סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ש' פברואר 22, 2025 7:15 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 139 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5, 6  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ג' יוני 28, 2016 5:29 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (0)
בעיני עצם העובדה שפיב"א מנסים להכתיב לאיגודים לסלק קבוצות מהליגה רק מראה עד כמה הם אלטרנטיבה גרועה ליורוליג, מאוד מקווה שבקרוב נראה איגוד ומנהלות מתנערים שהגוף הזה.

אף אחד מהאירגונים האלו לא באמת חושב על טובת הכדורסל ביבשת, מה שמעניין אותם, מן הסתם, זה כוח פוליטי וכסף, הסיבה היחידה שאני מעדיף את היורוליג מבין שתי האופציות הגרועות האלו זה שהם הראו יכולת הרבה יותר טובה לארגן מפעלים מוצלחים ולהביא כסף לענף.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יוני 28, 2016 5:33 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
מצד שני, צריך לומר, את המצב הנוכחי היורוליג הביא על עצמו. הוא כשל באיטיות שבה הגיב לאיומי הסנקציות הקודמים באפריל, לא עמד במילה שלו להגן על הקבוצות בנחישות הראויה, וזה הוביל למצב של עכשיו שאיומי הסנקציות עדיין מתאפשרות. אולי הוא יודע לארגן מפעלים יותר טוב מפיב"א, אבל אם הוא לא יתעשת ויבין שלא רק הצדק המשפטי אלא גם הזמן והפעולה הנחושה משחקים פה - לא יישארו לו מפעלים לארגן.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יוני 28, 2016 6:31 pm 
Hall of Famer

ראי שעל הקיר כתב:
מצד שני, צריך לומר, את המצב הנוכחי היורוליג הביא על עצמו. הוא כשל באיטיות שבה הגיב לאיומי הסנקציות הקודמים באפריל, לא עמד במילה שלו להגן על הקבוצות בנחישות הראויה, וזה הוביל למצב של עכשיו שאיומי הסנקציות עדיין מתאפשרות. אולי הוא יודע לארגן מפעלים יותר טוב מפיב"א, אבל אם הוא לא יתעשת ויבין שלא רק הצדק המשפטי אלא גם הזמן והפעולה הנחושה משחקים פה - לא יישארו לו מפעלים לארגן.

זה כנראה נכון, ועדיין, בהינתן שתי האלטרנטיבות הגרועות האלו, אני מעדיף את היורוליג ומקווה מאוד שהוא יתעשת בקרוב.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יוני 28, 2016 6:44 pm 
מנהל פורום

בלוג: הצג בלוג (14)
שקי, לא הבנתי. אם האיגוד הראה שלא מזיז לו השיריון אז מה הוא התעורר פתאום?

אני לא חולק על זה שיש כאן מאבק כוחות פתטי ולא איזה מאבק על השיריונים, ושפיב"א לא מעזה לפגוע בקבוצות הכדולות וכתוצאה מזה היא יוצאת גם מגוחכת וגם לא צודקת. אני רק לא מבין איפה אני טועה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יוני 28, 2016 6:49 pm 
Junior

ראובן כתב:

אני לא חולק על זה שיש כאן מאבק כוחות פתטי ולא איזה מאבק על השיריונים, ושפיב"א לא מעזה לפגוע בקבוצות הכדולות וכתוצאה מזה היא יוצאת גם מגוחכת וגם לא צודקת. אני רק לא מבין איפה אני טועה.

הוא התעורר כי איימו להפעיל עליו סנקציות.
כמו שאמרת, זה מאבק כוחות שהקשר בינו לבין ערכים או תפיסת עולם ספורטיבית הוא אפסי.

אני לא אומר שברמה העקרונית/ערכית אתה טועה ואכן יש פה טיפול שונה למקרה דומה (מכבי וירושלים במעפלים של יולב אבל רק ירושלים חוטפים) . אני רק טוען שזה לא רלוונטי לדיון הזה מכיוון שעניין המוסר/ערכים הם נון-אישו בנושא הזה (אפילו לא הייתי מכנה אותם זניחים, פשוט לא קיימים.)

איימו על האיגוד בסקנציות לא קלות אם ירושלים ספציפית יהיו ביולב. האיגוד מפחד מהסנקציות אז הוא הפעיל את כוחו על הפועל ירושלים. אני לא רואה איך למכבי יש נגיעה כלשהי שקשורה להשתלשלות העניינים הזאת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יוני 28, 2016 7:04 pm 
Junior

אל תהפוך את יושבי האיגוד לכאלה "תמימים".

תן לי לספר לך סוד - אם פיב"א היו מאיימים על איגוד הכדורסל שאלה יאיימו על מכבי - האיגוד לא היה פוצה פה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יוני 28, 2016 7:07 pm 
Junior

אדום88 כתב:

תן לי לספר לך סוד - אם פיב"א היו מאיימים על איגוד הכדורסל שאלה יאיימו על מכבי - האיגוד לא היה פוצה פה.

איפה טענתי שהם תמימים? טענתי שהם אינטרסנטים קרים...
ואם אתה כבר מספר לי סוד, אז ספר לי גם על הדרך על סמך מה אתה טוען את זה?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יוני 28, 2016 7:18 pm 
Junior

sheky כתב:
אדום88 כתב:

איפה טענתי שהם תמימים? טענתי שהם אינטרסנטים קרים...
ואם אתה כבר מספר לי סוד, אז ספר לי גם על הדרך על סמך מה אתה טוען את זה?

על סמך היותי תושב מדינת ישראל משנות -80...כאילו מה, אתה לא רואה מה קורה בכדורסל הישראלי 40 שנה, הרבה לפני שנולדתי?

לא צריך להיות כזה חריף שכל בשביל לדעת שהאיגוד הכדורסל לא היו מפעילים שום סנקציות נגד שמעון מזרחי. בטח שלא בצורה כזו נחרצת.

וכל התנגדות שלך לטענה זו היא מעוותת מהמציאות.
בסיפור הזה יש חיסול ממוקד נגד הפועל - נקודה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יוני 28, 2016 7:27 pm 
Hall of Famer

נו, אם אתה אומר אתה בטח יודע.
בפועל שקי צודק לחלוטין. זה אולי לא יפה ולא צודק ברמה העקרונית, אבל מכבי היא לא האישו פה והשרבוב שלה בכוח לכאן הוא שטויות. אין פה שום חיסול ממוקד בהפועל ירושלים, יש פה נסיון חיסול מפוזר על כל היורוקאפ.
ירושלים משתתפת ביורוקאפ, מכבי לא, האיום של פיב"א על איגוד הכדורסל מופנה ישירות בעניינה של ירושלים ולא של מכבי, כמו שבמדינות אחרות מתמקדים רק בקבוצות היורוקאפ. אז האיגוד עושה מה שאומרים לו.
אה, סליחה, שכחתי.
כל התנגדות שלך לטענה זו היא מעוותת מהמציאות. נקודה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יוני 28, 2016 7:51 pm 
מנהל פורום

sheky כתב:
ראובן כתב:

הוא התעורר כי איימו להפעיל עליו סנקציות.
כמו שאמרת, זה מאבק כוחות שהקשר בינו לבין ערכים או תפיסת עולם ספורטיבית הוא אפסי.

אני לא אומר שברמה העקרונית/ערכית אתה טועה ואכן יש פה טיפול שונה למקרה דומה (מכבי וירושלים במעפלים של יולב אבל רק ירושלים חוטפים) . אני רק טוען שזה לא רלוונטי לדיון הזה מכיוון שעניין המוסר/ערכים הם נון-אישו בנושא הזה (אפילו לא הייתי מכנה אותם זניחים, פשוט לא קיימים.)

איימו על האיגוד בסקנציות לא קלות אם ירושלים ספציפית יהיו ביולב. האיגוד מפחד מהסנקציות אז הוא הפעיל את כוחו על הפועל ירושלים. אני לא רואה איך למכבי יש נגיעה כלשהי שקשורה להשתלשלות העניינים הזאת.

1. באמת מוזר מה הקשר של קבוצה שקיבלה שיריון לעשר שנים לסיפור. אולי היא בכלל משחקת בליגה אחרת.

2. אני יכול לחשוב על הרבה מאוד דרכי פעולה אלטרנטיביים של האיגוד לתביעה של פיב"א. חלקם יוציאו את האיגוד פועל למען צדק ושיוויון, חלקם למען הקבוצות הישראליות וללקם סתם לא יוציאו אותו פתטי ומגוחך.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יוני 28, 2016 7:58 pm 
Junior

ראובן כתב:
1. באמת מוזר מה הקשר של קבוצה שקיבלה שיריון לעשר שנים לסיפור. אולי היא בכלל משחקת בליגה אחרת.

2. אני יכול לחשוב על הרבה מאוד דרכי פעולה אלטרנטיביים של האיגוד לתביעה של פיב"א. חלקם יוציאו את האיגוד פועל למען צדק ושיוויון, חלקם למען הקבוצות הישראליות וללקם סתם לא יוציאו אותו פתטי ומגוחך.

1. האיגוד עושה את זה כתגובה על הדרישה של פיבא... פיבא לא דרשו כלום לגבי מכבי, אני לא עדיין מתקשה להבין למה הם צד בסיפור.

2. יכול להיות שהאיגוד פעל פה כפחדן, אני לא מתווכח על דרך הפעולה שלו. אבל הוא לא הראשון והיחיד באירופה וזה לא צעד חריג. אין פה משהו אישי של האיגוד נגד ירושלים (יש של פיבא), יש פה החלטה לא אמיצה בשום מובן וחסרת כל קשר לערכים ספורטיביים, אבל זה צעד שעוד איגודים לקחו... אני ממש לא בא להגן פה על האיגוד, רק טוען שלהכניס פה את מכבי או לטעון שרוצים להרוס את הפועל אלו טיעונים שנראים לי לא קשורים לאירוע הספציפי הזה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יוני 28, 2016 8:01 pm 
Junior

מספיק עם ההתייפיפות.
"אין שום קשר למכבי", "איגוד הכדורסל עושה את מה שפיבא אמרו לו".

ממש חסידי אומות עולם ולוחמי החירות והצדק!!

ב-ו-ל-ש-י-ט
יש לנו בארץ שתי קבוצות משוריינות וברגע שאתה יוצא רק נגד אחת מהן, זה נראה לא טוב, לא משנה מה הסיבה!!על אחת כמה וכמה שהמשוריינת השנייה היא מכבי תל אביב, השולטת ביד רמה בכל מסדרונות איגוד הכדורסל.

אז תפסיקו להציג לי את העובדות כמו לילד בבית ספר יסודי:
א' אמר ל-ב' להגיד ל-ג' "נו נו נו", אז כל מה ש-ב' המסכן עשה זה רק להגיד ל-ג' "נו נו נו".

Give me a break

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יוני 28, 2016 8:01 pm 
מנהל פורום

ונניח שהאיגוד היה אומר ששיריונים זה באמת לא מוצדק ומרחיב את הדרישה שלו למכבי? או לחילופין היה אומר לפיבא בנימוס שעם כל הכבוד, הדרישה שלהם לא הגיונית כשבאותה ליגה משחקת קבוצה שמקבלת מהיול"ב הרבה יותר?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יוני 28, 2016 8:12 pm 
Junior

ואם לסבתא היו גלגלים ?

זה לא קרה, ולא יקרה. למה שאני אגיב על משהו פיקטיבי?

אולי נכדיי יזכו לראות את ראשי הכדורסל יוצאים מתישהו נגד האימפריה הצהובה. בדור שלנו המצב אבוד. מכבי ימשיכו לעשות מה שהם רוצים וכולם יעמדו מנגד דום.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יוני 28, 2016 8:24 pm 
מנהל פורום

זה נאמר כתגובה לשקי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יוני 28, 2016 8:33 pm 
Hall of Famer

אדום88 כתב:
מספיק עם ההתייפיפות.

ב-ו-ל-ש-י-ט
יש לנו בארץ שתי קבוצות משוריינות וברגע שאתה יוצא רק נגד אחת מהן, זה נראה לא טוב, לא משנה מה הסיבה!!על אחת כמה וכמה שהמשוריינת השנייה היא מכבי תל אביב, השולטת ביד רמה בכל מסדרונות איגוד הכדורסל.

א' אמר ל-ב' להגיד ל-ג' "נו נו נו", אז כל מה ש-ב' המסכן עשה זה רק להגיד ל-ג' "נו נו נו".

Give me a break

אבל אלה העובדות, מה לעשות. זו בדיוק השתלשלות העניינים.
צר לי שקשה לך עם הצגת העובדות כמו לילד בית ספר יסודי, להבא נציג לך אותן אחת אחת כמו לילד בגן...

אלה העובדות. פיב"א יורדת רק על היורוקאפ, לכן האיגודים (נגד רצונם מן הסתם) יורדים על קבוצות היורוקאפ ורק עליהן. לא רק בישראל אלא בכל מקום. אלה העובדות. אתה רוצה להציג מציאות אלטרנטיבית, כאילו כל העולם רודף רק אחריכם? תהייה מסכן, תגיד לאן לשלוח את תעודת המסכן שלך. זו מדינה חופשית.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יוני 28, 2016 8:43 pm 
Junior

ראובן כתב:
ונניח שהאיגוד היה אומר ששיריונים זה באמת לא מוצדק ומרחיב את הדרישה שלו למכבי? או לחילופין היה אומר לפיבא בנימוס שעם כל הכבוד, הדרישה שלהם לא הגיונית כשבאותה ליגה משחקת קבוצה שמקבלת מהיול"ב הרבה יותר?

מניח שפיבא הייתה מבסוטה שהיא דופקת את היורוליג גם שם.
אבל עצם הדיון על האם זה הוגן או לא זה דיון שונה לחלוטין לטעמי, המקרה פה הוא תגובה לדרישה של פיבא.
האיגוד יכל לצאת פה הוגן יותר ולהגיד לפיבא שזה לא יכול להיות שלחלק מהקבוצות מאשרים ולחלק לא, אבל הוא לא רצה להיכנס לקרבות מיותרים. את האמת מסכים איתך שהוא יצא פחדן, אבל זה לא אומר שזו לא ההחלטה הנכונה מבחינתו (זו ההחלטה שמצריכה הכי מעט עבודה ויש בצידה הכי מעט סיכון נכון לעכשיו).

אגב, למה אתה חוזר ומתייחס לשיריון? למיטב ידיעתי זה עניין של פיב"א מול יול"ב... לא חושב שיש פה עניין כלשהו עם השיריון (זה לא משנה את האיפה ואיפה שיש פה בין המפעלים של יול"ב).

אדום88 כתב:
מספיק עם ההתייפיפות.

ב-ו-ל-ש-י-ט

Give me a break

טוב עם טיעון כל כך מנומק שמסתמך על כל כך הרבה עובדות וטיעונים לוגים אני לא יכול להתווכח.
אחזור על השאלה שאתה עוד לא ענית עליה - פיב"א, הגוף שמנהל את תחרויות הנבחרות אמר לאיגוד בישראל שאם הפועל ירושלים יהיו ביול"ב אז האיגוד יודח מהמפעלים. האיגוד בתגובה אמר שהוא לא מוכן לספוג את זה והוציא את ירושלים מהליגה (כלומר הם לא באחריותו יותר). למה לעאזל מכבי קשורים לסיפור הזה? מישהו דרש להפסיק את השיריונים? מישהו בפיבא נתן איום דומה על קבוצות היורוליג באיזה מדינה שהיא שחברה אצלו?
אני לא מכיר את הפוליטיקה באירופה ומאוד סביר להניח שלפיבא יותר קל להלחם בקבוצות היורוקאפ מאשר בעלית של העלית שזה היורוליג (גם מבחינה כלכלית), אבל איך הגענו לזה שזה עניין של האיגוד?
האיגוד במשך הרבה שנים לא הראה שום בעיה עם השיריונים לא של מכבי ולא של ירושלים. הוא לא הראה בעיה עם הפיינל פור ולא הראה בעיה עם זה שמכבי לקחה אליפות כמעט רצוף 40+ שנים. למה לעזאזל שעכשיו הוא יתחיל להיות לוחם שיוויון וצדק, בעיקר שאין לו שום מניע לזה (כי המניע הברור של ספורטיביות כבר הוכח כלא רלוונטי).
האיגוד פועל פה בצורה אינטרסנטית וללא שום רגש או ערכים כדי למנוע פגיעה בעצמו. זה הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יוני 28, 2016 8:57 pm 
Junior

אדום88 כתב:

אדום88 כתב:
ואם לסבתא היו גלגלים ?

זה לא קרה, ולא יקרה. למה שאני אגיב על משהו פיקטיבי?

אחי אתה פרייסלס

ראובן כתב:
צוד הוא עדיין העשב השוטה הרשמי של הפורום. נא לכבד את זה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יוני 28, 2016 9:01 pm 
מנהל פורום

שקי, אני ברצינות לא מבין על מה אנחנו מתווכחים. אתה רוצה שאני לא אדבר על מידת ההוגנות בצעד של פיב"א. על מה אני אמור עוד לא לדבר? או שאני צריך להסתפק בניתוח דקדוקי של המכתב? ברור שאני מתייחס לשאלה אם זה הוגן או לא הוגן.

ואין לי בעיה, אל תקרא לזה שיריון (איפה הימים שבהם משפט כזה היה נאמר לאוהדי הפועל שהתווכחו אם הפריבילגיות של הקבוצה שלהם הן בגדר שיריון או לא). תקרא לזה יחס מועדף מצד היול"ב. תקרא לזה מצב בלתי תקין מבחינת הליגה. תקרא לזה העדר התייחסות של פיב"א לעניינים שנוגעים להתקשרויות חוזיות של קבוצות עם אירגונים יריבים. באמת שלא איכפת לי איך תקרא לזה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יוני 28, 2016 9:18 pm 
Sophomore

כפי שכתבתי כאן בהודעות קודמות, יש להעיף את שתי הקבוצות המושחתות והמשוריינות מהליגה.

שתי הקבוצות הללו תמיד היו סמל לחוסר ספורטיביות, שחיתות וקומבינות בספורט הישראלי, במקרה של ירושלים יש לנו את הדרכון הצ'כי ושנים של הכנסה למפעלים אירופאים מתחת לשולחן.

כעת הן מתאחדות, באופן טבעי, כקרטל של הכדורסל הישראלי, דואגות אחת לשריון של השניה, מכבי ומכבי ב'.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יוני 28, 2016 9:20 pm 
מנהל פורום

אני לא בטוח שאני חותם על כל מילה בתיאור (אם כי הפועל הרוויחה אותו ביושר) אבל המסקנה בהחלט מדויקת. ממליץ בחום שתעשו משהו בכיוון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יוני 28, 2016 9:48 pm 
Junior

מה לעזעאל הקשר לשיריון?!

לצורך העניין אם היה מוחלט שהזוכה באליפות הולכת ליורוקאפ של יולב וראשון היו נרשמים למפעל הזה היתה דרישה מצד פיב״א להרחיק אותם כי הם במפעל של יולב ולא שלה.
איך זה קשור למכבי או לעובדה שהפועל משוריינת ביורוקאפ?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יוני 28, 2016 10:38 pm 
Hall of Famer

בכל אופן, אחרי שאמרנו את כל זה - אני מאד מקווה שמכבי תעמוד במילתה, ובמידה שירושלים תורחק (והיא לא תורחק, נו באמאש'כם, נראה לכם? אבל נגיד ש...) היא תהפוך את כל הדיון הזה לאקדמי ביוזמתה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יוני 28, 2016 11:01 pm 
Junior

ערן כתב:
כפי שכתבתי כאן בהודעות קודמות, יש להעיף את שתי הקבוצות המושחתות והמשוריינות מהליגה.

שתי הקבוצות הללו תמיד היו סמל לחוסר ספורטיביות, שחיתות וקומבינות בספורט הישראלי, במקרה של ירושלים יש לנו את הדרכון הצ'כי ושנים של הכנסה למפעלים אירופאים מתחת לשולחן.

כעת הן מתאחדות, באופן טבעי, כקרטל של הכדורסל הישראלי, דואגות אחת לשריון של השניה, מכבי ומכבי ב'.

אני איתך, רק שכחת הפועל תל אביב המושחתת, מזייפת החתימות ומקמבנת המעטפות (העיקר לשלם פחות כסף...המטרה מקדשת את האמצעים, לא?), גם בהם צריך לטפל...
ואז תהיה לנו ליגה לתפארת :bra_vo:

זה בעצם בכלל דיון מעניין - מה יותר גרוע, קבוצה של מושחתים כמו מצרפלס או שריון ליורוקאפ? וואלה, שאלה קשה

אם מכבי תל אביב היא מכבי 1
והפועל ירושלים היא מכבי 2
אין ספק בכלל שהפועל תל אביב הרוויחו ביושר את תואר מכבי השלישית

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יוני 29, 2016 12:00 am 
Hall of Famer

למעשה, מבחינה פילוסופית יש מלא מכבי מתברר

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 139 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5, 6  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Bing [Bot], goldman, Google [Bot], Hacohen ו 11 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: