Nadaw כתב:
1. החסרון של הילארי זה שהיא מושחתת בטירוף ואי אפשר להאמין למילה שהיא מוציאה מהפה.
2. מה משיחי בג'ון קרי?
3. מצחיק לקרוא לאובמה "משיחי" כש, ובכן, הנשיא שקדם לו וקהל תומכים גדול של הרפובליקנים הם מאמינים אדוק בדת שהעקרון המרכזי בה הוא שיבת המשיח לציון אחרי שהיהודים יקבלו ברירה להתנצר או להיות מושמדים.
4. מי שהפיל את המשטר של סדאם בטענות שקר על נשק להשמדה המונית וגרם להתעצמות של דאעש תוך גריפת רווחים כלכליים עצומים מעסקי מלחמה זה המשטר של בוש הבן. אובמה החליט, בצדק מוחלט מבחינת אינטרסים אמריקאים, לצאת משם.
5. ה"כאוס בעולם הערבי" שאובמה תמך בו נקרא, במילים פשוטות, "מאבק לדמוקרטיה". אתה יודע, מין זכות בסיסית שכזו של אנשים שנמצאים תחת משטרי רודנות להדיח את הרודן.
6. תסביר מה זה אומר "מצמץ מול רוסיה".
7. אין לך מושג אם הסכם הגרעין מצוין, טוב, בינוי, רע או גרוע.
8. אובמה קיבל מבוש כלכלה מפורקת. כל מה שהוא עשה בתחום הכלכלי טוב מקודמו בסדרי גודל.
9. מה בטראמפ משדר שינהג באחריות?
ננסה לענות:
1. הממ מושחתת. לא יודע אם זו ההגדרה. אולי אני לא מכיר מספיק, אבל מתי האשימו אותה בשחיתות ועל בסיס מה?
2. מה משיחי בג'ון קרי? שהבנאדם ניסה ומנסה לכפות על ישראל והפלסטינים שלום שאף אחד לא רוצה. חי בסרט שהוא נברא בשביל לעשות שלום במזרח התיכון, ולא משנה באיזה מחיר.
3. ר' תשובה לשאלה 2.
4. לגבי משטר בוש - נכון. לגבי אובמה, היציאה שלו מעיראק הכשירה את הקרקע לכניסת דאע"ש והשאירה אדמה חרוכה עם מיליוני אנשים במשטר מאוד מאוד לא יציב (לעומת אגב משטר סדאם, שאמנם היה טוטליטארי ואכזרי, אבל יציב למדי). זה התגבש אח"כ גם עם שאר מדיניות החוץ שעיקרה לצמצם את ההתערבות בשטח של ארה"ב מצד אחד, אבל לצייץ בטוויטר או באינסטגרם הודעות גינוי או תמיכה מצד שני. לא להתנהלות כזאת אני מצפה ממי שמתיימר להיות מנהיג המעצמה הכי חזקה בעולם.
5. מי הסמיך את אובמה להגיד את דעתו לגבי שיטת הממשל הנדרשת במדינות אחרות? למה הוא לא עודד גם הפיכה בסין או בקובה? גם בטורקיה אותו סיפור. אין לי ספק שאם ההפיכה הייתה תופסת תאוצה, אובמה היה יוצא בעד המהפכנים. במצרים נכון להיום המצב התייצב, אבל לקח כמה שנים טובות, ואני לא בטוח כמה זה הרבה יותר טוב ביחס למצב שהיה עם מובארכ. בסוריה יש מלחמת אזרחים כבר 5 שנים ומשום מה, דווקא שם הוא סותם את הפה כשיש הוכחות שהנשיא השתמש בחומר כימי נגד אזרחים. בקיצור, אוהד כורסא שהוא אוהד נצחונות. תודה אבל לא תודה. אם הוא רוצה הוא יוכל לשמש פרשן בערוץ 2 אחרי שיפרוש.
6. יש סיבה למה מגזין פורבס בחר בולדימיר פוטין כבנאדם הכי משפיע בעולם. בכל המאבקים השונים שהיו בשנים האחרונות (לרבות המלחמה בחצי האי-קרים, המתיחות בסוריה, המתיחות בטורקיה, הסנקציות על איראן וכד') לרוסיה הייתה את המילה האחרונה ולא לארה"ב.
7. מסכים. אבל מהמעט שכן היו מוכנים לחשוף בתקשורת, נראה שלאיראנים לא תהיה שום בעיה לייצר פצצת גרעין אם וכאשר היא תרצה, וכמדומני שהמטרה הייתה למנוע ממנה את היכולת הזו.
8. כן ולא. כלכלה מפורקת - כן. זו כמובן לא אשמתו הישירה של בוש, ואת הלקח מהמשבר עולם העסקים כבר הספיק להפנים (עד הבועה הבאה והמשבר הבא). הכלכלה בתקופה הזאת היא כלכלה של צמיחה מאוד מתונה ומאופקת. מזכיר גם שארה"ב בתקופתו איבדה לראשונה את הדירוג המושלם שלה.
9. לא בכדי השוויתי גם לביבי ובמקום מסוים גם לליברמן. נראה לי מקרה קלאסי של אותו דוברמן שנובח לפני הבחירות, וברגע שייבחר לתפקיד יהפוך פתאום לממלכתי, שקול ומאופק. ברור לו שבשביל לעשות עסקים הוא צריך גם כסף דמוקרטי ולא רק רפובליקני.