shachaf78 כתב:
דוגמא מספר 2:
http://www.one.co.il/Article/258756.htmlציטוט:
בשנים האחרונות ג'קסון פלרטט לא מעט עם הרעיון לחתום במכבי. עוד כשהצעיד את בילבאו הספרדית לסגנית אלופת ה-ACB, שמו של הרכז הקשוח עלה במסדרונות המועדון הצהוב. גם לפני שנה, בטרם נחתם ההסכם בין הצהובים לג'רמי פארגו, ג'קסון דחף בנציגיו להביא הצעה ממכבי כדי לצאת מההסכם מול צסק"א.
בפגרה החולפת ג'קסון היה שחקן חופשי וזכה לחיזורים מצד קבוצות רבות ב-NBA כאשר אינדיאנה פייסרס הייתה רצינית ביותר ואף והגישה הצעה בגובה 450 אלף דולרים ברוטו לעונה. ג'קסון ויתר על החלום האמריקאי וחתם לשנתיים נוספות במוסקבה תמורת סכום שעולה על 2.5 מיליון דולרים לכל התקופה.
אבל למכבי, ג'קסון מספר בראיון מיוחד ל-ONE לקראת פתיחת עונת היורוליג, הסכים לעשות הנחה. "מאוד רציתי לשחק במכבי. זה עדיין משהו שאני חושב עליו. הייתי עושה להם הנחה וחותם עבור 800 אלף דולרים, אולי אפילו 700 אלף דולרים. אני יודע שג'ורדן פארמר וטיילור רוצ'סטי מרוויחים הרבה יותר מזה, ואף אחד מהם מעולם לא ניצח סדרת פלייאוף או הגיע לפיינל פור ביורוליג", אמר.
וזה עוד שחקן שמשחק בצסק׳׳א ולא בקובאן או בקאזאן. כנראה שהוא וראד צמד פראיירים.
או שאולי, מה לעשות, אמריקאים צעירים נמשכים קצת יותר לתל אביב עם הים והאנשים שמדברים אנגלית על 15-מעלות בחורף...
תנועה לאן? הקבוצות הרוסיות מפתות שחקנים עם כסף. זה קיים. בפועל זה לא יעד אטרקטיבי ועובדתית שחקנים מוכנים לרדת בשכר שלהם לפעמים לשחק במקומות שטובים יותר עבורם מבחינת סגנון חיים. רייס לדעתי מרוויח בברצלונה פחות ממה שקיבל בחימקי. היה נשאר במכבי בהרבה פחות מזה.
תזכיר לי מה אירע עם מר ג'קסון לבסוף?
אה, בעצם אתה לא צריך. זה כתוב בגוף הציטוט שהבאת בעצמך.
אז לשאלתך, ג'קסון לא פראייר.
ובכלל, מעניין מאד, הוא היה מוכן לעשות הנחה למכבי, אבל לאינדיאנה פייסרס לא... כי למה שבחור אמריקאי צעיר יעדיף חור כמו אינדיאנפוליס, בארץ שאף אחד לא שמע עליה, ומשחק בליגה מצ'וקמקת כמו ה-NBA, על הים והבחורות של עיר העולם הגדול תל אביב? בקיצור, בוא תספר לי שאתה עדיין אוכל את המילים בראיון הזה.
העיקר שהוא דוגמה לנקודה שלך... אתה יכול להיות מרים בכדורעף.
וגם הדוגמה של ויקטור ראד, שנפל על קבוצה פושטת רגל שהפסיקה לשלם משכורות. איפה הסיטואציה הזו ואיפה צסק"א או קזאן, שאחד כמו קית' לנגפורד כבר הולך לשחק שם עד סוף הקריירה כנראה, פראייר שכמותו שלא יודע מה טוב לו, איך הוא לא חזר למכבי, איך?