סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ב' נובמבר 25, 2024 5:38 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 56 הודעות ]  עבור לעמוד 1, 2, 3  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ש' יולי 02, 2016 11:14 am 
Sophomore

בלוג: הצג בלוג (0)
בעקבות העלייה המשמעותית של תקרת השכר אנחנו עדים הקיץ יותר מהכל לחוזים מופרכים בגודלם שמקבלים שחקנים בNBA. ברור, שברגע שיש כסף אז משלמים אותו אבל נוצרת כאן דינמיקת שוק מאוד מוזרה - שחקנים לא מקבלים כסף לפי היכולת שלהם, אלא לפי כמה יש לתת. השוק כאן חריג בגלל שהעלייה היא לא הדרגתית, וזה פוגע משמעותית בתחרות על השחקנים.

לNBA גם ככה יש יתרון מובנה - החלום של (כמעט) כל שחקן הוא להגיע לשם, זאת הפסגה המקצועית הגבוהה ביותר. בנוסף, כמות השחקנים האמריקאים הטובים גבוהה לאין שיעור מכמות השחקנים הלא אמריקאים, ומן הסתם שחקן אמריקאי יעדיף תמיד לשחק בארה"ב כל עוד הוא יכול, וזה משתלם לו.
אם נוסיף לכך את הגדלת הסגלים בNBA, הרחבת הדי ליג והעלאת שכר המינימום שם, אנחנו עדים פה לשינוי מאוד משמעותי שישפיע לדעתי על הכדורסל באירופה להרבה שנים עכשיו.

הדוגמא הראשונה שעולה לי לראש היא קית' לנגפורד. האיש חרט על דגלו את ההעדפה שלו להיות שחקן משמעותי באירופה ולא כינור שלישי בNBA, אבל במצב הנוכחי לא בטוח שזה היה קורה. אם לנגפורד היה יכול להרוויח את אותם הסכומים שהרוויח באירופה גם בNBA כל השנים, אני ממש לא בטוח שהוא היה בוחר להיות "ראש לשועלים". קרוב לודאי שהוא היה נותן לNBA לפחות שנה או שנתיים של ניסיון.
עוד דוגמא מעניינת, שמראה שההחתמות של מכבי הקיץ (או כבר באביב) היה מאוד חשובות - סוני ווימס. אם הוא בריא, אני לא חושב שיש ספק שהוא שווה חוזה בNBA. החוזה הזה לא יכול להיות נמוך יותר ממה שהוא יקבל במכבי בעונה הקרובה.
הדוגמא שאני הכי אוהב היא של דלי. האיש קיבל יותר מ-9 מ' לעונה בבאקס, ואני לא חושב שהוא יכול להיות רכז פותח כמעט באף קבוצת יורוליג.

אז איך קבוצות אמורות לפתות שחקנים בדרג השלישי של הNBA כשאלה הסכומים שמסתובבים? אתגר מקצועי לא שווה לשחקן הפסד של 6-7 מ' דולר בעונה...

ומה יהיה התוצאות של כל זה לאורך זמן?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' יולי 02, 2016 11:21 am 
Senior

הגזמת לגבי דלי, די בגדול. לא יודע אם הוא היה הרכז הכי טוב באירופה, אבל הוא בהחלט רכז פותח ברוב הקבוצות טופ 8, או לחילופין עולה בעמדה 2 ליד רכז. אין ספק שהעלייה של הקאפ תשפיע, מצד שני, עדיין יכולים להירשם לליגה 450 שחקנים בסך הכל. זה לא השתנה ולא ישתנה כנראה בקרוב. צריך לזכור שלהיות שחקן מחליף שולי ב-NBA זה לא חיים כל כך נוצצים. בעיקר אם זה מישהו על גבול הדי ליג. הרבה מאוד טיסות. יכול להיות בעיר מחורבנת כמו קליבלנד או מילווקי. כל אימון זה מאבק על דקות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' יולי 02, 2016 11:29 am 
Sophomore

לא נסכים לגבי דלי, אבל לא זאת הנקודה. השחקנים ה13-15 בכל קבוצה לא שווים חמישייה ביורוליג במצב הנוכחי. אם הם ירוויחו את הסכומים ההזויים האלה והאלטרנטיבות שלהם יהיו די ליג או ליגה איטלקית (באותם סכומים), יש לך בכלל ספק שהם יבחרו בדי ליג?
בגלל שהשכר בדי ליג היה בדיחה עד עכשיו, לא היה את העניין הזה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' יולי 02, 2016 11:39 am 
Junior

אבל השכר בדי ליג נשאר בדיחה, לא?
רוב השחקנים מהדי ליג שמגיעים ל-NBA מגיעים על חוזים של 10 ימים.. לא נראה לי שהם יהפכו למשתלמים יותר.

אני לא בטוח ש:
1. יותר שחקנים מקבלים מהדי ליג מקבלים חוזה עונתי ב-NBA מאשר שחקנים שמגיעים מאירופה ושהם מקבלים אותו
2. שקלול לאורך שנים יראה שיותר משתלם להיות בדי ליג, אבל זה כן יטה את החישוב קצת יותר לכיוון הדי-ליג (בהנחה וכן יותר קל להגיע משם ל-NBA)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' יולי 02, 2016 11:41 am 
Junior

השכר המקסימלי בדי ליג זה 25 אלף דולר לעונה.
שכר ממוצע של זר בליגה שלנו הוא סביב ה-100 אלף דולר לעונה.
יחי ההבדל הקטן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' יולי 02, 2016 11:48 am 
Sophomore

הוקיץ' כתב:
השכר המקסימלי בדי ליג זה 25 אלף דולר לעונה.
שכר ממוצע של זר בליגה שלנו הוא סביב ה-100 אלף דולר לעונה.
יחי ההבדל הקטן.

תקנו אותי אם אני טועה, אבל השכר בדי ליג גם עולה, לסביבות ה150K.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' יולי 02, 2016 11:51 am 
מנהל פורום

עלה ל100
ובעיני זה יפגע באירופה יותר מאשר התקרה בNBA

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' יולי 02, 2016 12:00 pm 
Junior

וואלה. ומה שאר מדרגות השכר?
וכן, זו יכולה להיות מכה רצינית בעיקר לליגה שלנו ודומותיה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' יולי 02, 2016 12:01 pm 
מנהל פורום

זורקין, למזלנו ולצער העולם. האידאל האמריקאי היה ונשאר לעשות כסף וכמה שיותר, הדבר היחיד שיכול לעצור אותם זה רגולציה, הרגולציה העונה פתחה שער ענק לרדיפת בצע על ידי העלאת תקרת השכר
אבל תראה מה קרה
מי הרוויח מזה? מייק קונלי על יותר מ30 מיליון לעונה וזה לפני שKD חתם חוזה חדש ולברון
שחקני הדרג הראשון והשני לוקחים 20-30 מיליון לעונה ושכר של דה קולו, קלאט'ס, וכאלה שלא נבחרו סיבוב ראשון בדראפט ישאר כמה מאות אלפי דולרים, כי זה מה שנשאר, ההפך בקונסטלציה מסויימת הטירוף הזה ישאיר פחות לשחקני הדרג השלישי
כשהתחיל הסיפור של העלאת התקרה פחדתי ששחקנים כמו אודו ווסלי יעלמו מאירופה עכשיו שאני רואה על איזה חוזה חתם הווארד וקונלי וטרנר אני הרבה יותר רגוע

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' יולי 02, 2016 12:13 pm 
Sophomore

לא חושב שאני מסכים איתך. תראה איזה חוזה א'טוואן מור השיג. תראה את דלי. פאק, תראה את טלטוביץ'. אנשים שלא עשו כלום בליגה ופעם היו פנטזיה של קבוצות טופ יורוליג מרוויחים סכומים אדירים גם כן.
בנוסף, אני לא סגור על המספרים אבל גם שכר המינימום עלה. כל מיני שחקנים בני יום שעשו שנתיים בקולג' והתגלגלו קצת מפה לשם יעשו 7 ספרות בלי להתאמץ בכלל, כי יש מי שישלם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' יולי 02, 2016 12:16 pm 
מנהל פורום

גוגל מהיר מראה שאין עדיין עליה בשכר, אבל בפודקאסט שמעתי שהמקס אמור לעלות מ25 ל100
בויקפדיה שלהם ובאתר הרשמי המקס עדיין 25

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' יולי 02, 2016 12:23 pm 
מנהל פורום

דלי מקרה מיוחד, הוא יצר איזה הילה סביבו וגם אם היא התפוגגה אצל 90% מהאנשים ויש כנראה עוד 1 או 2 שההילה הזאת שווה משהו, אם לא על המגרש אז בחנות המרצ'דייז
לא ראיתי עליה בשכר המינימום, חיפשתי
שחקנים שNBA תופסת מהם כמו דלי, מור וטלטוביץ' תמיד היו ותמיד קיבלו חוזים מופרכים. דלפינו עשה פחות או יותר כלום ושום דבר במנש, אפילו הגיע לאירופה לכסף הגדול של דינמו מוסקבה לא עשה כלום גם באירופה, חזר וקיבל 6 מיליון בNBA נדמה לי מילווקי.
מצד שני הופקינס של ריאל מדריד שלא בטוח שהוא לא יותר טוב מטלטוביץ' משחק על ~ מיליון דולר לעונה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' יולי 02, 2016 1:15 pm 
Sophomore

uriel17 כתב:
עלה ל100
ובעיני זה יפגע באירופה יותר מאשר התקרה בNBA

גם פיני גרשון דיבר על זה במהלך העונה.
ברגע שזה יקרה זו מכה לכדורסל באירופה שכבר עכשיו מתקשה עם התחרות מול הליגה בסין.
לדעתי הליגות באירופה יצטרכו לשנות לו"ז אחרת רבע מהסגל יגיע לקבוצות רק לקראת נובמבר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' יולי 02, 2016 1:19 pm 
מנהל פורום

עוד כמה מילים
הכדורסל באירופה קצת מזכיר את משחקי הכס, פיב"א והיול"ב עסוקים במלחמות פנימיות בזמן שהאוייב מבחוץ (NBA וסין) מאיים להחריב את הכל
העדר המנהיגות וההובלה בכדורסל האירופי הוא הבעיה הגדולה, הייתי שמח אם פיב"א כגוף הרשמי היה עושה את זה, אבל זה חסר סיכוי
דווקא היול"ב הראה כמה פעיליות נחמדות לקידום הכדורסל באירופה, מעט מידי אבל בכל זאת משהו
השאלה האם לנו כאוהבי המשחק יש אינטרס בכלל לתמוך בכדורסל באירופה. מה אנחנו צריכים אותו? למה צריך לראות ז'לגריס קובנה נגד באמברג (משחק ירוליג, כן?) אם אפשר לראות סן אנטוני קליפרס באותם שעתיים ביום שאתה מקציב לצפיה בכדורסל?
פעם זה היה פשוט, הNBA לא היה זמין לצפיה בקלות כזאת, ולארי בירד נגד מג'יק או MJ נגד כל העולם, זה היה תקציר נדיר במבט לחדשות היום במחיר של בירה עם איזה נישנוש בבר אני מקבל ליג פאס לחודש שלם יכול לראות איזה משחק שאני רוצה באורך מלא, מאיזה תאריך באיזה שפה ואפילו בוחר את זווית הצילום ובוחר האם השדר יהיה של הקבוצה הביתית או של הקבוצה האורחת
מטורף
למה להמשיך ולראות אשדוד נגד חולון?
או אפילו ברצלונה נגד צסק"א?
התשובה היא שיש הרבה סיבות וסיבות טובות, מבטיח לפרט בהמשך היום, אבל חייב לזוז כרגע

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' יולי 02, 2016 1:46 pm 
Freshman

זה בעיקר יגרום ליותר אירופיים לתת צ'אנס לNBA בידיעה שעונה טובה שם תביא להם סכומים מטורפים ביחס למה שאפשר להשיג באירופה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' יולי 02, 2016 2:36 pm 
Hall of Famer

זה נראה לי יגרום לשחקנים מתוסכלים להשאר בנבא.
תחשבו כספי עם עונה לא משהו, פתאום באה מכבי או ריאל ומציעה שלוש מיליון לעונה. סיכוי טוב שהיה חוזר. כעת שלוש מיליון נראה כמו כלום.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' יולי 02, 2016 2:37 pm 
Hall of Famer

פייק פדרמן כתב:
זה בעיקר יגרום ליותר אירופיים לתת צ'אנס לNBA בידיעה שעונה טובה שם תביא להם סכומים מטורפים ביחס למה שאפשר להשיג באירופה.

אלא אם אתה ספרדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' יולי 02, 2016 3:57 pm 
Sophomore

אני מניח שבשנים הקרובות, אחרי שהשכר בדי ליג יעלה אנחנו נראה זרים אמריקאים פחות טובים בליגות באירופה. המזל האמיתי הוא שבאמת הליגה לא גדלה, אבל אני מניח שנראה יותר ויותר שחקנים "בכירים" לשעבר מתייבשים על קצה הספסל בNBA ולא הולכים לשחק בשומקום מחוץ לארה"ב רק בגלל הכסף.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' יולי 02, 2016 4:18 pm 
Junior

אחרי בדיקה קצרה באינטרנט לא ראיתי שום הוכחה שהשכר בדי ליג עלה בכלל. כולל לא באתר הרשמי.
יש סימוכין לדבר הזה?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' יולי 02, 2016 4:45 pm 
Sophomore

הוקיץ' כתב:
אחרי בדיקה קצרה באינטרנט לא ראיתי שום הוכחה שהשכר בדי ליג עלה בכלל. כולל לא באתר הרשמי.
יש סימוכין לדבר הזה?

בסוף שכר המקסימום נשאר 25 אלף. מדרגות השכר מתחת לזה עלו.

הפועל "בנק יהב" ירושלים רואה ערך רב בקביעת הישגים ספורטיביים כקריטריון המרכזי להשתתפות במפעלים האירופאים ומכיוון שליגת האלופות מעניקה הזדמנות שווה לכל קבוצה באירופה להגיע למפעל, החליטה הקבוצה להירשם אליו בפעם הראשונה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' יולי 02, 2016 5:52 pm 
Junior

אם ככה אז לא אמורה להיות פה השפעה על שוק הזרים של אירופה.
לפחות לא ברמות הביניים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' יולי 02, 2016 5:54 pm 
מנהל פורום

חוצפן חיובי כתב:
הוקיץ' כתב:
יש סימוכין לדבר הזה?

25 היה המקס, המות מתחת היו 19 ו 13. איפה ראית שיש שינוי? חוץ מאיזה פודקסט ששמעתי בדהרינגר לא ראיתי סימוכין בשום מקום אחר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' יולי 02, 2016 6:04 pm 
הנביא הרשמי של הפורום
סמל אישי של המשתמש

אני לוקח את מארק ליונס למכבי ראשון לפני דלי...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' יולי 02, 2016 9:37 pm 
Sophomore

uriel17 כתב:
חוצפן חיובי כתב:
הוקיץ' כתב:
יש סימוכין לדבר הזה?

25 היה המקס, המות מתחת היו 19 ו 13. איפה ראית שיש שינוי? חוץ מאיזה פודקסט ששמעתי בדהרינגר לא ראיתי סימוכין בשום מקום אחר.

http://www.ridiculousupside.com/2016/4/ ... deal-money

הפועל "בנק יהב" ירושלים רואה ערך רב בקביעת הישגים ספורטיביים כקריטריון המרכזי להשתתפות במפעלים האירופאים ומכיוון שליגת האלופות מעניקה הזדמנות שווה לכל קבוצה באירופה להגיע למפעל, החליטה הקבוצה להירשם אליו בפעם הראשונה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' יולי 02, 2016 10:50 pm 
מנהל פורום

אפשר לכבות נורות אדומות אם ככה
אף שחקן שירצה לבוא לאירופה לא ישאר שם בגלל כסף רק בגלל הסיכוי לקבל חוזה בNBA
כמו שהיה עד עכשיו

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 56 הודעות ]  עבור לעמוד 1, 2, 3  הבא