ראובן כתב:
ונניח שהאיגוד היה אומר ששיריונים זה באמת לא מוצדק ומרחיב את הדרישה שלו למכבי? או לחילופין היה אומר לפיבא בנימוס שעם כל הכבוד, הדרישה שלהם לא הגיונית כשבאותה ליגה משחקת קבוצה שמקבלת מהיול"ב הרבה יותר?
מניח שפיבא הייתה מבסוטה שהיא דופקת את היורוליג גם שם.
אבל עצם הדיון על האם זה הוגן או לא זה דיון שונה לחלוטין לטעמי, המקרה פה הוא תגובה לדרישה של פיבא.
האיגוד יכל לצאת פה הוגן יותר ולהגיד לפיבא שזה לא יכול להיות שלחלק מהקבוצות מאשרים ולחלק לא, אבל הוא לא רצה להיכנס לקרבות מיותרים. את האמת מסכים איתך שהוא יצא פחדן, אבל זה לא אומר שזו לא ההחלטה הנכונה מבחינתו (זו ההחלטה שמצריכה הכי מעט עבודה ויש בצידה הכי מעט סיכון נכון לעכשיו).
אגב, למה אתה חוזר ומתייחס לשיריון? למיטב ידיעתי זה עניין של פיב"א מול יול"ב... לא חושב שיש פה עניין כלשהו עם השיריון (זה לא משנה את האיפה ואיפה שיש פה בין המפעלים של יול"ב).
אדום88 כתב:
מספיק עם ההתייפיפות.
"אין שום קשר למכבי", "איגוד הכדורסל עושה את מה שפיבא אמרו לו".
ממש חסידי אומות עולם ולוחמי החירות והצדק!!
ב-ו-ל-ש-י-ט
יש לנו בארץ שתי קבוצות משוריינות וברגע שאתה יוצא רק נגד אחת מהן, זה נראה לא טוב, לא משנה מה הסיבה!!על אחת כמה וכמה שהמשוריינת השנייה היא מכבי תל אביב, השולטת ביד רמה בכל מסדרונות איגוד הכדורסל.
אז תפסיקו להציג לי את העובדות כמו לילד בבית ספר יסודי:
א' אמר ל-ב' להגיד ל-ג' "נו נו נו", אז כל מה ש-ב' המסכן עשה זה רק להגיד ל-ג' "נו נו נו".
Give me a break
טוב עם טיעון כל כך מנומק שמסתמך על כל כך הרבה עובדות וטיעונים לוגים אני לא יכול להתווכח.
אחזור על השאלה שאתה עוד לא ענית עליה - פיב"א, הגוף שמנהל את תחרויות הנבחרות אמר לאיגוד בישראל שאם הפועל ירושלים יהיו ביול"ב אז האיגוד יודח מהמפעלים. האיגוד בתגובה אמר שהוא לא מוכן לספוג את זה והוציא את ירושלים מהליגה (כלומר הם לא באחריותו יותר). למה לעאזל מכבי קשורים לסיפור הזה? מישהו דרש להפסיק את השיריונים? מישהו בפיבא נתן איום דומה על קבוצות היורוליג באיזה מדינה שהיא שחברה אצלו?
אני לא מכיר את הפוליטיקה באירופה ומאוד סביר להניח שלפיבא יותר קל להלחם בקבוצות היורוקאפ מאשר בעלית של העלית שזה היורוליג (גם מבחינה כלכלית), אבל איך הגענו לזה שזה עניין של האיגוד?
האיגוד במשך הרבה שנים לא הראה שום בעיה עם השיריונים לא של מכבי ולא של ירושלים. הוא לא הראה בעיה עם הפיינל פור ולא הראה בעיה עם זה שמכבי לקחה אליפות כמעט רצוף 40+ שנים. למה לעזאזל שעכשיו הוא יתחיל להיות לוחם שיוויון וצדק, בעיקר שאין לו שום מניע לזה (כי המניע הברור של ספורטיביות כבר הוכח כלא רלוונטי).
האיגוד פועל פה בצורה אינטרסנטית וללא שום רגש או ערכים כדי למנוע פגיעה בעצמו. זה הכל.