סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ה' נובמבר 28, 2024 10:59 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 33 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ב' ספטמבר 19, 2016 2:57 pm 
Sophomore

בלוג: הצג בלוג (0)
אני לא מבין את מי שזורק את הטיעון הממוחזר שדמי ניהול עדיפים ככלי לבחירת קרן על פני ביצועים ושההיסטוריה לא מבטיחה עתיד וכיוצ"ב.

זה לא שמנהלי התיקים הם קופים שמגרילים תיק. עד כדי תיק שמושקע כולו במדד אחד, ובהנחה שיש בחירה של נכסים, יש אינטליגנציה מאחורה.
אני מסכים שהיסטוריה לא מבטיחה עתיד, אבל היא פרדיקטור לא רע, ומי שמוכר דמי ניהול נמוכים בתור כל מה שרלוונטי כנראה שאין לו מה להציע מבחינת ביצועים ולכן מתמקד רק במחיר.

זה שקול לטענה שעדיף לשלם 700 אלף דולר על נעימי מאשר מיליון על גאודלוק כי ההיסטוריה שלהם לא אומרת כלום על העתיד ולך תדע מי יהיה יותר טוב מחר, ו-700 אלף זה פחות ממיליון. כלומר, זה נכון שיתכן תסריט שבו נעימי יהיה טוב יותר, אבל את הכסף שלי תשימו בבקשה על גאודלוק. בפרט כשההפרשים בתשואה הם כל כך גדולים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ספטמבר 19, 2016 3:58 pm 
Junior

הטענה עד כמה שאני מבין היא שמדובר בהסתברות וככזו "אין לה זיכרון". מצד שני זה באמת מניח שהשקעות הן ניחוש נטו, בלי שום קשר ליכולת, ניסיון וכו'.
"הקוף שניצח את מומחי ההשקעות" יטען שזה באמת נכון (לא הספר. הסיפור עצמו).

ראובן כתב:
צוד הוא עדיין העשב השוטה הרשמי של הפורום. נא לכבד את זה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ספטמבר 19, 2016 4:00 pm 
Hall of Famer

אני צריך למצוא את הקישור לזה, אבל כבר נתקלתי כמה פעמים בנתון שאומר שלאורך זמן, אם לוקחים בחשבון את עלות דמי הניהול הגבוהה משמעותית, רוב הקרנות המנוהלות השיגו תשואה פחות טובה מאשר תיק "טיפש" שרק מחקה מדד מקיף (כמו ת"א-25 או ת"א-100 לצורך העניין).

ובכל מקרה, זה שונה מאוד ממקרה נעימי-גאודלוק כי את היכולות של כ"א מהם אנחנו מכירים, אבל אם קרן מסוימת מחליפה מנהל או אנליסט בכיר, כמה מאיתנו יודעים להגיד האם זה טוב או רע? זה הרבה יותר שקול לניסיון לחזות מי תיקח אליפות ב-NBA מבלי שאתה מכיר אפילו שחקן או מאמן אחד בליגה ואתה רק מניח, לצורך העניין, שאם ב-10 שנים האחרונות יש לסן-אנטוניו את המאזן המצטבר הכי טוב, אז הם יקחו אליפות (או יהיו הקבוצה המאזן הכי טוב בעונה הסדירה) גם בשנה הבאה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ספטמבר 19, 2016 4:36 pm 
Sophomore

1. תשואה פחות טובה לא בהכרח אומרת תיק פחות טוב. יש לא מעט מדדים מעניינים עבור קרן, תשואה היא רק אחד מהם. שונות התשואות היא עוד אחד מעניין במיוחד.
2. זה שרובנו לא יודעים מי מנהלי הכספים ומתי הם מתחלפים הופך את ההחלטה לקצת fuzzy, אבל כן - אם נלך עם הדוגמה שלך, אם סאן אנטוניו זכתה באליפות בשנים האחרונות ואני צריך להמר בצורה עיוורת על אלופת השנה הבאה כשאני לא יודע שום דבר על מה שקורה בליגה, אני מעדיף לשים את הכסף על סן אנטוניו ולשלם על זה פרמיה אל מול הימור רנדומי לחלוטין.

אני גם מעדיף לשים כסף על קבוצה שבשנה שעברה הגיעv לגמר לעומת קבוצה שלא עלתה לפלייאוף. לפעמים אהיה טועה לגמרי והקבוצה הראשונה התרוקנה מנכסיה בעוד השנייה החתימה 3 שחקני HOF. ברוב המקרים, זה לא המצב. מנהלי הקרנות (לא מנהלי התיקים) שקולים לפרונט אופיס וג'נרל מנג'ר - יש להם טביעת יד ואסטרטגיה ארוכת שנים, שמוכיחה את עצמה, או שלא.

המחשבה שילין לפידות/אלטשולר מציגים ביצועי יתר אל מול רוב הקרנות אחרות באותה רמת סיכון "בפוקס" מוטעית לטעמי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ספטמבר 19, 2016 11:45 pm 
Hall of Famer

WTF כתב:
אבל את הכסף שלי תשימו בבקשה על גאודלוק.

ומה עשה הכסף היום?
http://www.one.co.il/Article/16-17/2,62 ... tml?ref=hp
:lol:

אין לי ראש למילים ארוכות וביבלברוקס מן מילה ארוכה שכזאת

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ספטמבר 20, 2016 7:41 am 
Hall of Famer

אף אחד לא טוען שקרן X הייתה יותר טובה מקרן Y בכך-וכך שנים האחרונות בגלל מזל או בגלל איזשהו גורם אקראי, הטענה היא שלא ניתן בהכרח להשליך מנתוני העבר על הביצועים בעתיד. ובכל מקרה, הפערים האפשריים בדמי ניהול הם כל כך גדולים (6% מההפקדות ו-0.5% מהצבירה זה המקסימום, למישהו שמתמקח לא תהיה בעיה להשיג פחות מזה לדעתי) שקרנות שלוקחות דמי ניהול גבוהים צריכות לא סתם להיות טובות יותר מהמתחרות שלהן בקצת, הן צריכות להיות טובות יותר מהן בדי הרבה כדי להצדיק את הפער במחיר. סתם לצורך העניין, אם שתי קרנות לוקחות את אותו אחוז מהצבירה, אבל אחת לוקחת 6% מההפקדות והשנייה לוקחת רק 3%, אז הראשונה תצטרך בכל שנה להשיג 3.2% תשואה עודפת בכל שנה כדי להצדיק את הפער בעלויות, זה פער גדול מאוד.

אם ניקח לצורך העניין את הטבלה הזו:
http://supermarker.themarker.com/Pensio ... Funds.aspx

הפערים השנתיים בין הקרנות הם מקסימום 2.5% בשנה האחרונה ו-15% לאורך 5 שנים, כשדווקא כמה קרנות שמדורגות נמוך יחסית לוקחות דמי ניהול ממוצעים גבוהים ויש קרנות שמדורגות גבוה ולוקחות דמי ניהול ממוצעים נמוכים משמעותית.

בקיצור, אני לא אומר שצריך להתעלם מהתשואות של קרנות לאורך זמן, אני רק אומר שעל דמי ניהול יש לחוסכים שליטה הרבה יותר גבוהה ולכן זה משהו שחשוב להתמקד בו יותר מאשר בגורמים אחרים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ספטמבר 20, 2016 11:18 am 
Sophomore

ברור שלדמי הניהול יש חשיבות. רק שצרכנות חכמה ומיצוי אפשרויות המיקוח מביאים למצב שההבדל בדמי הניהול בין קרנות ה"פרמיום" לקרנות הפחות טובות לא מאוד משמעותי.

כמובן שההבדל באיכות הקרנות משמעותי יותר ככל שרמת הסיכון גבוהה יותר. בקרן שהיא 80% אגח ממשלתי אין טעם להשקיע דמי ניהול גבוהים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ספטמבר 20, 2016 12:09 pm 
Hall of Famer

הנקודה היא שלמי שלא מבין בתחום הרבה יותר קל להשוות דמי ניהול מאשר לדעת איזו קרן עדיפה ובכל מקרה, אם יש לך אפשרות לקבל הנחה משמעותית בדמי הניהול של קרן ספציפית בזכות מקום העבודה שלך (או כל דרך אחרת), זה בהחלט יכול לקזז גם פער משמעותי בתשואות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 33 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 31 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה