זה מעניין, מכבי של גודס מי שזוכר (בעונה הראשונה) הייתה קבוצה בינונית יחסית בהתקפה, היו לה מלא שחקנים אתלטים אבל חוץ מפארגו וסמית זו הייתה קבוצה די מוגבלת התקפית מבחינת קלעים, לנדסברג קיבל פה ושם קרדיט ודקות בעמדה 3 אבל מכבי הייתה פגיעה יותר, בגלל שבקו האחורי לא היה לה קלעי יציב, מה שכן היה לקבוצה הזו זה הגנה, כולם אז דיברו על המשולש ההגנתי של אוחיון-סמית-רנדל, במשחק של היום היה למכבי יש משולש התקפי - גאודלוק, לנדסברג וסמית. ב-2 המשולשים הצלע המאזנת הייתה דווין סמית, אלא שדווין סמית של אז היה שחקן שעושה הכל - ריבאונד, קליעה, הגנה אישית וקבוצתית ובגדול תרם בכל מדד סטטיסטי שמסתכלים עליו.
דווין סמית של היום הוא לא שחקן גמור בניגוד למה שאומרים, עם כל החולשות שלו הוא סיים עדיין כריבאונדר המוביל בקבוצה, הקלעי השני בטיבו, בין היחידים שהוציאו חטיפה ממילאנו, וגם יצר חסימה וגם סחט 5 עבירות, בגילו הנוכחי ועם עבר פציעות כמו שלו אי אפשר לבקש ממנו יותר.
אולי אנשים חושבים שעם ווימס זה יראה אחרת בהגנה, אבל ראינו שההגנה שלו לא מדהימה, הם שם גדול, אבל הוא לא מי שהיה עושה את ההבדל למכבי במשחק היום, ראינו שסקוררים זו הבעיה האחרונה בקבוצה הזו, אם אני צריך לקבל החלטה בין להתחזק ברכז הגנתי עם קליעה במקום מקל נניח, לבין 4-5 מטרייה אווירית אני הולך על המטרייה.
בת'כלס אני לא רואה את הערך מוסף המייחד של מקל וסילי, אין דבר שסילי עושה שגאודלוק או לנדסברג לא עושים ברמה גבוהה יותר, והגנתית הוא לא שינה את המשחק, גם מקל לא, בפועל היה אפשר לצמצם את הסגל ב-4 שחקנים ולהביא 2 שחקנים במקומם שהיו סוגרים את החורים שנותרו בצד ההגנתי ובריבאונד, במובן הזה בניית הסגל לא נעשתה על הצד הטוב ביותר, למכבי שי את "הדובדבנים" שיכולים להביא אותה הכי גבוה שאפשר מבחינת כישרון, אבל חסרים "שחקני דבק" בקבוצה, במכבי הגדולה ההיא שארפ ובאסטון (ובמידה מסוימת בורשטיין) היו שחקני הדבק, שחקנים שאיתם יש לקבוצה גם שלד הגנתי, שחקנים שמרוויחים לה פוזשנים, פניני, סמית ואוחיון עוזרים בפאן הזה, אבל הם לא סטופרים הגנתיים, וגם ככה למעט סמית הם משחקים מעט דקות יחסית.
אם ניקח את הסגל כפי שהוא כמצב נתון, מכבי צריכה לנסות לשחק סמול בול כמה שאפשר, עדיף יותר שחקנים שמזיזים רגליים ומזיזים מהר יחסית מ-2 גבוהים סטטיים או איטיים שלא יוצאים לקלעים בזמן או לא מכווצים את ההגנה כשצריך.
בת'כלס מה שיש לקבוצה כרגע זה התקפה, אין לה כמעט שחקנים שמתאמצים או עושים הגנה, אז ששחקנים שלא יודעים להביא את עצמם לידי ביטוי לכאן או לכאן בצורה טובה, שישבו על הספסל. אני פותח עם גאודלוק כרכז, לנדסברג ב-2, סמית ב-3, ראד ב-4, צירבאס ב-5, המסר שזה ישלח זה שכל שחקן חייב לייצר ערך מוסף, התקפה או הגנה זה לא משנה, כל מה ששומר על הקבוצה בתמונת המשחק, אי אפשר להיות שחקן אנמי, או שאתה טוב בהגנה או בהתקפה או בשניהם, אתה לא יכול לא להותיר שום חותם על המשחק, זה קודם כל לבדוק שחקנים ברמה פסיכולוגית עד כמה יש להם מחויבות לקבוצה, כי עושה רושם שמקל ואוחיון חשבו שעמדה 1 מונחת בכיס שלהם בכל מקרה בגלל שהם ישראלים ובגלל שהם הרכזים הטבעים היחידים בקבוצה, את הביטחון הזה צריך לערער להם אם הוא לא מגובה בתוצאות במגרש.
אם צירבאס ימשיך להיות קונוס בהגנה או לעשות עבירות שטותיות, אז ארז צריך לעשות איתו חילופי הגנה-התקפה, שחקנים צריכים לדעת שבמקומות בהם הם לא יציגו מחויבות מלאה במשחק שלהם הם יענשו, ושאין פרות קדושות.
|