uriel17 כתב:
נורטון כתב:
האמת היא שהיורוליג הוא בכלל לא הנושא המרכזי. הנושא המרכזי הוא העובדה שבפעם האחרונה שהיה אירופאי משמעותי בנ.ב.א קראו לו דירק, והוא היום בן 38.
שחקני הכדורסל של אירופה כיום הם די קקה ברמות הגבוהות. הארגנטינאים (לא אירופאים, אבל נניח) כבר עברו דור. הצרפתים (פארקר, דיאו, פייטרוס וכו') כבר עברו דור. הסרבים עברו דור, אפילו האיטלקים (ברנייאני, בלינלי) עברו דור. ובטח ובטח שהספרדים עברו דור.
אין באירופה כלום. לא ברמת הנבחרות ולא ברמת היורוליג.
סליחה, אבל פח.
הכל עניין של נקודת ייחוס, אחרי הסידרה של גולדן סטייט נגד אוקלהומה, טורונטו מול אלופת הNBA היה נראה פח לגמרי.
אם אדם מחליט שבה לו להנות מכדורסל תחרותי ואתלטי בשעות סבירות והוא גר בחצי המזרחי של כדור הארץ, ופה ושם הוא רוצה ללבוש את מדים של הקבוצה שלו, לעודד ולדחוף. הוא חייב לצור נקודת ייחוס אחרת מקארי ולברון, חייב.
אתה לא יכול להסתובב עם קליפ של היו טיוב בראש ולהשוות למה שאתה רואה במשחק נתון, זה מעקר אורח חיים של אהדת ספורט ותמיכה בקבוצות. תראה איזה טירוף סביב טורניר הקולג'ים, איך הרמה שם? פחות טובה מהיורקאפ. אבל ההזדהות והאהבה למשחק מגשרת על החוסר הזה
לא השוואה נכונה לדעתי. בניגוד לכל הליגות שהזכרת, היורוליג בעבר הציגה רמה גבוהה, ושיחקו בליגה הזאת שחקנים מצויינים. אלא שכיום כאשר כל טלנט אפשרי עובר ל NBA אותם צופי יורוליג אדוקים שהיו רגילים לקבל רמה טובה פלוס, יקבלו מוצר עלוב. זאת בניגוד לMLS שתמיד היתה על הפנים וכיום רק עולה ברמה או לעומת המצב בליגת המכללות שם זה אך מצב טבעי ששחקנים נותנים עונותיים או שלוש ועוזבים (מתישהו מסיימים הרי את הקולג' לא?) וזה כך כבר עשרות שנים.
כעת היורוליג הולכת להיות מעין D ליג, פשוט ליגה לא מעניינת ומשמימה. אני אישית יודע שיהיה לי מאוד קשה לראות יורוליג בשנים הבאות כשברור לי שמדובר בליגה חסרת כל ערך. אני לא רוצה שהיורוליג יהיה NBA כדי שאתעניין בו. העניין שלי נובע ממה שאמרת - מהקרבה, מהאווירה בחלק מהמגרשים וכיו"ב. אבל כן, מאוד יפריע לי לדעת שגם כוכבי היורוליג הבודדים שקיימים כבר לא ישחקו פה.
היה שלום לכדורסל האירופי.