סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ו' נובמבר 15, 2024 7:56 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 51 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: מפלגת העבודה
הודעהפורסם: ג' אוגוסט 02, 2016 4:34 pm 
Junior

בלוג: הצג בלוג (0)
אורן, חכה לדו"ח המבקר. ע"פ ההדלפות שלושתם חוטפים בו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוגוסט 02, 2016 5:31 pm 
Junior

על בני גנץ תרבוץ עננת הלפלף שליוותה אותו כל שירותו כרמטכל. הוא יכול להיות חיזוק למפלגה הוא בטח לא ייתפס כמנהיג מוביל למפלגה שרוצה להיות בשילטון

לאמא שלך היו גם רגעים שבהם היתה לה פחות נחת. הגענו למשחק חוץ בחולון, וכל הקהל שם התחיל לשיר 'מוכתרי ההומו, מוכתרי ההומו'. רצתי אליה וצעקתי לה 'אסתר, אני נשבע לך שזה לא נכון, עם חצי מהבנות בקיבוץ הוא כבר היה'"
(עמית גל לאמיר מוכתרי)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוגוסט 02, 2016 6:12 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
גז בניוטרל. דיווש בפריילוף, אם אתם רוצים לשמור על איכות האוויר.
אף אחד מאלה לא יזיז את נתניהו, אני לא רואה מי ימנע ממנו (מבין הפוליטיקאים אני מתכוון, בלי לקחת בחשבון אפשרות שייתפס על משהו חוקי-משפטי) להיות ראש ממשלה כל זמן שירצה.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוגוסט 02, 2016 7:19 pm 
Sophomore

סיפור קטן על שלי יחימוביץ', שמבין חברי הכנסת של העבודה אני הכי מעריך (אפילו שקשה לשכוח את הכוחניות שלה ב"הכל דיבורים" בימי ארבע אימהות) -
היא תומכת לחלוטין ביום ראשון חופשי כיום מסחר במקום בשבת, אבל היא לא מוכנה להביע את התמיכה בקול מכיוון שלקיבוצים (שהם האלקטורט העיקרי שלה, ובכלל הקבוצה החזקה בעבודה) יש אינטרס כלכלי משמעותי שהמצב יימשך כמות שהוא.

לא כל כך לגבי שלי עצמה, אלא לגבי המציאות הפוליטית במפלגה שלה ולמה מציאותי לצפות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוגוסט 02, 2016 9:20 pm 
מנהל פורום

בלוג: הצג בלוג (14)
מבחינתי יחימוביץ' היא אולי הגרועה בכל החבורה. מקרה קלאסי של העיקרון הפיטרי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוגוסט 02, 2016 10:20 pm 
Hall of Famer

יחימוביץ' ירדה מכס השלטון מכיוון שהנהיגה תרבות פנים-מפלגתית של דיקטטורה, סכינים ארוכות וסתימת פיות בשם הפלורליזם והדמוקרטיה. כמו בנבחרת ישראל בכדורגל, המפלגה הסכימה לרוץ עם השיטה לקדנציה אחת, וברגע שזה לא עבד הורידו אותה לטובת מישהו אחר. מעבר לכך, היא נתפסת כבעלת אג'נדה חברתית, אבל חלשה מאוד במישור המדיני / יחב"ל וכד'.

לגבי בוז'י אני מסכים עם שקי. בנאדם שנבחר בגלל איזשהו ואקום יותר מאשר שאנשים מאמינים בדרך שלו ובאג'נדה שלו (שלא ברור כל כך מהי).

ציפי לבני כשלה פעמיים במלאכה של הרכבת ממשלה. פעם בתור היורשת של אולמרט ופעם בתור יו"ר המפלגה הגדולה בישראל. חלק מהציבור שהצביע לה בעבר פשוט הפסיק להאמין שיש לה את מה שצריך כדי להיות ראשת ממשלה. לבני דווקא נתפסת כבעלת אג'נדה מדינית, אבל חלשה במישור החברתי-כלכלי.

גבי אשכנזי, מעבר לפרשת הרפז, מחזיק ברקורד בעייתי בעולם העסקי. שמן נכשלה כישלון חרוץ. באופן מפתיע למדי, רגע לפני שפורסמו תוצאות הקידוחים של החברה, הוא וסמנכ"ל הכספים החליטו שהם לא רוצים לממש את האופציות שלהם, שהיו באותו הזמן בתוך הכסף, בטענה שהם "חשופים למידע פנים" (בואו תגידו לי אם ככה מה זה אופציות לעובדים אם לא מנגנון תמרוץ שמבוסס על מידע פנים). אחרי שבועיים-שלושה הסתברו תוצאות הקידוחים - קידוח יבש, משמע העסק לא שווה גרוש. מקריות? אולי. אולי לא.

אני לא מסכים שלמפלגת העבודה יש בעיה במישור הבטחוני ואני לא חושב שזו בעיה להביא בטחוניסט תורן, בין אם קוראים לו גבי אשכנזי, בני גנץ, בוגי יעלון, או להחזיר את מופז או ברק מהפריזר. זו גם עובדה די ברורה שהן לימין והן לשמאל יש אינטרס מובהק לשמור על הביטחון השוטף של המדינה. לא ימין ולא שמאל רוצים פיגועים או טרור או מלחמות או מבצעים צבאיים וכיו"ב (לפחות לא למראית עין).
הבעיה היא דווקא במישור המדיני. אנשים פה שוכחים אבל מדינת ישראל נכנסה בשעתו לטלטלה אדירה בעקבות הסכמי אוסלו, שאת הנשורת אנחנו מרגישים עד היום. פיגועים רצחניים המוניים כל שני וחמישי, האינתיפאדה השנייה, עליית החמאס בעזה ועוד ועוד. לא שהסיטואציה הנוכחית נעימה במיוחד, אבל להרבה אנשים נוח דווקא עם מנהיג שלא דוחף לשום מהלך מדיני מאשר כאלו שמצהירים שהם מתכוונים ללכת למהלך מדיני.

אין לי ראש למילים ארוכות וביבלברוקס מן מילה ארוכה שכזאת

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוגוסט 03, 2016 1:23 am 
Hall of Famer

עמוס לב כתב:
שקי, תסלח לי, אני לא מבין אותך בכלל.
אתה מוכן להצביע לבן אדם שיהיה ראש ממשלה, שאתה בכלל לא מכיר אותו, שאתה לוקח בחשבון שיכול להיות שהוא מושחת ברמה, שהוא מוכן ללכת למעשים של זיוף מסמכים בשביל לחסל אנשים ומי יודע מה עוד? זאת פשרה שאתה יכול לחיות איתה בשביל שעמיר פרץ ושלי יחימוביץ' יהיו שרים אצל אותו ראש ממשלה? ועוד אתה קורא לו מועמד טוב מבחינתך?

ודרך אגב, איזה רקורד בטחוני מרשים יש לציפי מבחינת פוליטקאית? אין לי מושג מה היא עשתה במוסד, אם לזה אתה מתכוון, אבל לא נראה לי שבחורה שהחלה לעבוד במוסד בגיל 22 למשך 4 שנים במוסד בנתה רקורד בטחוני מרשים.

עד כמה שידוע לי, הייתה מין מאבטחת של "safe house", או בעברית פשוטה, ש"ג.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוגוסט 03, 2016 8:18 am 
Junior

עמוס לב כתב:
שקי, תסלח לי, אני לא מבין אותך בכלל.
אתה מוכן להצביע לבן אדם שיהיה ראש ממשלה, שאתה בכלל לא מכיר אותו, שאתה לוקח בחשבון שיכול להיות שהוא מושחת ברמה, שהוא מוכן ללכת למעשים של זיוף מסמכים בשביל לחסל אנשים ומי יודע מה עוד? זאת פשרה שאתה יכול לחיות איתה בשביל שעמיר פרץ ושלי יחימוביץ' יהיו שרים אצל אותו ראש ממשלה? ועוד אתה קורא לו מועמד טוב מבחינתך?

ודרך אגב, איזה רקורד בטחוני מרשים יש לציפי מבחינת פוליטקאית? אין לי מושג מה היא עשתה במוסד, אם לזה אתה מתכוון, אבל לא נראה לי שבחורה שהחלה לעבוד במוסד בגיל 22 למשך 4 שנים במוסד בנתה רקורד בטחוני מרשים.

לגבי ציפי לבני - מודה שטעיתי... חשבתי שהרקורד שלה בשבכ מרשים יותר, הוא בהחלט זניח. מודה ועוזב :)

לגבי אשכנזי - למיטב הבנתי הוא לא הואשם בכלום לא? הוא התנהג בצורה רעה מאוד מול ברק אבל זה לא באמת משהו שעליו אני אשרוף אותו. בשורה התחתונה - אני מעדיף לנסות משהו חדש מאשר להמשיך עם מה שקיים ועובד (לדעתי רע). סך הכל בוא נזכור שאשכנזי היה הרמטכ"ל, שזה לא הופך אותו לאדם הטוב בעולם אבל זה כן מראה על יכולות מנהיגות לא קלות (וכנראה גם יכולות פוליטיות).
להציג את זה שאני אשתמוך באשכנזי רק כי אני רוצה שלשלי ולפרץ יהיו תיקים זה כמובן שגוי. אני אתמוך באשכנזי (במידה ויהיה רלוונטי) כי אני רוצה שתוקם ממשלה עם אוריינטציה של מרכז-שמאל.

בכל מקרה, בשורה התחתונה אני אצביע לאשכנזי כי הוא היחיד שאני חושב שיש לו סיכוי (אם כי מאוד מאוד נמוך) לנצח את ביבי בבחירות (במידה ויבנו לו תדמית ציבורית טובה). אני לא רואה אף אחד מהשמאל או המרכז שאפשר להגיד עליו את זה. למען האמת גם לא מהימין.
ביבי חשוד בהרבה יותר מעשי שחיתות מאשכנזי, אנחנו מכירים את התנהלות ההון-שלטון שלו ואנחנו יודעים מה תפיסת עולמו לגבי התקשורת, ככה שקשה לי להאמין שמבחינה מוסרית-אתית אשכנזי רע ממנו (יכול להיות שמבחינה מנהיגותית\פוליטית כן, אבל אני מוכן להמר מצידי).

אשכנזי הוא בשום צורה לא המועמד האידיאלי מבחינתי (בעיקר כי אני לא מכיר עליו כלום ויש את הפרשה מול ברק כשר בטחון), אבל הוא בתפיסת העולם שלי הוא כן הימור ששווה לי להמר כדי להחליף את ביבי ושלטון הימין.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוגוסט 04, 2016 12:20 am 
Junior

יש מישהו שיופתע אם עוד עשור ביבי עדיין יהיה ראש הממשלה?

תכלס הבןאדם גאון . מבריק . פוליטקאי . התרגיל האחרון עם הרצוג עבד בינגו . נואם הכי טוב ששמעתי . וזה רק קצה הקרחון .
אני באמת חושב שנתניהו מנהיג מדיני מאוד מאוד חכם (הכי חכם?)
עם כל הביקורות (שקרן רמאי נוכל וכו), אני לא רואה מנהיג שבכלל מתקרב לדגדג אותו.
אין אחד שמתקרב בכלל אפילו לסדר גודל של אולמרט או ברק. בטח לא שרון. בטח לא רבין.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוגוסט 04, 2016 2:48 am 
Hall of Famer

אני אופתע.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוגוסט 04, 2016 7:33 am 
Junior

FLASH כתב:
יש מישהו שיופתע אם עוד עשור ביבי עדיין יהיה ראש הממשלה?

בתכלס, ממש לא אופתע. כרגע זה בעיקר תלוי ברצון שלו לדעתי. כל עוד ביבי רוצה להיות ראש ממשלה (ולא מסתבך בפלילים) הוא יהיה ראש הממשלה לדעתי. מקווה מאוד שאני טועה

FLASH כתב:
תכלס הבןאדם גאון . מבריק . פוליטקאי . התרגיל האחרון עם הרצוג עבד בינגו . נואם הכי טוב ששמעתי . וזה רק קצה הקרחון .
אני באמת חושב שנתניהו מנהיג מדיני מאוד מאוד חכם (הכי חכם?)
עם כל הביקורות (שקרן רמאי נוכל וכו), אני לא רואה מנהיג שבכלל מתקרב לדגדג אותו.
אין אחד שמתקרב בכלל אפילו לסדר גודל של אולמרט או ברק. בטח לא שרון. בטח לא רבין.

ביבי פוליטיקאי ואיש תקשורת מבריק. האיש מומחה בשליטה בתקשורת ובדעת הקהל בצורה מושלמת. הוא באמת גאון, לא צחוק.
מה הכוונה מנהיג מדיני מאוד חכם? באיזה מובן?
ובאיזה מובן אתה לא רואה מנהיג שמתקרב לדגדג אותו? מבחינת הישגים? מבחינה בטחונית?

ביבי בעייני אשף תקשורת ופוליטיקה ובעקבות זה הוא ישאר ראש ממשלה כל עוד הוא ירצה.
אני בהחלט חושב שמבחינה מעשית הוא בינוני ומטה. יוקר המחיה עלה פה דראסטית בתקופתו, המעמד שלנו באירופה נפגע (אם כי לא התרסק כמו שאוהבים להציג), מבחינה בטחונית יש פה כל שנתיים איזה אירוע כזה או אחר ("מבצע", גל הטרור האחרון וכו') ואני חושב שגם המצב החברתי בארץ די רעוע הרבה בגלל שיח שהוא הכניס (השיח המפלג בין ימין לשמאל, יהודים וערבים וכו').

לא הייתי מספיק עמוק בפוליטיקה בתקופת שרון, ברק ובטח לא ברבין ככה שקשה לי באמת להגיד אם ביבי חריג בתחום הזה או שכל ראשי הממשלה הם כמו שרשמתי.
אבל אני אנצל את חוסר הידע ורק אשתמש בחוסר השביעות הרצון שלי :)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוגוסט 04, 2016 11:01 am 
Hall of Famer

מי שיחליף אותו יהיה יאיר.... (ולא לפיד)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוגוסט 04, 2016 11:04 am 
Hall of Famer

oren_80 כתב:
מי שיירש אותו יהיה יאיר.... (ולא לפיד)

תוקן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוגוסט 04, 2016 9:35 pm 
Hall of Famer

ביבי עוד 10 שנים יהיה בן 78, שזה פחות או יותר הגיל המקסימאלי של ראש ממשלה בישראל. אם כבר, עוד שיא שהוא צריך לשבור בשביל הרשימה של אבימאל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוגוסט 04, 2016 9:38 pm 
Junior

כתבתי פה בעבר ואכתוב שוב, ביבי עצמו ב96 בא משום מקום ולולא סיפור הבגידה שלו אף אחד לא היה שומע עליו.
תמיד יכול לצמוח ביבי חדש.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוגוסט 04, 2016 10:25 pm 
Hall of Famer

לא נכטן. אני זוכר את ביבי היטב מתחילת שנות התשעים כשיחד עם בני בגין הוא היה בכיר הנסיכים, לצד מרידור ושטרית

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוגוסט 04, 2016 10:55 pm 
מנהל פורום

ביבי סומן הרבה מאוד זמן כמנהיג העתידי של הליכוד (כמובן שהרבה אנשים סומנו ויצא מהם כלום). השאלה היותר מעניינת היא מה היה קורה אם מבצע אנטבה היה מסתיים אחרת.

בכל אופן אני מתקשה להאמין שהוא יהיה ראש ממשלה עוד עשר שנים ואני אופתע אם הוא יהיה ראש ממשלה אחרי הבחירות הבאות. אבל כמובן שהכל תלוי בהאם יימצא מישהו שירוץ מולו (והוא לא יגיע ממפלגת העבודה).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוגוסט 04, 2016 11:08 pm 
Hall of Famer

יכול להיות שכתבת פה בעבר, אבל זה פשוט לא נכון. ביבי היה שגריר באו"ם מאד מתוקשר. כשהוא סיים את הקדנציה שלו באו"ם ידעו מי הוא. אני בתור ילד בתיכון ידעתי מי הוא. אח"כ הוא היה סגן שר החוץ בממשלת שמיר ולפי זיכרוני הוא היה הרוח החיה מאחורי המשלחת הישראלית בוועידת מדריד ולא שר החוץ דוד לוי שמודר. כלומר ביבי, הגיע למירוץ לראשות הליכוד עם רקורד של עשיה. הוא גם לא בדיוק היה נסיך. אבא של נתניהו מעין גורש מהארץ. גם בתנועת הליכוד אני חושב שהוא לא היה בדיוק במעמד קונצנזוס. הנסיכים כמובן היו מרידור ובגין ולימור לבנת, אריה נאור (הבן של אחותו של מפקד האצ"ל הראשון דוד רזיאל), רוני מילוא (גיסה של בתו של בגין, אחיין של בכיר אצ"ל), עוזי לנדאו, יוסי אחימאיר ואפילו אהוד אולמרט. שטרית כמובן לא שייך לנסיכי הליכוד.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוגוסט 04, 2016 11:19 pm 
מנהל פורום

בכל מקרה ביבי ב96 היה ארבע שנים ראש האופוזיציה ואין לי מושג איך סיפור הבגידה קשור לעניין. ככה שב96 הוא בודאי לא בא משום מקום (כמובן שכל מה שעמוס כתב זה גם הזיכרון שלי).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אוגוסט 05, 2016 12:00 am 
Junior

טוב, אתם מבוגרים ממני וכנראה הייתם מעורים יותר.
לוקח את הדברים בחזרה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אוגוסט 05, 2016 4:44 pm 
Hall of Famer

אני חושב שאת יכולת ההישרדות המופלאה של ביבי צריך לייחס להיעדר מנהיגות פוליטית אלטרנטיבית (גם מי שרוצה מאוד בהחלפתו מתקשה למצוא מועמד/ת ראוי/ה), למשבר של השמאל והתפיסה שלו בציבור אחרי הסכמי אוסלו כחלש ומנותק מהמציאות, לתדמית הגיבור שנבנתה לו כאקסטנשן של מותו של יוני ולתחושות האיום המתמיד שיש לנו שמפחידות את הציבור משינוי כלשהו, לא פחות מלגאונות פוליטית מצדו. אין ספק שהוא מוכשר בכך מאוד אבל הרבה מאוד גורמים עומדים לטובתו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אוגוסט 05, 2016 9:46 pm 
מנהל פורום

אני אישית מאוד מפקפק בגאונות הפוליטית שלו. הגאונות הזו הביאה את הליכוד לשתי תבוסות (ב1999 וב2006 וגם בזו של 1992 היה לו חלק) שזה לא מעט בתקופה של ארבעה עשורים עם שליטה כמעט מוחלטת של הימין. הוא גם כשל מול שרון בהתמודדות על ראשות הליכוד בצורה מביכה למדי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוגוסט 07, 2016 1:24 pm 
Hall of Famer

הגאונות הפוליטית המדוברת שייכת לחמש-עשר שנים האחרונות. כמובן לא לכשלונות שקדמו להם.
וזה דבר שבהחלט אפשר לומר על ביבי. הוא לומד.
הקדנציה הראשונה התאפיינה בשלומיאליות שגרמה לו לאבד את השלטון תוך שנתיים-שלוש.
הקדנציה השניה כבר היתה מופת ללקחים מהקדנציה הראשונה:
1. הכנסת ברק לממשלה שנטרלה במידה רבה את הביקורת משמאל.
2. ריצוי כל הבכירים בליכוד על ידי ניפוח הממשלה
3. החלפת ההיפראקטיביות מהקדנציה הראשונה בהתנהלות דחיינית והססנית.
4. זיהוי התקציב כנקודת תורפה, ויצירת התקציב הדו-שנתי.
כל אלה סיפקו לו ממשלה יציבה למדי שהחזיקה 4 שנים.עד היום נתניהו מדבר בערגה על הממשלה ההיא.
בקדנציה שלישית נכפתה עליו ממשלה שלא רצה בה, והוא אכן ניצל את ההזדמנות הראשונה לפרק אותה.
וכמובן הניצחון בחירות לקדנציה הרביעית שקשה להגדיר את הניצחון הגדול שלו מלבד קוסמות פוליטית.
(אגב, עוד פחות ממאה ימים יישבר שיא הכהונה הרצופה של בן גוריון משנות ה50.)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוגוסט 07, 2016 4:50 pm 
Hall of Famer

כלומר אתה מזהה אי שלטון כמופת להפקת לקחים?

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוגוסט 07, 2016 9:01 pm 
Hall of Famer

בהחלט.
הוא למד שלממש מדיניות (במקרה שלו - לא פופולרית) זה רעיון רע מבחינה פוליטית.
אז כל מה שהוא עושה הוא עושה לאט ואחרי אלף התייעצויות ומאה וועדות. פוליטית זה משתלם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 51 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot] ו 3 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה