סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו א' פברואר 23, 2025 1:44 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 30 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ה' יוני 30, 2016 1:03 pm 
Sophomore

בלוג: הצג בלוג (0)
ראי שעל הקיר כתב:
אם אתה טוען שפיב"א "נכנסה לפירצה שהמשוריינות יצרו", אז כן נפלת בפח. פיב"א רוצה נתח מכדורסל המועדונים באירופה, שלא לומר לנהל את כולו, והייתה נכנסת לעניין עם או בלי השיריונים. היא הודיעה על תוכניותיה כבר לפני העונה שעברה (לקראת סוף עונת 2014/15), כשהיורוליג החדש והשיריון ל-10 שנים עוד לא היו קיימים.
זאת ועוד. השיריונים כשלעצמם לא מזיזים לה, היא עצמה רצה לשריין חצי מהקבוצות שלה. כשזה לא הצליח לה, היא התחילה לשחק על הקו של "אנחנו בעצם נורא ספורטיביים". אבל תמיד יהיו כאלה שיאכלו את הבלוף הזה, מסתבר.

ודווקא הייתה תחרות חופשית על מועדונים. פשוט שכחת את ההיסטוריה הקרובה. אף אחד לא חייב אף קבוצה לשחק ביורוקאפ, הקבוצות שהייתה להן ברירה בחרו מרצונן החופשי לשחק ביורוקאפ. אבל למה אנחנו מדברים רק על קבוצות ספציפיות? אף אחד לא חייב אף ליגה לתמוך ביורוליג וביורוקאפ, אבל הליגות כליגות שלמות, כמעט כולן, תמכו דווקא ביורוליג על כל שיריוניו - מה שכבר סותר את כל מה שאתה אומר. וזה כולל ליגות שהיורוליג בסוף הפנה להן גב, כמו הליגה הצרפתית שלמעשה הייתה הראשונה למרוד בנסיונות הסנקציות של פיב"א.
בעצם חוץ מהליגה הטורקית (שנשלטת ישירות על ידי האיגוד ואין לה מנהלת) אף ליגה שהייתה לה בחירה לא רצתה לשחק בפיב"א כבחירה ראשונה.
כך שהכוח הדל של פיב"א למשוך קבוצות לא קשור בשיט לשיריונים, הקבוצות והליגות שמחו לברוח ממנה דווקא למפעלים המשוריינים. הוא קשור לזה שהיא הראתה בעונה שעברה שהיכולת שלה לנהל מפעל מועדונים יבשתי, והיכולת שלה לגייס כסף ראוי לתגמל את הקבוצות, היא מוגבלת בלשון המעטה.

אני מקבל את הטיעונים שלך, גם הזכרת לי שבאמת פיב"א תכננה את ההשתלטות עוד בקיץ הקודם קודם.
אבל אני עדיין חושב שהיתה פה הזדמנות שלא נוצלה לאפס את שיטת הקומבינות, וכשצריך מחזקים אירגון רע אחד בכדי להחליש את המתחרה.

אני גם חושב שהיורוליג מיהר לוותר על הצרפתים.

נמתין ונראה מה תביא העונה הקרובה ומה יקרה בקיץ הבא.

בנושא התר'ד, האיגוד הגיב:

http://m.one.co.il/Mobile/Article/16-17 ... 73507.html

ציטוט:
. הכדורסל כפוף לפיב"א", הבהיר יו"ר האיגוד. "פיב"א הודיעה במפורש לאיגוד בכתב כי בכוונתה להטיל סנקציות קשות אם לא ימולאו הנחיותיה. האיגוד נתן התראה מראש לקבוצות הרלוונטיות כי הוא מחויב לפעול לפי הנחיות פיב"א שאם לא כן, תנקוט פיב"א כנגד ישראל בסנקציות חמורות, לרבות שלילת הזכות מנבחרות וקבוצות ישראל להשתתף באליפויות אירופה ובמפעלי פיב"א, וביטול השתתפות ואירוח בית באליפות אירופה".

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יוני 30, 2016 1:23 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
אני מסכים איתך בעניין הצרפתים. היורוליג טעה פה טעות גדולה, ויתר על הליגה הראשונה שהציתה את המרד נגד הסנקציות של פיב"א, ויתר על שוק גדול ועל קבוצות חשובות שרצו מאד לשחק אצלו (רק תקרא במעלה הת'רד מה אמר טוני פארקר בשם וילרבאן על פיב"א, ועכשיו הוא שם עם הקבוצה שלו. תקרא מה אמרו סטרסבורג ולימוז' שמאד רצו לשחק שם). היורוליג ירק להם בפרצוף, פשוטו כמשמעו. לא ברור לי מה היו השיקולים שלו, כי אני לא מצליח לחשוב ולו על שיקול אחד הגיוני לצעד כזה.

לעומת זאת, הזדמנות שלא נוצלה לא הייתה פה. פיב"א ביססה את הליגה שלה על הצעת שיריונים לאותן קבוצות גדולות בדיוק. כל "הספורטיביות" שלה זו העמדת פנים. וזה לפני שנכנסתי ליכולות הארגוניות שהם הדגימו בכדורסל המועדונים, מה שאומר שאפילו אם הם כן היו באמת ספורטיביים - לסמוך עליהם שהם אלה שייצרו אלטרנטיבה ראויה ובת-קיימא זה דבר מסוכן מאד, בלשון המעטה.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יוני 30, 2016 3:10 pm 
Junior

STACK כתב:
בנושא התר'ד, האיגוד הגיב:

לא כתוב שם כלום על חולון - הפועל, אז איך בדיוק זה בנושא הת'רד?

ראובן כתב:
צוד הוא עדיין העשב השוטה הרשמי של הפורום. נא לכבד את זה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יוני 30, 2016 6:24 pm 
Hall of Famer

התגובה של האיגוד מתחילה להראות כמו טיפוס על עץ שידרש חתיכת סולם לרדת ממנו.
אני לא אתפלא אם דברים יתחילו להתדרדר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יוני 30, 2016 7:39 pm 
מנהל פורום

בלוג: הצג בלוג (14)
לי היא יותר נשמעת כמו "לא היתה לנו ברירה מה אתם רוצים מהחיים שלנו."

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 30 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]