טוב, התפנו לי כמה דקות אז:
מאדים כתב:
צוד, אני מנסה להבין את הלוגיקה שלך: נניח שר החינוך מבקר בתיכון ומוצאת חן בעיניו אחת מהטלוויזיות שתלו בכיתות חכמות, הוא יכול לתת אותה מתנה למי שיחפוץ? ומה לגבי המורות הצעירות והנאות שבכיתות?
ונניח שר הביטחון מבקר במרכז פיתוח אמצעי לחימה של צה"ל ומוצא חן בעיניו המיגון לכלי רכב שפותח שם, האם הוא יכול להורות על התקנתו ברכבו של מי שהוא רוצה, נניח אחותו שהסתכסכה עם זלמן, בעל המכולת השכונתית?
ונניח שר התקשורת מבקר בתחנת הרדיו הממלכתית, והיא לא מוצאת חן בעיניו, הוא יכול לתת אותה למישהו אחר? (הממ, רגע...).
אתה מדבר פה על מתנות לאחותו של שר הביטחון וכאלה, לא ידוע לי על איזשהי בפפיות מיוחדת בין אריאל למדבדב. מה כן? הוא נתן את זה כדי לקדם סגירת עיסקה של 11 מיליארד ש"ח ואולי אף יותר. אתה לא מבין את ההבדל בין זה לבין טובות הנאה למקורבים?
לגבי המורות, נו, אם אתה לא רואה את ההבדל בין נשים לבין הליקופטר אין לי איך לעזור לך. תיזהר, בסוף עוד תצביע טראמפ עם כל ההחפצה הזו.
WTF כתב:
זה רק עוד צעד בדרך לטשטוש הגבולות. עובדי הציבור, וראש הממשלה בראשם, מתנהלים כאילו שהם הבעלים של המדינה והמדינה היא שלהם ברמה מלוכנית כמעט. שזה סביר בהתחשב בזה שהשלטון פה לא התחלף או יתחלף בעתיד הנראה לעין. החלק העצוב הוא שברמת המיקרו (בניגוד למאקרו) הציבור הרחב מסכים איתם - כלומר אם הייתי אומר למישהו שביבי המלך רוצה לקחת את הבת הקטנה שלך ולהפוך אותך לשפחה של שרה אז אולי הייתי נתקל בהתמרדות, אבל מצד שני למה שביבי לא יקנה בכסף שלי מלא איפור לשרה? צלליות? צוללות? מגיע לה ואתם כולכם סתם צרות עין.
אה, אז הצוללות הלכו לשרה? מעניין.
ועמידרור שטוען שביבי בכלל הוריד את מספר הצוללות מ6 ל3? שקרן בטוח.
וכל מערכת הביטחון, ששתקה וחיפתה על ביבי המנוול (למעט בוגי הצדיק שלחש על אוזניו של רביב דרוקר)? מנוולים אחד אחד.
* פיהוק *
yoya כתב:
צוין במספר מקומות שהכטב"מ נקנה בכספי מחקר כלומר מלגות מחקר שמדעני המכון גייסו. אין לשר שום מנדט לתת מתנה כזו, זה לא שלו לתת.
כן, אבל הוא מממן את זה מכספי המשרד שלו, ככה שהמלגות היקרות לא נפגעו.
דבר שני, הוא שאל את מנכ"ל המשרד האם זה בסדר, אנשי המכון היו שם ולא אמרו דבר.
ראי שעל הקיר כתב:
לא נאמר בשום מקום בכתבה שלא הייתה מותקנת עליו טכנולוגיה אמריקאית. המצאה שלך. נאמר רק שהאמריקאים ביקשו לבדוק, וש"נותר רק לקוות שלא היה" (זה נאמר בתגובה של מכון וולקני, בכתבה לא נאמר דבר על זה לכאן או לכאן מעבר לזה שהאמריקאים ביקשו לבדוק).
ואני בכלל לא בטוח שזה במנדט שלו, לא כל ציוד של מכון מחקר חקלאי זה מנדט שלו לתת בהחלטה מהשרוול. זה לא של סבתא שלו. וזאת מעבר לכך שכנראה מדובר בעבירה על החוק, בגלל ערך המתנה.
ולעלות יש להוסיף את העלות של מחקרים שמופסקים עכשיו לחודשים, עד שיעברו את כל הבירוקרטיות של קניית מסוק חדש וזיווד שלו (וגם הבירוקרטיות האלה, והזמן שלוקח לבצע אותן, עולים כסף).
לעניין העבירה על החוק - יכול להיות שזה לא לפי החוק, אבל הוא כן שאל את מנכ"ל המשרד.
לעניין מה נאמר או לא בכתבה, ככה זכרתי אולי אני טועה. אסתכל שוב.
לגבי העלויות - בפעם המי יודע כמה, זכותו להשקיע בזה את הכסף אם לדעתו זה עוזר לסגירת העיסקה.
מאדים כתב:
ביקשתי שתבהיר את ההגיון מאחורי הטיעון שלך. לגבי מה שצ'רלס כתב, זכותו לנסות לסייג אנשים לפי עמדותיהם הפוליטיות, אני משתדל שלא לעשות כך.
זה לא לסייג לפי עמדה פוליטית כי הרי אין שום דבר "ימני" בזה. סתם להגיד "אה, הוא ימני. בטח מפגר".
בסדר.
צוד הוא עדיין העשב השוטה הרשמי של הפורום. נא לכבד את זה.