ההתרשמות שלי מהמשחק.
קודם כל, היה משחק טוב ומהנה לצפייה. אף אחת מהקבוצות לא נתנה הגנה (שתיהן כנראה יהיו מקבוצות ההגנה הרעות במפעל) אבל היה סקור גבוה ומתח ואני חייב להגיד שנהניתי מההפסד הזה יותר מרוב הנצחונות המעטים והעלובים בעונה שעברה (ותכלס למכבי לא הגיע לנצח אבל אני שמח שהראו אופי וכמעט גנבו ניצחון חוץ).
נתחיל בנקודות האור -
גודלוק (אני מעתה והילך מוותר על הא׳ בשם שלו כי זה מתגלגל לי יותר טוב על הלשון וגם כל מבט שלו לסל הוא טוב
) הוא חתיכת שחקן. הראה במשחק את כל הארסנל המרשים שלו - קליעה מכדרור ואחרי חסימות, שינויי כיוון וסבסובים שוברי קרסוליים, הפלואטר היפהפה וגם סידור מבטים לאחרים עם 5 אסיסטים - כמובן שלא בכל משחק הוא יקלע ככה (8/9 ל2 ו3/6 מ3 חלק גדול עם שחקן צמוד לגופיה) אבל אם הוא נראה כך משחק אחרי חזרה מפציעה אני מרוצה.
הקבוצה הראתה אופי ולא נשברה. זה היה משחק של ריצות וקצת כמו בשנה שעברה מכבי כל פעם כמעט חזרו ולא הצליחו לקחת את ההובלה, אבל החזרה מפיגור דו ספרתי בדקה-שתיים האחרונות (הגם בעזרת רפשה הדביל) היתה יפה.
עמדות 2-3 של מכבי גם ללא ווימס תרמו הרבה. גודלוק וסילי תרמו 36 נק׳ 7 כ"ח 6 אס׳ ומדד משותף 47. סילי אמנם קלע רק סל שדה אחד אבל סחט 4 עבירות ושם 6 מ6 מהקו, הוא גם הריץ מתפרצת אחת יפה והראה שהוא יודע לשחק את הפיקנרול (רק שאתמול אייברסון לא היה מרוכז) מה שיאפשר למכבי להעלות חמישיות איתו ועם גודלוק בגארדים וללא אחד הרכזים הישראלים הנגרים.
סמית׳ ולנדסברג תרמו 33 נק׳ 9 כ"ח ומדד משותף 29. סמית׳ הראה שכוחו עדיין במותניו עם 19 + 7 (ולא הייתי מאשים אותו באי הסגירה של כל החורים שהחברים שלו בקו הקדמי יצרו) ולנדסברג היה אגרסיבי ופתח עם 6/7 מהשדה אבל כמו תמיד השתין במכנסיים בסיום כאשר 4 הזריקות האחרונות שלו, כולן זריקות מומנטום, הסתיימו בשתי החטאות שלשה ושני לייאפס שנחסמו. לא ברור לי למה הוא ולא גודלוק או סמית׳ לקחו את הזריקות האלו.
ועכשיו לנקודות החושך -
אם עמדות 2-3 תרמו 69 נק׳ ו76 מדד משותף אז עמדות 1 ו-4 (מקל אוחיון ראד אלכסנדר ופניני) נתנו 9 נק׳ עם 3/14 מהשדה ו2/6 מהקו ומדד 0 עגול.
האמת שאני פחות מודאג מהרוב פה מהתצוגה המזעזעת של הרכזים. יהיו משחקים שאחד מהם או אפילו שניהם יהיו יותר טובים מאתמול וארז תמיד יכול להעלות בקו האחורי 3 מבין גודלוק/סילי/לנדסברג/ווימס/סמית׳ שאמנם אף אחד מהם אינו רכז טבעי אבל כולם יכולים לייצר לעצמם הרבה יותר טוב מבחורינו הצברים ואף אחד מהם לא פוחד לעלות לזריקה מבחוץ כמו מקל או לחדור ולסיים במקום למסור לטיז אל נבי כמו אוחיון.
לגבי עמדה 4, ראד עוד ייתן משחקים יותר טובים (לא שזה קשה אחרי אתמול) אבל הוא הראה כמה שהוא צעיר. נכנס רע למשחק ופשוט לא הצליח להתאושש. זה לא רק האיבודים המטופשים, הוא כל הזמן יוצר חורים בהגנה. אלכסנדר עם עוד משחק טיפוסי - מהלך אחד מדהים (הדאנק במתפרצת) ולאחריו 3-4 מהלכים גרועים.
מכבי נראה לי שחייבים להביא פאוור-סנטר, שחקן דבק הגנתי לימים ששניהם הרס מהלך.
אם מסתכלים על הסטטיסטיקה של 2 הסנטרים אז הם נתנו משחק טוב - 19 נק׳ ב80% מהשדה ו100% מהקו ו9 כ"ח - הבעיה שמשחק זה לא רק מספרים ושניהם נתנו הגנה שערורייתית. צירבס צובר נקודות בפנים וכעיקרון דוקא היה יכול לתת גוף על ראדוליצ׳ה אבל התעקש לעשות עבירות מטומטמות רחוק מהכדור ובהתקפה, ואייברסון עוזר בריבאונד התקפה וסיים אתמול לא רע אבל הוא מתפתה לכל פאמפ פייק בהגנה ופעם אחר פעם פספס הזדמנויות בפיקנרול שאמור להיות הלחם והחמאה שלו.
הדבר העיקרי שצריך להדאיג את מכבי היא הטיילת בהגנה. אין שום חיפוי על הטבעת והגנת הצבע מחוררת כמו גבינה שוויצרית.
ולא משנה עד כמה יש כישרון התקפי הפוטנציאל כרגע שיחטפו בכל משחק מעל 90 נק׳ גבוה מאוד וקבוצה יותר הגנתית ופיזית ממילאנו היתה מביסה אתמול.