סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ה' נובמבר 28, 2024 9:38 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 57 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ה' דצמבר 01, 2016 11:16 am 
מנהל פורום

בלוג: הצג בלוג (0)
הרסי הוקינס כתב:
הייתה תיאוריה של ברנרד=ארנולד?

כן, נראה לי שכתבתי עליה לפני.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' דצמבר 01, 2016 11:43 am 
מנהל פורום

נורטון כתב:
הסדרה פשוט סובלת מאחד החוליים הכי גרועים בעולם - עודף טוויסטים והתחכמויות. אויבער חוכמעס. במקום לספר סיפור מעניין ולהשאיר את המסתורין (לוסט של 3-4 העונות הראשונות) ובעיקר להיות חזקים במיוחד בפיתוח הדמויות (שוב, לוסט של 3-4 העונות הראשונות, ועוד הרבה סדרות מופת כאלה ואחרות), היא החליטה לקחת את ההתחכמות לרמה אחרת, משל היתה אינספשן. אישית, אני לא סובל את זה ודברים כאלה אף פעם לא יוצאים טוב. כי התחכויות והסתעפויות ועודף טוויסטים בדרך כלל גורם באיזשהו שלב סתם להרמת גבות.

הרבה אנשים רואים בסדרה שיש סיפור קוהרנטי ומעניין. העריכה מצוינת וגורמת לצופה לתהות על איזה טיימליין הוא מסתכל. לפעמים באותה סצנה משולבים כמה.
אני מאוד אוהב את הטוויסטים, כי הם מה שגורמים לצופה לחשוב ולנסות למצוא רמזים בסדרה ולא להיות זומבי שצופה כמו בהרבה סדרות אחרות שהתסריטאית מאכילים את הצופים בכפית. גם את אינספשן די אהבתי.
על לוסט בזמנו הייתה ביקורת רבה שדברים כל הזמן נפתחים ונפתחים, וכמעט כלום לא נסגר (וככה באמת הסתיימה הסדרה). לוסט גם התפרסה על כמות דמויות ענקית. בווסטוורלד יש בינתיים סביב ה-6 דמויות מרכזיות, ואי אפשר להגיד שהן לא מפותחות (פורד, ברנרד, ויליאם, דולורס, האיש בשחור, מייב). תזכור גם שאנחנו רק בפרק 9... גם עלילה מסובכת, גם פיתוח עמוק של כל הדמויות? צריך להיות איזשהו איזון.
אם אתה מחפש סדרות של סיפורים מעניינים בלי התחכמויות, אתה יכול לעבור לבנות גילמור. שמעתי שיש עונה חדשה בקרוב.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' דצמבר 01, 2016 11:57 am 
Hall of Famer

כן, כי "בוא נרד על מישהו שמבקר סדרה שאני אוהב", זה רעיון מעולה שמאד מעלה את הערך שלך בעיניי.

זאת דעתי ובאופן כללי מאד בולט שזאת סדרה של הנולאנים והיא סובלת מחוליים רבים בסרטים של נולאן ולכן גם הזכרתי את "אינספשן". העלילה מסובכת מדי בעיניי בשביל א. הזדהות ב. מסתורין. בעיניי, הסדרה הזאת היא אוננות אינטלקטואלית חסרת רגש. לפחות בינתיים. מרוב טוויסטים אין סיפור ואין יער.
נדמה לי שבהתחלה השוו את הסדרה ל"דולהאוס" , כתבתי שעל סמך שני הפרקים הראשונים "ווסטוורלד" טובה בהרבה. אבל האמת היא שאני פחות ופחות בטוח בזה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' דצמבר 01, 2016 2:14 pm 
מנהל פורום

חשבתי שלא תיקח את הבדיחה על בנות גילמור בהומור. :) אז זה היה הומור.

לא ראיתי את דולהאוס, אז אני לא יכול להגיד לגביה. בכל אופן, לאור זהות הכותבים והפרקים הראשונים זה היה ברור שזו הולכת להיות סדרה מורכבת, עם טוויסטים ותיאוריות מאחוריה כמו אבודים (ולא למשל סדרת דרמה טובה אך לא מורכבת מדי כמו "שובר שורות"). מי שזה לא מתאים לו, לא חייב להמשיך לצפות כמובן.

אני גם לא כל כך מבין על איזה טוויסטים מופרכים או רבים אתה מדבר. בגדול השתלשלות האירועים היא:
- בפרקים הראשונים הוצג הפארק. בפארק יש רובוטים.
- הרובוטים מתחילים להתנהג בצורה לא צפויה ועושים דברים מוזרים.
כל השאר (סיפוריהם של האיש בשחור, דולורס, ויליאם, מייב וכו') הוא הסיפור הצבעוני מסביב לקו המרכזי, והעלילה שתופרת אותו ביחד.

אני תוהה, איזה סדרות מבחינתך הם לא מסובכות מדי וכן מאפשרות לך "הזדהות" ו"מסתורין".

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' דצמבר 01, 2016 2:32 pm 
Hall of Famer

כפי שכתבתי בהודעה הקודמת, לוסט היא דוגמה מצוינת, גם. משחקי הכס, הסופרנוס או הסמויה
ווסטוורלד בינתיים לא כי ברנרד הוא רובוט ושיבוט ואולי גם כל האחרים הם רובוטים ואולי הכל מתרחש בזמן אחד ואולי לא ואולי האיש בשחור הוא ווליאם ואולי לא ואולי פורד עובד עם הבורד ואולי לא ואולי מייב שולטת בכל ואולי שולטים בה, ואולי ואולי ואולי ולמי פאקינג אכפת

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' דצמבר 01, 2016 2:51 pm 
מנהל פורום

העלילה של משחקי הכס לא אולטרא מסובכת? איזה הזדהות בדיוק יש לך שם?
הסיבוכיות של ווסטוורלד היא טבעית מעצם הבחירה בעלילה כזו עתידנית על רובוטים ואינטילגנציה מלאכותית. ה"טוויסט" שחלק ממי שאתה חושב שהוא אנשים רגילים והם למעשה רובוטים הוא צפוי ביותר.
עניין הטיימליינס זה מה שהופך אותה למיוחדת ומסקרנת יותר. וזה גם מוטיב שחוזר באבודים למשל עם הפלאשבקים.
הסדרה דווקא מציבה הרבה שאלות ותהיות מעוררות הזדהות אפילו לאדם הרגיל לגבי התפתחות האנושות בעתיד, וכן לגבי מה הם בעצמם. האם הם היו נכנסים לפארק בעצמם כאורחים?
האם אנחנו בעצמנו "מארחים" באיזה עולם אחר שעושים את אותה הרוטינה (לקום-לאכול-עבודה-להשכיב את הילד-לישון)?
קצת מזכיר את השאלות אחרי הצפיה במאטריקס.

ולגבי הסיפא שלך - אתה יכול להגיד את זה על כל סדרה.
את מי מעניין טוני סופראנו שמזיין בשכל לפסיכולוגית שלו, והכרמלה שלו. למי איכפת שסרסיי אוהבת גילוי עריות. ולמען השם מה זה מעניין לצפות בנרקומנים בבולטימור הורגים אחד את השני ומוכרים מנות.
בסופו של דבר הסדרות הן בידור וזה טבעי שלא כל אחד יתחבר לכל הסוגים.
אם לא היה מסקרנת אותך התשובה לשאלות אז היית מפסיק לראות את הסדרה או לא מדבר עליה באוף ליין כאן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' דצמבר 01, 2016 3:08 pm 
Hall of Famer

במשחקי הכס - בוודאי שאני מזדהה, בטח ובטח שעם טיריון לאניסטר, ובמידה מסוימת גם עם רבים אחרים. אריה, דינאריז. הדמויות שם מובחנות בעיניי ו"אמיתיות" יותר פי כמה מאשר בווסטוורלד

השאלות שווסטרוורלד מעלה אכן מעניינות, ונשאלו כבר בבלייד ראנר (או אפילו אני מניח ב"ווסטוורלד" הסרט שלא ראיתי). אלו שאלות שעומדות בבסיס של הסדרה. השאלה היא האם הן מתפתחות לאיפשהו .בינתיים, אני לא בטוח.

ולגבי הסיפא שלי. כל ההתפתחויות של הדמויות מהסדרות האחרות, הן ליניאריות ולכן מעניינות. מה שקורה בווסטוורלד (והאמת שגם ב"אינספשן") הוא סיבוביות אחת גדולה, סיבוך לשם הסיבוך. אוננות אינטלקטואלית. הסיבוביות הזאת גם גורמת לדמויות להיות הרבה פחות מעניינות מכפי שהיו יכולות להיות ולו משום שאנחנו לא יודעים מה אמת ומה לא - ואם זה המצב, אז למי אכפת.
אני צופה, כי הסדרה התחילה מעולה וכי עוד לא התייאשתי וכי עוד פרק מסתיימת העונה. זה לא מבטיח שאראה את העונה השניה (את מאד מן ואת הווקינג דד, נטשתי אחרי עונה אחת כל אחת, למשל).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' דצמבר 02, 2016 12:04 am 
מנהל פורום

לא חושב שאפשר להשוות התפתחות של דמויות בסדרות של 5 עונות פלוס (משחקי הכס, אבודים, הסמויה, סופרנוס), עם סדרה שכרגע בהרצה, ששודרו בה רק 9 פרקים ורק עכשיו נסגרה שתצולם לה עונה נוספת. אבל אפילו אם מסתכלים בפריזמה המצומצמת הזאת של 9 פרקים - האם לויליאם לא הייתה התפתחות משמעותית? למייב? לברנרד?
העניין ש"אנחנו לא יודעים מה אמת ומה לא" שאתה מזלזל בו ומתוסכל ממנו, הוא בדיוק חלק מהפואנטה של התסריטאים. זה לא סתם משחק קולנועי כדי להטעות את הצופה ולשגע אותו. זה המהות של הסדרה. כי מי שבנה את המארחים יכל להשתיל להם זכרונות שישמשו להם Cornerstone. כמובן שהסדרה משתמשת בזה כדי לתעתע בצופה עם זכרונות שלא ברור מה טיבם, אבל זה חלק מהסיפור. וגם אם הם לא התרחשו "באמת", הם "אמת" עבור אותו מארח שזוכר אותם.

לטעמי הסדרה עד כה מצוינת. גם ברמת התסריט המעניין והמסקרן ומה שעומד מאחוריו, גם ברמת הדמויות, גם ההפקה, הסצנות והצילום יפים מאוד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' דצמבר 02, 2016 12:52 am 
Hall of Famer

אולי הבעיה היא בי. ווסטוורלד הוא מאד נולאני. מאד. ואישית, תמיד העדפתי את הבאטמנים של ברטון והסרט האהוב שלי שלו (וראיתי את כולם) הוא בכלל FOLLOWING הראשון. בעיניי, נולאן תמיד הוא יוצר מבריק ברמת התסריט אך משהו חסר ברגש ובהזדהות או במרכיב החמקמק של הקסם. כאמור, אולי זה רק אני אבל זה מוטיב חוזר שלי אצל נולאן, וגם כאן.
רוב העולם כן מתחבר לנולאן, אני כן. וכאמור, ווסטוורלד הוא מאד נולאן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' דצמבר 02, 2016 1:56 am 
Junior

לוסט היתה באמת דוגמה טובה לאיך לבנות מתח. ואז דוגמה עוד יותר טובה לאיך לא לעשות כלום עם מה שבנית, כי טיפסת על סולם כל כך גבוה שאין שום דרך לרדת ממנו חוץ מלהגיד ״זה הכל היה בעצם עולם מופשט של דמיון״ ולעצבן את כל המעריצים ולהשאיר חרא של זכרון מהסדרה.

מתישהו אחרי פרק 8 ראיתי מחדש את הסצינות של דולורס כדי להבין קצת יותר וחשבתי שהגיוני מאוד שגם ברנרד מתקיים בשני מישורי זמן. מה שלא ידעתי זה שבאחד הוא ברנרד ובשני הוא ארנולד.

משהו מוזר - אם ארנולד נראה כמו ברנרד, וגם ידוע לכולם שהוא מת - אף אחד לא חושב שהנוכחות של ברנרד מוזרה? הוא לא מזכיר להם מישהו? או שלפי התסריט אף אחד מעולם לא ראה את ארנולד (קצת מופרך, אם הוא כזו דמות מיתולוגית שם, ועוד יותר מופרך כי לצוות המתכנתים אמורה להיות גישה לכל מה שהרובוטים ראו - והם ראו את ארנולד).

אני חושב שזו שאלה מעניינת מי הרשע הגדול הידוע בשם וויאט - קראתי תאוריה שזו דולורס, אני נוטה לחשוב שזה טדי. בעיקר כי הוא זה שבנה לעצמו בראש סיפור אחר כשהוא מנסה לחפות (לדעתי) על זכרון ממש זוועתי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' דצמבר 02, 2016 2:23 am 
Junior

אני אק רוצה לציין שהדברים שגורמים לנורטון להינות פחות הם לא אלו שגורמים לי להינות פחות. אני דווקא מרגיש ירידה באיכות המשחק (או לפחות חד מימדיות מסוימת שאפשר לזהות אותה אחרי צבר פרקים).

התיאוריה שטדי זה וואייט מוצאת חן בעיניי. למרות שמעניין לדעת מי זה וואייט שכבר ראינו בחזיונות של טדי. אולי איזה שריף שניסה לעצור אותו?

האם לדעתכם התיאוריה שלי שמסלול ההרס של דלורס, ובעצם היא עצמה, זה המבוך?

גם התיאוריה שיש טריגר של טראומה שגורם לחלק מהדמויות להתפלפ מאושרת. סבבי.

החתול על קרפלס: "שישלחו אותו בטרייד לנ"צ... יתאחד עם אחיו חסרי הצוואר האחרים טל דן ואלישי כדיר "

בגאצקיס מפסיד למעיין, די ג'יי ולאומי: “התכוננו לכארם משעור. השחקנים שלי הם לא איירון מן".

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' דצמבר 04, 2016 10:26 am 
מנהל פורום

stpsg כתב:
משהו מוזר - אם ארנולד נראה כמו ברנרד, וגם ידוע לכולם שהוא מת - אף אחד לא חושב שהנוכחות של ברנרד מוזרה? הוא לא מזכיר להם מישהו? או שלפי התסריט אף אחד מעולם לא ראה את ארנולד (קצת מופרך, אם הוא כזו דמות מיתולוגית שם, ועוד יותר מופרך כי לצוות המתכנתים אמורה להיות גישה לכל מה שהרובוטים ראו - והם ראו את ארנולד).

שאלה טובה. לא חשבתי על זה.
יתכן שכולם יודעים שברנרד הוא רובוט?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' דצמבר 04, 2016 10:27 am 
מנהל פורום

היום פרק אחרון...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' דצמבר 06, 2016 10:42 am 
מנהל פורום

אני קצת בתחושות מעורבות לגבי הפרק האחרון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' דצמבר 06, 2016 10:45 am 
Hall of Famer

גם אני.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' דצמבר 10, 2016 2:42 pm 
Junior

קודם כל אני חייב להגיד שאני עם שיבר. לא מצליח להבין איך אפשר לקרוא לסדרה כ"כ טובה בינונית. כנראה שהפכתם מפונקים מדי וצריך להחזיר אתכם לימי האנטר וקגני ולייסי בכדי שתעריכו איזו טלוויזיה עושים היום.

בעיניי זו פשוט סדרה יוצאת מין הכלל ואני נהנה מכל רגע. אני גם אוהב טוויסטים, אני אוהב לחשוב.
את הטוויסט של וויליאם כאד האריס צפיתי מזמן אני דווקא חושב שההולכה לשם הייתה מאוד קוהרנטית.

עכשיו אני רוצה לזרוק קוביה לשולחן של משהו שעומד לי בראש מזמן ותגידו לי מה אתם חושבים:,
אני חושב שארנולד עדיין חי והוא נמצא במבוך.
בתיאוריה שלי ארנולד יצר את פורד ופורד הוא מבצע ההפיכה הראשוני, הוא כלא את ארנולד במבוך שארנולד יצר.
אף אחד לא ראה מעולם את ארנולד וכפי שכבר נאמר, זה לא הגיוני שברנרד הוא באמת ארנולד כי מישהו היה מזהה אותו.
אף אחד גם לא ראה את ארנולד נהרג, לא גופה ולא שום דבר.
זה מאוד מסתדר שפורד הוא רובוט העל שיצר את כל השאר. שימו לב שאת כל הדור הראשון ארנולד יצר ולא פורד. אם הם שותפים, למה אף אחד מהדור הראשון לא נוצר ע"י פורד?
זה גם יסביר את היריה בפורד, הוא לא באמת מת.
אם אני גם זוכר נכון, בפרק שפורד חושף את ברנרד כרובוט, הוא מראה לו תמונה שיש בה שלושה אנשים ושלושתם לבנים. ומעבר לכך, מי השלישי? סביר להניח שהוא יחשף בהמשך. הם שלושה מייסדים וזה משאיר פתח נוסף.

ישנה גם אפשרות שארנולד ופורד הם אחד כמו שדולורס היא דולורס ווואייט... אבל זה כבר מופרך יותר... (:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' דצמבר 10, 2016 5:47 pm 
Sophomore

אבל רואים את פורד בצעירותו, בניגוד לארנולד שנראה אותו הדבר

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' דצמבר 10, 2016 7:24 pm 
Hall of Famer
סמל אישי של המשתמש

בתמונה שפורד הראה לברנרד הוא ראה שם את פורד בצעירותו ואת אביו והיה עוד מקום בפריים שלא נראה בו אף אחד כי ברנרד תוכנת שלא לראות את מי שהוא בן דמותו (ארנולד).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' דצמבר 10, 2016 11:17 pm 
מנהל פורום

אני חושב שהקטע עם זה שאף אחד לא זיהה שברנרד זה ארנולד זה יותר חור בעלילה, מאשר פתח לאיזה טוויסט בהמשך.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' דצמבר 11, 2016 5:14 am 
Hall of Famer

איזה סדרה מעפנה.
קשקשת פילוסופית בלי עלילה בשיט.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' דצמבר 11, 2016 10:58 am 
Hall of Famer
סמל אישי של המשתמש

אבימאל כתב:
איזה סדרה מעפנה.
קשקשת פילוסופית בלי עלילה בשיט.

יכול להיות שלא הבנת את העלילה?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' דצמבר 11, 2016 11:27 am 
Hall of Famer

כן כן. נורא חכם ועמוק ובלה בלה בלה.
כמו שאמר נורטון, אפשר לתבל את העלילה בקצת מיסתורין.
הם דוחפים לך טונות של בלבולציה ומתבלים את זה בקצת עלילה.
ועל כל זה מוסיפים קשקשת פסיכולוגית בשקל.
זה שהפסיכופט הוא וויליאם? על הטוויסט התפל הזה אתם בונים את כל העונה? טוויסט שלא מוסיף לסיפור שום עומק חוץ מקצת מגניבות.
עלוב.בזבוז זמן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' דצמבר 11, 2016 11:57 am 
Junior

מיקי לביא כתב:
אבל רואים את פורד בצעירותו, בניגוד לארנולד שנראה אותו הדבר

אתה לא רואה את פורד בציעורותו, אתה רואה רובוט שמגלם זיכרון בדיוק כמו הבן של ברנרד.

צ'רלס, אתה יודע מה מעניין בנוגע לתמונה הזו? אני זוכר שלושה לבנים, אתה זוכר שניים. אבל בפרק הבא כשעשו בפתיח "בפרקים הקודמים" הראו תמונה שבה יש שני לבנים וברנרד. אני משוכנע בזה, אני רק צריך לחזור לצפות בזה.

בכל מקרה, אני חושב שאם נגלה שהופקינס ממשיך לעוד עונה, תהיה סבירות לא נמוכה לתיאוריה שלי.

ובאשר למקטרגים, לא ממש מצליח להבין למה בכל פעם שקמה סדרה שגוררת דיונים פילוסופיים זה מיד מקפיץ אנשים מהכסא בהזדעקות על קשקשת.
לא זוכר מתי לאחרונה ראיתי סרט בקולנוע שגרם לי לקשקש, אז תנו לנו לקשקש בשקט. כשסדרה גורמת לך לדבר עליה, לחשוב ולתהות, אתה יכול לא לאהוב אותה אבל היא הצליחה לגרות מספיק אנשים בכדי לפתח דיון? כנראה שבכל זאת יש בה משהו. מה כ"כ נורא בזה?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' דצמבר 11, 2016 4:20 pm 
Junior

אני בסה"כ נהנהתי מאוד עד הפרק האחרון כולל. אני חושב שהייתי נהנה מהפרקים האחרונים אפילו יותר אם לא הייתי שומע על התיאוריות שהפכו להיות נכונות. זה הוריד מאוד את אלמנט ההפתעה, אבל מצד שני גם היה ממש כיף לקרוא ולהמציא תיאוריות, אז זה מתאזן.

החתול על קרפלס: "שישלחו אותו בטרייד לנ"צ... יתאחד עם אחיו חסרי הצוואר האחרים טל דן ואלישי כדיר "

בגאצקיס מפסיד למעיין, די ג'יי ולאומי: “התכוננו לכארם משעור. השחקנים שלי הם לא איירון מן".

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' דצמבר 12, 2016 12:51 am 
מנהל פורום

אבימאל כתב:
כן כן. נורא חכם ועמוק ובלה בלה בלה.
כמו שאמר נורטון, אפשר לתבל את העלילה בקצת מיסתורין.
הם דוחפים לך טונות של בלבולציה ומתבלים את זה בקצת עלילה.
ועל כל זה מוסיפים קשקשת פסיכולוגית בשקל.
זה שהפסיכופט הוא וויליאם? על הטוויסט התפל הזה אתם בונים את כל העונה? טוויסט שלא מוסיף לסיפור שום עומק חוץ מקצת מגניבות.
עלוב.בזבוז זמן.

כמו ששאלתי את נורטון בזמנו: תוכל לתת שמות של סדרות שממש ממש אהבת?
סתם כדי שיהיה איזשהו רפרנס על מה אפשר לדבר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 57 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 6 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה