סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ו' נובמבר 15, 2024 6:40 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 31 הודעות ]  עבור לעמוד 1, 2  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ה' אוקטובר 27, 2016 11:11 am 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (0)
הסטטיסטיקה, כידוע, הולכת ומשתכללת.
נתונים כמו +\-, סחיטת עבירות הם נתונים שלא היו קיימים (לפחות לא באירופה) לפני עשור-שניים.
אני חושב שאפילו האסיסט הוא נתון שלא נספר לפני 3 עשורים כשהתחלתי לראות כדורסל.
ועדיין, הדף משקר ויש דברים שאפשר להוסיף לסטטיסטיקה.
רעיון שעלה לי בשולי דיון על סטודמאייר:
ריבאונד "תחת אש".
יש הרבה ריבאונדים שהשחקן זוכה בהם מן ההפקר (נופלים לו לידים כשאין אף שחקן יריב בסביבה), ולעומתם כדורים שהוא חוצב מהלוח וצריך ללכת מכות בשבילם.
ריבאונדר,כמובן, צריך להימדד בכדורים חוזרים מהסוג השני, ולא הראשון.
גם בניקוד הייתי נותן ערך מוסף לנקודות שנקלעות בתוצאה צמודה, ומוסיף עוד פקטור (קטן יותר) ככל שהמשחק מתקדם.
יש עוד סטטיסטיקות שהייתם רוצים לראות בבוקססקור?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוקטובר 27, 2016 11:20 am 
הנביא הרשמי של הפורום
סמל אישי של המשתמש

זריקות וקליעות - מתוך הצבע / מחוץ לצבע

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוקטובר 27, 2016 11:26 am 
Hall of Famer

כמה מספרים שקיימים בסטטיסטיקות מתקדמות:

הסטות כדור (deflections), בעיקר כאלו שהובילו לעוד פוזשן של הקבוצה, נניח שחקן שהצליח לגעת במסירה של היריב ולהסיט אותו כך שתוביל לחטיפה או למצוקה בשעון הזריקות ואיבוד כדור או לחילופין שחקן שהצליח לגעת בכדור חוזר ולמנוע מהיריב להשיג פוזשן.

נקודות שנקלעו על השחקן (מדד ליאור אליהו לשלשות אפשר לקרוא לו).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוקטובר 27, 2016 11:34 am 
Junior

אבימאל כתב:
הסטטיסטיקה, כידוע, הולכת ומשתכללת.
נתונים כמו +\-, סחיטת עבירות הם נתונים שלא היו קיימים (לפחות לא באירופה) לפני עשור-שניים.
אני חושב שאפילו האסיסט הוא נתון שלא נספר לפני 3 עשורים כשהתחלתי לראות כדורסל.
ועדיין, הדף משקר ויש דברים שאפשר להוסיף לסטטיסטיקה.
רעיון שעלה לי בשולי דיון על סטודמאייר:
ריבאונד "תחת אש".
יש הרבה ריבאונדים שהשחקן זוכה בהם מן ההפקר (נופלים לו לידים כשאין אף שחקן יריב בסביבה), ולעומתם כדורים שהוא חוצב מהלוח וצריך ללכת מכות בשבילם.
ריבאונדר,כמובן, צריך להימדד בכדורים חוזרים מהסוג השני, ולא הראשון.
גם בניקוד הייתי נותן ערך מוסף לנקודות שנקלעות בתוצאה צמודה, ומוסיף עוד פקטור (קטן יותר) ככל שהמשחק מתקדם.
יש עוד סטטיסטיקות שהייתם רוצים לראות בבוקססקור?

הסטטיסטיקות שאתה מתאר הם נתונים קלאסיים מהסוג שניתן להוסיף אותם רק רטרואקטיבית ולא בזמן אמת על ידי הצוות שבמשחק, או במידה ויש עוד סטטיסטיקאי שיושב ו"מתייג" את האירועים המיוחדים. דווקא לנתון השני שביקשת אפשר גם להוציא אלגוריתם שמחשב את העניין לבד ולא צריך התערבות סטטיסטיקאי. תחשוב שבמשחקים כל הזמן קורים המון דברים והסטטיסטיקאים צריכים לתייג אותם בזמן אמת (כיוון שהלחיצות שלהם גם מדווחות ל PBP). ככל שאתה מוסיף עוד לחיצה ועוד דגלון לכל אירוע, כך אתה מעקב עוד יותר את קבועי הזמן שאיתם הם צריכים להתמודד. כל לחיצת עכבר היא קריטית.

האמת היא שאני לא רואה ערך (אבל זו רק הערכה אישית) בתיוג ריבאונד כ Contested. לא בדקתי, אבל אני מנחש שיש קורלציה חזקה בין הנתון ריב'/דקה לבין איכות הריבאונדר וכמה הוא לוקח במשחק. מה גם שלא ברור לי איך אתה מגדיר את אותו ה Contested. דווקא הריבאונדרים הגדולים באמת הם אלו שעושים בוקסאווט אפקטיבי ולקוחים את הריבאונד "בקלות". אולי יש ערך כשרוצים לבדוק מוטיבציה ומחויבות של שחקן, אבל גם פה אני לא בטוח אם מדובר יותר בזה או דווקא בעבודת ריבאונד לא טובה, שכאמור צריך להילחם בה על הריבאונד במקום להבטיח אותה בקלות.

החתול על קרפלס: "שישלחו אותו בטרייד לנ"צ... יתאחד עם אחיו חסרי הצוואר האחרים טל דן ואלישי כדיר "

בגאצקיס מפסיד למעיין, די ג'יי ולאומי: “התכוננו לכארם משעור. השחקנים שלי הם לא איירון מן".

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוקטובר 27, 2016 11:41 am 
Junior

rony כתב:
כמה מספרים שקיימים בסטטיסטיקות מתקדמות:

הסטות כדור (deflections), בעיקר כאלו שהובילו לעוד פוזשן של הקבוצה, נניח שחקן שהצליח לגעת במסירה של היריב ולהסיט אותו כך שתוביל לחטיפה או למצוקה בשעון הזריקות ואיבוד כדור או לחילופין שחקן שהצליח לגעת בכדור חוזר ולמנוע מהיריב להשיג פוזשן.

נקודות שנקלעו על השחקן (מדד ליאור אליהו לשלשות אפשר לקרוא לו).

דיפלקשן פעם היה מתועד בזמן אמת. היום כבר לא (גם בגלל חוסר הבהירות לגבי שילוב של זה במדד היעילות).

המדד של נקודות "על", גם כן משהו שהייתי שמח מאוד לראות.

החתול על קרפלס: "שישלחו אותו בטרייד לנ"צ... יתאחד עם אחיו חסרי הצוואר האחרים טל דן ואלישי כדיר "

בגאצקיס מפסיד למעיין, די ג'יי ולאומי: “התכוננו לכארם משעור. השחקנים שלי הם לא איירון מן".

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוקטובר 27, 2016 1:05 pm 
Hall of Famer

הבוקס סקור בעיני סבבה לחלוטין. הייתי מוריד ממנו את הפלוס/מינוס שמספר מעט מאד לגבי משחק בודד.
סטט' אחרות יש להם מקום, אבל לא בבוקס סקור, אלא בדפי סטט' מתקדמות.
אני רוצה לראות בוקס סקור ולא לטבוע במיליון סטט' שלא ממש משנות לי. בוקס סקור זה כמו תקציר מנהלים. אתה רוצה לראות יותר לעומק, לך לדפים של סטט' מתקדמות. יש מספר אתרים שמנפקים אותם. לדעתי גם באתר הרשמי של האן.בי.איי ניתן לראות זאת.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוקטובר 27, 2016 1:25 pm 
Junior

הדו"ח השני האהוב על המאמנים ועוזרי המאמנים, מניסיוני, הוא דו"ח יעילות חמישיות. זה גם דו"ח שיכול להיות מוטה ברמת המשחק הבודד אבל הרבה יותר אמין מ +/- לשחקן בודד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוקטובר 27, 2016 8:50 pm 
Sophomore

הייתי רוצה שיהיו נתונים חציוניים ולא רק ממוצע. הממוצע, במיוחד לשחקנים שמשחקים מעט דקות יכול להיות מושפע מאד מסטיות תקן של מדחק בודד.

לעד אזכור שלקחתי את יניב גרין כסותם חורים ליורוליג פנטזי בעונה הראשונה שלו ועל המשחק הראשון הוא נתן 24 נגד ז'לגיריס אבל בשאר היה חושך. נותן לך לטעמי יותר נתון על סולידיות של שחקן

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוקטובר 27, 2016 9:07 pm 
Hall of Famer

שינוי זריקה של מגן. אין סיכוי שזה יקרה אבל זה נחמד.
זריקות רעות מול טובות. שוב זה לא יקרה בחיים כי זה גם עניין של דיעה אבל זה היה יכול להיות נחמד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוקטובר 27, 2016 9:26 pm 
Sophomore

לי באופן אישי מאוד חסר +/- ברמת הברוטו, היום רשום רק ההפרש, אני מעדיף לראות את התוצאה. לאורך מספר משחקים זה מועיל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוקטובר 27, 2016 9:31 pm 
Sophomore

G כתב:
לי באופן אישי מאוד חסר +/- ברמת הברוטו, היום רשום רק ההפרש, אני מעדיף לראות את התוצאה. לאורך מספר משחקים זה מועיל.

לא הבנתי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוקטובר 27, 2016 10:19 pm 
מנהל פורום

בלוג: הצג בלוג (14)
אני חושב שהוא מתכוון לא להראות 5+ אלא את הנקודות שנקלעו/נספגו בפועל. נשמע מאוד הגיוני (40-35 יהיה הרבה יותר משכנע מ8-3).

אני תמיד מוסיף לת'רדים מהסוג הזה את הקטגוריה של "גרימת איבודים" (נניח, שחקן עשה צעדים בניסיון לעבור אותך או מסר החוצה תחת לחץ וכו'). לדעתי זו קטגוריה סטטיסטית הגנתית מצוינת ומאוד חסרה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוקטובר 27, 2016 11:00 pm 
Hall of Famer

עמוס לב כתב:
הבוקס סקור בעיני סבבה לחלוטין. הייתי מוריד ממנו את הפלוס/מינוס שמספר מעט מאד לגבי משחק בודד.
סטט' אחרות יש להם מקום, אבל לא בבוקס סקור, אלא בדפי סטט' מתקדמות.
אני רוצה לראות בוקס סקור ולא לטבוע במיליון סטט' שלא ממש משנות לי. בוקס סקור זה כמו תקציר מנהלים. אתה רוצה לראות יותר לעומק, לך לדפים של סטט' מתקדמות. יש מספר אתרים שמנפקים אותם. לדעתי גם באתר הרשמי של האן.בי.איי ניתן לראות זאת.

+1. אפרופו, מישהו מכיר מקום נורמלי לראות בו סטט' של משחקים? בקדפמ יש את הקטע המעצבן שהם מסתירים את הספסל, ביאהו הוסיפו כל מיני פיצ'פקעס שמעמיסים את המסך, ואן בי איי קום החדש בכלל מייאש, שלא לדבר שצריך לעבור דרך אתר ערוץ הספורט.

אפרופו סטט' מתקדמות - פילוח סוגי איבודים זה משהו שאני לא זוכר שיצא לי כ"כ לראות ודווקא יכול להיות מעניין - צעדים, מסירה לחוץ, פאול תוקף, כדרור כפול, חטיפה וכו'.

אין לי ראש למילים ארוכות וביבלברוקס מן מילה ארוכה שכזאת

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אוקטובר 28, 2016 12:03 am 
Hall of Famer
סמל אישי של המשתמש

התותח המפוברק כתב:
אפרופו סטט' מתקדמות - פילוח סוגי איבודים זה משהו שאני לא זוכר שיצא לי כ"כ לראות ודווקא יכול להיות מעניין - צעדים, מסירה לחוץ, פאול תוקף, כדרור כפול, חטיפה וכו'.

את זה יש בבאסקטבול רפרנס.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אוקטובר 28, 2016 1:01 am 
Sophomore

ננסה להתייחס לכמה דברים כאן:
ציטוט:

נתון שנספר והופיע בבוקס-סקור [לפחות המודפס שהיה מחולק במגרש] בארץ עד לפני 3-4 שנים, ירד עקב חוסר עניין.
ציטוט:

לא מופיע באינטרנט, אבל השנה נכנס דו"ח מהסוג הזה שאפשר להדפיס. הדו"ח מסכם את הנתונים הסטטיסטיים לכל שחקן כשהוא על המגרש וכשהוא על הספסל - החל מרמת התוצאה המלאה, עבור בקצב הנקודות שהקבוצה קולעת לדקה [אין הפוך לצערי] וכלה בנתונים קבוצתיים אחרים כמו אסיסטים, איבודים, חטיפות וריבאונדים.
ציטוט:
אני תמיד מוסיף לת'רדים מהסוג הזה את הקטגוריה של "גרימת איבודים" (נניח, שחקן עשה צעדים בניסיון לעבור אותך או מסר החוצה תחת לחץ וכו'). לדעתי זו קטגוריה סטטיסטית הגנתית מצוינת ומאוד חסרה.

בניגוד לאירופה, שם ההנחיה אוסרת לתת חטיפה אם הכדור מת, בארץ תמצא חלק מהאירועים הללו תחת קטגורית חטיפות, בהתאם לשיקול דעת של הסטטיסטיקאי במגרש. כמובן שלא כל קלוז-אאוט שגרם לשחקן המתקיף להיבהל ולעשות צעדים הופך לחטיפה, אבל אם העצירה והעברת הכדור היא ברובה תוצאה של עבודת הגנה גדולה של שחקן כלשהו - ניתן לרשום לו חטיפה [שוב, רק בארץ. במפעלים של פיב"א והיורוליג לא נרשמת חטיפה אם הכדור מת ויהי מה].

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אוקטובר 28, 2016 3:31 am 
Hall of Famer

sir charles כתב:
התותח המפוברק כתב:

לינק?

אין לי ראש למילים ארוכות וביבלברוקס מן מילה ארוכה שכזאת

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אוקטובר 28, 2016 9:18 am 
Freshman

באותו הקשר, מישהו יודע למה הPBP (זה של המנהלת) לא משוחרר באופן מסודר וחופשי לחובבי דאטה? עם כמה מניפולציות פשוטות אפשר להפיק משם יופי של דברים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אוקטובר 28, 2016 10:47 am 
Senior

בלוג: הצג בלוג (1)
הייתי רוצה סטט פשוטה של כמה זמן נטו לשחקן היה את הכדור, וכמה זמן נטו השחקן שמר על שחקן עם הכדור.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אוקטובר 28, 2016 12:45 pm 
Freshman

אגב, pbp של המנהלת -
אני מסתכל דרך הפלאפון באתר שלהם ולא ברור למה אין שם סטט מעבר לנקודות, ריבאונדים, אסיסטים.
במיוחד לא ברור למה אין מספר עבירות, שזה נתון קריטי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אוקטובר 28, 2016 2:41 pm 
Junior

Amos Gueta כתב:
הייתי רוצה סטט פשוטה של כמה זמן נטו לשחקן היה את הכדור, וכמה זמן נטו השחקן שמר על שחקן עם הכדור.

יש במנש. בארץ מן הסתם לא כלכלי. צריך עוד איש צוות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אוקטובר 28, 2016 3:53 pm 
Hall of Famer
סמל אישי של המשתמש

התותח המפוברק כתב:
sir charles כתב:
התותח המפוברק כתב:

לינק?

אין את זה בבוקסקור של המשחקים עצמם אבל בכל דף שחקן יש טבלה של פילוח זריקות ואיבודים (וגם דאנקים סוגי עבירות, אנד 1 ועוד כל מיני תופינים) לפי שנה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אוקטובר 29, 2016 2:42 pm 
Junior

בוקס אאוט לריבאונדים של חברים לקבוצה.
מקום ראשון בסטטיסטיקה הזאת: רובין לופז

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אוקטובר 29, 2016 2:44 pm 
Junior

הרסי הוקינס כתב:
הדו"ח השני האהוב על המאמנים ועוזרי המאמנים, מניסיוני, הוא דו"ח יעילות חמישיות. זה גם דו"ח שיכול להיות מוטה ברמת המשחק הבודד אבל הרבה יותר אמין מ +/- לשחקן בודד.

זה נתון מאוד חשוב. נמצא באתרי סטטיסטיקה יותר מעמיקים

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוקטובר 30, 2016 10:43 am 
Junior

הייתי רוצה למצוא בסטטיסטיקה את הרווח סמך ... :D
עדיין מושפע מהמבחן

לאמא שלך היו גם רגעים שבהם היתה לה פחות נחת. הגענו למשחק חוץ בחולון, וכל הקהל שם התחיל לשיר 'מוכתרי ההומו, מוכתרי ההומו'. רצתי אליה וצעקתי לה 'אסתר, אני נשבע לך שזה לא נכון, עם חצי מהבנות בקיבוץ הוא כבר היה'"
(עמית גל לאמיר מוכתרי)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' דצמבר 03, 2016 11:52 pm 
Hall of Famer

עוד נתון שחשבתי עליו היום.
חסימות לפי איכות.
הייתי מחלק ל3 דרגות (מהטוב לגרוע):
1) חסימת חטיפה - חסימה שמובילה להעברת הכדור לקבוצה המגנה.
2) חסימה לחוץ - חסימה שעצרה את הפוזשן,והקבוצה התוקפת צריכה להתחיל שוב את ההתקפה.
3) חסימה זבל - חסימות שהודפות את הכדור לידי הקבוצה התוקפת לקליעה נוחה (למעשה אסיסט).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 31 הודעות ]  עבור לעמוד 1, 2  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot], נורטון ו 146 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה