סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ב' נובמבר 25, 2024 10:45 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 25 הודעות ] 
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: אנטוני בנט
הודעהפורסם: ג' יולי 05, 2016 2:38 pm 
Sophomore

בלוג: הצג בלוג (0)
אז בעצם בעשר שנים האחרונות נבחרו במקום הראשון בדראפט פרט לבנט: ברניאני, אודן, רוז, גריפין, וול, קיירי, אנטוני דיוויס, וויגינס, טאונס וסימונס.
בעבור כל אחד ואחד מהם אפשר למצוא המון סיבות טובות לבחור אותם במקום הראשון, המון פוטנציאל ותקוות, אבל כמובן שגם ספקות.

בברניאני תלו תקוות שתלו בהמון אירופאים ניידים גבוהים עם קליעה נחמדה מבחוץ להיות היורש של נוביצקי- אבל תמיד עננת הבלוף מרחפת מעל אלה.
אודן בנאדם עצום בגודלו עם המון כדורסל... יורשו של שאקיל וכו'- אבל אני חושב שדי מההתחלה היו ספקות בנוגע ליכולת שלו לעמוד בעומס והוא גם ישב בצד בשנה הראשונה אם אני לא טועה.
רוז ו-וול שחקנים שהיו ברור שהם אתלטים מעולים ומוכשרים מאוד, אבל שאלה של קבלת החלטות וקליעה מבחוץ העמידה ספקות בנוגע ליכולת שלהם להיות מובילים בליגה. תחת סעיף הקליעה אפשר לשים גם את סימונס.
השאלה של עד כמה אנטוני דיוויס מספיק מגוון. גריפין גם.
טאונס כסנטר שהוא לא עילוי פיזי- השאלה היא כמובן עד כמה התקרה שלו באמת גבוהה.
קיירי- סקורר נמוך? לא אוהבים כאלה... אבל כל כך מוכשר.
וויגינס- קליעה, פיזיות, אופי וכו'...

ספקות זה בילט אין במקצוע הזה ואף אחד לא מושלם, אבל יש גבול. ואני לא זוכר איזה יוזר אמר, אבל היה אחד שאמר שמההתחלה היה ברור שבנט שמן, טווינר ולא מוכשר. שמן- מילא. טווינר- מילא. לא מוכשר?? אי אפשר לומר את זה על אף בחירה מספר 1 בעשור האחרון חוץ מבנט. אני גם זוכר שבזמן אמת היה ברור שהוא לא הולך להיות שחקן תורם ברמת NBA. אז מה ההסבר לבחירה בבחור? מה ראו בו? אמנם הדראפט בממנו הגיע מתברר כדראפט מזעזע, אבל בכל זאת יש שם שחקני כדורסל. אני צופה כרגע בתורכיה-קנדה ואפילו על הבמה הזאת הדבר היחידי שיש לבחור זה כתפיים רחבות. שום כדורסל. כלום.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: אנטוני בנט
הודעהפורסם: ג' יולי 05, 2016 3:00 pm 
Hall of Famer

בנט זו בחירה שאף אחד לא הבין גם בזמן אמת.

לגבי דיוויס, סימן השאלה הכי גדול אצלו בעיני זה בכלל הבריאות, האם הוא מסוגל לתת עונה אחרי עונה של 78-80-82 משחקים, שזה מה שקבוצה צריכה מסופרסטאר? בסופו של דבר, ההבדל בין סופרסטאר לשחקני בדרג נמוך יותר זה פחות במה שהם מסוגלים לעשות ביום טוב, לא חסרים שחקנים שיכולים לתפור 30, 40 ו-50 במשחק נתון, על סופרסטארים אתה יכול לסמוך שייתנו את התוצרת ערב אחרי ערב, ודיוויס עד עכשיו לא מסוגל, לא בגלל ענייני יכולת או גיוון, רק בגלל עניין הבריאות.

לגבי טאונס, בהתחלה חשבתי שהוא הימור די בטוח, אבל שהתקרה שלו לא בשמיים, אחרי שראיתי אותו השנה, אני חושב שהתקרה שלו מאוד גבוהה כי מצד אחד, אין לו חולשות אמיתיות במשחק שלו, מצד שני, יש לא מעט דברים שהוא עושה ברמה גבוהה מאוד ומצד שלישי, הוא עושה רושם של שחקן חכם ועם מוסר עבודה. הדבר היחיד שחסר כרגע זה שהיכולת שלו תתורגם לניצחונות, כי זה בינתיים הדבר העיקרי שחסר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יולי 05, 2016 3:10 pm 
Sophomore

בעיניי טאונס כרגע זה הדבר האמיתי לגמרי ואין לי כל כך ספקות לגביו, אבל מה שכתבתי היה במחשבות של כולם בזמן שהוא נבחר בדראפט.
אני חושב שעם כל הכבוד לעניינים הבריאותיים של דיוויס, הוא גם לא שחקן מגוון מספיק. חייב שיטה שתשחק על היתרונות שלו. ברור שהוא חייב לשחק קודם כל.

אבל מה שמעניין אותי זה המשפט הראשון שכתבת. בכל זאת-אז מה ראו בו? מה כתבו עליו בפורומים באותה תקופה?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יולי 05, 2016 3:13 pm 
מנהל פורום

אני מניח שאף פעם לא נדע מה מערכת השיקולים שהביאו לבחירה הכי תמוהה בהיסטוריה (בתחרות צמודה עם עוד 2) עד שגילברט יפרוש מהכול ויכתוב את ספר הזכרונות שלו וגם אז לא בטוח

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יולי 05, 2016 3:41 pm 
Hall of Famer

מאנו כתב:
בעיניי טאונס כרגע זה הדבר האמיתי לגמרי ואין לי כל כך ספקות לגביו, אבל מה שכתבתי היה במחשבות של כולם בזמן שהוא נבחר בדראפט.
אני חושב שעם כל הכבוד לעניינים הבריאותיים של דיוויס, הוא גם לא שחקן מגוון מספיק. חייב שיטה שתשחק על היתרונות שלו. ברור שהוא חייב לשחק קודם כל.

אבל מה שמעניין אותי זה המשפט הראשון שכתבת. בכל זאת-אז מה ראו בו? מה כתבו עליו בפורומים באותה תקופה?

אלו המוקים דראפט האחרון לפני דראפט 2013, בנט היה מיועד לבחירה ה-8-10:

http://www.nbadraft.net/2013mock_draft

http://www.draftexpress.com/nba-mock-draft/2013/

כולם דיברו על זה שקליבלנד עשו שגיאה גדולה בכך שהם בחרו בו, שהפונציאל שלו נמוך בהרבה מזה של נואל או אולדיפו, שהוא טווינר ושהוא לא סקורר שאפשר לבנות סביבו את ההתקפה. לא זוכר פרטים יותר מדוייקים, אבל אפשר לקרוא את הפרופיל שלו בדראפטנט.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יולי 05, 2016 3:50 pm 
Hall of Famer

אז חשבתי שהם פשוט חשבו שמדובר בלארי ג'ונסון מס' 2. אותו גובה פחות או יותר, ובדיוק אותה מכללה
והנה העניין -זה היה דראפט חלש מאד, אבל בשביל החלום למצוא לארי ג'ונסון 2 (לא כוכב, אבל שחקן ששנים עשה 18+10 בליגה), זה יותר טוב מלקחת איזה אולדיפו, לן או MCW. כולם התבררו כשחקנים מאד בינוניים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יולי 05, 2016 5:30 pm 
Hall of Famer

מזכיר קצת את דריימונד בגודל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יולי 05, 2016 5:43 pm 
Sophomore

אם כבר משהו שדי מדהים אצלו זה הגודל. רוחב הכתפיים, מוטת ידיים, ומקרריות כללית. אבל זהו. זה גם בדיוק מה שכתוב עליו בדראפטנט, רק ששם ממש האדירו את התכונות האלה ופירגנו לו ממש בגללן. הכל סבבה, אבל בחסרונות כתבו גם שהוא נמנע ממגע. אז חזק חזק אבל אפילו כאן זה בעירבון מוגבל.

ואולדיפו בהחלט שחקן לא מהטופ, אבל הוא שחקן כדורסל די טוב עדיין ודווקא אני עוד חושב שיש לו סיכוי להשתפר משמעותית. לא יודע, אני מחבב אותו. עד כמה שהדראפט הזה מזעזע- יצאו ממנו כמה שחקני כדורסל לגיטימיים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יולי 05, 2016 5:46 pm 
Freshman

עבורי, לא היה ולא יהיה פלופ כמו דארקו מיליצ'יץ', במיוחד בגלל הדראפט שבו הוא נבחר (הכי חזק מאז 86')

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יולי 05, 2016 6:48 pm 
מנהל פורום

בלוג: הצג בלוג (14)
השילוב של חוזק הדראפט עם העובדה שהקבוצה שבחרה בו לא היתה צריכה פרוייקט לעתיד אלא שחקן שישתלב מהר בקבוצה שרצה לאליפות (מעניין מה היה קורה אם דטרויט היו עושים עליו טרייד וגם משיגים שחקן איכותי וגם מפילים את תיק הבחירה בו על מישהו אחר). מה שכן, לדעתי היה עליו קונצנזוס בזמן אמת.

למה באמת לא רואים יותר טריידים על הבחירות הגבוהות, בטח בדראפטים חלשים? הבחירה של בוסטון לעשות טרייד בזמנו על הבחירה החמישית הביאה לה את ריי אלן ואת האליפות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יולי 05, 2016 7:08 pm 
Hall of Famer

מיליצ'יץ' לא היה קונצנזוס כשהוא נבחר, אבל בהחלט היו לא מעט אנשים שהאמינו בו, כולל כאלו שחשבו שהוא יהיה יותר טוב מכרמלו, הוא בטח לא היה בחירה שבאה משום מקום כמו בנט.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יולי 05, 2016 7:22 pm 
מנהל פורום

מה גם שהוא נתן כמה משחקים מרשימים פה ושם
אצלו הייתה בעיה שאת קשה לעלות עליה דראפט, ראש דפוק

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יולי 05, 2016 7:33 pm 
Hall of Famer

אני מסכים. מיליצ'יץ' היה חתיכת בן זונה מוכשר (בניגוד נגיד לסקיטה איכשלאקוראיםלו), אבל בלי ברגים בכלל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יולי 05, 2016 7:51 pm 
Hall of Famer
סמל אישי של המשתמש

Ender כתב:
עבורי, לא היה ולא יהיה פלופ כמו דארקו מיליצ'יץ', במיוחד בגלל הדראפט שבו הוא נבחר (הכי חזק מאז 86')

התכוונת לדראפט של 84 (ג׳ורדן, האקים, בארקלי וסטוקטון).
86 נחשב לאחד הדראפטים הגרועים בהיסטוריה (חוץ מכמה שחקנים טובים שיצאו בסיבוב השני - הורנאסק, רודמן ומארק פרייס בין השאר).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יולי 05, 2016 8:30 pm 
Hall of Famer

מסכים עם האחרים. בחירה הזויה למדי עוד בערב הדראפט עצמו. אני חושב שגם לגביו וגם לגבי דארקו, אין לי ספק שהמיקום שבחרו בהם גם פגע במקום מסוים בקריירה שלהם. אין דין שחקן שנבחר במקום הראשון בדראפט, או שחקן שנבחר לפני כרמלו אנתוני, כריס בוש ודויין וייד, כדין שחקן שנבחר בשולי הסיבוב הראשון ואולי יהיה או לא יהיה שחקן (שלא נאמר בחירה 12 :) ). אותו כנ"ל עם קוואמי בראון, מרווין ויליאמס, מייקל ביזלי, האשים תאביט ועוד כמה שחקנים אחרים. זה מיקום שמצפים ממך גדולות ונצורות ותרומה מיידית, ולא כולם בשלים לזה, הן ברמת היכולת והן ברמה המנטאלית.
אגב, חלק מהבחירות שציינתי למעלה לטעמי פלופים הרבה יותר גדולים מבנט.

אין לי ראש למילים ארוכות וביבלברוקס מן מילה ארוכה שכזאת

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יולי 05, 2016 9:27 pm 
Hall of Famer

אף לא אחד מהם (כמעט) קוואמי היה שחקן חמיישייה בנ.ב.א איזה שלוש-ארבע עונות. מייקל ביזלי עד היום הוא שחקן מטומטם ונטול הגנה, אבל עם יופי של התקפה. מרווין ווליאמס בכלל נתן יופי של עונה. אפילו אולווקנדי נתן איזה 2-3 עונות בהן הוא נראה כמו שחקן נ.ב.א, לא כוכב, אבל שחקן.
תאביט, הוא בהחלט פלופ ברמת הבנט. אבל לפחות הוא לא נבחר מס' 1.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יולי 05, 2016 9:32 pm 
Freshman

sir charles כתב:
Ender כתב:

התכוונת לדראפט של 84 (ג׳ורדן, האקים, בארקלי וסטוקטון).
86 נחשב לאחד הדראפטים הגרועים בהיסטוריה (חוץ מכמה שחקנים טובים שיצאו בסיבוב השני - הורנאסק, רודמן ומארק פרייס בין השאר).

או שהתכוון ל96'-דראפט מעולה שהניב את קובי, נאש, אייברסון, ריי אלן, אילגאוסקאס, שאריף עבדור ראחים, מארבורי, אנטואן ווקר, סטויאקוביץ', ג'רמיין אוניל, מרכוס קמבי, קרי קיטלס ועוד כמה חבר'ה שעשו משהו בקריירה. לא פחות מ10 אולסטארים ב20 הבחירות הראשונות, ועוד קמבי שהיה כוכב הגנתי של ממש אבל לא נבחר לאולסטאר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יולי 05, 2016 9:36 pm 
Freshman

אני מניח שפלופ נמדד גם באופן יחסי. היה ברור לחלוטין שבנט לא חומר לבחירה מס' 1 או לשלישייה הפותחת, והוא מן הסתם הבחירה מס' 1 הגרועה בהסטוריה אם בוחנים את זה רק ביכולת (שוחררת מייסוריך, לארו מרטין), אבל הוא נבחר בדראפט איום ושומם מכשרון.

ת'אביט, שגם לגביו היו ספקות רציניים ביותר והוא הצליח להיות עוד יותר גרוע ממה שניבאו הפסימיים ביותר, נבחר אמנם שני אבל עדיין מעל סטף קארי, ג'יימס הארדן ודרמאר דרוזן. אז זה כואב.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יולי 05, 2016 9:43 pm 
Hall of Famer

Nadaw כתב:
אני מניח שפלופ נמדד גם באופן יחסי. היה ברור לחלוטין שבנט לא חומר לבחירה מס' 1 או לשלישייה הפותחת, והוא מן הסתם הבחירה מס' 1 הגרועה בהסטוריה אם בוחנים את זה רק ביכולת (שוחררת מייסוריך, לארו מרטין), אבל הוא נבחר בדראפט איום ושומם מכשרון.

ת'אביט, שגם לגביו היו ספקות רציניים ביותר והוא הצליח להיות עוד יותר גרוע ממה שניבאו הפסימיים ביותר, נבחר אמנם שני אבל עדיין מעל סטף קארי, ג'יימס הארדן ודרמאר דרוזן. אז זה כואב.

1+

נורטון - כבר שכחת כנראה את הבחירה במרווין ויליאמס. בחירה בשחקן עם המון פוטנציאל, אבל ע"י קבוצה שהיה לה כבר ג'וש סמית, ג'וש צ'ילדרס, אל הרינגטון וג'ו ג'ונסון (שהגיע מפיניקס אחרי ששיחק שם 3) ופשוט שיוועה לפליימייקר דוגמת כריס פול או דרון ויליאמס. כלומר הם אשכרה יכלו להיות קבוצה עם פול, ג'ו ג'ו וג'וש סמית, ובסוף גמרו עם מרווין.
כנ"ל ביזלי שנבחר לפני שורה ארוכה של כוכבים בדראפט 2008. במקרה של ביזלי דווקא אין לי ביקורת על הבחירה. סה"כ אומר שלא כל שחקן עומד בלחץ הזה של מס' 1 או מס' 2 בדראפט. במקרה של ביזלי זה בדיוק היה התפר אחרי עונת האליפות, וברור שתלו בו הרבה מאוד תקוות לסחוב את הקבוצה יחד עם וייד.

אין לי ראש למילים ארוכות וביבלברוקס מן מילה ארוכה שכזאת

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יולי 06, 2016 12:00 am 
Junior

אני דווקא זוכר קצת הייפ סביב בנט במהלך העונה שלקראת הדראפט, דיברו עליו גם כבחירת טופ 3 והיה עשוי להיבחר ע"י וושינגטון אם לא היו נעולים על הבחירה הבטוחה בפורטר.
זה לא שבנט נגר, במכללות הוא הראה שיש לו יד ומשחק פייס אפ טוב, הוא גם (היה לפחות) אקספלוסיבי יחסית למימדים שלו, שהם היוו את המגרעת העיקרית שלו לצד נטייה להשמנה שאכן באה לידי ביטוי במהרה.
לדעתי זה השילוב של אופי ושלא היה בכושר (מה שכמובן קשור לאופי), שגרמו לו להיכשל כ"כ מהר...לא עזר שהקאבס הימרו עליו בתור בחירה ראשונה. משם ההתדרדרות לא היתה רחוקה...מאמין שעם כמה שנים באירופה, הוא מסוגל להתקמבק סטייל ג'ראלד גרין ולהיות רול פלייר באותה רמה - מחליף התקפי אך בעייתי בהגנה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יולי 06, 2016 1:27 am 
Junior

במבט לאחור מי היה ראוי להיות הראשון? הגריק פריק?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יולי 06, 2016 1:43 am 
Hall of Famer

כן, הוא השחקן הטוב ביותר בדראפט.

אבל זה בדיעבד.
ריאלית, אולדיפו ונואל היו אפשרויות טובות יותר שהתחרו על המקום הזה גם כן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יולי 06, 2016 12:31 pm 
Hall of Famer

פשוט דראפט מזעזע, אז התפלקה בחירה מספר 1.
זה לא שבטופ 5 יש שחקנים שמשמעותית הם בחירה יותר טובה מבנט. אולדיפו הוא הטוב מבין ה-5, אבל ברור שהוא לא שחקן בחירה ראשונה ולקאבס היה את דיון ווייטרס שנבחר רק עונה אחת קודם שמביא דברים דומים. במוק דראפט של דראפטנט הם שמו את אלכס לן כבחירה 1. לא באסט כמו בנט, אבל במקרה והקאבס היו בוחרים בו הוא עדיין היה מוזכר ברשימת הבאסטים הגדולים.

חשוב גם לזכור שהמוק דראפטים שהביאו זה לא הערכת הכישרון, אלא ההערכה מי יבחר באיזה מקום. אני לא זוכר שנפלתי מאד מהמקום כשקליבלנד בחרה בבנט. זה היה ברור שזאת בחירה לא שגרתית, היה ברור שיש פה הימור - אבל שוב, האופציות האחרות לא קרצו יותר מדי.

לגבי דארקו, אני זוכר קונצנזוס שהוא הבחירה מספר 2 בדראפט. אני גם זוכר שקראתי כתבה על איך דארקו הולך לשנות את המשחק ולהיות שחקן אפילו טוב מלברון.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יולי 06, 2016 12:56 pm 
Hall of Famer

אני זוכר דווקא מחלוקת מובהקת בין דארקו למלו

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יולי 06, 2016 1:11 pm 
Hall of Famer

נורטון כתב:
אני זוכר דווקא מחלוקת מובהקת בין דארקו למלו

גם אני. בכל מקרה, גם אם לא היה קונצנזוס שהוא בחירת טופ-2, לגבי טופ-3 לא הייתה מחלוקת רצינית.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 25 הודעות ] 

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot], RREEDDTT, stavs ו 41 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה