sir charles כתב:
פייק פדרמן כתב:
הכוונה בהתפשרות זה בעמדה לא ברמת השחקן. ספנוליס לא היה שוטינג גארד אלא רכז לכל דבר ועניין. לידו היו שחקנים שהם גם רכזים ובעיקר שחקנים הגנתיים יותר וזה בסדר אבל הוא ריכז ושיחק את הפיק אנד רול כמעט כל התקפה כשכל המשחק שלהם כמעט התבסס על הפיק אנד רול שלו. גאודלוק הוא שני רק לדה קולו כנראה בעמדת הקלעי\סקורר. הבעיה שהוא לחלוטין לא רכז או שחקן שמייצר לאחרים, ככה שאי אפשר לשחק איתו כמו ספנוליס באולימפייקוס (אחרת זה לא היה בעיה).
אבל מקל, אוחיון, ווימס וגם ראד הם שחקנים שמייצרים לאחרים.
אני לא רואה סיבה שבקבוצה עם 4 סקוררים לא יהיה רכז שבעיקר אמון על המסירה. לא לשכוח שמקל מסוגל לייצר לעצמו, הוא אמנם מתקשה בקליעה מבחוץ אבל יודע לחדור ולמשל במשחק ההדחה מול ניז׳ני הוא אולי היחיד שתפקד בדקות האחרונות, פשוט לצידו לא היו שחקנים כמו גאודלוק, ווימס וראד שכולם יכולים לייצר מכדרור, אלא רוצ׳סטי וסמית׳ שבעיקר זורקים מבחוץ ורנדל שבעונה שעברה לא היה מסוגל לסיים סל שלא במתפרצת (וגם הצליח להיפצע בריצה למתפרצת בשני משחקים רצופים).
בנוסף, בעונה שעברה למקל לא היתה שום מטרה בפנים ואף שחקן שמצטיין בפיקנרול ואילו השנה יש לו שני גבוהים, אחד שמתמחה במשחק פוסט (צירבס) ואחד שמתגלגל מצוין לסל אחרי חסימה (אייברסון). אני לא חושב שמקל שיחק לצד כמות כזו של כישרון מאז עונת האליפות בחיפה (ואני מתעלם מקריירת המנש הקצרה שלו בה בעיקר שיחק עם שחקני הספסל ועדיין היה לו asist rate די גבוה).
ההרגל הרע העיקרי שגל יצטרך להיגמל ממנו זו הכדררת והוא יהיה מוכרח להגיע לפאנצ׳ים ההתקפיים יותר מהר או לדעת לוותר על הכדור כשהוא נתקע ללכת לפינות ולהמתין למסירה מאחד הסקוררים האחרים ואם וכשתגיע המסירה, לא להתבייש לזרוק (אני מקווה מאוד שהוא עבד על הקליעה מהפינה כי אין סיבה שהוא לא יתמקצע משם כמו שאוחיון התרגל לשלשות אלכסוניות).
לא יודע באיזה עולם בדיוק מקל ויוגב מייצרים לאחרים
יוגב פשוט לא מייצר (אם יארגנו לו מצב חדירה כשיש לו יתרון על השומר שלו , הוא יכול להוציא מזה משהו , אבל הוא לא מייצר לבד לא לעצמו ולא לאחרים)
גל חושב שהוא מייצר , אבל כשגל מייצר זה אומר התקפה איטית ולא מספיק טובה אפילו לרמת יורוקאפ , בטוח שלרמת יורוליג
ראד מייצר , אבל אני לא בטוח שזה השחקן שמכבי יכולה לבנות עליו ביורוליג
ווימס , קצת יותר קלעי ממייצר אמיתי , זה לא שהוא לא מייצר בכלל , זה פשוט לא הדבר שהוא הכי טוב בו.
אבל הצד החיובי הוא שלא צריך סקורר שמייצר
אם הקבוצה תחליט שהיא עובדת בשביל גאודלוק , גם כשהוא בלי הכדור , לא תהיה שום בעיה לנצל את ההתאמות שההגנה עושה כדי להפריע לגאודלוק בשביל לייצר בצורה קבוצתית מצבי קליעה לשחקנים שצרכים שייצרו להם
בשביל זה אגב יוגב טוב ממקל בהרבה ואני חושב שאם מכבי יבחרו בדרך הזאת , יוגב יתפוס את עמדת החמשייה מהר מאוד