התותח המפוברק כתב:
ננסה לענות:
1. הממ מושחתת. לא יודע אם זו ההגדרה. אולי אני לא מכיר מספיק, אבל מתי האשימו אותה בשחיתות ועל בסיס מה?-גגל "הילארי קלינטון מושחתת/שחיתות" בכל שפה שתרצה.
2. מה משיחי בג'ון קרי? שהבנאדם ניסה ומנסה לכפות על ישראל והפלסטינים שלום שאף אחד לא רוצה. חי בסרט שהוא נברא בשביל לעשות שלום במזרח התיכון, ולא משנה באיזה מחיר. ארצות הברית היא בעלת הברית החשובה והחזקה ביותר של מדינת ישראל. יש לה אינטרס מובהק ביותר, אינטרס שלה, שישראל והרשות הפלסטינית יגיעו להסדר. רוצים, לא רוצים-ארצות הברית תמשיך לנסות ולא משנה איך קוראים לנשיא או לשר החוץ. זה פשוט אינטרס אמריקאי. אז מעתה אמור: ג'ון קרי עושה את העבודה שלו כשר החוץ למען האינטרס האמריקאי. הלוואי על שרי החוץ שלנו.
3. ר' תשובה לשאלה 2. ראה ביאור בסעיף זה.
4. לגבי משטר בוש - נכון. לגבי אובמה, היציאה שלו מעיראק הכשירה את הקרקע לכניסת דאע"ש והשאירה אדמה חרוכה עם מיליוני אנשים במשטר מאוד מאוד לא יציב (לעומת אגב משטר סדאם, שאמנם היה טוטליטארי ואכזרי, אבל יציב למדי). זה התגבש אח"כ גם עם שאר מדיניות החוץ שעיקרה לצמצם את ההתערבות בשטח של ארה"ב מצד אחד, אבל לצייץ בטוויטר או באינסטגרם הודעות גינוי או תמיכה מצד שני. לא להתנהלות כזאת אני מצפה ממי שמתיימר להיות מנהיג המעצמה הכי חזקה בעולם. אובמה הוא לא נשיא עיראק, הוא לא אחראי לעיראק, הוא לא נכנס לעיראק. מי שהפעל את המשטר הטוטליטארי ויציב של סדאם, והכריז שהמלחמה הסתיימה כבר ב2003, היה קודמו בתפקיד. אובמה קיבל החלטה לגיטימית ונכונה מנקודת מבט אמריקאית לצאת ממרחץ הדמים וממסחטת הכספים שם. אתה יכול לחשוב שזו החלטה מוטעית, אבל קשה להתווכח עם הכסף והדם שנחסכו לאמריקאים מאז שזה קרה.
5. מי הסמיך את אובמה להגיד את דעתו לגבי שיטת הממשל הנדרשת במדינות אחרות? למה הוא לא עודד גם הפיכה בסין או בקובה? גם בטורקיה אותו סיפור. אין לי ספק שאם ההפיכה הייתה תופסת תאוצה, אובמה היה יוצא בעד המהפכנים. במצרים נכון להיום המצב התייצב, אבל לקח כמה שנים טובות, ואני לא בטוח כמה זה הרבה יותר טוב ביחס למצב שהיה עם מובארכ. בסוריה יש מלחמת אזרחים כבר 5 שנים ומשום מה, דווקא שם הוא סותם את הפה כשיש הוכחות שהנשיא השתמש בחומר כימי נגד אזרחים. בקיצור, אוהד כורסא שהוא אוהד נצחונות. תודה אבל לא תודה. אם הוא רוצה הוא יוכל לשמש פרשן בערוץ 2 אחרי שיפרוש. מי מסמיך אותך להגיד את דעתך על משהו? צריך הסמכה כדי שמנהיג הדמוקרטיה החזקה בעולם יתמוך באופן עקרוני במשטרים דמוקרטיים? יש נשיא אמריקאי שלא עשה את זה?
6. יש סיבה למה מגזין פורבס בחר בולדימיר פוטין כבנאדם הכי משפיע בעולם. בכל המאבקים השונים שהיו בשנים האחרונות (לרבות המלחמה בחצי האי-קרים, המתיחות בסוריה, המתיחות בטורקיה, הסנקציות על איראן וכד') לרוסיה הייתה את המילה האחרונה ולא לארה"ב. נשאל את זה כך. אתה, או העורך של פורבס, הייתם מעדיפים להיות במצב המדיני של רוסיה או של ארצות הברית? הייתם מעדיפים להיות אזרחי רוסיה או ארצות הברית? לא ידעתי שלנהל מעצמה זה לשחק כל היום בלמי יש גדול יותר.
7. מסכים. אבל מהמעט שכן היו מוכנים לחשוף בתקשורת, נראה שלאיראנים לא תהיה שום בעיה לייצר פצצת גרעין אם וכאשר היא תרצה, וכמדומני שהמטרה הייתה למנוע ממנה את היכולת הזו. כלומר אתה מסכים שאתה לא יודע, ולכן אתה מנחש.
8. כן ולא. כלכלה מפורקת - כן. זו כמובן לא אשמתו הישירה של בוש, ואת הלקח מהמשבר עולם העסקים כבר הספיק להפנים (עד הבועה הבאה והמשבר הבא). הכלכלה בתקופה הזאת היא כלכלה של צמיחה מאוד מתונה ומאופקת. מזכיר גם שארה"ב בתקופתו איבדה לראשונה את הדירוג המושלם שלה. אז האזכור בסוף הוא ציני במקרה הטוב ומטופש במקרה הפחות, כי ברור שפגיעה בדירוג לא נובעת ממדיניות של אובמה אלא מהמצב הכלכלי שארה"ב נקלעה אליו בימי בוש. מצחיק שבוש שלט באמריקה 8 שנים והביא אותה לאחד המשברים החמורים בתולדותיה, אבל "זו לא אשמתו הישירה". אובמה, שקיבל את הנדוניה, כמובן אשם ב"צמיחה מאוד מתונה ומאופקת". אולי אתה יכול ללכת לפרשן בערוץ 2, מרוב שהניתוח שלך אובייקטיבי. או שלא.
9. לא בכדי השוויתי גם לביבי ובמקום מסוים גם לליברמן. נראה לי מקרה קלאסי של אותו דוברמן שנובח לפני הבחירות, וברגע שייבחר לתפקיד יהפוך פתאום לממלכתי, שקול ומאופק. ברור לו שבשביל לעשות עסקים הוא צריך גם כסף דמוקרטי ולא רק רפובליקני. אחלה. נשיא ארה"ב בדמותם של ביבי וליברמן. בדיוק מה שהעולם צריך.