הרבה מאוד מזל (רע וטוב) היה למכבי בעמדה 4 העונה, היא הניחה יד על השחקן שרצתה והוא גמר עונה, ואז הניחה יד על תחליף ברמה גבוהה, לא עניין של מה בכך, קצת מזכיר לי את סיטואציית טורנס-פארגו.
אני מקווה שאדלשטיין יסיק מסקנות לגבי שגב ויבין שאין לו מקום ברוטציה ליורוליג, ובאשר לגיא פניני, הוא תמיד נמצא שם בשביל הקבוצה, אם זה בנקודות, אם זה במהלכים נכונים בהגנה או בהתקפה, ונראה לי שבשלב הזה של הקריירה שלו יש לו פחות אגו, והוא יקבל את זה בהבנה אם יתנו לו לשחק פחות ביורוליג ויותר בליגה, יש עומס חיובי בעמדות 2-3, צריך לחלק את הדקות בין 5 שחקנים: גאודלוק, ווימס, סילי, סמית ולנדסברג, אני חושב שראד ואלכסנדר יכולים להחזיק את עמדה 4, אבל אולי אפשר לתת לסמית כמה דקות כ-4 כדי שלנדסברג יקבל יותר דקות כ-3.
ההחלטה לפתוח עם אוחיון עשתה טוב לקבוצה, לאוחיון ולמקל עצמו, שהצליח לייצר מהלכים יפים עם הכדור, למרות תצוגת הקליעה והמסירה של רייס בצד השני, ואוחיון שהיה שם במהלכים החשובים של המשחק, בחטיפה בדקות האחרונות, בריבאונד הגנה, בחדירה לסל בכדור קריטי, וגם לקח כמה זריקות טובות וחשובות, גם מקל, ברגע שהם הראו שהם לא מפחדים לזרוק וליזום משחק ההתקפה החל להיראות טוב יותר, ראינו פחות זריקות כפויות ומהלכים לא מתואמים לעומת אתמול, שלא לדבר על כמות האיבודים.
צירבאס ואייברסון היו דומיננטיים קצת פחות מאתמול, אבל לבארסה יש בעיה יותר רצינית, יש לה כנראה את אחד מ-3 הסנטרים הטובים באירופה, אבל המחליף שלו דורסי, חלש מאוד, אותו דבר בעמדת הרכז, שם יש את רייס, מבכירי הרכזים ביורוליג, אבל מהספסל...ריבאס ? וזה בדיוק ההבדל, שחקני הגל השני של בארסה חלשים משמעותית משחקני הגל הראשון, ופחות איכותיים משחקני הגל השני של מכבי, אולי למעט נבארו, אבל יש גבול לנזק שנבארו בגיל 36 יכול לעשות ליריבות.
ואולי המקור הכי גדול לאופטימיות היא הידיעה שמכבי גברה על קבוצה שעל הנייר עדיין נחשבת טופ יורוליג, בין ארבעת הגדולות, והיא עשתה את זה בלי 2 הכוכבים המובילים שלה, והצליחה במידה רבה לשלב את רוב האלמנטים שצריך להיות לקבוצה מאוזנת במשחק התקפה: קליעה מבחוץ, משחק פנים, תנועה עם וללא כדור, יציאה מהירה למתפרצות, סחיטת עבירות גבוהה, מסירות טובות, בחירת זריקות חכמה לרוב, רואים שזה מתחיל להתחבר.
|