סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו א' נובמבר 24, 2024 4:25 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 107 הודעות ]  עבור לעמוד 1, 2, 3, 4, 5  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: פרס
הודעהפורסם: ד' ספטמבר 14, 2016 8:58 am 
Freshman

בלוג: הצג בלוג (0)
מסתמנת שירת הברבור. דונו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: פרס
הודעהפורסם: ד' ספטמבר 14, 2016 9:35 am 
Hall of Famer
סמל אישי של המשתמש

יוסי ביילין פינה את הלו"ז שלו לשבוע הקרוב.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ספטמבר 14, 2016 11:12 am 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
אפשר להסכים איתו או לא להסכים, אפשר לזכור את הפוליטיקה הקטנה שליוותה חלק לא קטן מהקריירה שלו בעיקר בשנות ה-70 וה-80. רודף נשים בלתי נלאה (ידע אישי ממישהו שעבד כמאבטח שלו) וכנראה בזבזן לא קטן בלשכות שלו בתפקידיו השונים (ראה דוחות בית הנשיא).
ועדיין מדובר באיש גדול מהחיים, לפחות בעיני. האיש צלול וצופה פני עתיד בגיל 90+ (אני עוד לא אומר "היה"), איש שעשה המון דברים טובים לאורך כמעט 7 עשורים של מחשבה, חזון ומעשה.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ספטמבר 14, 2016 11:19 am 
Hall of Famer

פחות או יותר מה שראי אמר. מהשמאלנים הבודדים שבשקלול הערך החיובי שלהם גדול מזה השלילי (שזה לא קל כי בכל זאת מדובר בפיאסקו של אוסלו)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ספטמבר 14, 2016 1:13 pm 
Hall of Famer

זה לא פחות או יותר מה שאמרתי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ספטמבר 14, 2016 1:18 pm 
Junior

מסכים בגדול עם נורטון.
אוסלו זה הדבר הכי מחורבן שמישהו המיט אי פעם על המדינה הזו. שום קמ''ג לא ישכיח את זה. מנוול היה ומנוול ימות.

ראובן כתב:
צוד הוא עדיין העשב השוטה הרשמי של הפורום. נא לכבד את זה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ספטמבר 14, 2016 1:35 pm 
Hall of Famer

צוד זה לא מה שאמרתי

ראי, אני יודע שזה לא מה שאמרת. הסכמתי עם דבריך והוספתי להם משהו לדעתי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ספטמבר 14, 2016 1:38 pm 
Junior

יופי. עכשיו אתה יודע איך ראי הרגיש כשהוא קרא את ההודעה שלך. זה נעים לך?

ראובן כתב:
צוד הוא עדיין העשב השוטה הרשמי של הפורום. נא לכבד את זה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ספטמבר 14, 2016 2:45 pm 
Freshman

העניין עם פרס זה שאי אפשר באמת לדעת מה מיתוס ומה מציאות. זה מתחיל עוד מתקופת מלחמת העצמאות כשהוא לא התגייס ללחימה, המיתוס אמר "עזר בגיוס נשק" והיו רבים שהעידו כי לא ממש היה נחוץ. הבנאדם היה כל-כך מאותרג ומנופח תקשורתית, בעיקר ב"ידיעות אחרונות" (מסתמא כי היה אחד מגדולי המדליפים אם לא הגדול מכולם, ואחרי זה גם אינטרסים משותפים וכו'), שלאדם מהשורה כמעט בלתי אפשרי לשפוט לפי מעשה ולא לפי סיפורים.

בעיניי הוא היה פוליטיקאי מאד-מאד נהנתן, מאד-מאד תאב שלטון וכיבודים, עם אידאולוגיה מאד-מאד גמישה ומעורפלת. בנאדם שהרגיש שמקומו הטבעי במחלקות ראשונות ומלונות יוקרה, מעל העם ולא חלק מהעם. הוא ממש נהנה מהיותו אייקון, שמוסדות ורחובות ושכונות נקראים על שמו עוד בחייו, מהבזבוזים המטורפים שמסביבו.

שמאלני? לא הייתי אומר, ממש לא. הוא תמך במתנחלים כשהיה לו נוח, הוא תמיד סגר בריתות עם הדתיים, הוא היה בממשלות עם שמיר ושרון. האידאולוגיה היחידה שלו היתה להיות קרוב למשאבים, קרוב לכוח, קרוב לכיבודים. יש קטע בספר "בומרנג" של דרוקר ושלח שמתאר כמה רע הוא הרגיש כשנאלץ להיות באופוזיציה, שמי שניסה לקבוע איתו פגישה כמעט ולא היה יכול כי כל סופ"ש הוא תפר לעצמו חופשה אחרת בחו"ל באמתלת "פגישות מדיניות".

סיפורי הנשים נשארו בקרב שמועה, אבל סביר להניח שבעולם המודרני ואם היתה ננהגת סביב הבנאדם שקיפות סבירה-היה מתגלה כי הוא ביצע מעשה פליליים לא אחת.

מכירים את הבן שלו חמי, היזם המוכשר מקרן פיטנגו? אז קודם כל הבנאדם זכה לעשות קורס טיס שלוש פעמים, כמו שמקובל אצל כולם...שנית, הקריירה שלו בהייטק התחילה כשהקים קרן הון סיכון במסגרת תכנית ממשלתית בשם "יוזמה". מעניין איך הוא הגיע לשם. בקיצר, לא בחל בנפוטיזם.

ואם נפוטיזם, אז גם תרבות המקורבים והמינויים. תמיד היו לו אנשי שטח שעשו עבודה מלוכלכת, וזכו לכיבודים ומינויים מלוא החופן.

לסיכום, קיסר הפוליטיקאים, עם כל הכיבודים של קיסר. בנאדם שאכל מהציבור, שתה מהציבור, וזכה מהציבור למינוף הרבה מעבר למה שנתן לו באמת, עד כמה שדעתי משגת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ספטמבר 14, 2016 3:30 pm 
Hall of Famer

סיפורי הנשים אינם שמועה. כפי שאמרתי, מדובר בעדות ממקור ראשון מחבר שלי שעבד כמאבטח שלו וראה דברים במו עיניו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ספטמבר 14, 2016 4:00 pm 
Hall of Famer

נדב לא בטוח שהיו פלילים. להתעסק עם כפופות לך בעבר לא היה עבירה על החוק, אלא אם אתה רומז למעשי אונס (אני מודה שמעולם לא שמעתי רמזים על דברים מהסוג הזה אלא רק על "להנות קצת מהחיים" עם בחורות אחרות).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ספטמבר 14, 2016 5:55 pm 
Freshman

כשדיברתי על שמועות דיברתי על מעבר למה שכולם יודעים, שסוניה לא בדיוק היתה האחת והיחידה שלו. וזה משיק לעניין הפלילי. בכוונה דיברתי על "בעולם של היום". אני לא יודע איפה פרס ממוקם על סקאלת יאיר לפיד-רחבעם זאבי-משה דיין, אבל אני יכול להניח שבעשרות שנים של התעסקות עם נשים יצא לו לבצע אי-אלו מעשים שאינם עולים בקנה אחד עם המוסר המקובל/החוק הפלילי דהיום.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ספטמבר 14, 2016 8:13 pm 
Hall of Famer

איזה שמועות? אונס? או סתם לשכב עם המזכירה או מישהי כפופה לו (דבר שקרה באינספור מקומות עבודה לאורך השנים ולפעמים גם יצאו מזה נישואים).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ספטמבר 14, 2016 8:34 pm 
Junior

בלי קשר לדיון, לחובבי המספרים:
אתמול היה 13.9.2016 יום חתימת הסכמי אוסלו היה ב13.9.1993.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ספטמבר 14, 2016 9:39 pm 
Sophomore

צוד כתב:
מסכים בגדול עם נורטון.
אוסלו זה הדבר הכי מחורבן שמישהו המיט אי פעם על המדינה הזו. שום קמ''ג לא ישכיח את זה. מנוול היה ומנוול ימות.

רק אוסלו?

התנגד להפצצת הכור בעירק, אחראי ישיר להתעצמות חיזבאללה בדרום לבנון ובכלל אחרי מבצע "ענבי זעם" וההבנות שבאו בעקבותיו, פולארד, קו 300, אחראי על מינוי כרמי גילון לראשות השב"כ (שהיה אחראי על אבטחת רבין), שר בממשלת מחדל יום הכיפורים, ניסה לחתום על הסכם לונדון עם המלך חוסיין מאחורי גבו של ראש הממשלה שמיר, קאסמים שמאסמים, מאות ואולי אלפי מינויים פוליטיים שהקנו לו שליטה עמוקה בנעשה במדינה, ועוד ועוד ועוד.

ובעניין אגדת הקמ"ג ופרס, אז מי שיזם, ודחף לכך זה בן גוריון. הוא ולא אחר. פרס היה שליח זוטר למדי בנעשה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ספטמבר 14, 2016 9:47 pm 
Hall of Famer

כשאתה אומר קו 300 מה הכוונה? כי האירוע עצמו היה כשפרס היה ראש האופוזיציה.
עוד שאלה: למה הוא היה אחראי על מינויו של כרמי גילון? השב"כ כפוף למשרד רוה"מ וגילון התמנה באמצע 95' כשפרס היה שר החוץ.
לגביי חברותו בממשלה ב-73': הוא היה סה"כ שר התחבורה ואני לא מכיר תליית אשמה בו במה שקרה. היה מידור אגב של רוב חברי הממשלה מהעניינים הרגישים באמת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ספטמבר 14, 2016 11:07 pm 
Sophomore

oren_80 כתב:
כשאתה אומר קו 300 מה הכוונה? כי האירוע עצמו היה כשפרס היה ראש האופוזיציה.
עוד שאלה: למה הוא היה אחראי על מינויו של כרמי גילון? השב"כ כפוף למשרד רוה"מ וגילון התמנה באמצע 95' כשפרס היה שר החוץ.
לגביי חברותו בממשלה ב-73': הוא היה סה"כ שר התחבורה ואני לא מכיר תליית אשמה בו במה שקרה. היה מידור אגב של רוב חברי הממשלה מהעניינים הרגישים באמת.

האירוע עצמו באפריל 84' כששמיר רוה"מ. התפוצצות הפרשה הייתה במהלך כהונתו של פרס (מאי 86'), שסירב לקבל את הצעתו של היועמ"ש דאז, יצחק זמיר, לפטר את ראש השב"כ.

כרמי גילון היה עוזרו של פרס קודם שמונה לראש השב"כ. נזכיר גם שאחרי רצח רבין, פרס סירב לקבל את התפטרותו. ואגב, מייד אחרי כניסת פרס לתפקיד רוה"מ מונה אחיו של כרמי גילון, אלון גילון, לתפקיד רשם בית המשפט העליון (ולאחר מכן, לפני בחירות 96', לתפקידים בכירים יותר). כרמי גילון עצמו מונה, כמה מפתיע, ב-99' למנכ"ל מרכז פרס לשלום ולאחר מכן כשגריר ישראל בדנמרק זמן קצר אחרי שפרס מונה לתפקיד שר החוץ ב-2001, זאת למרות התנגדות הדנים.

בעניין יוהכ"פ, אז כחבר בממשלה יש לו אחריות, גם אם נמוכה באופן יחסי בהנחה שהודר. אגב, הנרי קיסינג'ר שכמעט וגרם לחורבן הבית כאן, קיבל את עיטור הנשיא מהנשיא התשיעי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ספטמבר 14, 2016 11:23 pm 
Hall of Famer

ועדיין, גם אם היה עוזר שלו לפני שמונה לראשות השב"כ, פרס לא מינה אותו מאחר והשב"כ לא היה כפוף לפרס ב-95' כשהיה שר החוץ.
ולגביי 73' - אחריות קולקטיבית כחבר בממשלה זה נחמד. בפועל זה לא עושה אותו פסול או אשם במה שקרה. בדיוק כמו שבר לב לא פסול למרות שהיה שר המסחר והתעשיה שם. גם באווירה הציבורית הרותחת של 74' נגד הממשלה הוא לא היה כתובת להפגנות של מוטי אשכנזי ושות'.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ספטמבר 15, 2016 1:29 am 
Hall of Famer

עדי, בשנות פעולתו של פרס כאיש ציבור, יש משהו אחד טוב שהוא עשה וממש אחראי לו, לא כמו למשל אגדת קמ"ג?

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ספטמבר 15, 2016 7:22 am 
Hall of Famer

אגב, משהו ששמתי אליו לב : בשנה האחרונה בערך בהרבה מקרים מקפידים לכנותו בתקשורת "הנשיא התשיעי". לא זוכר למשל "הנשיא השביעי" בכל מיני דיווחים על וייצמן, או "הנשיא השישי" בדיווחים על הרצוג או "הנשיא החמישי" בדיווחים תקשורתיים על נבון.
מאיפה זה הגיע?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ספטמבר 15, 2016 8:31 am 
Freshman

זה מגיע מתוך כך שבתקשורת נורא מתאמצים למצוא טייטל שהולם את המעמד האייקוני שמקנים לפרס, ו"הנשיא לשעבר" נשמע פושטי מדי.

כמובן שהגישה של עדי כאילו פרס אשם בצורה כזאת או אחרת בכל צרה, חצי צרה ורבע צרה שהתרחשה במדינה היא מגוחכת לחלוטין. פרס ללא ספק היה (גם אם הוא חי, אחרי אירוע מוחי בגיל 93 הוא "היה") איש מוכשר ואינטיליגנטי שעשה גם דברים טובים. מכאן ועד מעמד הנביא ובונה המדינה שמקנים לו המרחק רב. פרס היה סופר-פוליטיקאי, אמן בתחומו, שדאג מאד לעצמו, דאג למקורבים אליו, הכיר שחיתויות ולא בחל בהן. לא צדיק, לא קדוש, לא טהור, לא סופר-אדם, אבל גם לא דמון אפלולי ואכזרי או אחד שרצה להפקיר את המדינה ואזרחיה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ספטמבר 15, 2016 8:58 am 
Sophomore

עמוס לב כתב:
עדי, בשנות פעולתו של פרס כאיש ציבור, יש משהו אחד טוב שהוא עשה וממש אחראי לו, לא כמו למשל אגדת קמ"ג?

מבצע משה, למשל.

Nadaw כתב:
כמובן שהגישה של עדי כאילו פרס אשם בצורה כזאת או אחרת בכל צרה, חצי צרה ורבע צרה שהתרחשה במדינה היא מגוחכת לחלוטין. פרס ללא ספק היה (גם אם הוא חי, אחרי אירוע מוחי בגיל 93 הוא "היה") איש מוכשר ואינטיליגנטי שעשה גם דברים טובים. מכאן ועד מעמד הנביא ובונה המדינה שמקנים לו המרחק רב. פרס היה סופר-פוליטיקאי, אמן בתחומו, שדאג מאד לעצמו, דאג למקורבים אליו, הכיר שחיתויות ולא בחל בהן. לא צדיק, לא קדוש, לא טהור, לא סופר-אדם, אבל גם לא דמון אפלולי ואכזרי או אחד שרצה להפקיר את המדינה ואזרחיה.

בוודאי שאינני חושב שהוא רצה להפקיר את המדינה ואזרחיה, אך גם אם לא רצה בכך זה עדיין לא פוטר אותו מהאחריות הישירה להחלטות ומעשים אשר אזרחים רבים שילמו על כך בחייהם (ולצערנו, כנראה גם בעתיד). מעשים שגם לאחריהם אף פעם לא הייתה לו ההגינות והיושרה להודות שטעה בהם. מה שעוד עצוב הוא שפרס מעולם לא שילם על כך מחיר פוליטי כראוי למחדליו ושהוא זכה, זוכה ויזכה לאיתרוג מקיר לקיר.

אך המשך לגחך.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ספטמבר 15, 2016 9:02 am 
מנהל פורום

מעניין לראות את ההבדל בין פואד לפרס. שניהם לאורך הקריירה הציבורית ניסו להיות תמיד סמוך למוקדי קבלת ההחלטות.
אבל בעוד שפואד לא עשה עם זה משהו משמעותי (אלא אם מחשיבים חלוקת ג'ובים למקורבים), על פרס אי אפשר להגיד שהוא לא עשה.
בין אם הפעילות שמיוחסת לו להקמת הקמ"ג והסיוע מהצרפתים, הסכם אוסלו, הפעילות הבינלאומית בתקופתו כנשיא, והפעילות הציבורית למען ישראל לאחר שעזב את הנשיאות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ספטמבר 15, 2016 9:50 am 
Freshman

פרס לא שילם מחירים פוליטיים? אנחנו מדברים על זה שלא הצליח לנצח מעולם מערכת בחירות? ההוא מה"אני לוזר?! כן!!!"? על זה שמצא את עצמו בסוף הקריירה כסייד-קיק וכעלה התאנה של אריאל שרון?

אבל בכל מקרה, הגיחוך שלי הוא לא הטענה שפרס מאותרג או שלא הכיר בטעויותיו. הגיחוך הוא על דברים כגון "אחראי ישיר להתעצמות חיזבאללה, פולארד, קו 300, שר בממשלת יום הכיפורים" וכו'. אני מבין שזה נורא קל לזרוק את כל מחדלי המדינה על בנאדם אחד, אבל כמו שזה קל-ככה זה מגוחך.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ספטמבר 15, 2016 10:08 am 
Sophomore

איפה טענתי שלא שילם מחיר?

אני מבין שנורא קל לגחך (וזה דבר מבורך לכשעצמו), אך אתה מוזמן להתאמץ מעט ולנסות להשמיע הגנה לטענות הנ"ל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 107 הודעות ]  עבור לעמוד 1, 2, 3, 4, 5  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 42 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה