סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ה' דצמבר 12, 2024 9:55 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 80 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: א' דצמבר 11, 2016 6:03 pm 
Junior

בלוג: הצג בלוג (0)
מסכים שהמנהלת היא גוף אינטרסנטי שלא רואה את טובת הכדורסל הישראלי. מקסימום את טובת הליגה ולרוב רק את טובת הקבוצה של אותו דירקטור. הבעיה שאם שדרת הניהול של המנהלת תהיה עצמאית ולא יושבי ראש הקבוצות אז הקבוצות הגדולות גם ירצו לשלוט מי הוא אותו גוף בלתי תלוי.

קחו עכשיו איש ניהול בכיר מאד שלא מקושר לאף קבוצה וברור שהמצב הקיים ישתנה לרעת הגדולות : אולי הן יקבלו עוד שקל וחצי של הכנסות , אבל כמות הזרים , השיריונים אלו דברים שלא אמורים לעבור בגוף שמייצג ספורט שחושב על טובת הליגה והכדורסל בישראל.

לאמא שלך היו גם רגעים שבהם היתה לה פחות נחת. הגענו למשחק חוץ בחולון, וכל הקהל שם התחיל לשיר 'מוכתרי ההומו, מוכתרי ההומו'. רצתי אליה וצעקתי לה 'אסתר, אני נשבע לך שזה לא נכון, עם חצי מהבנות בקיבוץ הוא כבר היה'"
(עמית גל לאמיר מוכתרי)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' דצמבר 11, 2016 6:05 pm 
מנהל פורום

בלוג: הצג בלוג (14)
נו, זה ברור לחלוטין שכשהפועל ומכבי מתלוננות על שהמינהלת פועלת מהעדפת האינטרס של הקבוצות הן בעצם מתלוננות על כך שהאינטרסים שלהן לא באים מספיק לידי ביטוי. הדבר האחרון שמעניין את שתי הקבוצות האלה זה טובת הכדורסל הישראלי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' דצמבר 11, 2016 9:00 pm 
מנהל פורום

ראיתי שחולון חתמה על המסמך הזה.
לחלוטין לא ברור לי למה.
חבל שלא ירדו ליגה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' דצמבר 11, 2016 11:12 pm 
Junior

blue כתב:
לחלוטין לא ברור לי למה.
חבל שלא ירדו ליגה.

חולון לבטח יקבלו יבזורי בקרוב

"... רבים הצבעים עמך אדוני, תכלת פרשת על פני השמים, ולאמא שלי חומות העיניים, ירוק לעלה ולורד ורד, או לבן או אדום ועוד יש ועוד! רבים הצבעים עמך אדוני יפים ומרובים! ולמה בראת לך ילדים צהובים, אדוני, צהובים?..."

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' דצמבר 11, 2016 11:58 pm 
Hall of Famer

יבזורי יוגרל בין כל החותמות - זה מה שאתה אומר ?

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' דצמבר 12, 2016 1:40 am 
Junior

Red Sumo1 כתב:
blue כתב:
לחלוטין לא ברור לי למה.
חבל שלא ירדו ליגה.

חולון לבטח יקבלו יבזורי בקרוב

לא בטוח. לאייזיק יש בטן מלאה על האיגוד והמנהלת. הוא מרגיש שעושקים אותו. חוץ מזה אני מניח שערבבו אותו, הוא תמים לפעמים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' דצמבר 12, 2016 6:20 pm 
Sophomore

ראובן כתב:
נו, זה ברור לחלוטין שכשהפועל ומכבי מתלוננות על שהמינהלת פועלת מהעדפת האינטרס של הקבוצות הן בעצם מתלוננות על כך שהאינטרסים שלהן לא באים מספיק לידי ביטוי. הדבר האחרון שמעניין את שתי הקבוצות האלה זה טובת הכדורסל הישראלי.

זה באמת ברור לחלוטין. אבל אותו הדבר נכון גם לגבי הקבוצות האחרות. החוקים נגדם מתלוננות ירושלים ומכבי הם חוקים לא ספורטיביים שלא תורמים לכדורסל/ן הישראלי. חוק הצעירים למשל הוא דוגמא מצוינת לחוק שהמשמעות היחידה שלו היא פגיעה בירושלים ומכבי.
ההבדל בין ה"גדולות" ל"קטנות" הוא שהן מציעות חלופה, בה השליטה ממשיכה להיות לא בשליטה שלהן. האם זה אפשרי ויכול להתממש אני לא יודע, אבל לפחות הם לא אומרים "אתם שולטים, תנו לנו לשלוט".

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' דצמבר 12, 2016 9:05 pm 
Freshman

ראובן כתב:
"הקבוצות דורשות הקבוצות להחליף את השלד הניהולי של מנהלת הליגה וטוענות שדרך קבלת ההחלטות מונעת משיקולים אינטרסנטיים של הקבוצות ולא טובת הכדורסל ואוהדי הכדורסל."

זה פשוט בושה שהפועל ירושלים חתומה על מכתב כזה.

(כלומר זה בושה גם לקרית גת, אבל משום מה הפועל מביכה אותי יותר)

אני בכלל מעדיף שתקום ליגה פנימית שיהיו מכבי ת"א והפועל ירושלים ושכל האחרים ישחקו ביניהם בליגה אחרת. אין הצדקה שיאכלו לנו את התקציבים כשכל משחק בנינו יביא 10K איש

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' דצמבר 13, 2016 12:59 am 
מנהל פורום

zurkin כתב:
ראובן כתב:

זה באמת ברור לחלוטין. אבל אותו הדבר נכון גם לגבי הקבוצות האחרות. החוקים נגדם מתלוננות ירושלים ומכבי הם חוקים לא ספורטיביים שלא תורמים לכדורסל/ן הישראלי. חוק הצעירים למשל הוא דוגמא מצוינת לחוק שהמשמעות היחידה שלו היא פגיעה בירושלים ומכבי.
ההבדל בין ה"גדולות" ל"קטנות" הוא שהן מציעות חלופה, בה השליטה ממשיכה להיות לא בשליטה שלהן. האם זה אפשרי ויכול להתממש אני לא יודע, אבל לפחות הם לא אומרים "אתם שולטים, תנו לנו לשלוט".

להציג את חוק הצעירים כחוק שהמשמעות היחידה שלו היא פגיעה בהפועל ומכבי זה חתיכת נרקיסיזם. מאיפה הבאת את זה? הפועל למשל לא נפגעה ממנו בכלל, הרוויחה את בר טימור ולפני כן את אדם אריאל ורפי מנקו. ובכל מקרה, עם כל הכבוד לכך שדגן יבזורי חושב שרק בגלל חוק הצעירים הוא לא מקבל דקות, יש לחוק הזה משמעויות ברורות שלא קשורות בכלל להפועל ומכבי. הפלא ופלא, הן נוגעות לקידום שחקנים צעירים ואפליה מתקנת שלהם.

וכן, אפשר לטעון שכל הקבוצות דואגות לאינטרסים הפרטיים שלהן. אפשר גם לטעון שבמסגרת הדאגה הזו גם הקבוצות הקטנות מקבלות החלטות מטופשות (הפיינל פור למשל). אבל הקבוצות הקטנות לא יזמו מהלך של ביטול המינהלת בשם ההתנגדות לאינטרסטיות הזו, ולכן הן לא ראויות לקיתונות השופכין שהפועל ומכבי ראויות להם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' דצמבר 13, 2016 1:18 am 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
ראובן כתב:
zurkin כתב:
ראובן כתב:

להציג את חוק הצעירים כחוק שהמשמעות היחידה שלו היא פגיעה בהפועל ומכבי זה חתיכת נרקיסיזם.

לא, זו חתיכת ציטוט מדויק של מי שיזם את התקנה.

סליחה, אני מתקן. לא ציטוט מדויק. הוא לא דיבר על משמעות החוק, אלא על מטרתו. ואת ירושלים הוא לא הזכיר כלל.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' דצמבר 13, 2016 1:24 am 
Junior

ראובן, האם אתה חושב שזה קידם את הצעירים או רק תקע אותם בקצוות ספסלי הקבוצות במקום לצבור דקות בלאומית?
(בר טימור זה לא ראיה כי הוא היה שחקן מוביל בכל מקרה)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' דצמבר 13, 2016 1:37 am 
מנהל פורום

זה שהוא קידם צעירים מסוימים זה משהו שאין לי ספק לגביו. האם הוא הצליח או לא והאם זה החוק הראוי ביותר אין לי מושג ואני לא עוקב מספיק כדי לדעת. באופן אישי הוא נראה לי חוק הגיוני מאוד, וכאמור מאוד שמחתי על כך שבזכותו (ורק בזכותו) אדם אריאל ורפי מנקו קיבלו במה משמעותית.

אבל גם אם זה חוק מטומטם, להתבכיין שזה חוק שנועד לפגוע בקבוצות הגדולות זה אפילו יותר מטופש מההתבכיינויות של בלאט נגד החוק הרוסי או כל תקנה תורנית אחרת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' דצמבר 13, 2016 2:26 am 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
יש לך ויכוח עם יוזם החוק. ונראה לי שהוא יודע יותר טוב ממך למה הוא יזם אותו.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' דצמבר 13, 2016 3:29 am 
Freshman

למותר לציין שאני עם ראובן.
zurkin כתב:
אולי הם לא אומרים את זה אבל למה בדיוק אתה חושב שהם מתכוונים?
אגב, הקטנות לא "שולטות" במנהלת. הרוב של נציגי הקבוצות הוא זה ש"שולט" במנהלת (ורק שמכבי ת"א והפועל ירושלים לא יספרו לי שהרוב הזה דורס אותן ואת זכויות המיעוט שלהן פן אתחיל לבכות וארטיב את דפי הפנייה הדחופה שאני עומד לשגר בנושא למועצה לזכויות האדם של האו"ם).

בין החלטות שמתקבלות ברוב על-ידי נציגי קבוצות (שכן, לכל אחד האינטרס שלו) לבין מתן הסמכות לראש-מנהלת "עצמאי ונטול פניות" שיוכל לקבל את אותן החלטות מתוך "שיקולים של קידום הליגה והכדורסל בישראל" אני מעדיף את שלטון הרוב.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' דצמבר 13, 2016 8:35 am 
Hall of Famer

אמסלם אמר באופן ברור לחלוטין בדיון בפייסבוק לפני כמה חודשים שאת חוק הצעירים עשו בשביל לפגוע בקבוצות עם סגלים ארוכים, כמו מכבי (לא זוכר אם הוא הזכיר את י-ם או לא באותו פוסט).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' דצמבר 13, 2016 8:49 am 
Junior

אני רק שאלה - כל העיקרון של דמוקרטיה זה שכל אחד דואג לאינטרסים שלו, לא?

ראובן כתב:
צוד הוא עדיין העשב השוטה הרשמי של הפורום. נא לכבד את זה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' דצמבר 13, 2016 10:22 am 
Hall of Famer

יש לי עוד שאלה. המנהלת מורכבת מ-12 קבוצות, לא? על המהלך הזה חתומות 6 קבוצות, לא? אז איפה פה בדיוק השליטה המדוברת של שאר הקבוצות על אותן 6 קבוצות? מה הכוח של מוטי אמסלם עם עוד 5 קבוצות לעומת שמעון מזרחי עם עוד 5 קבוצות?
וראובן, ההוכחה שלך על כך שחוק הצעירים עובד זהה למי שיטען שהחוק הרוסי עובד, תראו איך התקדמו שחקנים מסויימים שבזכותו (ורק בזכותו) הם התקדמו.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' דצמבר 13, 2016 12:26 pm 
מנהל פורום

חוץ מזה שלא הוכחתי שחוק הצעירים עובד הכל נכון...

(על החוק הרוסי יש לי דברים אחרים להגיד)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' דצמבר 13, 2016 4:59 pm 
Junior

לפי מה שאני יודע אשדוד לא חתמו על המכתב. להבנתי זכות החתימה היא של מישהו בעירית אשדוד. יש 6 חתימות, 2 של חולון. מרעית עיין ל-6. הם יודעים את העבודה, ובסוף יגידו שאני פראנויד.

"... רבים הצבעים עמך אדוני, תכלת פרשת על פני השמים, ולאמא שלי חומות העיניים, ירוק לעלה ולורד ורד, או לבן או אדום ועוד יש ועוד! רבים הצבעים עמך אדוני יפים ומרובים! ולמה בראת לך ילדים צהובים, אדוני, צהובים?..."

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' דצמבר 13, 2016 5:14 pm 
Sophomore

ראובן כתב:
זה שהוא קידם צעירים מסוימים זה משהו שאין לי ספק לגביו. האם הוא הצליח או לא והאם זה החוק הראוי ביותר אין לי מושג ואני לא עוקב מספיק כדי לדעת. באופן אישי הוא נראה לי חוק הגיוני מאוד, וכאמור מאוד שמחתי על כך שבזכותו (ורק בזכותו) אדם אריאל ורפי מנקו קיבלו במה משמעותית.

אבל גם אם זה חוק מטומטם, להתבכיין שזה חוק שנועד לפגוע בקבוצות הגדולות זה אפילו יותר מטופש מההתבכיינויות של בלאט נגד החוק הרוסי או כל תקנה תורנית אחרת.

באופן אבסורדי, הצעיר היחיד שאשכרה שיחק בעקבות החוק זה כנראה איתי שגב.
ושוב אני אגיד, בפעם האלף שאנחנו דנים בחוק הזה - אדם אריאל, רפי מנקו ובר טימור לא קיבלו דקות בזכות החוק הזה. הם אולי קיבלו חוזה. ואתה צודק, כרגע החוק באמת לא מגביל את הפועל, אבל ועוד איך מגביל את מכבי. חוץ ממכבי, אף קבוצה לא ממלאת את הסגל שלה בצורה כזאת שהחוק הזה ישפיע עליה. גם הפועל ת"א שאולי תספר שתמיר בלאט התקדם תחת החוק הזה לא תדייק, כי ביחד איתו שיחקו בקבוצה לפחות עוד שני שחקנים שיכולים למלא את משבצת השחקן מתחת לגיל 22.
אין לי כוח למצוא את הת'רד הזה, אבל בכל הליגה היו איזה ארבעה ישראלים מתחת לגיל 22 עם דק' משמעותיות, ואחד מהם מילא את המשבצת הזאת בפועל (שגב).
יותר מזה, כמו שראי כתב - בנוסף אליי גם אחד מתומכי החוק אומר שהמטרה היחידה של החוק היא להגביל קבוצות* עם סגל עמוק.

*מכבי ת"א, הפועל ירושלים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' דצמבר 13, 2016 5:18 pm 
Junior

ומה רע בזה?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' דצמבר 13, 2016 6:34 pm 
Sophomore

Red Sumo1 כתב:
ומה רע בזה?

שאלה טובה, ומאוד תלוי מה האינטרסים שלך. בעיני הדבר הראשון שרע זה שזה חלק מההסכם עם ארגון השחקנים, להם זה בטח לא תורם כלום. דבר שני - תקראו לילד בשמו, מספיק עם המסווה של "דאגה לשחקן הישראלי", זה בטוח לא המקרה כאן. במקרה של החוק הרוסי, על שלל מגבלותיו, הרבה יותר קשה להגיד את זה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' דצמבר 13, 2016 8:49 pm 
מנהל פורום

לא הבנתי את ההבדל בין קיבלו חוזה ובין קיבלו דקות. אם הם לא היו מקבלים חוזה הם לא היו מקבלים דקות. ואני גם לא מבין מה הסנסציה באמירה שהחוק נועד בעיקר לקבוצות עם סגלים ארוכים. מן הסתם בקבוצה עם סגל קצר יהיו שחקנים צעירים באופן טבעי, אבל זה לגיטימי לדרוש, כאיזון לכך שקבוצות מחתימות מספר גדול של זרים, שהסגל שלהן יאוזן גם בתרומה ישראלית ותרומה לכדורסל הישראלי.

בכל אופן, לגבי המשהו שמישהו אמר, אני נוהג להגיב לציטוטים מדויקים ומפורשים ולא לעדויות שמיעה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' דצמבר 13, 2016 9:35 pm 
Sophomore

ההבדל בין קיבלו חוזה לבין קיבלו דקות הוא משמעותי, כי מטרת החוק היא (לפחות כלפי חוץ) קידום שחקנים צעירים ושיפור הסיכויים שלהם לשחק. חוזה בקבוצה בוגרת בליגת, כפי שיעידו רוב השחקנים מתחת לגיל 22 בליגת העל מאז שכונן החוק, לא מקדם את השחקנים האלה. לא מוסיף להם דקות משחק ולא משרת את המטרה שלשמה כונן החוק הזה.

רוצה איזון? יש חוקים ומגבלות בנוגע למספר הזרים על המגרש ומחוצה לו, מה שאמור לספק את האיזון הזה. חוק צעירים לא אמור לספק איזון, הוא אמור לקדם צעירים. הוא לא עושה את זה.

ולגבי הציטוט, לא אני הבאתי אותו. מי שהביא אותו מוזמן לרפרר. ככה או ככה, אני לא חושב שיש מישהו שקשור בקבלת ההחלטות במנהלת שאשכרה חושב שיש לחוק הזה מטרה אחרת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' דצמבר 13, 2016 9:51 pm 
מנהל פורום

אני לא מבין, יש ספק לגבי העובדה שאריאל, מנקו, שגב וטימור קיבלו דקות משמעותיות במכבי והפועל?

וחוק הצעירים, לפי הנוסח שאתה עצמך ניסחת, מוודא שקבוצות עם סגל ארוך לא ימלאו אותו בזרים ובישראלים בכירים אלא שיישאר מקום גם לשחקנים צעירים. זכותך לחשוב שזה חוק רע, להציג אותו כ"המטרה שלו היא להפוך את מכבי והפועל לפחות טובות" זה בכייני ומגוחך.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 80 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: goldman ו 9 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה