עצמו היה קצת מרוח, אבל כנראה זה עניין של טעם.

ונחזור לנושא הכאוב - ראיתי איפשהו ששאלו למה לא להכין לוון-וון שיריון גוף מלא, ושיהיה נגיד כמו ההר בגירסתו הנוכחית, רק באקסטרא אקסטרא לארג'. אבל אני אומר עוד לפני זה, ויותר פשוט - למה שלא יציידו אותו באיזה חרב ענקית או אפילו איזה בול עץ או משהו. הוא יכל היה להעיף בהנפה אחת 5-10 חיילי אוייב. עשו ממנו מנגח שערים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יוני 21, 2016 6:52 am 
Hall of Famer

בעיני היה פרק טוב פרט לעובדה שאני לא אוהב שהכל הולך חלק מדי ופשוט מדי, כלומר-דאניריז חוזרת, עושה את השטיק הקבוע שלה, קצת נאום של "אתם שחצנים ואני עכשיו קובעת את החוקים", קצת דרקונים והופ-הכל פרפרים ותותים במפרץ העבדים. הצד של החומה בפרק היה הרבה יותר טוב בעיני, הדגיש מאוד את האכזריות של ראמזי, את החוכמה שלו ואת היכולת שלו לשחק ישר על החולשות של ג'ון ולתמרן אותו מצד אחד, ועל העובדה שסאנסה למדה לשחק את המשחק הפוליטי והיא בעצם זו שניצחה את הקרב בשביל הסטארקים, השאלה עכשיו היא מה בייליש רוצה בתמורה והאם זה יפרק את הסטארקים מבפנים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יוני 21, 2016 7:29 am 
Hall of Famer
סמל אישי של המשתמש

ודים כתב:
fill good?? הרו את וון-וון!!! (הענק) :cry: :cry: :cry:

מבחינת קצב והכל - היו הרבה התרחשויות אומנם, אבל כן היו דיאלוגים משעממים, וחלקם נראו תכלס דיי מיותרים, וגם הקרב עצמו היה קצת מרוח, אבל כנראה זה עניין של טעם.

ונחזור לנושא הכאוב - ראיתי איפשהו ששאלו למה לא להכין לוון-וון שיריון גוף מלא, ושיהיה נגיד כמו ההר בגירסתו הנוכחית, רק באקסטרא אקסטרא לארג'. אבל אני אומר עוד לפני זה, ויותר פשוט - למה שלא יציידו אותו באיזה חרב ענקית או אפילו איזה בול עץ או משהו. הוא יכל היה להעיף בהנפה אחת 5-10 חיילי אוייב. עשו ממנו מנגח שערים.

גם אם לא ציידו את וון וון בנשק הוא בכיף יכל לשלוף את אחת החניתות של הבולטונים ולהרים אותם אחד-אחד כמו מתאבנים על קיסם במסיבת קוקטייל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יוני 21, 2016 7:34 am 
Junior

הפרק הזה וגם הפרק הקודם עם אריה מרגיש לי שהעונה הזאת בניגוד לקודמות היא מאוד "קלאסית".
כוונתי היא שהגיבורים בדרך כלל מנצחים, לרוב בהפתעות הוליוודיות כאלו ואחרות - ג'ון עומד למות ואז הפרשים שלו מגיעים, חונקים אותם בקרב ואז פתאום מגיעים אבירי הבקעה ברגע האחרון, תוקפים את מירין ואז פתאום חאליסי (כפרה עליה) נכנסת, אריה נדקרה פצועה ומשום מקום מנצחת בקרב מישהי יותר מיומנת ממנה כשהיא פצועה מאוד.

בקיצור, זה עדיין כיף ומענין והכל, אבל בעייני איבד לא מעט מהקסם שלו של העונות הקודמות... מאמין שזה קשור לזה שזו העונה הראשונה שהיא לא מבוססת ספרים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יוני 21, 2016 11:20 pm 
Junior

sheky כתב:
הפרק הזה וגם הפרק הקודם עם אריה מרגיש לי שהעונה הזאת בניגוד לקודמות היא מאוד "קלאסית".
כוונתי היא שהגיבורים בדרך כלל מנצחים, לרוב בהפתעות הוליוודיות כאלו ואחרות - ג'ון עומד למות ואז הפרשים שלו מגיעים, חונקים אותם בקרב ואז פתאום מגיעים אבירי הבקעה ברגע האחרון, תוקפים את מירין ואז פתאום חאליסי (כפרה עליה) נכנסת, אריה נדקרה פצועה ומשום מקום מנצחת בקרב מישהי יותר מיומנת ממנה כשהיא פצועה מאוד.

בקיצור, זה עדיין כיף ומענין והכל, אבל בעייני איבד לא מעט מהקסם שלו של העונות הקודמות... מאמין שזה קשור לזה שזו העונה הראשונה שהיא לא מבוססת ספרים.

בסה"כ דיי מדהים לשמוע את זה בפרק שבו נרצח עוד בן משפחת סטארק באכזריות

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יוני 22, 2016 8:34 am 
Hall of Famer

אכן העונה הזאת מלאה בהפי אנדס בצורה חשודה.
מצד שני צריך הרבה מאוד הפי אנדינגס כדי לתקן את העוולות והזוועות שהסדרה חוללה עד היום...
(יש להוסיף לקאלסיקות את ההצלה של סנסה ברגע האחרון על ידי בריאן, בראן ובנג'ן) ובכלל העונה מתאפיינת בקטילה של דמויות משנה (הודור, ריקון, וון וון) ושרידות של דמויות ראשיות.
מלבד רמזי (ואבא שלו) שמתו, אבל מהם לא היה לנו קשה במיוחד להפרד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יוני 22, 2016 9:30 am 
Hall of Famer

לי דווקא היה קשה להיפרד מראמזי, דמות מעולה וקריפית והשחקן שמשחק אותו מצויין לדעתי, רשע טלוויזיוני מהטובים שנראו. אחרי שטייווין, ג'ופרי וראמזי הלכו, את מי נשאר לנו לשנוא? אלא אם כן הספטון העליון עושה איזה טוויסט אכזרי וסדיסטי לדמות שלו או שרנדיל טארלי (השחקן שמשחק אותו מעולה בעיני) הופך לדמות הרבה יותר מרכזית, כבר לא נשארו נבלים טובים לשנוא. סרסיי מורכבת מדי בעיני בשביל להיות נבל אמיתי, אותו כנ"ל לגבי בייליש.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יוני 22, 2016 10:41 am 
Sophomore

אני דווקא תיעבתי את ג'ופרי יותר מאשר את ראמזי. ג'ופרי היה פשוט סאדיסט מפונק עם כפית זהב, ולטעמי גם שוחק מעולה. ראמזי.. משהו ברקע של ראמזי מאפשר, לפחות לי, לרחם עליו קצת ולהבין איך הפך לכזה. בנוסף הוא חכם, בניגוד לג'ופרי שפשוט גילם את כל מה שיכול להיות רע.

יכול להיות שזה שמקפלים את כל ה-pure evil ומשאירים לנו דמויות פרגמטיות יחסית עם מורכבויות זה לקראת איזה איחוד כוחות מול מלך הלילה בעונה הבאה? אני מעדיף כולם על כולם מאשר אור מול חושך.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יוני 22, 2016 11:10 am 
Junior

הרסי הוקינס כתב:
בסה"כ דיי מדהים לשמוע את זה בפרק שבו נרצח עוד בן משפחת סטארק באכזריות

ריקון היה דמות מאוד מאוד שולית בסדרה לכן המוות שלו הוא לא באמת מות דמות "טובה" (כלומר מהחבר'ה הטובים).

אני עם רוני פה בהערכה הרבה לדמות ולשחקן של ראמזי. כדי שדמות תעורר בך תחושות חזקות כל כך (בין אם חיוביות או שליליות) זה אומר שהיא גם כתובה טוב אבל לא פחות מזה משוחקת טוב. ראמזי עורר בי סלידה ודי חלחלה ועצם זה שדמות טלויזיונית גורמת לי את זה אז זה אומר שהיא בוצעה בצורה מעולה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יוני 22, 2016 11:40 am 
Hall of Famer

WTF כתב:
אני דווקא תיעבתי את ג'ופרי יותר מאשר את ראמזי. ג'ופרי היה פשוט סאדיסט מפונק עם כפית זהב, ולטעמי גם שוחק מעולה. ראמזי.. משהו ברקע של ראמזי מאפשר, לפחות לי, לרחם עליו קצת ולהבין איך הפך לכזה. בנוסף הוא חכם, בניגוד לג'ופרי שפשוט גילם את כל מה שיכול להיות רע.

יכול להיות שזה שמקפלים את כל ה-pure evil ומשאירים לנו דמויות פרגמטיות יחסית עם מורכבויות זה לקראת איזה איחוד כוחות מול מלך הלילה בעונה הבאה? אני מעדיף כולם על כולם מאשר אור מול חושך.

גם ג'ופרי וגם ראמזי היו משוחקים מצויין, ראמזי לדעתי היה כתוב יותר טוב מג'ופרי, אבל זה גם עקבי עם הספרים שבהם הדמות של ראמזי יותר ערמומית וחכמה מזו של ג'ופרי שהוא הרבה יותר ילד חסר ניסיון שעושה טעויות ויוצא מהן רק בזכות המעמד והיחוס המשפחתי, היה יכול להיות נחמד אם הם היו נפגשים איפשהו בסדרה כדי ליצור איזה ציר רשע.

העובדה שמקפלים את ה-pure evil הייתה יכולה להיות טובה אם במקביל אליה היו מקפלים גם את ה-pure good כמו ג'ון ודאני ומשאירים באמת רק את הדמויות היותר מורכבות להתמודד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יוני 22, 2016 12:10 pm 
מנהל פורום

כל זה מעלה שאלה מעניינת: הרי כדי שהסדרה תהיה מעניינת חייב להיות בכל רגע נתון מישהו רע. אז מי עכשיו יכנס לתפקיד, עם מותו של ראמזי?
פריי? בייליש יפתיע את ג'ון וסאנסה וישתלט על וינטרפל? דמות חדשה כלשהי?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יוני 22, 2016 12:36 pm 
מנהל פורום

מסתמן שיורון. לפחות אם ישאירו משהו מהדמות שלו מהספרים (שהיא פסיכופט ששם את רמזי בכיס הקטן).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יוני 22, 2016 12:45 pm 
Junior

אני מניח שבעונה הבאה (או באחרונה), מלך הלילה יהיה הרע האולטימטיבי.
מבחינת תזמון - בראן (ומירה) הם בערך האנשים היחידים מצפון לחומה ובדרך אלייה, כשמלך הלילה בעקבותיהם.

הבעיה כשהוא יגיע, אני חושש שזה יהפוך לפנטזיה סטנדרטית - בני האדם נגד האורקים, טוב מול רע
בלי הניואנסים של פוליטיקת ימי הביניים שאני אוהב

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יוני 22, 2016 12:48 pm 
מנהל פורום

בעניין אחר - בעקבות המו"מ של דאני עם האחים לבית גרייג'וי, היא כבר סיפרה לחברים הדות'ראקים שלה על מדיניות ה-"לא בוזזים, לא אונסים" החדשה?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 165 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: