סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ה' נובמבר 28, 2024 9:48 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 76 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ד' נובמבר 23, 2016 2:15 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (0)
אגב, עניין הטנקיסטיות בצבא האדום במלחה"ע השנייה זה מיתוס. ידוע על *שתיים* כאלה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' נובמבר 23, 2016 2:38 pm 
Hall of Famer

דעתן בגרוש כתב:
אבל הדבר שהכי מציק לי קשור למה שרוני שאל.
אף אחד לא מספר לבנות שרוצות להתגייס ללחימה את הנתונים הנ"ל של משרד הביטחון (ברור שלא מספרים. הם בכלל "לא מכירים").
מנהלים פה מעל הראש של הבנות מערכה עקרונית בעניין השוויון, ואם צריך להרעיל בנות על שירות ולהסתיר מהן את הנזק שעשוי להיגרם להן כדי לא לפגוע בהתלהבות שלהן - אז זה מה שעושים.

הלב שלי פשוט נכמר על הבנות שנפגעו ומגלות מאוחר מדי שדפקו אותן בשם שוויונן שלהן.

ומה עם הבנים שמעל ראשם מנהלים מערכת שאין לה שום בעיה להרעיל את הבנים על שירות צבאי ולהסתיר מהם תא הנזק שעלול להיגרם להם, כדי לא לפגוע בהתלהבות שלהם? עליהם אתה לא מרחם?

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' נובמבר 23, 2016 2:43 pm 
Sophomore

עמוס לב כתב:
ומה עם הבנים שמעל ראשם מנהלים מערכת שאין לה שום בעיה להרעיל את הבנים על שירות צבאי ולהסתיר מהם תא הנזק שעלול להיגרם להם, כדי לא לפגוע בהתלהבות שלהם? עליהם אתה לא מרחם?

בהחלט כן.
גילוי נאות: אני די ליברטריאן בהשקפה, ואני ברמת האידיאל בעד צבא התנדבותי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' נובמבר 23, 2016 3:01 pm 
Hall of Famer

אורן כתב:
http://maarachot.idf.il/72199-he/Maarachot.aspx

רוני, בבקשה, לינק למאמר שכתבה אישה.

מצוין, מאמר שקובע שלא צריך לשלב נשים בתפקידי לחימה והטיעון העיקרי שלו הוא שהחברה שלנו היא דתית-מסורתית וביטחוניסטית שוביניסטית ולכן אינה בשלה לשילוב של נשים בתפקידי לחימה. זה בערך כמו שבשנות ה-50 היית מוציא מאמר מלומד שמכיוון שהמדינה שלנו הוקמה בידי אשכנזים והתרבות שלנו היא אשכנזו-צנטרית ומכיוון שהרי ידוע לכל שהעולים בני עדות המזרח פחות משכילים, הרי שהחברה עדיין אינה בשלה לשלב מזרחיים בתפקידי הנהגה ולכן הם צריכים להסתפק כרגע בתפקידים של פלאחים ופועלים פשוטים.

לגבי הטיעון שלה ששילוב נשים בתפקידי לחימה עלול לפגוע ביכולת של צה"ל למלא את משימתו, היא לא העלתה שום טיעון משכנע לכך פרט לעובדה שיש צבאות אחרים כמו צבא בריטניה שנמנעים או מגבילים את שירות הנשים בתפקידי לחימה, הטענה שלה לגבי מוטיבציה נמוכה והענות נמוכה לשירות במילואים לא רלוונטית לטעמי שמכיוון שהיא לא קשורה לעצם העובדה שנשים הן נשים, אם היינו מוצאים שהמוטיבציה הממוצעת של תושבי ת"א נמוכה משמעותית מהמוטיבציה בשאר הארץ, ההיכרות המוקדמת שלהם עם תפקידי הלחימה נמוכה ומעטים מהם משרתים במילואים, האם צה"ל היה מוותר מראש על השירות של כל תושבי ת"א?

נערך לאחרונה על ידי rony בתאריך ד' נובמבר 23, 2016 3:11 pm, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' נובמבר 23, 2016 3:07 pm 
Hall of Famer

מתחבאים אצלה עוד טיעונים. עכ"פ, היא הובאה בעיקר כדי להסיר את טיעון "הגברים אומרים לנשים מה טוב עבורן" מעל השולחן.
וחוששני שלא הבנת את הטיעון בעניין המילואים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' נובמבר 23, 2016 3:09 pm 
Sophomore

הנה עוד מאמר שכתבה אישה, קצינה מחיל הנחתים.
הייתי מקשר למאמר המקורי בביטאון חיל הנחתים, אבל הוא נגיש לקריאה לבעלי מנוי בלבד-אז זה שוב מ'מידה'.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' נובמבר 23, 2016 3:15 pm 
Sophomore

yoya כתב:
אני בעצמי לא סגור אם כדאי לאפשר לנשים לשרת בשיריון אבל הטיעונים נגד ממש לא רציניים בעיניי
לגבי טיעונים בעד, פתיחת אפשרויות לנשים בכל מקום אפשרי הוא ערך ממעלה ראשונה. לטווח הארוך נשים יוכלו לעסוק בכל דבר אם יש להן את הכישורים לכך בדיוק כמו גברים וזה יהיה דבר עצום.
קרקל זו הצלחה גדולה שגם פורצת דרך. מה זאת אומרת תזכרו שהוא בגזרה שקטה, זה מה שצריך ממנו. לא כל גדוד זה סיירת מט"כל. החשיבות של גדודים כמו קרקל היא שהוא מפנה חיילים וכוחות למשימות אחרות.
מה שרוני אמר זה מדויק ועוד יותר גרוע כשמדובר ב"אחוות לוחמים". אנחנו עמדנו במסלול קשה שהבנות לא יכולות לעמוד בו, אז הן לא יכולות לשרת. מה לעשות שיש הרבה תפקידים ויש הרבה כישורים שנדרשים שגם משתנים עם השנים.
אני לא שיריונר אז לא מספיק בקיא אבל גם ממה שאני מכיר שיריונרים הם לא אלופי הכושר והכח, אז אולי זה כן אפשרי לשלב בנות.

מדוע לשלוח נשים להילחם נחשב לערך? ועוד כזה ממעלה ראשונה?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' נובמבר 23, 2016 3:22 pm 
Hall of Famer

אורן כתב:
מתחבאים אצלה עוד טיעונים. עכ"פ, היא הובאה בעיקר כדי להסיר את טיעון "הגברים אומרים לנשים מה טוב עבורן" מעל השולחן.
וחוששני שלא הבנת את הטיעון בעניין המילואים.

קודם כל, הדיון הציבורי בהחלט מתנהל מעל לראשן של נשים (כמעט כל ההתבטאויות הציבוריות שאנחנו שומעים הן של גברים) ואני לא חושב שמאמר בביטאון "מערכות" (בלי לזלזל, או אולי בעצם עם לזלזל) מהווה נדבך מספיק משמעותי בדיון הציבורי כדי לשנות את זה, בטח ובטח שלא כשהטיעון העיקרי שלו הוא שהחברה שלנו דתית, שובינסטית ובטחוניסטית מדי מכדי לקבל נשים בתפקידי לחימה.

ולגבי הטיעון שלה בנושא המילואים, היא בעצמה כותבת שאין מספיק נתונים כי כל מהלך שילוב הנשים בתפקידי לחימה הוא חדש יחסית ולכן אין מספיק מידע, אבל היא מייחסת את העובדה שמעט מאוד נשים עושות מילואים לרומנטיזציה של תפקידי הלחימה שאופיינית לגיל הנעורים שחולפת בזמן או אחרי השירות הצבאי ומתעלמת לחלוטין משני גורמים מאוד משמעותיים: הראשון הוא שצה"ל משחרר אוטומטית כל חיילת מילואים ברגע שהיא נכנס להריון (מה שקורה לרוב בגילאי 25-30, הגיל הממוצע של לוחמת במילואים הוא 24 וחצי) ושנית, היא מביאה נתון שאומר שרק 12% מהנשים הלוחמות ממשיכות לאחר מכן לשירות מילואים, מה שנשמע כמו נתון נמוך, אבל לא מביאה את הנתון המקביל לגברים, למיטב ידיעתי, גם האחוז של גברים שממשיכים במילואים בתפקידי לחימה נמוך יחסית וגם אלו שממשיכים ברוב המקרים מוצאים את דרכם החוצה בטיעונים שונים ומשונים די מהר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' נובמבר 23, 2016 3:29 pm 
Sophomore

רוני, כמובן שהעובדה שצה"ל משחרר לוחמות ממילואים כשהן נכנסות להיריון מחזק את הטענה של לנקרי, לא מחליש.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' נובמבר 23, 2016 3:32 pm 
Hall of Famer

מחילה, רוני, אבל נדמה לי שמיטב ידיעתך לא טוב מספיק.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' נובמבר 23, 2016 3:41 pm 
Hall of Famer

אורן כתב:

מחילה אורן, אבל הנתונים שאני מצאתי מגיגול קצר מדבר על כך שרק 5% מהאוכלוסיה שיכולים לשרת במילואים מבחינת גיל ומצב רפואי אכן מבצעים שירות מילואים משמעותי, פתאום 12% מהנשים שמשרתות בתפקידי לחימה וממשיכות לשרת במילואים לא נשמע כ"כ מעט.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' נובמבר 23, 2016 3:42 pm 
Hall of Famer

rony כתב:
אורן כתב:

מחילה אורן, אבל הנתונים שאני מצאתי מגיגול קצר מדבר על כך שרק 5% מהאוכלוסיה שיכולים לשרת במילואים מבחינת גיל ומצב רפואי אכן מבצעים שירות מילואים משמעותי, פתאום 12% מהנשים שמשרתות בתפקידי לחימה וממשיכות לשרת במילואים לא נשמע כ"כ מעט.

הנתון הרלבנטי זה מספר הלוחמים שממשיך לשרת בתפקידי לחימה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' נובמבר 23, 2016 3:48 pm 
Hall of Famer

אורן כתב:
rony כתב:
אורן כתב:

הנתון הרלבנטי זה מספר הלוחמים שממשיך לשרת בתפקידי לחימה.

ובכן, לפי הנתונים שהובאו במאמר שאתה ציינת, נשים מהוות 2.5% מהלוחמים בכוח הסדיר בצה"ל, אבל לפי דו"ח שהוגש לועדה לקידום מעמד האישה בכנסת, נשים מהוות 5% מהמשרתים הפעילים במערך המילואים:

ציטוט:
לשיבוץ נשים במערך המילואים יש חשיבות רבה, והוא משפיע על שירותן הסדיר. טענות בדבר אי-
כדאיות הכשרתן ואי-קידומן במערך הסדיר נשמטות לנוכח הקביעה שהן ימשיכו לשרת ולהתפתח גם
כמו אצל גברים, גם אצל נשים יש הבחנה בין נשים השייכות למצבת המשרתים 35 בתום השירות הסדיר.
במילואים )פוטנציאל שירות(, לבין נשים הנקראות לשירות מילואים ומשרתות במילואים בפועל )מיצוי
שירות(. אף שחוק הביטחון מאפשר מאז חקיקתו לקרוא לנשים למילואים, עד לפני מעט יותר מעשור
)3116 )שיעור הנשים ששירתו במילואים בכלל משרתי המילואים היה אפסי. עד שנת 3161 שיעור הנשים
המשרתות במילואים בפועל עלה ל-%1 .זו אומנם עלייה לא מבוטלת, אך עדיין שיעור המשרתות רחוק
מהפוטנציאל. סיבה אחת היא אי-מיצוי הפוטנציאל בקרב מי שכבר נקבע שהן יכולות לשרת במילואים:
בשנת 3161 שיעור הנשים במצבת המשרתים במילואים היה %62 ,אך כאמור רק %1 ממשרתי
36 המילואים בפועל. סיבה שנייה היא שיבוץ חלקי בלבד של חיילות במערך המילואים.
לשיבוץ החלקי של נשים במערך המילואים כמה סיבות: אחת הסיבות ההיסטוריות שהובילו להקטנת
כוח הנשים במילואים היו הגבלת גיל הקריאה לנשים, אשר הפכה את הצבת הנשים במערך המילואים
לבלתי כדאית. הגבלה זו שונתה בשנת 3111 ,ונקבע כי קצינות ישובצו באופן מלא במצבת המילואים.
ברם, חיילות עודן משובצות במצבת המילואים באופן סלקטיבי, על-פי הצורך וההכשרה שקיבלו. בפועל,
רבים מהמקצועות שנשים שירתו בהם בשירות החובה אינם נחוצים בשירות המילואים, וכך נשים רבות
לכך מתווסף הניסיון המועט יותר של נשים בתפקידיהן, משום ששירות 37 נותרות ללא הכשרה מתאימה.
החובה שלהן קצר משל גברים. סיבות נוספות לשילוב המוגבל במערך המילואים קשורות בדרג
המפקדים, שלחלקם אין ניסיון עבר בעבודה עם חיילות, ויש בהם שמעדיפים מסיבות חברתיות או
דתיות להימנע מכך. במחקר שערכה בשנת 3166 רס"ן יעל טופל מענף מימ"ד שתחת יועצת הרמטכ"ל
לענייני נשים נאמר כי "מדיניות הגיוס של הנשים לשירות מילואים היא לא ברורה ואקראית... במערך
38 המילואים מינו של אדם הנו עדיין קריטריון תקף להחלטה על שיבוצו, על תפקידו ועל קידומו".

מה שחסר כאן זו חלוקה לתפקידי לחימה ותפקידים אחרים, אבל בוא נגיד שקשה לי להאמין שאחוז הנשים המשרתות בתפקידי לחימה במילואים נמוך משמעותית מ-2.5% שהן מהוות בשירות החובה, ולו מהטעם הפשוט שאין הרבה לאן לרדת מהנתון הזה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' נובמבר 23, 2016 3:53 pm 
Hall of Famer

נו, הבאת את הנתון הזה בעצמך: 12%.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' נובמבר 23, 2016 3:58 pm 
Hall of Famer

דעתן בגרוש כתב:
רוני, כמובן שהעובדה שצה"ל משחרר לוחמות ממילואים כשהן נכנסות להיריון מחזק את הטענה של לנקרי, לא מחליש.

זה שצה"ל מחליט לשחרר נשים כשהן נכנסות להריון זה כבר שיקול שצה"ל מפעיל, לא איזושהי לקות אינהרנטית של נשים לבצע את התפקיד (בטח שלא כל עוד הן לא בהריון).

ואורן, לא, 12% זה כמה נשים מתוך אלו ששירתו בתפקידי לחימה ממשיכות לשרת בתפקידי לחימה במילואים, זה לא אחוז הנשים מכלל הלוחמים במילואים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' נובמבר 23, 2016 3:59 pm 
Hall of Famer

בדיוק — וזו ההשוואה הרלבנטית. מספר הלוחמים שממשיכים למילואים, אל מול מספר הלוחמות כנ"ל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' נובמבר 23, 2016 4:01 pm 
Hall of Famer

ומה אחוז הלוחמים שמשתחררים מצה"ל וממשיכים לשרת במילואים? את הנתון הזה לא מצאתי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' נובמבר 23, 2016 4:03 pm 
Sophomore

לאפשר לאישה שרוצה בכך לעשות את אותו נתיב קריירה/צבא/לימודים בדיוק כמו לגבר זה ערך עליון.
מעבר לכך נשים יכולות לתרום תרומה ממשית כמו שהן עושות בגדוד קרקל.
לכן צריך לשקול טוב טוב את השינוי (לרעה וגם לטובה) ברמה המבצעית של היחידה, את עלות ההערכות לשירות משולב של שני המינים בכל הרמות ולעשות החלטה שמביאה בחשבון את כל הגורמים.
זה דומה לשילוב מתכנתים ברמה פחות גבוהה אבל שעושים עבודה חיונית בחברות תוכנה למי שמעולם ההייטק, ולשילוב שחקני כדורסל עם סט יכולות לא שלם בקבוצה, למי שמעולם הכדורסל.
בדיוק כמו שהיה פה דיון על סופו שיש לו יתרונות וחסרונות וצריך הערכות של הקבוצה כדי להביא את היתרונות לידי ביטוי אותו דבר פה. לנשים יש יכולת ריכוז טובה מאד, חלוקת קשב, דיוק, סבלנות, יכולת לשים את האגו בצד. הן מביאות דברים אחרים ממה שגברים מביאים, לטוב ולרע. זה שהן לא יכולות לעמוד במסע של 27 ק"מ עם 20 קילו על הגב זה נכון אבל זה רק מדד אחד מתוך רבים שלפיהם לוחם נמדד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' נובמבר 23, 2016 4:06 pm 
Hall of Famer

rony כתב:
ומה אחוז הלוחמים שמשתחררים מצה"ל וממשיכים לשרת במילואים? את הנתון הזה לא מצאתי.

בוודאי שהואהגבוה יותר מ12%. בכמה סדרי גודל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' נובמבר 23, 2016 4:11 pm 
Hall of Famer

yoya כתב:
לאפשר לאישה שרוצה בכך לעשות את אותו נתיב קריירה/צבא/לימודים בדיוק כמו לגבר זה ערך עליון.

אם כבר, הערך העליון צריך להיות שכל אדם יכול לעשות מה שבא לו בלי קשר למינו אלא אם כן יש חתיכת צידוק רציני לכך שמינו יגביל אותו מלעשות דברים מסוימים. אנחנו לא צריכים "לאפשר" לנשים, אף אחד לא עושה להן טובה בכך שפותחים בפניהן את האפשרות לשרת שירות קרבי.

ואורן, קודם כל, אני אשמח אם תגבה את הקביעה שלך באיזשהו נתון קצת יותר ממשי. שנית, גם אם קיים נתון כזה, הוא לבדו לא מספיק, אם היית מגלה שתושבי ת"א משרתים משמעותית פחות במילואים מאשר תושבי, נניח, ירושלים, האם היית מפסיק לגייס תושבי ת"א?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' נובמבר 23, 2016 4:14 pm 
Sophomore

rony כתב:
דעתן בגרוש כתב:

זה שצה"ל מחליט לשחרר נשים כשהן נכנסות להריון זה כבר שיקול שצה"ל מפעיל, לא איזושהי לקות אינהרנטית של נשים לבצע את התפקיד (בטח שלא כל עוד הן לא בהריון).

היא לא העלתה את עניין המילואים כלקות כלשהי של הנשים, אלא בנסגרת התשואה הצפויה על הכשרת הלוחמים:
עד גיל 40 אצל לוחמים (39 היום), הרבה פחות אצל לוחמות - והשחרור המלא למן ההיריון הראשון הוא אחד הגורמים העיקריים לכך.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' נובמבר 23, 2016 4:16 pm 
Sophomore

rony כתב:
אם היית מגלה שתושבי ת"א משרתים משמעותית פחות במילואים מאשר תושבי, נניח, ירושלים, האם היית מפסיק לגייס תושבי ת"א?

הטענה היתה שהיו שוקלים את מי יותר משתלם לגייס ולהכשיר 3 שנים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' נובמבר 23, 2016 4:23 pm 
Hall of Famer

דעתן בגרוש כתב:
rony כתב:
אם היית מגלה שתושבי ת"א משרתים משמעותית פחות במילואים מאשר תושבי, נניח, ירושלים, האם היית מפסיק לגייס תושבי ת"א?

הטענה היתה שהיו שוקלים את מי יותר משתלם לגייס ולהכשיר 3 שנים.

זו הנקודה, באופן טבעי מאוד עשו חיתוך לפי מין אבל לא עד כמה שידוע לי, לא עושים שום שיוך לפי השתייכות פוליטית, מקום מגורים, צבע שיער, צבע עור, זיקה לדת או שום גורם אחר, ואם היית מגלה שיש איזשהו גורם אחר שמנבא לא פחות טוב מי ימשיך לשרת ומי לא? כלומר הלכו ועשו את השיקול שפחות שווה להשקיע בנשים, אבל אף אחד לרגע לא טרח לבדוק אפילו את האפשרות שאולי בכלל לא שווה להשקיע בג'ינג'ים כי סטטיסטית, ג'ינג'ים לא ממשיכים לשרת במילואים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' נובמבר 23, 2016 4:27 pm 
Hall of Famer

זו אחת המשמעויות של קב"א.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' נובמבר 23, 2016 4:32 pm 
Hall of Famer

אתה מכיר מישהו שלא נתנו לו לשרת שירות קרבי בגלל צבע עור? בגלל מוצא? בגלל דת? בגלל השתייכות פוליטית? מקום מגורים? בגלל שהוא ג'ינג'י? אולי בעבר היו דברים כאלו, היום, עד כמה שידוע לי, אין.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 76 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 7 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה